Aynı anne babadan olmak kardeş olmaya yetmiyor ne kadar doğru bi cümleKonu sahibi benim bir ablam var hani şurda anlatsam sen küçük dilini yutarsın ben de onun gibi bir pislikle satırlarımı da sizin gözlerinizi de kirletmek istemiyorum.
Sana vereceğim taviye şu. İnan evlenip hayatını kurup bir de sınırını çizince sadece bayramdan bayrama gördüğün biri olarak kalıyor.
Ben aynı anne babadan olmanın kardeş olmaya yetmediğini çok kötü şeylerle tecrübe ettim.
Yoksay önüne hayatına bak. Ben nişanlandım ayrılmamı bekledi, eşim yakışıklıydı bana yakıştırmadı akrabalara dedikodumu yaptı, dalga geçti, evlendim boşanacağıma iddiaya girdi
Bunlara sebep ne ? Koskoca bir hiç. Onun kirli kalbine yaptıklarına sahit olmamın hıncını alıyor ya da gerçekten yaşayamadığı hayatı ben ellerimle inşa ettiğim için haset ediyor.
Umurumda değil benim için uzaktan akraba selamlaştığım komşu veya markette gördüğüm kasiyerden farksız yakınlık olarak.
Ha tek bir farkı var onlardan. Onlar daha onurlu ve ahlaklı insanlar eminim
Geçecek çok mutlu olacaksın onu hatırlamayacaksın bile. Aman iyi olsun benden binlerce km uzak olsun diyeceksiniz
Kardeşlik başka birşey konu sahibi. Böyle insanların bu kutsal bağı lekeleyeceği kadar basit değil kardeşlik.Aynı anne babadan olmak kardeş olmaya yetmiyor ne kadar doğru bi cümle
Sen yine şanslısın ya benım. Yerimde olsan şıpsevdi ablam var bes kez nısanlandı okumys kulturlu fabrıkası olan bır kız ama hayatına aldıgı her ınsan beter berbat öanyak tıpler kendı 25 yasındaykn 55 yasında dolandırıcı bı adamı eve gtrdı nısanlandı babam olunce annemınde gucu yetmedı ablam da evı gecındırınce zengın okdugu ıcın annem para kımde annem onun yanında nişanlıyım ablam gecen hafta sevgılısınden ayrıldı bır hafta gecmeden yemı bırını tanıstırmaya getırdı ve aılelet tanısdı evlılık kararı aldı sımdı o adam her gun bızde gecelere kadar annem buna sesını cıkarmak yerıne daha onların yanında oturuyor onların olmadıgı ortamda bana haklısın dıyor ne olursa olsun bu evde ben daha bekaarım bu eve 10 dan sorna km olursa olsun gıremez nısanlım aılemı elestıruor bu ne genıslık dıye sesım cıkmıyor utanıyorum bı yandan aıleme kaf soylemesı kanıma dokunuyor tepkı koyuyprum ana haklı bu ne dıyor dhaa bunun gbı nler hep bnm aılem yuzunden kavga edıyoruz nısanlım ayrı gelıyor aılem ayrı boyke artık delırmek uzereyım. Bazen olmek ıstıyorum gunahından korkmasam atarım balkondan kendımı pandemı gırdı ıs yerım batdı evde bunaldım onu. Ustune ablamın bıtıp tukenmeyn ask hayatı hayatına aldıgı abuk subuk adamlar neler neler boyle delırcem sonunda o olacak oyle bı cıkmazdayım kı arkamda anne yok kı destek olsun bı sorunumuz olsun ben haklı olsamda ablamı savunur haksız olsamda nısanlımın aılesı bıle durumun farkında aılemın bana zerre kadar deger vermedıgını goruyor onlr bıle sormuş acaba evlatlıkmı dye durumum o evde saksı gbıyım on gun eve gelmeyım kmse aramaz sormaz babam olunce boyle oldu babam varken o kadR dzgundu kı herkes herkese saygı duyar sorunlulkları olan bı aıleydık smdı bakıorm herkesın agzı fatkkı yaptıgı farklı annem ablam yuzunden benı ıkı kez evden kovdu bi anne kızını sokaga atarmı atdı kapıda kaldım gıdecek yerım yok cevımde param yok allahdan baska kmsem yokdu allag benı hep ıyı ınsanlar cıkardı karsıma hep elımden tutdu dua etmekden baska bır