Ablam hakkında Acil Napsam ?

Sen onunla evlendin, yürümedi sonra diğeriyle evlendin, ondan sonra başkasıyla bu uzar gider. Arada imza yüzük olunca önüne gelen olmuyor mu?

Eşinizin öncesini anlattığı kadar bilirsiniz. Akıllı insan da aldatsa dahi yakalanmayabilir. Ya da tek gecelik iliküşkilerde, hayat kadınlarıyla girilen ilişkilerde anlama ihtimaliniz sıfıra yakındır. Ne olacak o zaman, evlilik koruyacak mı? Koruma kalkanı mı bu?

Nikah yuzugu = AIDS'e , herpese, hepatite kalkan , prezervatiften daha garanti cozum Tibbin yapamadigini Turk belediye memurlari yapti

Yuzugu gecirince adamin tum saglik problemleri yok oluyor. Haydi erkekler nikah memuruna

kocalarınızın nerede olduğunu ne yaptığını bilmiyor musunuz? hani bu gün şu saate kadar çalışıyor vs. gibi... yalan söylediğini anlayamaz mısınız?

aa pardon adamı da sıkmamak lazım.... nerede ne yaptığını bilmemek gerekir..

evlilik meşrulaştırır... başkasıyla evlendin. senin kiminle evlendiğin belli... eşinin eskiden kiminle evlendiği belli...

Bu konuda onlarca senaryo yazabilirim.

Senaryo1: eşinizin nerede ne yaptığından eminsiniz. Sanah 8 akşam 6 iş yerinde. İşten çıkar çıkmaz evine geliyor. Peki iş saatleri içinde ne yaptığından nasıl emin oluyoruz?

Senaryo2: yine işi gücü belli bir adam var elimizde. İş seyahatine gitti 2 günlüğüne. Orda ne yaptığından nasıl emin oluyoruz? Adama çip mi takıyoruz?

Senaryo3: daha önce evlenmiş ayrılmış bir adamla ilişkimizi meşrulaştırmak üzere evlendik. Bize de çok sadık bundan eminiz. Ama eski karısına sadık olup olmadığından nasıl emin oluyoruz?

Daha yazayım mı?
Meşru! ilişki yaşamak isteyenler için evlilik meşrulaştırmak için tek yoldur evet ama hastalıklardan korunmak için bir yol olarak görülmesi komik hatta ironik...

Bu rahat ve geniş hatunlar dar olanlara göre daha mı zeki yoksa bana mı öyle geliyor. Cevaplar muhteşem..
Bir de dar, geniş deyince benim aklıma neden ahlaksız şeyler geliyor? Çok mu fesatım?

dar'al geliyor bazen bana

Kardeşimin bir sorunu olursa benle paylaşır, çözeriz beraber. Ben onun özel hayatının daha fazlasını neden merak edeyim? Kendi anlatmak isterse anlatır. Benim bir sorunum olursa çözerim, çözemezsem önce ondan yardım isterim. En başta kafamız "rahat" çünkü birbirimizi annemize/başkasına şikayet etmiyoruz 12.5 falan yaşından beri. Ama bunu bu şekilde yazmak mı lazım nedir anlaşılmak için? Arayayım birazdan, "kardeşim pişman mısın? seni evlenmek istediğim adamı ilk sen gör, aileden en doğru eleştiriyi sen yapabilirsin diye düşünüp tanıştırdığım için diye. O da abuk arama bahanelerini evlenince bırakırsın sanmıştım diye dalga geçsin benimle Ki soğumamıştı benden eminim ona söylediğim zamanda, çünkü ortalıkta bırakmama rağmen bakmadığı eşyalarımdan da önceden fikir edinmemişti sevgilime dair herhangi bir şey, birbirimize bu kadar güvenmezsek nasıl kardeşlik ilişkimiz yürürdü ben bilmiyorum.

kendim için söyleyeyim, eminim ben

Yani esin evlendigi insanlarin tabi ki bir listesi var ama......Adamin da "ya panpa ben evlenmeden once yabanci bir hayat kadinina gittim, artik hepatit mi, herpes mi kaptim bilemem" diyecek hali yok ya ? Bakinca da anlasilmiyor, herpes turu enfeksiyonlari erkekler belirti gostermeden daha uzun sure tasiyor, kadinlarda ise etki kisa surece ortaya cikiyor. Yani adam zilyon hastalik tasisa bile an-la-ya-maz-si-niz.

