kocalarınızın nerede olduğunu ne yaptığını bilmiyor musunuz? hani bu gün şu saate kadar çalışıyor vs. gibi... yalan söylediğini anlayamaz mısınız?
aa pardon adamı da sıkmamak lazım.... nerede ne yaptığını bilmemek gerekir..
evlilik meşrulaştırır... başkasıyla evlendin. senin kiminle evlendiğin belli... eşinin eskiden kiminle evlendiği belli...
Yani esin evlendigi insanlarin tabi ki bir listesi var ama......Adamin da "ya panpa ben evlenmeden once yabanci bir hayat kadinina gittim, artik hepatit mi, herpes mi kaptim bilemem" diyecek hali yok ya ? Bakinca da anlasilmiyor, herpes turu enfeksiyonlari erkekler belirti gostermeden daha uzun sure tasiyor, kadinlarda ise etki kisa surece ortaya cikiyor. Yani adam zilyon hastalik tasisa bile an-la-ya-maz-si-niz.
Adamin kime yuzuk gecirip gecirmedigini bilmekle elime ne gececek peki? Burdaki mesele adamin daha once baska birine asik olmus olmasi + bana asik olup olmamasi, benim icin bu onemli. Ben bunu sindirebileceksem , evlenmis olsun evlenmemis olsun ne onemi var? Kim oldugu bilip bilmemenin de bazilarina gore onemi var, oturup facebooktan adamin eski sevgililerine bakip kendilerine eziyet yapiyorlar. Ben mesela hayat kadinina gitmis birini sindiremem. Baska birine eskiden cok asik oldugunu bildigim birini (ki evlenmemisti, nefesleri birakabiliriz) 10 yil once bitmis olmasina ragmen sindiremedim, yapamadim. Kim oldugunu bilmiyordum, asik oldugum adamin kalbinde taht kuran kadinin yuzunu nedense merak etmedim. Mesel su ki, kalbindeki tahtin sahibi bence ben degildim, beni o kadar sevmiyordu. bana da asik olsaydi, bu durum umrumda olmazdi ama bana asik olamadi iste, sindiremedigim yer buraydi. Evlensek bile, mesru cinsel iliski yasasak bile, gayrimesru cinsel iliski yasayan kadinin kalbinin sahibi oldugu gercegi degisir mi? Mesru olmak/olmamak benim acimdan neyi degistirecekti ki? Evlenseydik hezimetim de mesru olacakti, o kadar. Evlensek bile benim icin sonuc degismeyecekti ki, beni sevmeyen biriyle oldugum gercegi degismeyecekti. Benim iliskimin mesru, tahtin sahibi hanimin iliskisinin mesru olmamasi , tahtta onun oturdugu gercegini degistirmicekti.
Yani ben bu kafayi anlayamiyorum, belediye onaylayinca iliski mesru olunca ne oluyor ? Ne degisiyor?
Adam evliyse bile, sevmiyorsa gonlu baskasina kayar, gider baskasiyla da yatar kalkar, evli olsan da anlarsin, evli olmasan da. Sonuc degismiyor ki, aldatilmissin, guvenin yerle bir olmus. Evli olunca isler degisiyor degil mi, cunku adamin tapusu elimde, sevmedigini bilsek bile tasmasindan cekip evimize getirebiliriz?