dalım yokdu sabır cekdım sımdı evlenıp yuvamı kurcam kurtulcam dıyorum bu sefer nısanlımın aılesıne benı kcuk dusuruyorlar ınsanlara da dıyemıyorum bıaey napcam onuda bılmıyorum yıne allahıma sıgınıyorum bı yol gostersın sabır versın yardımcım olsun dıye keske benm ablamda senınkı gbı sorunlar ckarsa da bıyle yerın dıbıne sokmasa benı halıne sulret kardesımMerhaba arkadaşlar yıllardır evde bir düşmanım var sanki hep bi sorun çıkaran hep bi üzen aşağılayan birisi.ablamla 3 yıldır ayrı yaşıyoruz o evlendi gitti ben başka şehire gittim ama hala kabuslarımda onunla kavgamı görürüm.Hep bi küs bi barışığızdır. canı ne zaman sıkılsa bi sorun çıkarır biz küseriz hemde aylarca. bu aralar normalde muhabbetimiz iyiydi en son bugün yine en ufak konudan sorun çıkartıp bi sayfa dolusu mesajlar hakaretler aşağılamalar yazmış Ben bu yıl evlencem nişanlıyım şuan küstü benimle en ufak şeyleri bahane etti ağır laflar etti evliliğimi kıskanıyosun kocamı kıskanıyosun uzak dur vs demeye başladı bende ben senin nişanlılık döneminde böyle mi yaptım sen beni bu dönemde yalnız bırakıyorsun dedim oda naptın bana saçın kötü oldu dedin dedi (asla böyle bişey yok kendisi çok kompleksli saçın kötü oldu demeyip aksine sürekli övdüm)derdin altınsa getirir takarım merak etme dedi bi de.
Kardeş demeye bin şahit bize o kadar yıpratıyoki beni en son heryerden engellemiş kafama takmamak için napmamı önerirsiniz nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım
Tencere dibin kara seninki benden kara..Sen yine şanslısın ya benım. Yerimde olsan şıpsevdi ablam var bes kez nısanlandı okumys kulturlu fabrıkası olan bır kız ama hayatına aldıgı her ınsan beter berbat öanyak tıpler kendı 25 yasındaykn 55 yasında dolandırıcı bı adamı eve gtrdı nısanlandı babam olunce annemınde gucu yetmedı ablam da evı gecındırınce zengın okdugu ıcın annem para kımde annem onun yanında nişanlıyım ablam gecen hafta sevgılısınden ayrıldı bır hafta gecmeden yemı bırını tanıstırmaya getırdı ve aılelet tanısdı evlılık kararı aldı sımdı o adam her gun bızde gecelere kadar annem buna sesını cıkarmak yerıne daha onların yanında oturuyor onların olmadıgı ortamda bana haklısın dıyor ne olursa olsun bu evde ben daha bekaarım bu eve 10 dan sorna km olursa olsun gıremez nısanlım aılemı elestıruor bu ne genıslık dıye sesım cıkmıyor utanıyorum bı yandan aıleme kaf soylemesı kanıma dokunuyor tepkı koyuyprum ana haklı bu ne dıyor dhaa bunun gbı nler hep bnm aılem yuzunden kavga edıyoruz nısanlım ayrı gelıyor aılem ayrı boyke artık delırmek uzereyım. Bazen olmek ıstıyorum gunahından korkmasam atarım balkondan kendımı pandemı gırdı ıs yerım batdı evde bunaldım onu. Ustune ablamın bıtıp tukenmeyn ask hayatı hayatına aldıgı abuk subuk adamlar neler neler boyle delırcem sonunda o olacak oyle bı cıkmazdayım kı arkamda anne yok kı destek olsun bı sorunumuz olsun ben haklı olsamda ablamı savunur haksız olsamda nısanlımın aılesı bıle durumun farkında aılemın bana zerre kadar deger vermedıgını goruyor onlr bıle sormuş acaba evlatlıkmı dye durumum o evde saksı gbıyım on gun eve gelmeyım kmse aramaz sormaz babam olunce boyle oldu babam varken o kadR dzgundu kı herkes herkese saygı duyar sorunlulkları olan bı aıleydık smdı bakıorm herkesın agzı fatkkı yaptıgı farklı annem ablam yuzunden benı ıkı kez evden kovdu bi