Ablam Kürtaj Olmak İstiyor.

Mesele 35 yaşın riski değil sanırım. 3 yaşında çocuk olduğu için zora gelmek istemiyor ablan. İlkinide 20 lerin başında doğurmamış. O da 32 yani. İnsan yapacğına mutlaka kılıf uydurur. bir sihirmi var sanıyorsunuz, 34 te çokkk sağlıklı zeki bebekler, tak 35 te risk

Evet mesele risk değil.
35yaşında evli sağlıklı bir kadının kendi kararına 22yaşında kardeşinin müdahale etmesi.
Zora gelmek istemiyorsa da kendi istemiyor. Bebeği istememiş zaten spiral taktırmış spriral kaymış.
Bu karara abla ruhen sağlıklıysa eşi ve kendisinden başka kim karışabilir ki?

30 önce evlenebilen kalmadı ki zaten doğum yaşı 30 ile 40 yaş arasında artık. 35 yaş hiç bişey. ayrıca ence uğraşma ablan o meleği haketmiyor belliki. onlar gerçek dünya da yüzleşecekler.

Ablan bu risk olayini bahane ediyo olay bencede o degil. Cocugu istemiyor burdan anladim ben bunu. Sen karisma, yarin obur gun dogursa ufak bi zorlukta sizi suclar. Ha ben bakarim yegenime buyuturum maddi manevi gucum var dersen durum baska bence.

30 önce evlenebilen kalmadı ki zaten doğum yaşı 30 ile 40 yaş arasında artık. 35 yaş hiç bişey. ayrıca ence uğraşma ablan o meleği haketmiyor belliki. onlar gerçek dünya da yüzleşecekler.

Fazla olmamış mı bu yorum? Hele ki ablanın inancını bile bilmeden. Ancak inandığınız Allah bu konuda hüküm verebilir.

Al benden de o kadar 42 yaşındayım. Allah kısmet ederse eylül ayında ikinci oğlumu kucağıma alacağım. Doktoruma soracak olursan, "genç hasta"yım muayenesi hep emsallerimle dolu

Yaş evet riski arttırıyor ama bu demek değildir ki her doğan çocukta bir problem olacak. Annem en küçük kardeşimi 37 yaşında doğurdu. Ama istemek lazım önce, çocuk büyütmek maddi manevi bir fedakarlık, ayrıca korunduğuna göre istemiyormuş, istemekte istememek kadar doğal karşılanmalı.

eğer bu cümleniz banaysa yazmış olduğum cümleyi asla kıskançlık duygusuyla yazmadım.üzülüyorum sadece .Allah bir bebek nasip etmiş, onun da ,bence anlamsız olan bir sebepten, aldırılmasına üzülüyorum.tabi ki hamile bayan kendisi karar verecek .ALLAH hayırlısını versin.

Keşke cevap vermeseydin inan değmez. Herkesin bir sınavı var bende defalarca tüp bebek tedavileri yaşadım ama yaşamayan bilemez uzaktan boş boş konuşur ancak. Karşısındakinin kalbi kırılmış mı umursamaz bile. Kıskançlıkla itham ediyor bir de yazık insan utanır bunları yazarken Allah kendi başına ya da en sevdiği bir yakınının başına verirse anlar yazdıklarının ne kadar kötü olduğunu! O zaman da başkaları ‘kıskanç’ damgasını takar alnına merak etmesin..

ALLAH buyuktur Ben her zaman onun yuceligine inandim.varsin kıskanç desinler. Beni benden iyi kim bilebilir. Rabbim herkesin gonlune gore versin insallah.

Yas bahanesi ablan 2.bir cocugun getireceği sorumluluk ve yukle ugrasmak istemiyor belli ki. Bu onunla esi arasında cok.ozel bir mevzu. Sizle bile paylasmamaliydi bana kalirsa. Hic mudahil olmayin.

Neden çocuğu olamayan insanlara her yorumlarinda kiskanc yaftasi yapistiriliyor anlamis degilim. Baskasinin cocugunun olmasini neden kiskanalim? Bilakis; Allah hicbir kadina bu durumu yaşatmasin diyorum ben hep.
Hayatim Rabbim herkese versin sizede insallah.. bu kurtaj konularinda ozellikle bu konular cok tartisiliyo.. olmayanlar bu tarz topiclerde ayni yorumlari yapiyo.. cocugu olanlar veya istemeyenlerde: gene gelir olmadicilar diyolar. Evladim olmasina ragmen bende rahatsizim onlardan. Sadece her bu tarz konuda ayni seyleri sitemleri okumaktan sıkılmış olduklarini dusunuyorum. Yoksa kiskanc oldugunuzu dusunmuyorum. Zamani gelmedi sadece sizler icin, hepsi bu.

Son düzenleme:
Sonuçta ablanın çocuğu o bakıcak büyütecek sorumluluğunu alıcak ve istemiyor bu onun hakkı sizin bu kadar müdahale etmeniz anlamsız karar ve vicdani yükümlülük, doğruluk ya da yanlışlık kendisinin bileceği iş bence...

Arkadasim 36 yasindayim ve 5 tane kaybim var.Bizler boyle seyler duyunca icimiz ciz ediyor.Sebebi kiskanclik degil.Allah herkesin rizkini ayri verir.Bizim icin belki hayirlisi budur.Belki de vakti zamani vardir.Bizim sinavimizdir bu.Ve emin ol hepimiz bunun farkindayiz. Icimiz ciz eder cunku bebek ugruna onca igneleri vurur,ilaclari yutariz.belki bu sefer olur diye umariz.Ve bir baskasi bebek aldirmak isterse biz direk o bebege odaklaniriz.Evet o bebek sizin ama biz gercekten ona kiyamayiz.Belki hataliyiz boyle dusunmekte ama asla kiskanc degiliz.

35 yaşında ne var yahu millet kaçında doğuruyor ama bakacak olan ablanız vijdanı boyutuda ona kalmış

Annen ablani 40li yaslarda dogurduysa seni daha yasli dogurmus.. kendi istegi ablanin , isteyerek olmamis tamam ama rabbim affetsin hayirlisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…