Abimn yeni girdiği işteki samimi bayan arkadaşı! acil yardım edin lütfen :(

Ne düsünürdünüz dediginiz icin sizede cevap verecegim sonkez svdsvd;
Ilk olarak size damgalamissiniz demedim, ben insanlarin gecmisini arastirip onlari damgalayip, her konularini ona göre yorumlamam dedim.
Siz hala kizin kendi yasamina bakarak konuyu degerlendiriyorsunuz.
Bense okudugum konuda ki kizi.
Yalanci bir kiz.
Buda benim icin negatif bir özellik.
Siz bir genc kizin (üstelik bir kez degil, defalarca) ailesine yalan söyleyip, ailesinin bilmedigi bir insanla nerde aksam orda sabah yapmasini onaylayip onaylamadiginizi degil, konuyu acan kizin önce kendine bakip, ona göre buraya konu acmasina yorum yapiyorsunuz.
Yani farkli seyleri konusuyoruz.
Anlatabildim mi?

ben konu sahibini asla savunmuyorum yorum yapanları yapıcı olmaya davet ediyorum
belliki konu sahibi küçük (olmasa bile cahil olduğu ortada)dalga geçmek yada kırmak yerine ona iyi örnekler verebilirsiniz

konu sahibine akıl verecek bu yazdıklarının yanlış olduğunu o kızın hakkını aldığını kimse yazmıyor

maalesef konu sahibi saçmalıyorsa yorum yazanlar daha çok saçmalıyor , sadece bu konuya özgü değil pek çok konuda bu böyle maalesef

Konuyu başından itibaren okursanız konu sahibine akıl vermek amaçlı pek çok mesaj var.

Bu mesajların karşısında takınılan tavırdır insanlarıda bu noktaya getiren.

Biz nasıl yorum yapacağımızı biliriz,siz merak buyurmayın.

weiss evet haklısın farklı şeylerden bahsediyoruz

bana göre de ailesine yalan söyleyip çıkan kızdan daha çok konu sahibi yanlış yolda

hem bu kadar kuralları olan bi ailede yaşıyor ve hiçbişeyden de geri kalmıyor

hemde başkasına çok kolay kötü kız sıfatı yapıştırabiliyor

neyse sevindim son defa cevap vermenize

Burada ben de dahil olmak üzere bir kaç insan neden o kızı değil de konu sahibini eleştiriyor anlamamışsınız sanırım. Bahsedilen kız ailesine yalan söylemiş, bira içmiş, sizin üzerine basa basa belirttiginiz üzere "nerde akşam orda sabah" yapmış, bunlar bence bizim üzerine yorum yapabileceğimiz şeyler değil. kendi hayatıdır, istediği yapar. diğer insanlara nasıl yaşamaları gerektiği söylemek, yadırgamak, eleştirmek bana göre doğru değildir. ben de böyle bir ailede yetiştim. konu sahibine gelince resmen başkasının dedikodusunu yapıp, ötekileştirmiş, kötü kadın ilan etmiş. eger bir insan başkasına bu şekilde zorbalık yapıyorsa bu bana göre kötü bir şeydir, o bahsettigi kızın haberi yoksa bile ben burda savunmak isterim. kimse başkalarının dogrularına göre yaşamak zorunda degil.

Konu sahibi konuyu hala okudugunuzu varsayarak yaziyorum.
Abinize konusmayi ve kizin ailesine yalan söylemesi ile ilgili ne düsündügünü sormayi annenize birakin.
Bu görev sizden önce anne babaniza düser.

Ayrica konuya istedigim kadar cevap veririm, ben bu konuda sizi son kez muhattab aliyorum demek istemistim:)

kız çok çirkin,yaşlı, dışarıda bira içen ünlemle dışarıda kelimesi vurgulanmış , yalancı , elini cebine atmayan , abiyi içkiye alıştıran ,ne biçim bi ailesi olan ,hanım kızımıza göre ahlaksız

ben bu konuya ne diyebilirdim ki

baştan aşağı aşağılamış küçümsemiş

bende konu sahibine diyeceğim ki bak küçük kız lütfen böyle kelimeler kullanma ayıp hiç senin gibi terbiyeli birisine yakışıyor mu

abini al karşına konuş abi bu kız kötü yolda mazallah seni de bu yola sürükler zaten çirkin yaşlı gibi ne bu senin pırlanta kalbine şu güzelliğine şu aseletine şu ahlakına tüüttüü maşallah sana yakışıyor mu

lütfen kendine gel annem sana güzel güzel yemekler yapıyor sen dışardasın gel evimizde yiyelim de herşey yoluna girer olurda kız bi daha rahatsız ederse kızla konuş ama sakin kibarlığını koruyarak üzülme abin ölünceye kadar senin kız mız yaklaştırma sakın böyle devam et

merak etmeyin bende ona sevinmiştim zaten

Kesin abisini köseye SIKISTIRDILAR o da basindan atmak icin birkac sey söyledi . Anne kizda oturup bunu kurgu haline getirdiler...Arastirmaya basladilar face ,fotolar... Aile de tabi ki bir düzen gerek, ama bazi aile baskilari en yakinimiz dakileri bile tanimamiza yol aciyor. Hersey tabu haline geliyor ..

