- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi sislovesis
-
döndürmeye çalışın o zaman yapma deyin sadece bunu derseniz bile üzerinize düşeni yapmış olursunuz en azından Allah katında
Sadece sizden akil istedim ... Su su düşük yaptirir yada su doktor piyasaya gore daha uyguna yapiyo yada taksit yapiyo vs.. Bunu düşünmeye basladgimdan beri arastirmadgim şey kalmadi. Günah boyutunu da arastrdim evet. Şuan bebek dediginiz 40 günlükken canli vasfina kavusuyo. Doğurup bakamayacgin çocuğu doğurmak günah değil mi. Ben şuan caresizim bu yuden çare ariyorum ama bu çare ne doğum yapmak ne de kacmak. Bunlari yapabilecek olsam saniye dusunmem zaten ama yapamam. Millet kendini ingiltrede falan mi saniyo burasi Türkiye. Ve burada bu tarz olayların sonucu bellidir. Vicdanim sizlamiyo mu saniyosnz. En büyük sikintiyi şuan ben cekiyorum zaten sizin telefon klavye basinda ayyy su kiza bak yaaa napmis tuh tuh dememniz insanin hic bsey ifade etmiyo. Bütün yorumları okuyabolecgmi sanmiyorum .. Bu ruh haliyle okursam yapacagim ilk şey kendimi camdan asgiya atmak olur herhalde. Herkese teskkr ediyorum ve konunun cevaba kapatilmasini talep ediyorum..
Sadece sizden akil istedim ... Su su düşük yaptirir yada su doktor piyasaya gore daha uyguna yapiyo yada taksit yapiyo vs.. Bunu düşünmeye basladgimdan beri arastirmadgim şey kalmadi. Günah boyutunu da arastrdim evet. Şuan bebek dediginiz 40 günlükken canli vasfina kavusuyo. Doğurup bakamayacgin çocuğu doğurmak günah değil mi. Ben şuan caresizim bu yuden çare ariyorum ama bu çare ne doğum yapmak ne de kacmak. Bunlari yapabilecek olsam saniye dusunmem zaten ama yapamam. Millet kendini ingiltrede falan mi saniyo burasi Türkiye. Ve burada bu tarz olayların sonucu bellidir. Vicdanim sizlamiyo mu saniyosnz. En büyük sikintiyi şuan ben cekiyorum zaten sizin telefon klavye basinda ayyy su kiza bak yaaa napmis tuh tuh dememniz insanin hic bsey ifade etmiyo. Bütün yorumları okuyabolecgmi sanmiyorum .. Bu ruh haliyle okursam yapacagim ilk şey kendimi camdan asgiya atmak olur herhalde. Herkese teskkr ediyorum ve konunun cevaba kapatilmasini talep ediyorum..
Umarim konu sahibine birazcik bilihilnrdirme olmustur bu kadar.millet soyiyor ama.bidr.profosyoneli okusunn..Göz SağlığıDiyabetBebek BakımıÇocuk SağlığıSağlıklı BeslenmeZayıflamaSaç EkimiGebelikEstetik Rehberi
Vajinanın İçine Boşalmadan Vajina Dışına Gelen Sperm İle Hamile Kalınabilir mi?
Merhabalar. Vajinanın içine girmeden ve vajinanın kenarına sperm gelirse hamile kalınabilir mi ya da bu şekilde bir risk var mıdır? Bunu testler dışında nasıl öğrenebiliriz? Kız arkadaşım şuanda adet olması gerektiğini söylüyor ama olamıyor? Teşekkürler.
Uzm.Dr. Orhan Coşkun Cevabı:
Doğum kontrol yöntemleri arasında oral kontraseptif kullanımı, kondom, rahim içi araç, aylık-üç aylık iğne, dışarı boşalma, takvim yöntemi vs gibi tıbbi ve doğal olan birçok korunma yöntemi kullanılmaktadır. Geri çekme (meninin dışarı boşaltılması) yönteminin koruyuculuğu düşüktür. Çünkü cinsel birleşme sırasında ejekülasyon (boşalma) olmadan da fark etmediği zevk suyu denilen sıvı gelir ve bu sıvı sperm içermektedir. Hatta bu sıvının içerdiği spermler daha hareketli ve sağlıklı olan spermler olup dölleme için daha uygun yapıya sahiptirler. Vajina içine girmeden sevişirken bu spermlerin bulaşmasıyla da hamile kalma riski vardır. Tıbbi korunma yöntemleri (kondom, hap, iğne, bariyer vs) doğum kontrolünde çok daha başarılıdır ve ayrıca bazıları bulaşıcı hastalıklardan da koruma sağlayabilir. Adet gecikmesi hamileliğin belirtileri olabilir ancak tanı için gebelik testi yaptırmanızda fayda var. Adet gecikmesi birkaç gün olabilir. Hamilelikte beklenen tarihte adet görmeme, bulantı, göğüslerde dolgunluk, karın alt kısımlarında dolgunluk hissi, sık idrara gitme gibi belirtiler olur. Eczanelerde satılan gebelik testi çubukları ile (ancak erken dönemde negatif çıkabilir) veya bir kadın doğum doktorunun yapacağı kan tetkiki (Beta HCG) + ultrasonografi ile tanınız kesinlik kazanabilir. Sizin belirttiğinize gibi cinsel organınız kız arkadaşınızın cinsel bölgesine temas etmediyse hamile kalma ihtimali olmaz. Geçmiş olsun.
