- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
yok artık. evlilik cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korur mu? evlilik müessesine saygısı varsa zaten aldatmaz adam yada kadın... benim anlatmak istediğim o zaten..
ben eşimle birlikte çalışıyorum... o nedenle eminim.. nerede ne yaptığını ben sormam, o söyler... güven... güvenmediğim an biter...
evliliğe inanmayanlara gel sana faydasını anlatayım mı diyeyim, bu yaştan sonra anlamazlar...
görüyorum... evliliğe değerin yerlerde olduğunu görüyorum....
Evliliğe değer vermekle evlilik içinde yaşanan cinselliğe değer vermek ayrı bir şey bence.
Ben eşimle meşru bir cinsel hayat südürmek için evlenmedim. Evlenmeden önce de bana göre meşru olan bir cinsel hayatımız vardı zaten. Biz hayatı birlikte yaşamak, birbirimize hayat arkadaşı olmak, zor zamanların üstesinden birlikte gelmek, sevinci mutluluğu birlikte yaşamak için evlendik. Bu şekilde kurulan evlilik birliğine saygım var. Ama sırf evlenmek için yapılanlara malesef yok. Evliliğe inanamamak değil, cinselliğin sadece evlilik birliği içinde yaşanması gerektiğine inanmamak diyelim biz buna.
Hiç bir zaman eşimin sahibi olarak da görmedim kendimi, ne evlilikten önce ne evlendikten sonra. Eşimin bir özel hayatı olabilir, benden ayrı geçirmek istediği zaman dilimleri olabilir, bana anlatmak istemediği şeyler olabilir. Benim de olduğu gibi. Evliliğe bağımlılık değil bağlılık olarak bakıyorum çünkü.