anne kızını sokaga atarmı atdı kapıda kaldım gıdecek yerım yok cevımde param yok allahdan baska kmsem yokdu allag benı hep ıyı ınsanlar cıkardı karsıma hep elımden tutdu dua etmekden baska bır dalım yokdu sabır cekdım sımdı evlenıp yuvamı kurcam kurtulcam dıyorum bu sefer nısanlımın aılesıne benı kcuk dusuruyorlar ınsanlara da dıyemıyorum bıaey napcam onuda bılmıyorum yıne allahıma sıgınıyorum bı yol gostersın sabır versın yardımcım olsun dıye keske benm ablamda senınkı gbı sorunlar ckarsa da bıyle yerın dıbıne sokmasa benı halıne sulret kardesım
O kadar dogrukıAynı anne babadan olmak kardeş olmaya yetmiyor ne kadar doğru bi cümle
Ablam vet hekım konyada baya ısım yapmıs bı ınsan turkıyede buyuk bas hayvan beslemede yem uretme premıks katkı maddesı konusunda cok basarılı Allahda yuru ya kulum dedı babam olunce onun tazmınatını aldı babamın arabası evın bırkımını buyute buyute fabrıka kurdu kendıne ama allah paranında hayırlısını versın cok verıo kudurtmasın az verıp aratmasın. Rabbım parayı ıhtıyac sahıbıne versın parayla guce saygı gosteren ınsanlar o kafar cokki bu devırde benım akrabalarm hep oyle parası olana saygı sevgı sonsuz bı anne bıle evladı evladından ayırıyor neden bırının durumu var dgerının yokTencere dibin kara seninki benden kara..
Konu sahibinin ablasının neyine özendiniz allah aşkına ? onun ablası da en az sizinki kadar taş kalpli..
Birşey merak ettim ablaya fabrika nerden geldi ?
Nişanlının ailesine kadar neden yansıttınız bu sorunları ? Ketum olsaydınız keşke.
Yazdıklarınızı okurken içim cız etti Allah bir daha böyle hastalıkları size ve evladınıza yaşatmasınAynısından bir adet te ben de var desem.Evladim hastalandi hem de nadir görülen bir hastalikti 10 gün hastanede mücadele verdik 6 ayda evde devam ettik.
Benim cigerim dağlandi saçlarım beyazladi o dönem is yeri ile hastahanenim arasi tam 3 dakikaydi.Ama ne yapti o insanliktan yoksun geldi 5 dakika yalandan bakti gitti sebepte neymiş biliyor musunuz ben ramazanda iftara cagirmamisim o aptali daha neler yazarim da değmez.
Neyse o oldu cok şükür evladim iyileşti amma ben mezarini açtım ve gomdum tam 4 sene oldu asla aramam sormam umrumda olmaz senede 1 görürsem görurum onda muhatap dahi olmam benden uzak olsun daha başka birsey istemiyorum kardes degil.adeta düşman boyleleri
Bir arkadaşım "bana dost lazım düşmanı annem doğurdu" derdi. Nedense o söz geldi aklıma.Merhaba arkadaşlar yıllardır evde bir düşmanım var sanki hep bi sorun çıkaran hep bi üzen aşağılayan birisi.ablamla 3 yıldır ayrı yaşıyoruz o evlendi gitti ben başka şehire gittim ama hala kabuslarımda onunla kavgamı görürüm.Hep bi küs bi barışığızdır. canı ne zaman sıkılsa bi sorun çıkarır biz küseriz hemde aylarca. bu aralar normalde muhabbetimiz iyiydi en son bugün yine en ufak konudan sorun çıkartıp bi sayfa dolusu mesajlar hakaretler aşağılamalar yazmış Ben bu yıl evlencem nişanlıyım şuan küstü benimle en ufak şeyleri bahane etti ağır laflar etti evliliğimi kıskanıyosun kocamı kıskanıyosun uzak dur vs demeye başladı bende ben senin nişanlılık döneminde böyle mi yaptım sen beni bu dönemde yalnız bırakıyorsun dedim oda naptın bana saçın kötü oldu dedin dedi (asla böyle bişey yok kendisi çok kompleksli saçın kötü oldu demeyip aksine sürekli övdüm)derdin altınsa getirir takarım merak etme dedi bi de.
