Ablam Kürtaj Olmak İstiyor.

Okuduklarınızı tam yorumlamanizi tavsiye ederim ben de zorla doğuramaz kendi bilecekleri iş diye yazmıştım. Dolayısıyla aynı şeyi söyluyoruz. Ben de bazen kopyala yapıştır bilgi paylaşımı yapıyorum ama mutlaka bir ön yazım bir aciklamam olur, malum robottan farkımız olmali.

Haklisiniz ben salagim , anneye ne zarari varmis merak ettim yazan birine oturup anneye zararini bulup paylastigim icin

Ablanız da olsa kendi hayatı. Hoşunuza gitmese bile onun tercihlerini elbette çok yanlış olmadığı zarar verici olmadığı sürece desteklemek aslında kardeşlik.

Hanımlar,
şu üsluplara dikkat ettiğiniz ve sıfır uyarı olduğu gün mahallenin çocuklarına çikolata dağıtacağım, bir günde fikirlere hoşgörüyle yaklaşsanız olmaz mı?

Gebelikler kişiden kişiye değişir, genç yaşta hamile kalıp sorunlu gebelik yaşayan da olur ileri yaşlarda sağlıklı doğum yapan da, doktorlar belli bir yaştan sonra gebelikleri bazı hastalıklara yakalanma şansımız yükseldiği için riskli bulurlar, bu riskler bebeğinde sağlığını doğrudan etkileyebilir, zira gebelik annenin vücudunu zorlayan kalp şeker tansiyon gibi hastalıkları beraberinde getirebilecek bir süreçtir, genç hamilelikle ileri yaş hamileliği arasında dağlar kadar fark vardır, doktorlar riskli derler ama size bebeğin veya sizin sağlığınızda bir sorun olmadıkça git kürtaj ol demezler, daha sıkı kontrolden geçirilirsiniz sadece, 50 yaşında gebe kalır ve sağlıklı bir çocuk doğurabilirsiniz ama bu tüm 50 yaşındaki kadınlar sağlıklı doğum yapacak anlamına gelmez.

Umarım aranızdaki bu çekişmeyi sonlandırırsınız, konu sahibesinin ablasına gelince gebeliği sonlandırıp sonlandırmayacağı kendi ve eşinin vereceği bir karardır.

Ablan dogar dogmaz bilemem cok ozel ve kisisel bir karar.
Ben 35 yasindayim. Bu yasta olup da bu basligi okuyanlar icin yaziyorum. 3 aylik bebegim var. Cok sukur bugun bu saat iyi. Olabiliyor yani dogurabiliyor insanlar bu yasta.

Ikna etmeye calismayin, cocuk demek sorumluluk demek, kimse bakamayacagi/ilgilenemeyecegi cocugu dunyaya getirmesin..bu kisisel bir karar, bu benim basima gelse birilerinin bu konuda habire basimda vitvit etmesini istemem..

Canim. Benim takildigim nokta annen ablani 40 li yaslarda dogurduysa ve ablan simdi 35 yasinda ise ve senin profildeki yasin dogru ise yani 22 yasindaysan annen seni 50-60 yaslarinda mi dogurdu. Ben bu kisma takildim odak problemi yasiyorum suan. Yani eğer hesaplamalarim doğruysa maşaAllah annene ne diyim :)

Bakacak o, emzirecek, derdine düşecek, engelli olunca ömür boyu acısını çeken o...
Sizi ne ilgilendiriyor?
Kürtaj bir haktır. Bakamıyorsa doğurmayacak en sağlıklısı bu...
Etrafta sevgisiz, ilgisiz bir çok çocuk var zaten.

Üzgünüm ama size bu durumda çok bir şey demek düşmüyor. Hamile olduğunu eşi bilmiyor mu? Biliyorsa gerisi onların kararıdır. Bakıcak olan onlar, ayrıca herhangi bir risk altına girecek kişi de ablanız. Oldu da ablanıza bir şey oldu - ki sağlıklı doğum yapan var diye 35ten sonra doğumun riskli olduğu gerçeği değişmiyor, ablanıza olmasa bebeğinde herhangi bir anamoli olabilir - bu vicdan azabının altında ezilirsiniz.

