Abimn yeni girdiği işteki samimi bayan arkadaşı! acil yardım edin lütfen :(

biraz yapıcı biraz anlayışlı olsanız nooolur ha noolur,
konu sahibine: canım biraz anlayışlı ol,
ileride başkaları da seni yaşlı ve çirkin bulabilir,
abin senden daha tecrübeli ve büyük ,her türlü başnın çaresine bakabilir
olmadı, bu ülkede erkeklere bişi olmaz olan bayanlara olur(çoğu zaman)deyin

yok illa karıştırıp konu sahibini konuyu açtığına açacağına pişman edeceksiniz dimi ne deyim
sizin açtığınız konularada sizin yaptığınız gibi yıkıcı seviyesiz alaya alan türden yorumlar yapılır inşallah

Ben kisinin gelmisini gecmisini arastirmadim/ arastirmiyorum.
Cünkü o an ki sorunu nedir onu okuyorum.
Cok nadir insanlari damgalarim.
Mesela amanede diye bir arkadas vardir.
Onu asla unutmam ve benim icin notu verilmis bir insandir.
Ama normalde gecmise bakarak yorum yapmam.
Bu konu sahibininde gecmis konulari nedir bilemem.
Ama sözlerimin sonuna kadar arkasindayim.
Bir köyde bir kizin irzina gecilir, tüm köy lal olur. Amann bizim köyün adi cikmasin.
Mühendise laf etsen mühendisler, hemsireye laf etsen hemsireler, doktora laf etsen doktorlar ayaga kalkar.
Kisisellestiriyoruz ülke olarak sorunlari.
Bir hemsire hata yapmissa diger hemsireler " evet hatalidir" diyemiyor.
Cünkü her hemsire üzerine aliniyor.
Ayni sey iller, meslekler, yaslar, köyler vb icin gecerli.
Bu konuda da ;
Bakarim, kendi deger yargilarima göre, cirkinmis, görecelidir der gecerim, disarda bira icmis, kisisel tercih der gecerim.
Ama bir genc kizin ailesine yalan söyleyip, aiesinin bilmedigi insanlarla sabahlara kadar gezmesi bana terstir, deger yargilarima terstir ve buna yorum yaparim.
Onun icin diger seyleri görmezden gelir, konu sahibinin öfkesine veririrm, kisisellestirmem.
Konuya yapilan yorumlarin büyük cogunlugunda "disarda bira ictise ne olmus" cümlesi var.
Buda demek oluyor ki, insanlar ayni noktaya kitlenmis, yani üzerlerine alinmislar.

Ben üzerime alındım çünkü aynı şeyi birebir yaşadım.

Ve söylemek istediğim aslında belki de abisinin hiç de kendi bildigi gibi efendi biri olmayabilecegi.

Hatta işin içine eşimi de katıp örnek verdim PPPP

Bir de demişsiniz ya, kız ailesine yalan söyleyip, kendi abisiyle geziyor.
E bu durumda bu düşünce yapısına göre abi de pek ahlaklı degil...

Son düzenleme:

Biz de öyle diyoruz ya, kimse kimseye tercihleri yüzünden laf söylemesin. Kadın içerse içer, gezerse gezer kimseyi ilgilendirmez. Kaldı ki konu açmadık sadece yorum yaptık

Son düzenleme:
ben abine karişmaya hiç ama hiç hakkın olmadığını düşünüyorum...senden büyük ve zamanı geldiğinde doğruyu yanlışı ayırabilir...yaptığı birşeyin doğru olduğuna karar verdiyse sen sadece fikrini söyleyebilirsin, hoşlanmadıysan belirtir çekilirsin...sen sadece uzaktan gördüğünle yargılıyorsun....sevmediğini hoşuna gitmediğini söyleyebilirsin ama karışmaya, hele birşeyler yapmaya çalışmaya hakkın yok...

eğer ki ben ikiyüzlülük yapıyorsam

bi kızı bütün kk ya kötü kız ahlaksız olarak tanıtıyorsam

kendi abimi de öve öve bitiremiyorsam

ve bunu ortada hiç bişey yokken fesatlıktan yapıyorsam

varsın dalga geçsinler

bi kıza ahlaksız demek ne demek ya çok mu seviyeli bi açıklama sizce

Açılan konu birilerine hakaret,kötü söz ve aşşağılama içeriyorsa benim cevabımda aynı olur.