Adamin kime yuzuk gecirip gecirmedigini bilmekle elime ne gececek peki? Burdaki mesele adamin daha once baska birine asik olmus olmasi + bana asik olup olmamasi, benim icin bu onemli. Ben bunu sindirebileceksem , evlenmis olsun evlenmemis olsun ne onemi var? Kim oldugu bilip bilmemenin de bazilarina gore onemi var, oturup facebooktan adamin eski sevgililerine bakip kendilerine eziyet yapiyorlar. Ben mesela hayat kadinina gitmis birini sindiremem. Baska birine eskiden cok asik oldugunu bildigim birini (ki evlenmemisti, nefesleri birakabiliriz) 10 yil once bitmis olmasina ragmen sindiremedim, yapamadim. Kim oldugunu bilmiyordum, asik oldugum adamin kalbinde taht kuran kadinin yuzunu nedense merak etmedim. Mesel su ki, kalbindeki tahtin sahibi bence ben degildim, beni o kadar sevmiyordu. bana da asik olsaydi, bu durum umrumda olmazdi ama bana asik olamadi iste, sindiremedigim yer buraydi. Evlensek bile, mesru cinsel iliski yasasak bile, gayrimesru cinsel iliski yasayan kadinin kalbinin sahibi oldugu gercegi degisir mi? Mesru olmak/olmamak benim acimdan neyi degistirecekti ki? Evlenseydik hezimetim de mesru olacakti, o kadar. Evlensek bile benim icin sonuc degismeyecekti ki, beni sevmeyen biriyle oldugum gercegi degismeyecekti. Benim iliskimin mesru, tahtin sahibi hanimin iliskisinin mesru olmamasi , tahtta onun oturdugu gercegini degistirmicekti.

Yani ben bu kafayi anlayamiyorum, belediye onaylayinca iliski mesru olunca ne oluyor ? Ne degisiyor?

Adam evliyse bile, sevmiyorsa gonlu baskasina kayar, gider baskasiyla da yatar kalkar, evli olsan da anlarsin, evli olmasan da. Sonuc degismiyor ki, aldatilmissin, guvenin yerle bir olmus. Evli olunca isler degisiyor degil mi, cunku adamin tapusu elimde, sevmedigini bilsek bile tasmasindan cekip evimize getirebiliriz?

Son düzenleme:
Kardeşler arasında arkadaşlık ilişkisi malesef her zaman kurulabilen bir şey değil. O yüzden çok tuhaf bakmıyorum ben birbirini rakip olarak gören kardeşlere. Bu arada ne mutlu sana bu iletişimi kurabildiğin için. Genelde abla olanın elindedir çünkü.

kocann senden önceki birlikteliklerinde neler yaptığını biliyormusunuz.
iş gezisine çıktım dediğinde oralarda neler yaptığını x ışınlarınızla görebiliyıor musunuz.
gece mesaiye kaldım dediğinde işe gidip basıyormusunuz. vs.
bunları yapıyorsanız evet kocanızın her hareketini biliyorsunuzdur. ama bunun için olmanız gereken süperman. ay pardon superwomen

kendim için söyleyeyim, eminim ben

Hangi konuda eminsiniz? Eşinizin sizi aldatmadığı ve asla aldatmayacağı konusunda mı yoksa evliliğin cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruduğu konusunda mı?
Siz eminseniz bile kadınların kaçta kaçı sizin kadar emindir?
Madem bu kadar eminsiniz neden nerede olduğunu sürekli bilme ihtiyacı hissediyorsunuz?
Kafamda deli sorular.

ablan yetişkin bir birey, sen de o yaşa geldiğinde şu an tasvip etmeyeceğin şeyler yapabilirsin. kesinlikle karışma annene asla söyleme derim ben. ablan namussuzluk yapmıyo ayrıca ona soğuk davranman yersiz bence.

Bakalım buradaki kardeş bu fırsatı değerlendirebilecek mi? Madem her şey imtihan, bu da öyle. Olgun mu, yoksa 20 yaşında fakat aklı çocuk aklı mı belli olur bundan sonraki tavrıyla, ya ablasını tamamen kaybeder, ya da hayattaki en güvenilir arkadaşını geç de olsa tanımış olur. Birbirlerinin hatalarını daha kolay düzeltirler.

yok artık. evlilik cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korur mu? evlilik müessesine saygısı varsa zaten aldatmaz adam yada kadın... benim anlatmak istediğim o zaten..

ben eşimle birlikte çalışıyorum... o nedenle eminim .. nerede ne yaptığını ben sormam, o söyler... güven... güvenmediğim an biter...

evliliğe inanmayanlara gel sana faydasını anlatayım mı diyeyim, bu yaştan sonra anlamazlar...

nerde yaşıyorsun pisi. saygısı olan var elbette ama olmayan için bdvdeki konulara ve çevreye, haberlere bak yeter.

görüyorum... evliliğe değerin yerlerde olduğunu görüyorum....
yooo. keşke evlilikler hep mükemmel olsa. o zaman tadından yenmez. ama işte olmayanda var. hatta artık fazlaca var. evlilikte değerli,ama sevgi denen şeyde değerli. duygularımızda değerli. beraberliklerimizde yaşadığımız aşklarımızda değerli. değersiz yapan içi fesatlar. aldatanlar,artniyetli taraf,dürüst olmayanlar,cinsiyet ayırımı yapanlar,benciller.

konu sahibi olursa; ablasıyla konuşabilir...

aynı şeyi yaşasam kardeşimle konuşurdum... yargılamadan kırmadan....

var tabi....

ben evliliğe inananlardanım. aşka evlendim.... sevgilide oldum. ona karşı değilim... ama cinselliğin evlilikten sonra devreye girmesi taraftarıyım... ha olmayanlara saygım var. kendileri bilir o ayrı konu... benim anlatmak istediğim farklıydı..

beceremedim galiba...

Türkan Şoray kuralları vardı... orada kaldım galiba ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…