Ablama bazen gıcık oluyorum !

Caulfield-

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
8.769
1.121
373
Evet kızlar konu başlığından da anlaşıldığı gibi ablama bazen hatta coğu zaman diyelim gıcık oluyorum .
Nedeni şu ; ablamla hiç bir zaman abla kardeş ilişkisi kuramadık .Ablam değil de sanki annem ! ikinci annelik görevi üstlenmesinden bana gına geldi artık. Ablama hiçbir sırrımı veremez hale geldim .Sırrımı paylaşamıyorum Çnkü ; anında babama ispiyonluyor .Babam da demiyor tabi ablamdan öğrendiğini ,imalı imalı konuşup ajan taklitlerı " ben her şeyi bilirim " tavırları yapıyor .Ama biliyorum ki yine ablam sağ olsun (!) tutamadı cenesini yumurtladı .Ablama telefon açarım ," neden babama anlattın " derim .ilk başta " yok ben soylemedim " der inkar eder . Sıkıştırdığımda itiraf eder " ben senin kötülüğünü istemiyorum , babama söylüyorum ki başına kötü bir şey gelmesin " diye . Yahu bee kadın ! Sanki evden mi kaçıyorum da (!) beni korumak için söylüyorsun babama :47: söylenecek bir şey olsa zatan ben söylerim , yok illa söyleyecek olmuyor . Ben de ablamı protesto ediyorum artık hiçbir sırrımı paylaşmıyorum o'na:47:

Neleri söylüyor derseniz ; Aklınıza gelecek her şeyi söyler . Yaptığım alışverişin fiyatından tutun , erkek arkadaşımla yaşadığım sorunlara kadar . Hiçbir konuda da bana yardım etmez . Örneğin ; Ben sevgilimle hiç gece 24.00'a kadar vakit geçiremedim , çünkü ailem buna izin vermez . Özel günlerimiz oluyor doğum günü v.s.. şeyler hiç birlikte vakit geçiremeyiz . Sevgilim ve diğer arkadaşlarım , bana özel doğum günü kutlaması yaparlar , ama mekanı en erken terkeden doğum günü sahibi yani ben olurum . Ablamdan bu konuda yardım isterim yardımcı olmaz asla . "Başına bir şey gelir sonra ben babama ne derim bana karşı güvenleri yıkılır " diye başlar sıralamaya . Sanki doğum günümde başıma ne gelecekse :/ Derim ki ; " abla babama sen de kaldığımı söyler misin ? " derim hi. oralı olmaz (Ablam evli) . Hatta yardım etmediği gibi gider telefon açar babama ; " baba haberin olsun Sashamıa88 bu akşam eve geç gelmek için benden yardım istedi " der ve tüm planlarımı altüst eder:41: Kısacası gıcık oluyorum ablama .hep ozenmişimdir ablasıyla arkadaş gibi olanlara :5:

Son düzenleme:
Evet kızlar konu baslıgından da anlasıldıgı gıbı ablama bazen hatta cogu zaman dıyelım gıcık oluyorum .nedenı şu ;

ablamla hıc bır zaman abla kardes ılıskısı kuramadık .ablam degıl de sankı annem!

2.annelık gorevı ustlenmesınden bana gına geldı artık .ablama hıc bır sırrımı veremez hale geldım .sırrımı paylasamıyorum

cunku ; anın da babama ıspıyonluyor .babam da demıyor tabı ablamdan ogrendıgını ,imalı imalı konusup ajan taklıtlerı

ben herseyı bilirim tavırları yapıyor .ama bılıyorum kı yıne ablam sagolsun tutamadı cenesını yumurtladı .ablama telefon acarım ,"

neden babama anlattın "derım .ılk basda "yok ben soylemedım "der ınkar eder .sıkıstırdıgımda da ıtıraf eder "ben senın kotulugunu ıstemıyorum

basına bırsey gelmesın dıye babama soyluyorum kı sana sahıp cıksın basına kotu bırsey gelmesın "dıye .yahu bee kadın sankı evden mı kacıyorum da

beni korumak ıcın soyluyorsun babama :47: soylenecek bırsey olsa zatan ben soylerım dımı yok ılla soyleyecek olmuyor .

ben de ablamı protesto edıyorum artık hıc bır sırrımı paylasmıyorum ona:47:

nelerı soyluyor dersenız ; aklınıza gelecek herseyı soyler .aldıgım elbısenın fıyatından tutun sevgılımle yasadıgım sıkıntıya kadar .

hıc bır konuda da bana yardım etmez .ornegın ; ben sevgılımle hıc gece 24.00'a kadar vakıt gecırmedım ,cunku aılem buna ızın vermez .