Sizin karışcağınız bi konu yok ama bence eniştenize söylemesi için ablanızı ikna edin ikisinin çocuğundan tek başına karar vererek vazgeçmek bu öğrenildiğinde evliliklerine ciddi hasar verir

Bende ikinciyi 37 yaşında düşünüyorum yani seneye, ilk gebelik igrencti ve çok zor geçti, şimdi kızım iki yaşında,tek kalmasın diye Allah nasip ederse bir tane daha dogurmak istiyorum, sorum şu gebelikler arasi fark var mı,korkuyorum,çünkü hep sınırlı ve depresyon yaşıyordum.

Sizi ilgilendiren bir durum yok.
eşi ile ablaniz arasındaki bir mevzu.
Fikriniz sorulur "bence aldırma ya" falan deme hakkınız olabilir en fazla.
nasıl bir sorumluluk alma isteğiniz var anlayamadım vallahi.en ufak sorun olsa sizin suclanacaginizin farkında mısınız??

Sizlik bir şey yok. İnsanların hamileliğine, kürtajına karışamazsınız. Kadının sebebi son derece mantıklı. Kaldı ki bir de sorunlu evlilik geçmişi var, belki hala problemli. Karı koca arasında bir mesele bu. İknayla çocuk doğurulmaz.

Ayrıyeten 35 yaştan itibaren gebelikte hem anne hem bebek için risk artar. Bu yüzden 35 ve üstü gebelikler yüksek riskli gebeliklerdir. Bu bilimsel bir gerçek. "Ben yaptım oldu" gibi laflar argüman olarak kabul edilemez. Açın araştırın bilmiyorsanız yani.

sen de buradan bakınca çok çirkin görünüyorsun biliyor musun, içinin ve düşüncelerinin çirkinliğinden bahsediyorum elbette. böyle acımasız bir yorum olabilir mi? ben de kadının bedeni kadının kararı diyenlerdenim ama çocuk sahibi olmak isteyen o kadınlar kıskanç değiller kim bilir kaç senedir çocuk hasreti var içlerinde. sen ne biliyorsun onların yaşadıklarını da böyle son derece ucuz ve çirkin ithamlarda bulunabiliyorsun?

Eniştene anlat durumu

Daha dün dr a gittim ve 18 yaşında genç biri de maalesef engelli bir bebek dünyaya getirebilir dedi bu tamamen nasip. Elbette yaş ilerledikçe risk artar ancak kesin konuşmak yanlıştır.
Bence ablanız ordan burdan duyduğu ve bilimselliğini tam olarak araştırmadan kesin karar vermiş gibi duruyor yani bebeği istemediği için değil sağlık sorunu olur korkusuyla kürtajı istiyor gibi anladım. Bence yardımcı olmak istiyorsanız iyi bir perinatoloğa gitmesini sağlayabilirsiniz kendisiyle konuşun. Tüp bebek sürecimde 35 yaş ve üstü hamile kalan sağlıkla dünyaya getiren bir çok hanıma denk geldim hatta bunların büyük bir çoğunluğu ikiz gebelikti. Hemen karar vermemesi konusunda destek olmanız bence çok normal bir davranış. Bu sizin ablanız ve taşıdığı bebek tabiki sizin için değerli. İnsan ablasıyla ilgili bir konuda resmi duramaz kardeş ya sonuçta herşeyi paylaşacaksınız. Ablanız bu konuda bilgisizse tabiki yardımcı olacaksınız ne demek sen karışma ikisinin kararı istiyorsa kürtaj olsun. Kadın sağlıklı olmaz fikriyle kürtaj olmak istiyor bunun doğruluğuna ancak bir dr muayene ederek gerekli tetkikleri yaparak karar verebilir. Eğer hala kararlıysa işte o zaman engel olmaya çalışmak gereksiz olur son karar ablanızın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…