ben asla aldırma taraftarı degılım.aldırana saygım var ama o da canlıBurada bebisleri olsun diye onca uğraşan ablalari görünce bunu sorarken utaniyorum ama sormak zorundayım.. Ben şuan 1aylik hamileyim .. Ama bu çocuğu doguramam.. Evli değilim .. Nasil oldu inanin bilmiyorum duzenli bi cinsel hayatim vs yok bir iki sefer olan bseyde kazayla olmuşkorunsaydin demeyin denedik tabi ilaç aldim içeri boşalma falanda olmadi ama oldu nnasil olduysa... Yardim edin bana nolur çok param yok olsa hemen gidecgim doktora .. Aradim gecende bi doktoru 1000 dedi ilk sonra 800 olur dedi ama iste o kadar param yok cevremde bulabilecgim derdimi acacagim kimsede yok.. Benim düşük yapmam lazim aspirin içtim birsuru soğan suyu içtim ama bisey olmadi.. Daha da gelişmeden düşük yaparsam bi saglik sikintim kalmaz ama daha da gecikirse neler olur düşünmek bile istemiyorum..
ortada bebek olsa ne değişecek bu durumda olan başka insanlar okumayacakmı yazdıklarınızı Allah kimsye vermesin böyle bir dert ve şehvet yaşayanlarıda sorgulamak bize düşmezDöndürelim döndürelim de ortada bebek olduğu belli değil ki..
çok üzüldüm kuzenineBenim kuzenimin bebeği olmadı üzüntüden saçları kaşları döküldü işi deliliğe vurdu hatta delirdi! Şu an 50 yaşına geldi senelerce denedi olmadı. Ben evliyim bebek düşünmüyorum her ay korkuyorum Allah'ım bekleyenlere ver diyorum hep. Bu konu çok hassas bir konu naalesef. O bebek doğup iyi eğitimler verilmezse geleceği heba da olabilir ama kürtaj da çok büyük vicdan azabı.... O yüzden tutuculuk değil bu ama nolur çok dikkat edin. Gençsiniz kanınız kaynıyor sevişin ama korunun! Çok zor ikilemler bunlar çünkü.
Canim sen testi yap, hamile olmama ihtimalin de var. Buyuk ihtimal hem de. Tam birlesme olmadiysa cok zor hamilelik. Stres yaptiysan adetin ondan gecikmistir.Ya allh askina olmama ihtimali olsa o tesi yapardim içim rahat ederdizaten. KKorkuyorum iste niçin anlamak istemiyorsunuz.. 1. Gün bile gecikmeden reglm niye geciksin durduk yere.. Birliktede olmadik ama zevk suyuyla bile hamile kalinabiliyo iste. Ayrica bi insan niye dogurabilirsin desinki azicik dusunun ya. Yanimda olabilcgini soyluyor dogurmak istiyorsan ben hazirim diyor. Ama okulum var ailem anlays gostermz diyorum. Asiret cocugu degilim ama kendilerine gore bi anlayslari var elbette. Lütfendaha fazla yorum yapmayin yedim bi halt daha da zorlastiriyorsunuz.
allahım ben 14 yıldır ugraşıyorum olmuyor bu yazıyı okuyunca ne dıyecegımı bılemedımBurada bebisleri olsun diye onca uğraşan ablalari görünce bunu sorarken utaniyorum ama sormak zorundayım.. Ben şuan 1aylik hamileyim .. Ama bu çocuğu doguramam.. Evli değilim .. Nasil oldu inanin bilmiyorum duzenli bi cinsel hayatim vs yok bir iki sefer olan bseyde kazayla olmuşkorunsaydin demeyin denedik tabi ilaç aldim içeri boşalma falanda olmadi ama oldu nnasil olduysa... Yardim edin bana nolur çok param yok olsa hemen gidecgim doktora .. Aradim gecende bi doktoru 1000 dedi ilk sonra 800 olur dedi ama iste o kadar param yok cevremde bulabilecgim derdimi acacagim kimsede yok.. Benim düşük yapmam lazim aspirin içtim birsuru soğan suyu içtim ama bisey olmadi.. Daha da gelişmeden düşük yaparsam bi saglik sikintim kalmaz ama daha da gecikirse neler olur düşünmek bile istemiyorum..
zevk suyu ne iğrenç bir sözYa allh askina olmama ihtimali olsa o tesi yapardim içim rahat ederdizaten. KKorkuyorum iste niçin anlamak istemiyorsunuz.. 1. Gün bile gecikmeden reglm niye geciksin durduk yere.. Birliktede olmadik ama zevk suyuyla bile hamile kalinabiliyo iste. Ayrica bi insan niye dogurabilirsin desinki azicik dusunun ya. Yanimda olabilcgini soyluyor dogurmak istiyorsan ben hazirim diyor. Ama okulum var ailem anlays gostermz diyorum. Asiret cocugu degilim ama kendilerine gore bi anlayslari var elbette. Lütfendaha fazla yorum yapmayin yedim bi halt daha da zorlastiriyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?