vay be hemende çömüşsün olayı
ablanda itiraf etmiş
hadi gözün aydın teyze oluyorsun
Benim ablam olsa karışmamazlık yapmazdım..Ablam yani..Yanlış yapacaksa da onun görmesini sağlardım.Aynı evde kalmalarına karşı çıkardım mesela..Hem sonunda onla birlikte benim ciğerim yanacak..
Gelenekçi yaklaşımları bir kenara koyun ve bireysel düşünün. Sevdiğiniz bir insanla güzel anlar geçirmenin bence hiçbir sakıncası yoktur o yüzden bu olayı doğal karşılamaya çalışın. Anlamsız ve çağ dışı kurallara bağlılık beraberinde mutsuzluk getirir. Buna gayet doğal ve insani bir olay olarak bakmak lazım diye düşünüyorum :)
daha dün giriş yapmışsın siteye ilk konu böyle ilgi çekici olmuş. profilinde yüksek lisans yazmışsın ama 20 yaşında olduğunu söylüyosun. ayrıca ablana daha bişey söylemeden sana herşeyi anlattığını söylüyosun. kusura bakmayın kızlar ama dikkatlice bakınca bana gerçek gibi gelmedi.
bazı yorumları hiç anlamıyorum, toplum olarak ne hale geldik biz nasıl dogruları yanlısları karıstırır olduk. önce bir büyüğün ile görüş bence, bu annen olabilir- eger hemen babana söylemeyecekse- teyzen kuzenin size destek olacak biri varsa olabilir. eger herkes ortalgı ayaga kaldırır diyorsan kimseye söylemeden ablan ile konus. bu durum gizlenebilecek tolere edilebilecek bişey deilki.. ablan ortada bir bebek ile kaldıgında kim ona nasıl yardımcı olacak.. acele et bişeyler yap ne olur..
Doğru bunlar gelenekçi düşünceler.. !
Sevdiğimizle güzel anlar geçirip o anlarda bebek sahibi olmak sonra o bebeği ne yapacağız diye düşünmek çok bireysel..
O bebeği yok etme düşücesi ise çok insani !!
Çok akılcı bir yorum, oldukça yol gösterdi. !
Benim ablam olsa karışmamazlık yapmazdım..Ablam yani..Yanlış yapacaksa da onun görmesini sağlardım.Aynı evde kalmalarına karşı çıkardım mesela..Hem sonunda onla birlikte benim ciğerim yanacak..
ablami aradm ona birseyler bildigimi caktrmadn normal konustm ev arkilrn nasil sev iliskn nasl die bana herseyi anlatti hamilymis
çağ dışı mı? bu ahlaki değerler ne zamandan beri çağdışı olarak ifade edilmeye başlandı. mantıklı düşünülürse de ne kadar olumsuz sonuçlara yol açabileceği pekala kavranabilir. acaba o kişinin ilişkiye girdiği ilk kişi sizmisiniz sizden sonra kimse olmayacak mı? kimse kimseye güvenmemeli bence. siz de ablanızın mesajlarını okumuşssunuz evet okunmaması lazım yapılmaması lazım dı belki . ama buna tepki gösterenler ilişkiye girmek konusunu doğal karşılıyorlar bu ilginçç. siz de ablanızla konuşmalısınız bence
Annesine, babası söyledi diyelim ne olacak ?
Ablayı aldılar okuldan, kapattılar eve, dayak yedi, istemediği bir hayat verdiler ona..
Ne olacak ?
İlişkiye girmemiş olabilecek mi? Geri alınacak mı yaşanılanlar ??
Yoksa evlendirecekler mi çocukla "NAMUS KURTARMAK" adı altında ??
Ablan için endişelenmeni anlarım, ama onun özelini okuman hiç doğru değil.. Kimseyle bir şey konuşmana gerek yok. Hele hele arkadaşıyla. Sevgilisiyle aralarında geçenler ne seni ne de ablanın arkadaşını ilgilendirir. Olan olmuş zaten. Söyleyebileceğin en güzel şey "Abla kendine yakışanı yap, illa yapacağım diyorsan da korun ki üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlarla karşılaşma " olur.. Bunun dışında bir yetişkine ne söylersen söyle cevabı "Sanane" olacaktır ve haklıdır da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?