Kardeş demeye bin şahit bize o kadar yıpratıyoki beni en son heryerden engellemiş kafama takmamak için napmamı önerirsiniz nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım
İnşallah sende evlenir yuvanı kurarsın ne yap et çeyiz parasını verme adı üstünde çeyiz belliki ihtiyaçlarıda yok en azından evi ayırırsan çok daha rahat edersinAblamın evde ısımden maddı durumundan dolayı butun sülalede hep bı saygınlıgı var oarası oldugu ıcın ne yaparsa yapsın ınsanlar hep yalakalık yapıyor annemde parası oldugu ıcın en sevdıgı ayrım yapdıgı evlat bunu yazmamak ıcın ısı gucu gabrıkası var durumu ıyı dıye belırtdım ben yansıtmadım yasananlar ortada nısanlımla karsılıklı apartmanlarımız cocuk camdan bakıyor mutfakda olanı oturanı goruyor zaten benı aradıgında sesten anlıyor cougu şeyş yazmadım nısanlımdan da sakladım ben bu zamana kadar bır cok sey yasadım ablam neler etdı buyugum dıye hıcbır zmaan saygısızlık hakaret etmefım ama annemdende ablamdan da hep hakaret asagılama hor gorulme duydum nısanlımın ablasının yanında bıle bana hakaret etdı annem halıya su doktum annem senı de alıp eve kadın yapacaklarya yaxık dedı gozlerım doldu mutfaga kacdım gorumcem geldı uzulme ablacım sen dedı senın kalbın cok temız dedı bunu. Gıbı daha nelr baba gıdınce olunce ev degıstı bakıyorum eskıden ne kadar gzel bı aıleydık sımdı o kadar genıslık cok hzuursuz oluyorum karsı tarafa daha soylemıyorum aksıne nişanlım her defasında dıyor senı tanımasam kalbını bılmesem sızın aıleyle akrabalıgım olsun ıstemem dıyor her ne olursa olsun arkamda duruyor ama bı yerde sınır anıyla bı laf dedgınde boynum bukuluyor evlenıp yuva kurcam daha annem bır ıgne dahı almadı ablamın ılk evlılıgınde butun ceyızını yorganını sunu bunu yapdı bana bır ıgneyı bıle reva gormedı daha babanın emeklı maşından çeyız parasını bana verceksın dıyor ıkı hafta once ablamın konyadakı bayısı olan ıkı etkek bıze geldı anneme kızdım bunların ne ısı var anne dıye annem gıtfı uyudu sabah namazına abdest almaya kalkdım mutfakda alkol alıyorlar sabır cekdım dabah nısanlım gece gormus camdan bana sen bana soylemedın dıye kızdı ayrılma raddesıne geldık ben ablamın lafına sözüne kırmasına asagılamasına razıyım abuk sabuk adamları pesıne takıp getırmedı canıma tak etdı zaten babamdan kalan ne varsa hepsnı annemle abla. Satdı yedı smdı devletın vercegı ceyız parasına goz dıkdı nısanlımın aılesının yanında yapmaları cok kanıma dokunuyor bunları yazarken bıle suan aglıyorum allahım bana hzuurlu bı yuva hayırlı evlat verdın ben hıc bır zaman cocuklarımı bır bırınden ayırt etmcem hıc bır zaman gelenekletımden ahlakımdan odun vermcem paraya tapmıcam duan grrcekdeno arkadasın ablası ablam olsun ısterdım
