Abimn yeni girdiği işteki samimi bayan arkadaşı! acil yardım edin lütfen :(

Bir insanı tanımak niye bu kadar zor geliyor ?Anlamadım. Hemen ön yargıyla değerlendirmek çok kolay

Bak sana ne anlatacagım. belki ikna olursun.

Eşimin ailesi çok muhafazakar, hatta kayınvalidem tarikatlıdır.
Eşimin ailesinde tek açık benim.Görümcem, eltim kapalı.

Ve degerlerlerimiz oldukça farklı aslında.
Yetiştirilme tarzımız çok ama çok zıt, ben oldukça demokratik bir ailede yetiştim, eşim ise tam tersi.

Biz üniversitede tanıştık.
O zamanlar eşim beni ailesine anlatmış,
nasıl biri oldugumu vs. Kayınvalidem ölürüm de almam demiş,
hem başka memleket, hem açık, hem asker kızı.
Asla ölümü görürsün demiş :)

Hala gülüyorum aklıma geldikçe :)
Gel- zaman git zaman aradan 7 yıl geçti
bu 7 yıl içinde ayrıldık, barıştık, ben başkası ile nişanlandım vs vs.

Sonra ne mi oldu?
Döndük dolaştık birbirimize.
Eşimin ailesi ile ilk defa istemeye gelecekleri gün tanıştım.
Benimki de biraz kör kuyuya taş atmak gibiydi ama eşimden oldukça emindim, bana laf söyletmezdi.
Gelirken aile büyüğü olarak eşimin babaannesi de gelmişti.
O kadıncagız, kayınvalideme demiş ki yaaaa işte böyle tıpış tıpış gelirsin, büyük lokma ye ama büyük söz konuşma derler demiş.
Kayınvalidem, kendi kayınvalidesine hiç bir şey diyememiş...

Aradan tam 8 yıl geçti,
Kayınvalidem hala söyler, kızım bizi çok utandırdın, herkes seni gibi olsa der.

2 yıl önce kayınbiraderim evlendi.
Eltim tam istediği gibi bir gelin, ammavelakin beni el üstünde tutar, gidince işi elimden alır, ama eltime,
yap der .....

(Bunu da bu forumda kaçıncı yazışım Allah'ım )

Son düzenleme:
Bir de belirtmeden geçemeyecegim, eşim de muhafazakar bir ailede büyümüş olmasına ragmen,
çok çok farklı.

Çogu şeyini kayınvalidem, kayınpederim ve kardeşleri bilmez.

Sigara içtigini dahi çok çok sonra ögrendiler. halbuki eşim ortaokuldan bu yana sigara içen bir insan...

Demem o ki; abine ahlaklı diye fazla güvenme.
Belki de kızı kullanıp atacak kadar ahlaksızdır.
Ne dersin?

Son düzenleme:

"bu devirde babana ile güvenme" diye bir söz vardır, doğrudur, hak veririm... yani kimseye güvenmeyeceksin o kadar, en güvendiği kişilerden beklemediği davranışlar görebilir insan. seneler geçtikçe insan bunu hayat tecrübesi edinir. arkadaşın yaşının küçük olduğunu düşünüyorum ben, çok çok önyargılı düşünüyor.

Konu sahibi;
Sakin olun biraz.
Benim anladigim kadari ile kizin ahlakina laf etmenizin sebebi kizin ailesine yalan söyleyip, ailesinin bilmedigi insanlarla sagda solda gezmesi.
Bu gercekten rahatsiz edici bir durum.
Actiginiz konuya bu kadar elstiri almanizin sebebi insanlarin üzerine alinmasi.
Biz millet olarak böyleyizdir.
Doktora laf edersiniz hatasi vardir, tüm doktorlar ataga gecip savunur.
Ankara li bir insanin yaptigi bir terbiyesiz davranisi anlatsaniz tüm ankaralilar savunur.
Ailesine yalan söyleyebilen, ailesinin bilmedigi biri ile sabahlara kadar gezen kizin ahlakini begenmediginizi anlatirken, disarda bira iciyor gibi bir ayrinti verdiginiz an disarda bira icen herkes ataga gecer ve savunur.
Yani konunun özünü görebilmek, ÜZERINE ALINMADAN, KENDINE PAY CIKARMADAN objektif bakabilmek, bizim Türk milleti icin hep cok zor olmustur.

