- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
yok artık. evlilik cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korur mu? evlilik müessesine saygısı varsa zaten aldatmaz adam yada kadın... benim anlatmak istediğim o zaten..
ben eşimle birlikte çalışıyorum... o nedenle eminim.. nerede ne yaptığını ben sormam, o söyler... güven... güvenmediğim an biter...
evliliğe inanmayanlara gel sana faydasını anlatayım mı diyeyim, bu yaştan sonra anlamazlar...
görüyorum... evliliğe değerin yerlerde olduğunu görüyorum....
Evliliğe değer vermekle evlilik içinde yaşanan cinselliğe değer vermek ayrı bir şey bence.
Ben eşimle meşru bir cinsel hayat südürmek için evlenmedim. Evlenmeden önce de bana göre meşru olan bir cinsel hayatımız vardı zaten. Biz hayatı birlikte yaşamak, birbirimize hayat arkadaşı olmak, zor zamanların üstesinden birlikte gelmek, sevinci mutluluğu birlikte yaşamak için evlendik. Bu şekilde kurulan evlilik birliğine saygım var. Ama sırf evlenmek için yapılanlara malesef yok. Evliliğe inanamamak değil, cinselliğin sadece evlilik birliği içinde yaşanması gerektiğine inanmamak diyelim biz buna.
Hiç bir zaman eşimin sahibi olarak da görmedim kendimi, ne evlilikten önce ne evlendikten sonra. Eşimin bir özel hayatı olabilir, benden ayrı geçirmek istediği zaman dilimleri olabilir, bana anlatmak istemediği şeyler olabilir. Benim de olduğu gibi. Evliliğe bağımlılık değil bağlılık olarak bakıyorum çünkü.
Tabi ki yapabilirdik, ama evlenmeyi seçtik. Bu meşrulaştırmak için değildi. Birlikte yaşamak isteseydik yaşardık, bir dönem denedik. Evli olmayı tercih ettik sadece. Neden bilmiyorum ama eşim evlenmeyi çok istedi. Ben hep daha uzak duran taraf oldum evlilik konusunda. Uzun yılların sonunda bir şekilde ikna oldum evlendik. Neden diye sorarsanız valla hiç bir fikrim yok. Düşündüm bulamadım. Aşka çok inanmayanlardanım ben. Sevgi, saygı, sadakat üçlüsü önemli sadece. O yüzden aşk evliliği yaptım, aşk için evlendim diyemem. Aşkla sevginin ayrımını yapamıyorum.bunlar evlenmeseydiniz yapılamaz mıydı; "Biz hayatı birlikte yaşamak, birbirimize hayat arkadaşı olmak, zor zamanların üstesinden birlikte gelmek, sevinci mutluluğu birlikte yaşamak için evlendik." evlenmeyip aynı evi paylaşsaydınız da olurdu....
meşru cinsel hayat için değil ki evlilik. aşk için.... bende o iş için evlenmedim zaten
bunun adamı sıkmamakla ne alakası var ki? açıkcası eşim bana işim var şuraya gidiyorum dese ya da şu saatte iş yemeğim var dese ve aslında beni aldatmaya gidiyor olsa nerden bileceğim bunu? adama çip mi takayım? ya da sürekli arayıp konrol mü edeyim?kocalarınızın nerede olduğunu ne yaptığını bilmiyor musunuz? hani bu gün şu saate kadar çalışıyor vs. gibi... yalan söylediğini anlayamaz mısınız?
aa pardon adamı da sıkmamak lazım.... nerede ne yaptığını bilmemek gerekir..
evlilik meşrulaştırır... başkasıyla evlendin. senin kiminle evlendiğin belli... eşinin eskiden kiminle evlendiği belli...
valla bütün bunları bilebilecek biri varsa ne yöntemi kullanıyor ben de öğrenmek istiyorum, neden benden de bir süperwoman olmasın ki...kocann senden önceki birlikteliklerinde neler yaptığını biliyormusunuz.
iş gezisine çıktım dediğinde oralarda neler yaptığını x ışınlarınızla görebiliyıor musunuz.
gece mesaiye kaldım dediğinde işe gidip basıyormusunuz. vs.
bunları yapıyorsanız evet kocanızın her hareketini biliyorsunuzdur. ama bunun için olmanız gereken süperman. ay pardon superwomen
Karışma o YETİŞKİN BİR BİREY diyenlere nasılda şaşırıyorum.
Konu sahibi normal bi sevgilisi olmasına elbetteki müdahale edemez..
25 yaşında biri 38 yaşında arada 13 yaş fark var ne amaçla konuşulduğu belli....