özel gunlerımız oluyor dogum gunu (v.s) gıbı seyler hıc bırlıkte vakıt gecıremeyız .bana özel dogum gunu yapılır mekanı en erken terkeden

dogum gunu sahıbı yanı ben olurum .ablamdan bu konu da yardım ısterım yardımcı olmaz asla .basına bırsey gelır sonra ben babama ne derım

bana karsı guvenlerı yıkılır dıye baslar sıralamaya .derım kı ;"abla babama sen de kaldıgımı soyler mısın "(ablam evlı )derım hıc oralı olmaz .hatta yardım etmedıgı

gıbı gıder tel acar babama ;"baba haberın olsun sashamıa bu gece eve gelmeyı dusunmuyor planlar kuruyor hatta benden yardım ıstedı "der

ve tum planlarımı alt ust eder:41: kısacası gıcık oluyorum ablama .hep ozenmısımdır ablasıyla arkadas gıbı olanlara :5:

bende bazen ablama sinir oluyorum. annelik değil de tam ablalık yapıyor. ne isterse o olacak. ben büyüğüm. ne istersem yapacaksınız vs vs. evde herşeyi emreder :) sinir olurum. hatta derim Allah seni alan adama yardım etsin fln diye.. ama hakkını yemeyim çok yardım ettiği zamanlar da oluyor. özellikle sevgili durumlarında :) erkek arkadaşımı iyi tanıdığı için ona güveniyor. ve aramızda asla ispiyon olmaz. yani bazen sinir olsam da ben severim ablamı ya :D ama artık evlense de oda tek bana kalsa :D:D:D (şakaaa):52::52:

Yazdıklarından yola çıkarsak ablan doğru yapıyor o zaman diyeceğim,bu kez bana da gıcık olacaksın gerçi... :55:

bende bazen ablama sinir oluyorum. annelik değil de tam ablalık yapıyor. ne isterse o olacak. ben büyüğüm. ne istersem yapacaksınız vs vs. evde herşeyi emreder :) sinir olurum. hatta derim Allah seni alan adama yardım etsin fln diye.. ama hakkını yemeyim çok yardım ettiği zamanlar da oluyor. özellikle sevgili durumlarında :) erkek arkadaşımı iyi tanıdığı için ona güveniyor. ve aramızda asla ispiyon olmaz. yani bazen sinir olsam da ben severim ablamı ya :D ama artık evlense de oda tek bana kalsa :D:D:D (şakaaa):52::52:

off canım yaa keske benımkı de buyukluk taslasa emırler verse .

senın ablan sevgılı konusun da bak yardımcı oluyormus ,benım kı

oralı degıl valla .cok uzuluyorum gercekten annem desen o da asla

babadan gızlı ıs yaptırmaz .ablamdan da yuzum gulmedı yaa:25:

Ablan evlenmeden evvel kısıtlanıyor muydu yoksa rahat biri miydi?

Bir de evliliğin de mutlu mu şimdi

Yazdıklarından yola çıkarsak ablan doğru yapıyor o zaman diyeceğim,bu kez bana da gıcık olacaksın gerçi... :55:

canım yaa mantıken bakıldıgın da dogru olanı yapıyor elbette ama ,hepımızın zaman zaman kacamakları oluyor ve yardıma ıhtıyac duydugumuz ablamız oluyor

ama ısde ben de oyle bır abla yok .hadı yardım etmedıgı gıbı neden her anlattıgımı babama anlatıyor kı ,sankı 10 yasındakı kucuk kızı koruyup kolluyor .