Simdi;
Kizin yasli göstermesini, disarda bira icmesini gececek olursak.
Bu kizda sizi ve ailenizi rahatsiz eden sizin aile yapisi olarak SINIRLARINIZ olmasi ama bu kizin o SINIRLARIN cok disinda dolasmasi.
Bir genc kizin ailesine yalan söyleyerek nerde aksam orda sabah yapmasi benim bile kabul edemeyecegim birsey.
YALAN zaten basli basina kobullenilemez birsey.
Ama abinizi zorlamaniz ters tepebilir.
Peki kizin ailesine yalan söyleyip, sabahlara kadar abinizle gezmesine abiniz ne diyor?

hala bana cevap yok

lütfen bana da cevap ver konu sahibi

söz senin sayfalarca eski erkek arkadaşlarından bahsetmeni sana hatırlatmayacağım

ki kıza daha fazla yüklenebilesin diye

hala soruma cevap alamadım madem bu kadar takıntılısın

neden sürekli erkek arkadaşlarını internetten buluyorsun söyler misin bana

kızı da rahat bırak azıcık

yazık abine de acıdım ya hayat değil onunkisi

aa onun abisi öyle değil

olur mu zamane ! kızları çok fena

öyle bişey olursa da kız kesin abisine hipnoz filan yapmıştır

istem dışıdır yani onun kullanıp atması

konu sahibine bu sözlerim anladıgım kadar muhafazakar bir insansın, kendine göre çok dogru, normal şeyler söyledigin için de buradaki eleştirilerin kaynagını da "yaraya tuz basmana" falan bağlıyorsun. bak belli ki küçüksün, alınmak yerine ders çıkarmaya bak. Sakın başkalarını, özellikle başka kadınları sırf senin yaşadıgın şekilde yaşamıyor diye eleştirme. bir gün sana da aynısı yapılırsa mağdurum diye ağlamaya halin olmaz o zaman. ayrıca kendinden büyük bir insanı da korumaya, hayatına karışmaya falan kalkma. bana yapılsa çok sinirlenirdim. iki günlük dünya, başkalarının hayatına bu kadar burnunu sokacağına kendi derdine bak sen. herhalde kafana takacak hiçbirşeyin yok ki bunu takıyorsun.

aa onun abisi öyle değil

Vallahi eger abi, anlattıgı gibi efendi ise, o zaman dediğim gibi kızı kullanıp atacak.
O zaman da kıza haketti, abimin elinin kiri derler.

Ne olacak ki? Yeter ki abi o kızdan kurtulsun degil mi? (!!!!!!)

aa onun abisi öyle değil

Gazozuna ilaç atacak dedikya canım.

Ben konu sahibinin yaşını çok merak ettim.Abisiyle kaç yaş var acaba aralarında.

Vallahi eger abi, anlattıgı gibi efendi ise, o zaman dediğim gibi kızı kullanıp atacak.
O zaman da kıza haketti, abimin elinin kiri derler.

Ne olacak ki? Yeter ki abi o kızdan kurtulsun degil mi? (!!!!!!)

valla bence konusu sahibi daha küçük

hayatın ne olduğunu bilmiyor

sanıyor ki hayat onun istekleri etrafında dönüyor

o çok sevdiği abisi bi gün bu kıskançlıklarından bi tepkisini koyarda o aşağıladığı kadına yenge dedirtirse acil de kolunda serumla konu açar artık

abim beni bi kız yüzünden sildi diye

o zaman da bu konusunu hatırlatırız merak etmesin o

Anladığım kadarıyla sen kızın daha ilk günden abine yapışmasına ve hemen tanımadığı biri icin ailesine yalan söylemesine vs kısacası sağlam pabuç olmamasına takilmissin, sanırım kiz cok rahat ve bu rahatlığı ahlaki sınırlarınızı zorluyor. Benim de kardesimin öyle bir sevgilisi vardı cok üzülmüştüm ama yani onlar 16-17 yaşındaydı ve ne kadar ciddi olabilir ki kızın ablası da benim arkadasımdi hiç sevmesem bile kiz bize gelirdi kardesimle ona hediye secerdik falan. Önemli olan kardesimin mutluluğu nasılsa gençlik hevesi gecer gider derdim. Zaten gecti de. Abinin yası kucuk değil bu kadar ama bence Abin de kızın basit bir kiz olduğunu anlar şimdilik takılıyordur öyle ciddi bir seyler yaşayacağını zannetmiyorum, sonuçta boyle olursa da ailesini karşısına almak var. Neticede onun hayatı sen bir sey diyemezsin en fazla tavsiye... Yine de O mutluysa sen de mutlu olmaya çalış :)