Konu sahibi birilerine yukardan bakmayı,hakaret veya kötü söz söylemeyi kendinde hak görüyorsa ve yapılan yorumlarada hazırlıklı olacak.

Bugüne kadar normal şekilde duygularını ifade eden hiçkimseye zaten bu tavır takınılmamıştır.

Abi ailesine yalan söylüyorsa onunda elestiririm ama kiz kardesi herseyi bildigine göre abi ailesine yalan söylemiyor.

Abi, dışarda bira içtigini söylememiş, kardeş anlamış agzının kokmasından.

Saklanan bir şeyler var demek ki...

Son düzenleme:
Abi, dışarda bira içtigini söylememiş, kardeş anlamış agzının kokmasından.

Saklanan bir şeyler var demek ki...

Hala ayni noktaya kitleniyorsunuz:)
Bira icmeye yorum yapmadim ki ben.
Siz hala kitlenmissiniz bira mevzusuna.
Ben aileye söylenen yalandan, ailenin bilmedigi bir insanla nerde aksam orda sabah yapmaktan bahsediyorum.
Yoksa kimse kimseye ictigi biranin hesabini verecek degil.

Aynen öyle, bu mantığa göre abi de ahlaklı değil, çünkü içki içiyor, ailesinin tasvip etmediği kızlarla geziyor.

At bakalım abiyi atabilecek misin? Atamayacaksın çünkü kardeşin. İlerde bahsettiği kızla evlenmek istese onu da atamazsın, çünkü o da abinin seçimi.

Son düzenleme:
Ortada ciddi bir dert sıkıntı olsa insanlar böyle tepkiler vermezdi zaten diye düşünüyorum, konu sahibi de hadi işinize yazmayın falan diyerek daha fazla tepki topladı zaten. böyle efelenecek yer degil ki burası, kimse de kimseye hakaret etmiyor.

Hayır anlatmak istediğim abinin de sakladıgı, aileye söylemediği şeyler var.

Bence bira konusuna siz takılmışsınız. İlk yorumunuzda da belirtmişsiniz zaten...

Zira ben hayatımda agzıma içki sürmedim, eşim de evlendikten sonra....

abisinin kız kardeşine ya da annesine gelip de x'le sabahlara kadar gezdik içtik dolaştık nerde akşam orda sabah diye anlattığını da hiç sanmıyorum birayı saklamış bunu mu söyleyecek:) araştırmacı ve dedikoducu ruhlu anne kız muhtemelen kendi çabalarıyla öğrendi olanları:)

abisinin kız kardeşine ya da annesine gelip de x'le sabahlara kadar gezdik içtik dolaştık nerde akşam orda sabah diye anlattığını da hiç sanmıyorum birayı saklamış bunu mu söyleyecek:) araştırmacı ve dedikoducu ruhlu anne kız muhtemelen kendi çabalarıyla öğrendi olanları:)

damgalamadım kendi açtığı konuları kendisine hatırlattım o kadar

bi insanın tek doğrusu vardır

kendime herşey serbest ama başkası dışarıya çıkmak için annesine yalan söylerse ahlaksız diyemem

ee nerde insanın değer verdiği yargılar

insanın karakteri yargıları kensine ve karşıda ki kişiye göre değişir mi sizce

benim için yanlış neyse karşımda ki içinde öyledir

eğer ki bi şeyin sonuna kadar arkasındaysam kendim için esneklik sağlayamam

şimdi benim eşimden önce sevgililerim oldu

kalkıpta başkası kocamdan önce sevgilimle de şu sebepten dolayı bitti dese

ben aa eşim benim ilk aşkım hayatta bana göre ters bi insan ilk sevdiği adamla evlenmeli çok ayıp ne öyle kocadan önce sevgili mi olunurmuş

ayıp ayıp desem ne düşünürsünüz

Baska cevap yazmayacagim, gercekten anlatabildigim kadardir deyip susacagim.

Abim bize yalan söylüyor diye bir cümle okumadim ben.
Kizin ailesine yalan söyledigini okudum ve benim icin yalanci insan yalanci insandir.
Üstelik bir kerede degil.
Eger deseydi "abimde bize yalan söylüyor" o zaman tencere kapak der konuya yorum yapmadan gecerdim.

Kıskanç ve önyargılı olduğunuzu düşünüyorum...... İlerde abiniz evlendiğinde epey çekeceği var sizden..Hem abinizin hem de gelininizin.......

Siz zanlariniza göre yorum yapiyorsunuz.
Bense okuduklarima göre.
Ayrica deger yargilarima göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…