Sen yine şanslısın ya benım. Yerimde olsan şıpsevdi ablam var bes kez nısanlandı okumys kulturlu fabrıkası olan bır kız ama hayatına aldıgı her ınsan beter berbat öanyak tıpler kendı 25 yasındaykn 55 yasında dolandırıcı bı adamı eve gtrdı nısanlandı babam olunce annemınde gucu yetmedı ablam da evı gecındırınce zengın okdugu ıcın annem para kımde annem onun yanında nişanlıyım ablam gecen hafta sevgılısınden ayrıldı bır hafta gecmeden yemı bırını tanıstırmaya getırdı ve aılelet tanısdı evlılık kararı aldı sımdı o adam her gun bızde gecelere kadar annem buna sesını cıkarmak yerıne daha onların yanında oturuyor onların olmadıgı ortamda bana haklısın dıyor ne olursa olsun bu evde ben daha bekaarım bu eve 10 dan sorna km olursa olsun gıremez nısanlım aılemı elestıruor bu ne genıslık dıye sesım cıkmıyor utanıyorum bı yandan aıleme kaf soylemesı kanıma dokunuyor tepkı koyuyprum ana haklı bu ne dıyor dhaa bunun gbı nler hep bnm aılem yuzunden kavga edıyoruz nısanlım ayrı gelıyor aılem ayrı boyke artık delırmek uzereyım. Bazen olmek ıstıyorum gunahından korkmasam atarım balkondan kendımı pandemı gırdı ıs yerım batdı evde bunaldım onu. Ustune ablamın bıtıp tukenmeyn ask hayatı hayatına aldıgı abuk subuk adamlar neler neler boyle delırcem sonunda o olacak oyle bı cıkmazdayım kı arkamda anne yok kı destek olsun bı sorunumuz olsun ben haklı olsamda ablamı savunur haksız olsamda nısanlımın aılesı bıle durumun farkında aılemın bana zerre kadar deger vermedıgını goruyor onlr bıle sormuş acaba evlatlıkmı dye durumum o evde saksı gbıyım on gun eve gelmeyım kmse aramaz sormaz babam olunce boyle oldu babam varken o kadR dzgundu kı herkes herkese saygı duyar sorunlulkları olan bı aıleydık smdı bakıorm herkesın agzı fatkkı yaptıgı farklı annem ablam yuzunden benı ıkı kez evden kovdu bi anne kızını sokaga atarmı atdı kapıda kaldım gıdecek yerım yok cevımde param yok allahdan baska kmsem yokdu allag benı hep ıyı ınsanlar cıkardı karsıma hep elımden tutdu dua etmekden baska bır dalım yokdu sabır cekdım sımdı evlenıp yuvamı kurcam kurtulcam dıyorum bu sefer nısanlımın aılesıne benı kcuk dusuruyorlar ınsanlara da dıyemıyorum bıaey napcam onuda bılmıyorum yıne allahıma sıgınıyorum bı yol gostersın sabır versın yardımcım olsun dıye keske benm ablamda senınkı gbı sorunlar ckarsa da bıyle yerın dıbıne sokmasa benı halıne sulret kardesım
Bende yaşadım sizinki ne benzer bı durum.O kadar doğru bir yere parmak bastın ki... İnsan birisi hayatındayken göremiyor ama bi sorun olduğunda geçmişte neler oldu da sustum diyip düşünüyor
Evet ailenin tabiki suçu var onun huyu öyle sen boşver bilmiyo musun o sorunlu vs deniyor hep benim alttan almam ondan yaşça küçük olmama rağmen büyüklük göstermem gerektiği söyleniyor yıllardır bunu duyuyorum çünkü annemde biliyor onla uğraşmak zorBende yaşadım sizinki ne benzer bı durum.
O yüzden hiç ablanla vaktini boşuna harcama heba etme.
Kardeşimizse kardeşimiz ok tamam da bu demek değil ki onların psikolojik sorunları ve sorunlu kişilikleri yüzünden sürekli stres yaşayalım.
İnsan bi bakar kendine ya, ben nasıl problemli bı insanım sürekli problem yaratıyorum diye de çeki düzen verir.
Ama bunun suçlusu aileler hep bı ört bas etme sonra da böyle tepeye çıkma.
Valla isterse gelmesin altınına takmasın.