Benimde abim var 1 yas büyük abi demiyorum arkadasim gibidir. Kendisi utangac ve sessizdir. Cirkin güzel bir cok kizla tanistirdim. Yeri geldi gittik gece klüblerinde sabaha kadar eglendik...Arkadasim ve abimdir onu anlamak, yaninda olmak yerine niye degistigini düsüneyim... Bir sorunu olsa ilk beni arar, hic bir seyini saklamaz iyi ya da kötü...

Bir cok türk ailesinde aile baskisi var. Saniyorum abi de bazi seyleri zamaninda gizli sakli sapmis. Bu da abi yi hic bir zaman ahlaksiz yapmaz......Bu abi yi de kizi da deger yargilarimiza göre yargilamak yanlis. Iki tarafli düsünmek gerek belki kiz yalan söylemedi , arkadasinda kalabilen bir kiz niye yalan söylesin ailesine... belkide kücük kacamak yapip gezmek istemis olabilir...ailesi baski uygulanmasa niye yalan söylesin... bu kizin hayati yalanmis gibi YALANCI diye neden damgaliyorsunuz....

MAdem abisinin ciktigi kizin nasil yasayacagina, isterse yalan söyleyebilecegine bu kadar saygilisiniz, neden konu sahibini yargiliyorsunuz, ayni saygiyi ona neden göstermiyorsunuz?
Benim icin yalan söylemek yargilanacak bir durum ve kim olursa olsun elestiririm ve yaptimda peki siz insanlara yalan söylemelerine, yasamlarina bu derece kendi yasamidir diye bakarken konu sahibinin ki kimin yasami?

Ayrica buraya konu acmak ve bir kizin yanlancilik yaptigini söylemesi ( cirkin yasli gibi söylemlerine katilmiyorum, görecelidir, ahlaksiz demesini yalan söyleyip, sabahlara kadar abisi ile gezmesine karsin söylüyor) ailesine yakismayacagini düsünmesi dedikodu ise, buraya binlerce konu acip, eltisinden nefret ettigini, kayinvalidesini sevmedigini, kiskanc, dedikoducu, vb vb kayinvalidem belirtmeleri de dedikodu oluyor öylemi?

eklemek isterim, konu sahibinin cevap hakkı var ama bir başkasını cevap hakkı vermeden, üstelik olayları uzaktan yorumlayarak yargılıyor...

söylediği gibi abisini üzecek bir kız olabilir, ya da tam tersi belki de çok mutlu edecek...iyi insandır ya da kötü bunun kararını vermek ona düşmez daha önce söylediğim gibi en fazla fikrini söyleyip "bence" diye başlayan cümleler kurmalıdır...ve bu kadar dertlenmesine gerek yok, abisi kendisi için doğru kararı verir ve ona düşen saygı duymaktır...

cevap hakkı olamayan bir ortamda bir başkası ile ilgili kesin yargılarda bulunmak çok yanlıştır...

Son düzenleme:
Vallahi pes.abickin daha evlenmeden gorumceklige baslamissin helal.nolacak tipi mipi angelina jolie mi olacakti brat pittmi abin.hayretler icindeyim kucuk cocuk yorumu gibi.

bana böyle konular yaramıyor ne güzel uyuyordum şimdi

ahh hep o kız yüzünden kendi sabahlara kadar gezdiği gibi bizi de uykusuz bıraktı

konu sahibi kızmazsan ben yatıyorum ee malum yarın iş var

bende çalışmayıp bütün gün abimi gözetlemek , nerede ne yapmış ne zaman nefes almış hangi çirkin ve yaşlı kızla buluşmuş gözetlemek isterdim ama

ekmek parası işte ne yaparsın

hepinize ahlaklı ! günler dilerim

Olay nasıl da muhafazakar ve demokrat kesime getiriliyor.

Burada verilen tepki ne yaşam tarzı ne de başka bir şey.

Burada verilen tepki kızın, belki de en son söz hakkı onunken, abisinin bir birey oldugunu unutup, üzerinde nasıl entrikalar çevirdiği,
abisini nasıl bu kızdan kurtarmak için akıl istediği,
hem de kızı ötekileştirerek, yaşam tarzını yargılayarak.

Hem zaten abisine onca kız göstermiş, fakat abisi hiçbirisini begenmemiş.
Belli ki abi ailenin yetiştirdiği gibi muhafazakar degil...

Şayet öyleyse de abisinin amacı çok çok farklı!!!

Son düzenleme:
merak etmeyin bende ona sevinmiştim zaten

O kadar cocukca, o kadar sinirli ve laf atma meyillisi davraniyorsunuz ki ( burada ki hitap burada bu tür davranis sergileyen herkes icindir)
Bazen aceba ergen yasindalar mi? diye geciriyorum icimden.
Madm muhattab alinmadiginiza sevineceksiniz, neden yazimi alintilayip bana yorum yaziyorsunuz.
Siz bana direk alinti yapip yazmasaniz zaten sizinle birebir muhattab olmazdim hanimefendi.
Bu kadar sevinecektiniz neden beni kendinizele muhattab yaptiniz.
Yada cocukmusunuz.?
Bazen gercekten hayretler icinde kaliyorum yazilanlar karsisinda yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…