abla nedir ya

Saygıdan söylüyorlar öyle, ağız alışkanlıgı sizle alakalı bir durum oldugunu düşünmüyorum.

siz desinler yada hiç bişey deme abla ne ya benle yaşıtsın
Amaaaan başka derdim mi yok diyorum :) tabi yapı meselesi ben rahatsız olmuyorum, umursamıyorum açıkçası. Ama başka birine yapmıyorum tabi rahatsız olabilir diye. Önlenebilir bi durum değil çünkü bu. Hangi birini uyaracaksin ki?

ESNAF AĞZINA BİŞEY demiyorum yada kendimden büyük biri diyince ağız alışkanlığı diyorum yapı meselesi ne diyecek ablası diye hitap ediyor ama gençler diyince sinir oluyorum ya yaşımı bilmiyorsun tamam siz de bari yada hiç bişey deme bu kadar zormu

çok takılıyorum abla dediklerinde acaba büyükmü gösteriyorum acaba bendemi sorun var diye düşünmeye başladım artık 12.dese anlarım ama sanki sözleşmişler

Yapacak bişey yok tatlım biz öğrencilere öğretmenle nasıl konuşulur onu öğretwmiyoruz öğretmen olduğumu bildiği halde dersine girmiyorum diye abla diyen gördüm ben burası Türkiye :) etrafta can sıkıcı bi sürü başka mesele varken böyle küçük şeylerle sıkma canını boşveeer

bence bu kadar alıngan olma .. bazıları bunu alışkanlık haline getirdiği için yada saygıdan söylüyorlar..benimde çalıştığım iş yerinde benden büyük kişiler bana abla diyolar ..takılma tatlımm sen bu konuya takıldıkça daha çok üstüne gelirler.. ah senin yaşında olabilseydimde bana abla deselerdi :)

Bende 22 yasindayim onceden 1 kere gordugum cocuklu kadin bana abla demesinmi sinirden konusamadim nasilsin diyor cvp veremiyorum

Neyse yaslar kac diye bi mevzu actim kendi 24 yasindaymis benide 24 dedim diye hatirliyormusta o yuzden abla demis gerizekali . Yasiti zannediyor ve abla diyor ise bak ya aklima geldi ifit oldum yine

Hayir buyuk gosteriyorumda o kadarda degil colugum yok cocugum yok yasim belli yani bir iki yas icin bile abla diyen insanlar var valla ben 30 yasindakilere bile abla demek istemiyorum soruyorum ne diyim diye ona gore konusuyorum... Offf cok sinirliyim hala..

Otuz beşinde biri olarak abla lafına alışalı çook oldu da, kazık kadar çocukların ( çocuk derken yirmilerin başında yani) teyze demesi garibime gidiyor. Gerçi bir kişiden duydum daha.

Ama benden bir yaş dahi küçük olsa birinin bana abla demesi çok hoşuma gider oldum olası.

Benden 7 yaşş küçük kardeşim var uzaktan bır akraba bana senin mi dedi o zamanlar ben 22 kardeşim 15 yasındaydı evet canım ikinciside dışarıda oyun oynuyor dedim :) yanı bazı ınsanlar bos konusmak ıcın konusuyor sen takma

DENGESİZ BÖYLELLERİ KONUŞMAK İÇİN KONUŞMUYORLARMI ÇILDIRIYORUM YA

al işte öküz ya siz de ağzınmı eskiyor abla ne ismimle hitap et patavatsız bunlar ya

İnsanlar birbirlerinin yüzlerini dikkatlice incelemiyorlar o nedenle yaşı bilemezler,belli yaşlarda belli görünüşler var onlardan birine uyuyorsa o nedenle abla teyze diyor olabilirler.
Mesela kilo problemi varsa,klasik giyiniyorsanız saçlar orta boy katlı ve simsiyah veya sarı röflelerden oluşuyorsa büyük gösterebilir. Genelde kilo giyim tarzı ve konuşma şekliyle ilgili.

Saygıdandır bu , bu kadar takılcak birşey değil inanın
Hatta ben kendimi güvende hissediyorum öyle yaptıkları için. Hele ki telefondan öyle konuşan biri için hiç takmayın. Çünkü çoğu küçük bayan yada hanımefendiyi duymak istiyorsan o biraz zor kişiye göre değişiyor

küçük bayan hanımefendiyi geçtim siz diye hitap etsinler kendimler büyükler desin abla diye sorun yapmıyorum ağız alışkanlığı diyorum ama kendi yaşıtlarım abla diyince sinirleniyorum

Hahahaha ayy cok hossunuz konu sahibi...
Bir arkadasta belirtmis abla bizde; hanimefendi,bayan x,matmazel madam gibi bisey...
Eger daha samimiyse kisi "aplasi" seklinde oluyor.
Ben kasaba manava kasiyere beyefendi diyince garipsiyorlardi simdi abi(!) diyorum buyur aplammmm diyor..
Bakarmisiniz ? Afedersiniz?beyefendi diyince? Onlarda ne diyecegini sasiyor ama abi? Diyince buyur aplasi diyorlar.
Bence iyi ya apla iyidir.
Ben en cok bağan'a gicik oluyor hele hele bacim lafina uyuz oluyorum

Bizde abla saygı manasında. .
Hiç alınma canım benim. .

daha az önce abla lafını duydum,ben takmıyorum bunu diyenler eğer tanıdıklarım değilse hitap özürlü olduğunu düşünüyorum.Sonuçta karşınızdaki bayanın yaşını bilmiyorsanız abla yerine hanımefendi denebilir

Birazda saskinliktan oluyor.
Ben kizimla parka gittim gecenlerde ben 39 yadindayim kadin 30-35 arasidir kadin kizimi seviyor uzaktan kucagina almak istedi kizim gitmek istemedi kadin zorla kucagina alacak bende aman teyze zorlamayin dedim kadin bozuldu neyse ben kizimi kucagina vermedim diye bozuldugunu dusundum meger kadina teyze demisim aslinda "teyzesi" demek istemistim kismet boyleymis

Bence abla eğitim seviyesi düşük insanların hitap şekli. Kafaya çok takmamak lazım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…