Son düzenleme:

Ben ustume alindigimi dusunmuyorum, pek cok genc ailesine yalan soyluyor, eminim bu bayan ne ilk ne son. Illaki cogunluk ailesine bir sekilde yalan soylemistir veya detay vermemistir. Bazen anne babayla yuz goz olamazsin. Mesela erkek arkadasinla bulusursun fakat anne baba bilmek yuz goz olmak istemez, onlarda bilirler farkindadirlar ama ben arkadaslarimla bulusacagim dersin. Cogu aile bilmek veya direkt ogrenmek istemez. Dolayli yoldan bilirler.Bunu ben etrafimda cok gordum. Aile zorla kimmis o arkadaslar, nerdesin neyin nesi demedikce bence kabullenebilir bir durum. Sadece fazla detay vermemek.Cunku her gorustugumuz kisi ile ciddiyete bir anda gidemeyiz. Ailelerinde her gorusulen kisiyi ciddi olmadikca bilmek istediklerini sanmiyorum.

Ben konu sahibini hic objektif bulmadim, bira iciyor, ailesine yalan soyluyor, cirkin yasli, abisini para icin kullaniyor... peki bu kizcagizin tek bir tane bile elle tutulur iyi bir yani yok mu? elbette vardir hic bir ozelligi gormeden sirf kotuleri siralamak bence obejtiflik degildir. Kotu yanlar ve iyi yanlar tartilarak bir sonuc cikarilmalidir. Her insanin kotu olsada iyi yanlarid mevcuttur.

Son düzenleme:
Tanımadığınız bir kızı bu kadar ötekileştirmenizi yadırgadım açıkçası. Hele de mutaasıp bir aileyseniz, insanların "yaşlı ve çirkin" görünmelerinin ötesinde ahlaki güzelliklerinin daha önemli olduğunu bilirsiniz.

Elbette insanların özgür iradelerine kalmış bir mesele ama ben bizzat ailemden birinin, dostlarımın, arkadaşlarımın alkol almasını, sigara kullanmasını, nargile içmesini hatta ve hatta bunların dumanlarına maruz kalmalarını bile istemem. Ama bu sebeplerle onlara sırt da çevirmem. Siz de kardeşinizin sevdiği(?) insana bu sebeple,taa en baştan sırt çevirmemelisiniz.

Dahası "içki içmeyen gelin" isteyecek kadar mutaasıpsanız madem bırakın belki kardeşiniz bir insanın alkol kullanmayı bırakmasına vesile olacak. Ama anladığım kadarıyla abiniz zaten alkol alma alışkanlığına sahip ve siz bundan hoşnut değilsiniz, eşi de alkol kullanan biri olursa hiç bırakmaz diye düşünüyorsunuz. Belki haklısınız belki haksız ama ben bu konuda "ne kadar ekmek o kadar köfte" ilkesini benimsemiş biriyim. Siz alkol kullanmayan bir gelin isterseniz, o gelin de alkol kullanmayan bir eş ister, hakkıdır.

Bence abinizi kafasına uygun birini bulmak konusunda serbest bırakın. Hangi kızın abiniz için hayırlı olacağını Allah bilir. Bakarsınız o beğenmediğiniz kız beklentinizin çok üzerinde çıkar, ya da bahsettiğiniz gibi "ahlaksız" biridir de zamanla sizin ahlakınızı bile sollayıp geçer

ısrarla söylemiyor yaşını ama küçük belli

ayy bugun gelinlerin sonuna kadar arkasındayım

Bende gelinlere acıdım bugün,bir Egem eksik.

Muhtemelen 17-18 yaşında abisine hayran bir çocuğa laf anlatmaya çalışıyoruz ama anlatmamız mümkün görünmüyor

Tanımadığınız bir kızı bu kadar ötekileştirmenizi yadırgadım açıkçası. Hele de mutaasıp bir aileyseniz, insanların "yaşlı ve çirkin" görünmelerinin ötesinde ahlaki güzelliklerinin daha önemli olduğunu bilirsiniz.

