- Konu Sahibi mydarkheart
-
valla hiç üzerime alınmadım
benim kızdığım nokta sayfalarca yazdım tekrar söyleyim
konu sahibinin eski konularını okursanız anlarsınız
30 tane konusu varsa hepsi erkek arkadaşlarıyla ilgili sorunu 2 sini internetten bulmuş
( ki bana göre çok normal çünkü yengemle abim internetten tanışıp evlendiler çokta mutlular) ama habire bahsettiği o muhafazakar ailesi varmış ya hani ailesine dışarı çıkmak için yalan söyleyen kıza bile ahlaksız yakıştırmasını yapıp kızın ailesine bile laf söyleyen )
haa işte onu diyorum bu kadar takıntılısın sen kendi yaşadığın hayata bak bi ilk önce ondan sonra konuş
2 kişi arasında kaldım sizce ne yapmalıyım diy konu bile açmış
bana göre bunlar normal hayatın bi parçası yaşanılabilecek şeyler
ama başka bi kızı internette karalarken kendine bi bak derler insana
ben buna kızdım
ha derse ki o ben değilim başkası yazdı ! o zaman üyeliğini çoktan iptal ettirmesi gerekiyordu nasıl başkası onun adına konu açabilir ki
kendi ağzından konuşabilir kim izin verir buna bariz kendisi yani o zaman bi oturup düşünmek gerekir değil mi
Konu sahibi;
Sakin olun biraz.
Benim anladigim kadari ile kizin ahlakina laf etmenizin sebebi kizin ailesine yalan söyleyip, ailesinin bilmedigi insanlarla sagda solda gezmesi.
Bu gercekten rahatsiz edici bir durum.
Actiginiz konuya bu kadar elstiri almanizin sebebi insanlarin üzerine alinmasi.
Biz millet olarak böyleyizdir.
Doktora laf edersiniz hatasi vardir, tüm doktorlar ataga gecip savunur.
Ankara li bir insanin yaptigi bir terbiyesiz davranisi anlatsaniz tüm ankaralilar savunur.
Ailesine yalan söyleyebilen, ailesinin bilmedigi biri ile sabahlara kadar gezen kizin ahlakini begenmediginizi anlatirken, disarda bira iciyor gibi bir ayrinti verdiginiz an disarda bira icen herkes ataga gecer ve savunur.
Yani konunun özünü görebilmek, ÜZERINE ALINMADAN, KENDINE PAY CIKARMADAN objektif bakabilmek, bizim Türk milleti icin hep cok zor olmustur.
Simdi;
Kizin yasli göstermesini, disarda bira icmesini gececek olursak.
Bu kizda sizi ve ailenizi rahatsiz eden sizin aile yapisi olarak SINIRLARINIZ olmasi ama bu kizin o SINIRLARIN cok disinda dolasmasi.
Bir genc kizin ailesine yalan söyleyerek nerde aksam orda sabah yapmasi benim bile kabul edemeyecegim birsey.
YALAN zaten basli basina kobullenilemez birsey.
Ama abinizi zorlamaniz ters tepebilir.
Peki kizin ailesine yalan söyleyip, sabahlara kadar abinizle gezmesine abiniz ne diyor?
Kimse kimseye düşündükleri tercihleri yüzünden laf söyleme hakkını bulamaz kendinden. Sana göre arkadaşlarla gidilir içilir 1 ay olur 1 sene olur farketmez. Başkasına göre 5 vakit namazda olan akşam evinde olan maküldür. Yorum yaparken aşağılar gibi yapmayın.
biraz yapıcı biraz anlayışlı olsanız nooolur ha noolur,
konu sahibine: canım biraz anlayışlı ol,
ileride başkaları da seni yaşlı ve çirkin bulabilir,
abin senden daha tecrübeli ve büyük ,her türlü başnın çaresine bakabilir
olmadı, bu ülkede erkeklere bişi olmaz olan bayanlara olur(çoğu zaman)deyin
yok illa karıştırıp konu sahibini konuyu açtığına açacağına pişman edeceksiniz dimi ne deyim
sizin açtığınız konularada sizin yaptığınız gibi yıkıcı seviyesiz alaya alan türden yorumlar yapılır inşallah
E bu durumda bu düşünce yapısına göre abi de pek ahlaklı degil...
biraz yapıcı biraz anlayışlı olsanız nooolur ha noolur,
konu sahibine: canım biraz anlayışlı ol,
ileride başkaları da seni yaşlı ve çirkin bulabilir,
abin senden daha tecrübeli ve büyük ,her türlü başnın çaresine bakabilir
olmadı, bu ülkede erkeklere bişi olmaz olan bayanlara olur(çoğu zaman)deyin
yok illa karıştırıp konu sahibini konuyu açtığına açacağına pişman edeceksiniz dimi ne deyim
sizin açtığınız konularada sizin yaptığınız gibi yıkıcı seviyesiz alaya alan türden yorumlar yapılır inşallah
Abi ailesine yalan söylüyorsa onunda elestiririm ama kiz kardesi herseyi bildigine göre abi ailesine yalan söylemiyor.