ayrıca koruyup kollanacak bır durum da degıl .ufacık bırseyı bıle anlatıyor .sankı babama yaranma derdın de hayırlı evlat seklın de pohpohlanma derdın de oldugunu

hıssedıyorum .aldıgım elbısenın fıyatını ne amacla babama soyleme geregı duyuyor kı

Sen 20yi geçtin diye hatırlıyorum ben ablan kaç yaşında? Aslında aynı evde yaşamayı bırakınca ilişkiler düzelir normalde kardeşler arasında benim ablalarımla öyledir mesela, mesela annemlerle bir problemim olduğunda bana arka çıkarlar, maddi anlamda destek olurlar, sır verdiğinde tutarlar hatta kuzenlere karşı bile öyleler, o açıdan çok iyiler ama bu akşam sende kalıcakmışım gibi idare et beni desem benimkilerde kabullenmezler muhtemelen, o tarz şeylere ailedekileri karıştırmamak lazım galiba, arkadaşlar daha iyi, tuzları kuru olduğu için kabul ediyolar rahatlıkla.

Ablan evlenmeden evvel kısıtlanıyor muydu yoksa rahat biri miydi?

Bir de evliliğin de mutlu mu şimdi

canım ablam evlenmeden once cok kısıtlanırmıs .yanı babam o zamanlar cok kuralcı despot

kısacası kan kusturan bır adammıs .bı bana karsı babam,yumusak sevgısını gosteren son derece sefkatlı

bır baba.dıger evlatlara karsı bu kadar sefkatlı musamma gosteren bır baba degılmıs .

ben suan calısmadıgım ıcın babam bana her ay bellı bır harclık verır .ben de gecen kendıme fotograf makınesı almak

ıcın taksıde gırecegıme soyledım ablama ablam heman celallendı ; "senın aldıgın harclık bır aılenın askerı ucretı ,bol keseden

gıdıyorsun ,mecbur mu babam sana o kadar para vermeye "dıye soylendı de soylendı .ben de dedım ;"abla sımdı sana ne oluyor

anlamıyorum ne bu tepkın senın ,ben suan da ıs bakınıyorum calısmadıgım ıcın de babam harclıksız bırakmıyor sagolsun senın sorunun ne "dedım .

ablam da " sende kı rahatlık hıc bırımız de yokdu ,bıze seneden seneye bı kazak parası verılırdı o kazakla da uc bes bayram gecırırdık "dıye ısyan etmeye basladı:14:

Sen 20yi geçtin diye hatırlıyorum ben ablan kaç yaşında? Aslında aynı evde yaşamayı bırakınca ilişkiler düzelir normalde kardeşler arasında benim ablalarımla öyledir mesela, mesela annemlerle bir problemim olduğunda bana arka çıkarlar, maddi anlamda destek olurlar, sır verdiğinde tutarlar hatta kuzenlere karşı bile öyleler, o açıdan çok iyiler ama bu akşam sende kalıcakmışım gibi idare et beni desem benimkilerde kabullenmezler muhtemelen, o tarz şeylere ailedekileri karıştırmamak lazım galiba, arkadaşlar daha iyi, tuzları kuru olduğu için kabul ediyolar rahatlıkla.

canım 23 yasındayım .ama ablam hala bana 17 lık muamelesı gosterır .hıc bırsey soyleyemem ablama herseyı anlatıyor ne yazık kı:19:

canım 23 yasındayım .ama ablam hala bana 17 lık muamelesı gosterır .hıc bırsey soyleyemem ablama herseyı anlatıyor ne yazık kı:19:

Ablan sanırım babanın sana karşı olan düşkünlüğünü kıskanıyor biyandan, biryandan da seni koruma içgüdüsü gösteriyor, ikisi birleşince böyle olur tabi, fazla umursama :21:

ablalar sır tutar ya yeri geldimi benim ablam bana der birsey soylemem kimseye bu boyledir insanın guvendigi birileri olması rahatca derdini sıkıntısını anlattıgı birisi olmazı iyi oluyor bide gelmissin 23 yasında 15 yasında degilsinki sende verme sırrını cnm

kusura bakma bende bir ablayım kız kardeşim bana herşeyini anlatır gerekmesdikçe aileme birşey yansıtmam ama
bana gelip te abla ben 24.00 e kadar dışarda olcam bni idare et dese anamdan babamdan önce ben izsin vermem o kadar da değil yani nasıl bir dünyada yaşadığımızın farkında değil misin