Elbette insanların özgür iradelerine kalmış bir mesele ama ben bizzat ailemden birinin, dostlarımın, arkadaşlarımın alkol almasını, sigara kullanmasını, nargile içmesini hatta ve hatta bunların dumanlarına maruz kalmalarını bile istemem. Ama bu sebeplerle onlara sırt da çevirmem. Siz de kardeşinizin sevdiği(?) insana bu sebeple,taa en baştan sırt çevirmemelisiniz.

Dahası "içki içmeyen gelin" isteyecek kadar mutaasıpsanız madem bırakın belki kardeşiniz bir insanın alkol kullanmayı bırakmasına vesile olacak. Ama anladığım kadarıyla abiniz zaten alkol alma alışkanlığına sahip ve siz bundan hoşnut değilsiniz, eşi de alkol kullanan biri olursa hiç bırakmaz diye düşünüyorsunuz. Belki haklısınız belki haksız ama ben bu konuda "ne kadar ekmek o kadar köfte" ilkesini benimsemiş biriyim. Siz alkol kullanmayan bir gelin isterseniz, o gelin de alkol kullanmayan bir eş ister, hakkıdır.

Bence abinizi kafasına uygun birini bulmak konusunda serbest bırakın. Hangi kızın abiniz için hayırlı olacağını Allah bilir. Bakarsınız o beğenmediğiniz kız beklentinizin çok üzerinde çıkar, ya da bahsettiğiniz gibi "ahlaksız" biridir de zamanla sizin ahlakınızı bile sollayıp geçer

ben anlamadım ki kızın ahlakı niye uymuyor size???

ne yaptı abinize? taciz filan mı etti?

abiniz bira içtiyse kendi isteğiyle içmiştir. zorla içirmediler ya!

bence rahat bırakın insanları, güzel güzel yaşasınlar...

ayrıca çirkin de olabilir ne var bunda!!! her şey dış görünüşe bakmıyor sonuçta. ayrıca size göre çirkin olan başkasına göre güzel olabilir.

valla hiç üzerime alınmadım

benim kızdığım nokta sayfalarca yazdım tekrar söyleyim

konu sahibinin eski konularını okursanız anlarsınız

30 tane konusu varsa hepsi erkek arkadaşlarıyla ilgili sorunu 2 sini internetten bulmuş

( ki bana göre çok normal çünkü yengemle abim internetten tanışıp evlendiler çokta mutlular) ama habire bahsettiği o muhafazakar ailesi varmış ya hani ailesine dışarı çıkmak için yalan söyleyen kıza bile ahlaksız yakıştırmasını yapıp kızın ailesine bile laf söyleyen )

haa işte onu diyorum bu kadar takıntılısın sen kendi yaşadığın hayata bak bi ilk önce ondan sonra konuş

2 kişi arasında kaldım sizce ne yapmalıyım diy konu bile açmış

bana göre bunlar normal hayatın bi parçası yaşanılabilecek şeyler

ama başka bi kızı internette karalarken kendine bi bak derler insana

ben buna kızdım

ha derse ki o ben değilim başkası yazdı ! o zaman üyeliğini çoktan iptal ettirmesi gerekiyordu nasıl başkası onun adına konu açabilir ki

kendi ağzından konuşabilir kim izin verir buna bariz kendisi yani o zaman bi oturup düşünmek gerekir değil mi

Biz millet olarak üstümüze gelince savunmayi pek severmisiz :)),... bu ne oluyor simdi merak ettim .... Ne kadar kusbakisi bakmissiniz ki genellemek bu kadar basit......

Soruyorum

Objektiv bakmak asagidakilerden hangisidir...

1.Ben alkol icmesem sigara kullanmasam ,icen kisiye ahlaksiz terbiyesiz desem mi ?

2. Kürtaja hayir ama bebegini hayat sartlari ve zort durumda oldugu icin aldirana da katil demek midir ?

3.Cuvalidizi kendine batirmadan igneyi baskasina batirmak mi ?

4.Insanlarin hakkinda tanimadan etmeden görüs beyan etmek midir ?

5. hicbiri

Asil olan olayi kisesellestirmeden cözmektir... Herkezin size göre iyi ya da kötü ama kendine göre bir hayati vardir. Baskasinin hayati hakkinda bilip bilmeden atip tutmak sadece dedikoduya girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…