Adamla gerçekten görüşüyorsa çok seviyorsa zaten ailesine açıklar..
ortada büyük bi yanlış var.
İNTERNETTEN ON ONBEŞ YAŞ BÜYÜK ADAMLARLA CİNSEL İÇERİKLİ KONUŞMANIN NESİ DOĞRU GELİYOR SİZE....?
Yetişkin bi birey olmak...
Halla Halla istediğim haltı yerimin başka adımı bu????
KONU SAHİBİ;öncelikle annene şikayet eder gibi söylemen yanlış olur.çevreden örnekler vererek ablanın tepkisini ölç,yargılamadan konuş bence..
umarım yaptığı yanlışı farkederde vazgeçer.
söylediklerimi anlamadığınız gayet açık.
18 yasinda gencle 40 yasinda adamdan bahsedilmiyor.
Bu forumda bu yas farkiyla evli bircok kisi var. Cok merak ediyorsaniz gidip soyleyin sizin ne amacla gorustugunuz belliymis diye.
Kaldi ki yetiskin olmak tam da soylediginiz anlama geliyor. Cinsel amacla konusmak istiyorsa konusur, isterse evlilik amaciyla konusur, isterse futbol konusur.
Hassasiyetleriniz arasinda neden ablasinin biriyle mecburen gorusmek zorunda kalmasiyla ilgili elestiri yok acaba?
Bazi insanlar kendileri dusunebiliyor, baskalarinin yonlendirmesine ihtiyac duymadan. Bu kadar sasirmayin.
YETİŞKİNLİK=AHLAKSIZLIK VİZESİ......
Arkadaşlar bizler nasıl bireyler olduk ya, yetişkin diye BOŞVERsin insanlar,çevresinde olup bitenlere,en sevdiklerinin gittiği yanlış yola sessiz kalalım hiçbirşey yapmayalım öyle mi?? Tamam gidip anne babaya hemen söylemek vs bunlar yanlış tamamen. Ama kişi ablasını uyarmalı güzel bir dille.İyi bir dialog kurarak konuşmalı,güven bağı oluşturarak dertleşmeli.
Yetişkin diye kimse hata yapmayacak mı?Belki ablası ileride acı çekecek diye endişeleniyor. Hataların yaşla çok ilgisi yok.
Sence? : )anlatabildim mi?
Karışma o YETİŞKİN BİR BİREY diyenlere nasılda şaşırıyorum.
Konu sahibi normal bi sevgilisi olmasına elbetteki müdahale edemez..
25 yaşında biri 38 yaşında arada 13 yaş fark var ne amaçla konuşulduğu belli....
Adamla gerçekten görüşüyorsa çok seviyorsa zaten ailesine açıklar..
ortada büyük bi yanlış var.
İNTERNETTEN ON ONBEŞ YAŞ BÜYÜK ADAMLARLA CİNSEL İÇERİKLİ KONUŞMANIN NESİ DOĞRU GELİYOR SİZE....?
Yetişkin bi birey olmak...
Halla Halla istediğim haltı yerimin başka adımı bu????
KONU SAHİBİ;öncelikle annene şikayet eder gibi söylemen yanlış olur.çevreden örnekler vererek ablanın tepkisini ölç,yargılamadan konuş bence..
umarım yaptığı yanlışı farkederde vazgeçer.
Kendince yetişkinliğin tanımlarını yapmışsın ama okumaya değer bile görmüyorum !1. Sizin ahlaksizlik olarak gordugunuz seyi ben ahlaksizlik olarak gormuyorum, insan kiminle isterse onunla cinsellik yasar. Sonucta kimseyi aldatmiyor, kul hakkina girmiyor, yalan soylemiyor. Evlenmeden cinsellik size gore ahlaksizlik, ablaya ve bana gore degil.
2. Yetiskinlik= Ahlaksizlik vizesi konusunda da haklisiniz. Eriskin bireylerin ahlaksiz olma ozgurlukleri de var. Kendi beyni olan herkesin kendi ahlak anlayisina gore ahlakli/ahlaksiz olma secenegi var, ne var bunda? Ablanin kendi beyni yok mu? Ne yapacagini size mi sorsun?
Yetiskin olmak demek dogruyu yanlisi ayirt edebilme yetisi demek . Insanlar kendi secimlerini dogru ya da yanlis yapmakta ozgurler demek, hata yaparlar, ders alirlar. almazlar , tekrar ayni hataya duserler veya dusmezler vs. sonucta kendi yollarini ve hayatlarini yasarlar, anlatabildim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?