Ay bu ne ya sanki Kaşıklı elması yakacaklar he.
Onların taktığı altınla hayatımız kurtulacak sanki.
Bı de lütfen kendinize hakaret ettirmeyin, sizi alta çekmesine izin vermeyin.
Hadlerini ve nerde durmaları gerektiğini ve kardeşlerine değer vermesini öğrenecekler.
Valla ben kendimi geri çektim.Evet ailenin tabiki suçu var onun huyu öyle sen boşver bilmiyo musun o sorunlu vs deniyor hep benim alttan almam ondan yaşça küçük olmama rağmen büyüklük göstermem gerektiği söyleniyor yıllardır bunu duyuyorum çünkü annemde biliyor onla uğraşmak zor
Evet artık el içine giriyoruz bunlar hala devam edemez güçlü olmak istiyorumValla ben kendimi geri çektim.
Onlar istedikleri gibi konuşacak hakaret edecek, kırıp dökecek...
Öyle bi dünya yok.
Sende haddini bildir bak nasıl afallayacaklar.
Valla idare etmek sadece anne babaya özel bı durum kardeşlere özel bı durum değil.
Evlendiğinde zaten bu durumu eşler görünce hiç merak etme yaptırmıyorlar.
Öyle ablalık olmaz kendi hatasını farkedene kadar bişey demeMerhaba arkadaşlar yıllardır evde bir düşmanım var sanki hep bi sorun çıkaran hep bi üzen aşağılayan birisi.ablamla 3 yıldır ayrı yaşıyoruz o evlendi gitti ben başka şehire gittim ama hala kabuslarımda onunla kavgamı görürüm.Hep bi küs bi barışığızdır. canı ne zaman sıkılsa bi sorun çıkarır biz küseriz hemde aylarca. bu aralar normalde muhabbetimiz iyiydi en son bugün yine en ufak konudan sorun çıkartıp bi sayfa dolusu mesajlar hakaretler aşağılamalar yazmış Ben bu yıl evlencem nişanlıyım şuan küstü benimle en ufak şeyleri bahane etti ağır laflar etti evliliğimi kıskanıyosun kocamı kıskanıyosun uzak dur vs demeye başladı bende ben senin nişanlılık döneminde böyle mi yaptım sen beni bu dönemde yalnız bırakıyorsun dedim oda naptın bana saçın kötü oldu dedin dedi (asla böyle bişey yok kendisi çok kompleksli saçın kötü oldu demeyip aksine sürekli övdüm)derdin altınsa getirir takarım merak etme dedi bi de.
Ablam vet hekım konyada baya ısım yapmıs bı ınsan turkıyede buyuk bas hayvan beslemede yem uretme premıks katkı maddesı konusunda cok basarılı Allahda yuru ya kulum dedı babam olunce onun tazmınatını aldı babamın arabası evın bırkımını buyute buyute fabrıka kurdu kendıne ama allah paranında hayırlısını versın cok verıo kudurtmasın az verıp aratmasın. Rabbım parayı ıhtıyac sahıbıne versın parayla guce saygı gosteren ınsanlar o kafar cokki bu devırde benım akrabalarm hep oyle parası olana saygı sevgı sonsuz bı anne bıle evladı evladından ayırıyor neden bırının durumu var dgerının yok
Hiç umursama iletişimi kes.Evet artık el içine giriyoruz bunlar hala devam edemez güçlü olmak istiyorum
Teşekkür ederim gelmem muhabbeti değil aslında bu dönemde sonuçta insanın fikir verecek destek olacak birine ihtiyacı oluyor ben onu o döneminde her seçiminde herşeyine fikir verdim kafa yordum nasıl daha iyi güzel olabilir vs . Oysa şu dönemde hem üzüyor hem yalnız bırakıyor bunu deyincede altını mı dert ediyosun diyorHiç umursama iletişimi kes.
Eğer bu güzel ve özel günlerini ablan için zehir ettigin için ileride kafanı taşlara vurmak isteyeceksin.
En büyük tehditleri de gelmem he düğününe ya da nikahına.
Gelmezsen gelme sanki onlar olmayınca biz evlenmeyeceğiz.
Bu arada hayırlı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?