Abi, dışarda bira içtigini söylememiş, kardeş anlamış agzının kokmasından.
Saklanan bir şeyler var demek ki...
Ben üzerime alındım çünkü aynı şeyi birebir yaşadım.
Ve söylemek istediğim aslında belki de abisinin hiç de kendi bildigi gibi efendi biri olmayabilecegi.
Hatta işin içine eşimi de katıp örnek verdimPPPP
Bir de demişsiniz ya, kız ailesine yalan söyleyip, kendi abisiyle geziyor.
E bu durumda bu düşünce yapısına göre abi de pek ahlaklı degil...
Hala ayni noktaya kitleniyorsunuz:)
Bira icmeye yorum yapmadim ki ben.
Siz hala kitlenmissiniz bira mevzusuna.
Ben aileye söylenen yalandan, ailenin bilmedigi bir insanla nerde aksam orda sabah yapmaktan bahsediyorum.
Yoksa kimse kimseye ictigi biranin hesabini verecek degil.
ya ne kadar meraklısınız yanlış anlamaya beni tanımıyorsunuz bile... sizin gibiler bilmem neler ne sanıyorsunuz kendinizi ve beni... yardım istedim insan gibi yaranıza tuz bastım sanırım sizin bildiklerinizden de tanıdıklarınızdan da değilim daha da kimse bişey yazmasın hadi[/QU
çok mutasıp bi ailen olduğunu cümlelerinden anlayabiliyorum. benim yorumumu okudun mu bilmiyorum ben tesettürlüyüm ama ben de senin düşüncelerini çok sağlıklı bulmadım. benim de içki içen kız arkadaşlarım var ama bi ahlaksızlıklarını görmedim. abin demek ki o tarz biriyle birlikte olmak istiyor. sen abini tanıyamamışsın. senin layık gördüğün kızlar gibi birini istemiyor demek ki. ben öğretmenim bize hep insanları oldukları gibi kabul etmemiz gerektiğini anlattılar. ancak böyle yaparak tüm çocuklara eşit davranabiliriz çünkü. abinin içinde bulunduğu duruma bakarak ters kimlik geliştirdiğini söyleyebilirim.
Ben aileye söylenen yalandan, ailenin bilmedigi bir insanla nerde aksam orda sabah yapmaktan bahsediyorum.
Ben kisinin gelmisini gecmisini arastirmadim/ arastirmiyorum.
Cünkü o an ki sorunu nedir onu okuyorum.
Cok nadir insanlari damgalarim.
Mesela amanede diye bir arkadas vardir.
Onu asla unutmam ve benim icin notu verilmis bir insandir.
Ama normalde gecmise bakarak yorum yapmam.
Bu konu sahibininde gecmis konulari nedir bilemem.
Ama sözlerimin sonuna kadar arkasindayim.
Bir köyde bir kizin irzina gecilir, tüm köy lal olur. Amann bizim köyün adi cikmasin.
Mühendise laf etsen mühendisler, hemsireye laf etsen hemsireler, doktora laf etsen doktorlar ayaga kalkar.
Kisisellestiriyoruz ülke olarak sorunlari.
Bir hemsire hata yapmissa diger hemsireler " evet hatalidir" diyemiyor.
Cünkü her hemsire üzerine aliniyor.
Ayni sey iller, meslekler, yaslar, köyler vb icin gecerli.
Bu konuda da ;
Bakarim, kendi deger yargilarima göre, cirkinmis, görecelidir der gecerim, disarda bira icmis, kisisel tercih der gecerim.
Ama bir genc kizin ailesine yalan söyleyip, aiesinin bilmedigi insanlarla sabahlara kadar gezmesi bana terstir, deger yargilarima terstir ve buna yorum yaparim.
Onun icin diger seyleri görmezden gelir, konu sahibinin öfkesine veririrm, kisisellestirmem.
Konuya yapilan yorumlarin büyük cogunlugunda "disarda bira ictise ne olmus" cümlesi var.
Buda demek oluyor ki, insanlar ayni noktaya kitlenmis, yani üzerlerine alinmislar.
Hayır anlatmak istediğim abinin de sakladıgı, aileye söylemediği şeyler var.
Bence bira konusuna siz takılmışsınız. İlk yorumunuzda da belirtmişsiniz zaten...
Zira ben hayatımda agzıma içki sürmedim, eşim de evlendikten sonra....
abisinin kız kardeşine ya da annesine gelip de x'le sabahlara kadar gezdik içtik dolaştık nerde akşam orda sabah diye anlattığını da hiç sanmıyorum birayı saklamış bunu mu söyleyecek:) araştırmacı ve dedikoducu ruhlu anne kız muhtemelen kendi çabalarıyla öğrendi olanları:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?