Ablam...

yenibirisii

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
5
0
6
Etrafımda bu konuyu danışabileceğim kimse yok belki bir fikir edinirim diye buraya yazmaya karar verdim. Konu ablam..Kendisi benden 5 yaş büyük yaklaşık 3 yıldır evli bir adamla ilişkisi var. Ben şuanda üniversite öğrencisiyim bu olay ilk gündeme geldiğinde lisedeydim resmen lise yıllarımı sırf bu konuyu düşünerek geçirdim..Evde bunu bilen tek kişi benim dolayısıyla sırtımda büyük bir yükü var. Defalarca anneme anlatmayı düşündüm çünkü hiç bir zaman son bulmuyordu. Lakin annem o kadar duygusal ve iyi kalplidir ki onun üzülmesinden korktugum için sustum hep. Ama artık bir çözüme kavuşmamız gerek bu aralar her zamankinden fazla düşünüyorum olayı anneme anlatma meselesini. Ablam gençliğine güzelliğine yazık ediyor ama farkında değil. O hayatına girmeden once o kadar deli dolu biriydi ki girdiği her ortama neşe saçardı birlikte çok güzel vakit geçirirdik ,şimdi ise eve geldiği zaman odaya kapanıp saatlerce telefonda onunla görüşüyor,birlikte hiç vakit geçiremez olduk hiç eskisi gibi değiliz. Lütfen bir fikir verin ablama doğru yolu nasıl gösterebilirim ya da bu konuyu anneme açmalı mıyım kafam çok karışık arkadaşlar...

Yanlış bir yolda olduğunu bu durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu ablanızla konuştunuz mu?
Ne rahat adammış saatlerce telefonda konuşacak kadar pes!

Ablanızın anlamada bir zorluğumu var acaba takıntımı nedir bu senelerdir konuşuyorsa adam boşanmıyor demektir kendini kullandırıyor farkedemiyormu bunu yıllardır ayrıca karşı taraftaki hem cinsinede kötülük yapıyor en başta kendine gençliğine güzelliğine yazık ediyor bunları anlayamacak kadar safmı psikolojisindemi birşey var ablanızın gerçekten büyük bir sorun ya size sabırlar diliyorum

Adam evliyse saatlerce nasıl telefonda konuşabiliyorlar ki? :s Hiç mi anlamıyor adamın eşi?

Zor bir durum ama ablan 3 senedir yaptığı yanlışı anlayamadıysa
sen ne yaparsan yap yine anlamaz diye düşünüyorum.
Bir 5 sene sonra gençliği güzelliği gidince ne yaptım ben der bu sefer psikolojiside bozulur
o zaman yine ne yapmam gerekir diye düşünür kendini üzersin. Ablan nasıl kendini düşünüyorsa sende kendini düşün.
Aksi halde her halükarda sen yıpranırsın.

Yorumum biraz katı oldu farkındayım ama bu yaşıma kadar kendim için değil de ailem için çırpınıp sonucunda psikolojisi bozulmuş bir insanım. Şimdi önce ben diyorum. Tavsiye ederim.

Kaç yaşında ablanız?

O aileyi tanıyor musunuz?

Anne-baba korkusu var mı ablanızın?

25 yaşında aileyi tanımıyoruz ama adamı bizzat tanıyorum çünkü ilk tanıştıklarında benide tanıştırmıştı ama o zamanlar evli olduğunu bilmiyorduk ama daha sonra ortaya cıktıgında ablam bunu bile bile devam etti

Çok haklısın ama benimde yoruldugum bir konu ablamla her tartışmamızda annem beni dinlemeden onu haklı buluyor evde hep ona iyi muamele gösteriliyor yerimde başka biri olsa bunlar karşısında bir saniye durmaz herşeyi anlatırdı ama ben hep kontrollü davranıyorum. annem ona o kadar cok güveniyor ki bunu anlatsam bana inanmaz diye düşünmüşlüğüm bile var...

kendisine ''dank'' etmeyip adamın bir kazığını yemedikçe ona yardım edebileceğinizi düşünmüyorum maalesef
Allah yardımcınız olsun

Ilk önce ablanla düsüncekerini paylas. Baktin ki seni takmiyor sende git annene söyle. Bu yükle tek basina mücadele edemezsin daha fazla. Ilerki zamanda ablanin basina kötü bisey gelirse sen kendini suclayacaksin ve neden kimseye anlatip bir cözüm yolu bulmaya calismadik diceksin.

Ablanızın yaşamadan anlayacağını sanmıyorum. Dışarıda bir sürü bekar adam varken, evli erkek nasıl ilgi çekebiliyor anlamıyorum gerçekten.

Siz uyarsanız da, ailenize de söyleseniz ablanız bildiğini okuyacaktır. Kendinizi üzmemeye çalışın, bu yükü taşımak zorunda değilsiniz.

ne olursa olsun annene söylemelisin. elbet bir gün iyi ya da kötü bir şekilde ortaya çıkacak ve o zaman zaten üzülecek ama o zaman iş işten geçmiş olabilir. sonradan başını taşlara vurmaktansa annenin şimdi bilmeye hakkı var. arkadaşın da dediği gibi, başına bir şey gelse bunun vicdan azabını ömrün boyunca üzerinden atamazsın.
ablanın fikrini değiştirip adamla görüşmeyi keseceğini düşünmüyorum. ama dediğim gibi annenin bilmesi gereken bir olay. her anne çocuğunun hayatındaki sıkıntıları bilmek ister. en doğal hakkı onun...

Gurur, onur, şeref, haysiyet hepsi m.ö. de kaldı ne yazık ki... yasaklar ilgi çekiyor artık..

Ablan çok ahlaksız ve vicdansızmış...
Onun gibiler akıllanmaz ben olsam önce karşıma alır bu adamla artık ilişkisini bitirmesi gerektiğini yoksa anneme ve sonra da onun eşine anlatıp kendisini sileceğimi söylerdim..
Pençelerini çeksin elin evli adamından..
O kadına da yazık..garibim böyle bi şerefsizle evlenmiş bu bitse yarın adam başkasını bulacak.

Ablamla defalarca paylaştım düşüncelerimi her defasında ayrılıcam zaten dedi..hatta bir defa ayrıldı geldi derdini paylaştı bütün herşeyi geride bırakıp dinledim teselli ettim zaten doğru olmadıgını onun için hayırlı oldugunu soyledim cok kararlıyım barışmicam dedi. bir kaç gün sonra aramız biraz kötüydü konuşmuyorduk duydum ki tekrar barışmışlar işte o zaman anladım artık sonu yoktu. Ama annemi çok düşünüyorum o herşeyi o kadar kafasına takar ki hasta bile olur düşünmekten bu yüzden paylaşmaktan bu kadar tedirginim.

Çok kötü bir durum cidden.. erkek kıtlıgımı var da evli erkeklerle takılırlar hc anlamam yaa.. Annene söylersen sana düşman kesilecektir Ama başkada bir çare yok gbi.. Boşver gerekırse sana küssün konusmasın ama dgru yolda olsun. yuva yıkanın yuvası olmaz dıye klişe sözümüz varya o ne guzel bi sözdür.. Anlayana tabi..

ablanız kendi gençliğini harcıyor. ben açıkçası ablanzın en başından adamın evli olduğunu bildiğini düşünüyorum. ha sonradan öğrenseydi bırakırdı. ablanızınki saplantılı bir durum. bir şekilde ablanızın adamın peşini bırakmasını sağlayın. yoksa yazık günah gençliği bir adam için heba olup gidecek. ablanıza yeni birisini bulun. aklını çalabilecek biri olsn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…