ablalar çeyiz almaya başlamalımıyım

betsenq

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2025
34
-22
1
annem yaşımın geldiğini çeyiz almaya başla diyip duruyor ben daha erken diyorum çünkü evlilik gönlümden geçmiyor başlamak istesem nerden başlarım

En mantıklısı altın. Altına devam et. Sonrası bozar gönlüne göre yeni çıkan herşeyi alırsın. Ortada birşey yokken eşya eve tıkmaya gerek yok.
bide ben böyle konularda hiç iyi değilimm

Benim bir yengem vardı
Kızıyla yaşıtız
Daha 15 de çeyiz düzmeye başladı
Kızı 40 yaşında evlendi
Eşya alma araba al
Dünyayı gez değerli eskimeyecek bir özelliğe para yatır
Bak bunlarda çeyizdir
Tabak çanak mikser bir şekilde alınır

yok abla 22 yaşındayım
Yani begendigin fincandir gunluk icin urunlerdir yavastan al aklinda varsa evlilik ama suan yoksa arkadaslarin dedigi gibi altn al euro dolar hesabi ac mobilden parani biriktir hakkinda hayrlisi olsun ama begendign urunler oldumu bence al yavastan nevresim takimlari fln azar azar bence erken degl soncta evlilik cagindasin

yok abla 22 yaşındayım
Daha küçüksün kuzum ne çeyizi. Paranı biriktirecek kadar zaten akıllısın . İyi olmaman önemli değil ki süreç başladı mı. Peşi sıra herşey kendiliğinden gelir merak etme. Bana sorsan araca bağlan keyfine bak. Evlenince geçim daha da zorlaşıyor. Zaten yaşın küçük çeyiz kısmına da geçersin.

+

annem yaşımın geldiğini çeyiz almaya başla diyip duruyor ben daha erken diyorum çünkü evlilik gönlümden geçmiyor başlamak istesem nerden başlarım
Bu devirde kimse çeyiz almamalı. Modası geçiyor, yer kaplıyor. Paran artıyorsa çeyrek al geç. Evlenmeye karar verdiğimde sıfır çeyizim vardı. 2 ayda her şeyi hallettik. Evlenince de ihtiyaca göre eksikleri aldık. Nikah sonrası dükkanlara giriş yasağı geliyor gibi çeyiz yapmak bana çok saçma geliyor.

Edit: pardon 1 tane çeyizim vardı. Annem bir komşuya benim için salon takımı yaptırmış hiç kullanmadım. Çünkü ben 15 yaşındayken yaptırmış 25 yaşında evlendim. Demode olmuştu. Sayılırsa buydu çeyizim.

yok abla 22 yaşındayım
22 yasinda ne ceyizi ya
senin bugun aldığının üstüne neler gelecek:)))
ben senin yasindayken 2013te pembe gelinler coook modaydi. rengarenk fincanlar, sunumluklar, hayvanli motifler, dama desenleri, üstü yazili tabaklar vs
o zaman ceyiz alsam kesin oyle seyler alirdim cunku satilanlar onlardi.
sonra biri cikti "pembik gelinler" dedi, oyuncak ev dedi dalga gecti bir anda zamaninin modası cringe gelmeye basladi.
sonra bir ara elegant evler, chester koltuklar moda oldu, ne alsan gold detayli falan, sonra onlar da cringe oldu.
son yillarda hastane koridoru gibi beyaz evler moda, ama onlar da yavastan itici gelmeye basladi insanlara...
yani ne kadar zamansiz parcalar da almaya calissan biryerde hersey moda
o yüzden en zamansizi bile eski kalabilir sen evlenesiye.
o yuzden en iyisi almamak.
"yasin geldi ceyiz al" diyen anneme ben olsam "e kizin gelinlik cagina geldi sen al. nerede görülmüş ailesi dururken kizin ceyiz aldigi" derdim ona.
gercek fikrim bu degil. herseyimi şükür nisanlimla beraber aldim, kargolarimi onunla bekledim, alir almaz hemen kullandik vs ama annem boyle deseydi ona bu cevabi verirdim.
hem geleneksel takiliyor ceyiz al bilmemne hem de ceyiz parasini kizin odemesini, kendisini rahatlatmasini bekliyor
hic sevmem boyle uyanik hesaplari. o kadar gelenekselsen kizinin ceyizini de düz layigiyla. sanki kendi mi dizdi kendi ceyizini? babasinin parasiyla aldigina eminim

ha bir de kkdan tanistigim bir arkadasim var. o da hevesle ceyiz yapmisti depremde evi saglam olsa da o sarsintiya bütün porselenleri kirilmis bazanin altinda.
yani dünya mali, cok da masraf etmeye gerek yok önceden. kiz daha birkez kullanamadan atti cope

Benim bir arkadaşım vardı hep çeyiz alırdı bir oda dolusu çeyiz yaptı evlenemedi artık ceyizlerimin modası geçti dedi. Ben hiç çeyiz yapmadım para biriktirdim nişanlıyken alışveriş yaptım herseyimi aldım kullanıyorum. Bence çeyiz değil altın biriktir nişanlanınca bozdurup alırsın herseyini.

Benim arabam vardı . Nişanlancaktim sattim çeyiz falan aldim nişan işlerini hallettim. Ama 1.5 sene nisanli kaldım. Evlendim bu seferde bazı sebeplerden dolayı yine 1.5 sene çeyizimi kullanamadım. Ve arabayı sattığıma çok pişman oldum……

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…