Anladım sashamia. Küçük kardeşimle 9 yaş aramızda, biz de çok zıt yetiştirildik, bizim peder o en küçük olduğu için elinden gelmediklerini de kardeşime sunmaya çalışırdı. O da ufacık şeylerde pıt hemen yetiştirirdi. Dövmek isterdim onu. Hiç sevemeyeceğimi düşünürdüm. Yaş ilerleyince, o da şimdi abla babam ne kadar hatalı davranmış diyor, abimle sana acıyorum abla :) diyor. Pederin ayrımcılık yapması bir yana bu kadar aşikar etmesi anlaşılması güç bir durum.

Yaş ilerleyince aradaki yaş farkı da kapanıyor. Erkek kardeşim gibi bir sevgilim olmasını ne çok isterdim diye düşünürken yakalıyorum kendimi. Telefonda yedi saat sekiz saat konuşup iş okul v.s. olduğu için kapatmak zorunda olduğumuz için kapatıyoruz.

Farklı yetiştirilmemize rağmen mutsuzluğumu onun mutluluğunu çalarak bastırmıyorum. Çok fazla içerlenmemiş olmalıyım sanırım ayrı yetiştirilmemize. Akran da değiliz. Cinsiyet farklılığı da rol oynuyordur muhakkak. Ablan yerinde olmaya çalışırsam, darılma ama ablan gibi davranabilirdim. Fesatlıktan olmazdı da, insani bir güdü olurdu bu.

Muhtemelen yaşayamadıklarını senin de yaşamanı istemiyor. Baba sevgisini ilgisini hissetmek veya hissetmemek ilerisini farkedilir derecede etkiliyor. Ablan içindeki eksikliğini sana olumsuz yansıtarak içinden çıkartmaya, hissini dengelemeye çalışıyordur. Kızmakta söylenmekte çok haklısın sen. Paylaşmamaya çalışmaktan başka ne yapabilirsin ki. Dışınızdaki yakının ile yakınlaşmaya açılmaya bak. Zamanla kendiliğinden değişir belki. O da üzülür sonradan seni üzdüğüne.

Yargılama anla gibi bir durum var,, Yetiştirilme konusunda ablan yerinde olmak istemezdin sanırım?

ablalar sır tutar ya yeri geldimi benim ablam bana der birsey soylemem kimseye bu boyledir insanın guvendigi birileri olması rahatca derdini sıkıntısını anlattıgı birisi olmazı iyi oluyor bide gelmissin 23 yasında 15 yasında degilsinki sende verme sırrını cnm

ısde ben de sır tutan bır ablamın olmasını cok ısterdım .

benım ablam da bana ;" ınsanların sırrını paylasacagı bırılerı olmalı ben senın ablanım her zaman yanındayım dok ıcını bana kımseye anlatmam "der

saflık ben de ınanırım anlatırım,ama anın da babama anlatır .ertesı gunu bıle beklemez:41:

Son düzenleme:

mesaj tekrarı:/

Son düzenleme:
Anladım sashamia. Küçük kardeşimle 9 yaş aramızda, biz de çok zıt yetiştirildik, bizim peder o en küçük olduğu için elinden gelmediklerini de kardeşime sunmaya çalışırdı. O da ufacık şeylerde pıt hemen yetiştirirdi. Dövmek isterdim onu. Hiç sevemeyeceğimi düşünürdüm. Yaş ilerleyince, o da şimdi abla babam ne kadar hatalı davranmış diyor, abimle sana acıyorum abla :) diyor. Pederin ayrımcılık yapması bir yana bu kadar aşikar etmesi anlaşılması güç bir durum.

Yaş ilerleyince aradaki yaş farkı da kapanıyor. Erkek kardeşim gibi bir sevgilim olmasını ne çok isterdim diye düşünürken yakalıyorum kendimi. Telefonda yedi saat sekiz saat konuşup iş okul v.s. olduğu için kapatmak zorunda olduğumuz için kapatıyoruz.

