Evet mesele risk değil.Mesele 35 yaşın riski değil sanırım. 3 yaşında çocuk olduğu için zora gelmek istemiyor ablan. İlkinide 20 lerin başında doğurmamış. O da 32 yani. İnsan yapacğına mutlaka kılıf uydurur. bir sihirmi var sanıyorsunuz, 34 te çokkk sağlıklı zeki bebekler, tak 35 te risk
30 önce evlenebilen kalmadı ki zaten doğum yaşı 30 ile 40 yaş arasında artık. 35 yaş hiç bişey. ayrıca ence uğraşma ablan o meleği haketmiyor belliki. onlar gerçek dünya da yüzleşecekler.
Ay bir zamanlar da geç yaşta doğurmak moda olmuştu kadınların hücreleri yenileniyor diyorlardı anlamadım bu doktorları valla.
Hani bir iyi bir şey diyorlar bir kötü bir şey diyorlar karar verseler keşke.
Gerçi ablanız da doğurmamak için bahane uydurup bunu demiş olabilir.
İstemiyorsa siz zorlayamazsınız bu arada kocası da öğrenir karar verirlerse size bu konuda bir şey düşmüyor.
eğer bu cümleniz banaysa yazmış olduğum cümleyi asla kıskançlık duygusuyla yazmadım.üzülüyorum sadece .Allah bir bebek nasip etmiş, onun da ,bence anlamsız olan bir sebepten, aldırılmasına üzülüyorum.tabi ki hamile bayan kendisi karar verecek .ALLAH hayırlısını versin.Anne olamayanlar var diye anne olabilenler her geleni doğursun mu yani :) anne olamiyorsan hamile kalamiyorsan bu senin sorunun, niye olabilenlerden hırsınızı alıyorsunuz, komik ve kıskanç bir görüntü veriyorsunuz haberiniz olsun
Keşke cevap vermeseydin inan değmez. Herkesin bir sınavı var bende defalarca tüp bebek tedavileri yaşadım ama yaşamayan bilemez uzaktan boş boş konuşur ancak. Karşısındakinin kalbi kırılmış mı umursamaz bile. Kıskançlıkla itham ediyor bir de yazık insan utanır bunları yazarken Allah kendi başına ya da en sevdiği bir yakınının başına verirse anlar yazdıklarının ne kadar kötü olduğunu! O zaman da başkaları ‘kıskanç’ damgasını takar alnına merak etmesin..eğer bu cümleniz banaysa yazmış olduğum cümleyi asla kıskançlık duygusuyla yazmadım.üzülüyorum sadece .Allah bir bebek nasip etmiş, onun da ,bence anlamsız olan bir sebepten, aldırılmasına üzülüyorum.tabi ki hamile bayan kendisi karar verecek .ALLAH hayırlısını versin.
ALLAH buyuktur Ben her zaman onun yuceligine inandim.varsin kıskanç desinler. Beni benden iyi kim bilebilir. Rabbim herkesin gonlune gore versin insallah.Keşke cevap vermeseydin inan değmez. Herkesin bir sınavı var bende defalarca tüp bebek tedavileri yaşadım ama yaşamayan bilemez uzaktan boş boş konuşur ancak. Karşısındakinin kalbi kırılmış mı umursamaz bile. Kıskançlıkla itham ediyor bir de yazık insan utanır bunları yazarken Allah kendi başına ya da en sevdiği bir yakınının başına verirse anlar yazdıklarının ne kadar kötü olduğunu! O zaman da başkaları ‘kıskanç’ damgasını takar alnına merak etmesin..
Hayatim Rabbim herkese versin sizede insallah.. bu kurtaj konularinda ozellikle bu konular cok tartisiliyo.. olmayanlar bu tarz topiclerde ayni yorumlari yapiyo.. cocugu olanlar veya istemeyenlerde: gene gelir olmadicilar diyolar. Evladim olmasina ragmen bende rahatsizim onlardan. Sadece her bu tarz konuda ayni seyleri sitemleri okumaktan sıkılmış olduklarini dusunuyorum. Yoksa kiskanc oldugunuzu dusunmuyorum. Zamani gelmedi sadece sizler icin, hepsi bu.Neden çocuğu olamayan insanlara her yorumlarinda kiskanc yaftasi yapistiriliyor anlamis degilim. Baskasinin cocugunun olmasini neden kiskanalim? Bilakis; Allah hicbir kadina bu durumu yaşatmasin diyorum ben hep.
AminNeden çocuğu olamayan insanlara her yorumlarinda kiskanc yaftasi yapistiriliyor anlamis degilim. Baskasinin cocugunun olmasini neden kiskanalim? Bilakis; Allah hicbir kadina bu durumu yaşatmasin diyorum ben hep.
Sonuçta ablanın çocuğu o bakıcak büyütecek sorumluluğunu alıcak ve istemiyor bu onun hakkı sizin bu kadar müdahale etmeniz anlamsız karar ve vicdani yükümlülük, doğruluk ya da yanlışlık kendisinin bileceği iş bence...Ablam 35 yaşında 5 yıllık evli şimdi hamile 3 gün önce öğrendi.Ablam spiral midir nedir ondan taktırmış ama kaymış.3 yaşında çocuğu var şimdi yaşım 35 doktorlar bu yaşta hamilelik hem bebek hem de anne için zararlı diyor deyip duruyor.Ben kürtaj olmasını hiç istemiyorum eniştemin kürtaj isteğinden haberi zaten yok.Annem ablamı 40'lı yaşlarda doğurdu diye anneme de sitemli.Ne yapmalıyım nasıl ikna etmeliyim ablamı?Umarım yanlış yerde açmamışımdır konuyu.
Arkadasim 36 yasindayim ve 5 tane kaybim var.Bizler boyle seyler duyunca icimiz ciz ediyor.Sebebi kiskanclik degil.Allah herkesin rizkini ayri verir.Bizim icin belki hayirlisi budur.Belki de vakti zamani vardir.Bizim sinavimizdir bu.Ve emin ol hepimiz bunun farkindayiz. Icimiz ciz eder cunku bebek ugruna onca igneleri vurur,ilaclari yutariz.belki bu sefer olur diye umariz.Ve bir baskasi bebek aldirmak isterse biz direk o bebege odaklaniriz.Evet o bebek sizin ama biz gercekten ona kiyamayiz.Belki hataliyiz boyle dusunmekte ama asla kiskanc degiliz.Anne olamayanlar var diye anne olabilenler her geleni doğursun mu yani :) anne olamiyorsan hamile kalamiyorsan bu senin sorunun, niye olabilenlerden hırsınızı alıyorsunuz, komik ve kıskanç bir görüntü veriyorsunuz haberiniz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?