Farklı yetiştirilmemize rağmen mutsuzluğumu onun mutluluğunu çalarak bastırmıyorum. Çok fazla içerlenmemiş olmalıyım sanırım ayrı yetiştirilmemize. Akran da değiliz. Cinsiyet farklılığı da rol oynuyordur muhakkak. Ablan yerinde olmaya çalışırsam, darılma ama ablan gibi davranabilirdim. Fesatlıktan olmazdı da, insani bir güdü olurdu bu.

Muhtemelen yaşayamadıklarını senin de yaşamanı istemiyor. Baba sevgisini ilgisini hissetmek veya hissetmemek ilerisini farkedilir derecede etkiliyor. Ablan içindeki eksikliğini sana olumsuz yansıtarak içinden çıkartmaya, hissini dengelemeye çalışıyordur. Kızmakta söylenmekte çok haklısın sen. Paylaşmamaya çalışmaktan başka ne yapabilirsin ki. Dışınızdaki yakının ile yakınlaşmaya açılmaya bak. Zamanla kendiliğinden değişir belki. O da üzülür sonradan seni üzdüğüne.

Yargılama anla gibi bir durum var,, Yetiştirilme konusunda ablan yerinde olmak istemezdin sanırım?

evet ona da cok hak verıyorum elbette onun gıbı olmaz ıstemezdım ,her zaman da ona derım "abla gercekten hakkını cok yemısler hakettıgın sevgıyı sefkatı vermemıs

babam "dıye hep ona soylerım de bunu .gercekten ablam kucuk yas da cok buyuk sorumlukların altın da bulmus kendını .ama yanı benım sucum ne !

hadı yardımcı olmasını gectım de,ne dıye herseyımı anlatıyor .ben bıraz soyle dusunuyorum; babama yaranmaya calsıyormus gıbı hıssedıyorum.

yanı hep en ıyı evlat o gıbı .zaten artık ablama sır vermıyorum o da farkın da bunun hatta soyledı "artık bana bırseyını anlatmıyorsun "dedı .

ben de gıcıgım yaa zaten "cenenı tutmayı bıl sekerım "dedım:1:

Kız kardeşim olmasını onunla sırlaşmayı filan hep hayellemişimdir. İstersen bunu yapabilir, karşılıklı tatminleşebiliriz :kkk:

Canım ben çok asi bir gençlik yaşadım..Arkadaşlarımda kaldım,sevgilimde kaldım ,çok hatalar yaptım..( çoğu da 5 para etmez insanlardı,o zaman bazı gerçekleri göremiyordum... ) Böyle bir hayat yaşamama rağmen aynı hayatı kızımın yaşamasını istemem..Aynı şekilde bekar kız kardeşim olsa tedirgin olup denetlemek isterdim..Bunun kıskançlıkla bir alakası olmazdı kesinlikle..Sadece benim yaşadığım yanlışları o da yapıp boş yere üzülmesin,ruhu incinmesin,gereksiz insanlar için fedakarlık yapıp ailesine yalan söylemesin isterdim....Evlenip çocuk sahibi olunca insanın fikirleri o kadar çok değişiyor ki............

bende hem bir ablayim hemde bir kardes..eger kardesim luzumsuz harcamalar yaparsa kizarim,sert cikisirim..eger kardesim yanlis birsey yapacaksa ve beni dinlemiyorsa babamla paylasip onlem almasini isterim..ayni sekilde bende yapsam eminim ablamda ayni davranirdi.oturdugunuz yerden ahkam kesmek kiskaniyor demek kolay..yasam sartlari kotu ve bir cocuk kolay yetismiyor,yasi genc olanlarin kacamak diyerek kalkistiklari isler bazen husranla sonuclaniyor..ailenden saklama ihtiyaci duydugun seyler demekki sen icinde yanliski ,o zaman o yanlisi yapmacaksin..benide gicik ablalar listene ekleyebilirsin..hani derler ya evlenince ve cocugun olunca anlarsin,iste sende o zaman anlarsin..

Back
X