Ablama bazen gıcık oluyorum !

Hayır , hatta gayet herkes çok sevi eşimi ablam dahil. çok küçük bir fikir ayrılığı yüzünden böyle oldu. Ama tabi bunun bekarlık kısmı da var , eskiden beri böyle. İlişkimiz hep bir pamuk ipliğine bağlı , sanki kardeş değiliz.

canım benım yaa uzuldum ,ufacık bı fıkır ayrılıgı yuzunden neden kus kalıyorsunuz kı

hıc sen adım atmayı denedın mı tatlım ?

ama ablanın dugunun de senı yalnız bırakması hıc hos olmamıs .hele kı bır buyuk olarak :(

canım benım yaa uzuldum ,ufacık bı fıkır ayrılıgı yuzunden neden kus kalıyorsunuz kı

hıc sen adım atmayı denedın mı tatlım ?

ama ablanın dugunun de senı yalnız bırakması hıc hos olmamıs .hele kı bır buyuk olarak :(

Kesinlikle bence de. Ne olursa olsun yanmda olmalıydı. Genelde ben adım atarım ama sonuçlar genelde aynı..

Benim rahmetli ablam da bana karisirdi, eve gec gelmeme kizari, annemin babamin musade ettigi seylere musade etmezdi.. Simdi sag olaydi da karissaydi ne diyeyim:) Ablanla abla kardes olmaya calisin siz ayni canlardan geliorsunuz ya:)

Ablanız Gerçekten Ablaymış..
Helal Olsun Böyle Ablaya ve Onu Yetiştiren Anneye - Babaya..
Benim Kardeşim Bende Kaldığını Söyleyecek Ama Başka Yerde Kalacak..
Ölürüm Sabaha Kadar Uyuyamam..

İşte Kardeş İle Arkadaşın Farkı Buradadır..
Kızmayın Ablanıza Gerçekten Sizin İyiliğiniz İçin..:34:
Bunu Anlasanızda..

Son düzenleme:
Büyük olan çocuk daha sert kurallarla büyütülüyor. Ebveynler de bilinçaltına ablalık yapma, küçük kardeşi koruma dürtüsü aşılıyor. Ablanın yaptığı çoğu şey o kadar normal ki. Bazı durumlarda kıskanmış olabilir. O daha kısıtlı imkanlarda ve şartlarda yaşamıştır sanırım.

Ablanın biraz daha hoşgörülü olması, senle yargılamdan birşeyleri paylaşmayı öğrenmesi gerekiyor. Senin de ablanla empati kurup herşeyine gıcık olmaman da gerek.

Ben de bir ablayım. Kardeşim de bir zamanlar senin gibi düşünüyordu heralde :14:

Zaman geçtikçe aslında ailenin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılır.

Sashamia88;Size göre abla olmak ben istediğim saatte eve gireyim,ablamda aileme yalan söyleyerek beni idare etsin.Nerede kalacağımı bilmediği halde babamlar sorarsa sende kaldığımı bilsinler dediğinizde tabi kardeşim demesini istiyorsunuz.

Kusura bakmayın ama bunu ne abla,ne de kardeş olarak kabul edemem.Allah korusun başınıza birşey gelse ablanız ailenize ne diyecek?

Ablanız koruma içgüdüsünü abartıyor olabilir ama sizi kıskandığını veya kötü niyet taşıdığına inanmıyorum.

Bende 24 yaşındayım ve evliyim.Gençlikte olur diye düşündüğünüz şeylerin hiçbiri bir kriter değildir.Olmasada olur.

İnsanların eğlenmesi,mutlu olması için illa saatin gecenin geç saatleri olması gerekmiyor.İnsan sevdikleriyle günün her saatinde mutlu olabilir.Şartları zorlamak niye?

Ablanızın tavırlarını bazen abartmış olsada doğru buluyorum.Bende kardeşime aynı tavrı sergileyebilirdim(Tek farkla;ben aileme değil söyleyeceklerimi kardeşime söylerdim)

Ve isterseniz banada gıcık olabilirsiniz...

Sashamia88;Size göre abla olmak ben istediğim saatte eve gireyim,ablamda aileme yalan söyleyerek beni idare etsin.Nerede kalacağımı bilmediği halde babamlar sorarsa sende kaldığımı bilsinler dediğinizde tabi kardeşim demesini istiyorsunuz.

Kusura bakmayın ama bunu ne abla,ne de kardeş olarak kabul edemem.Allah korusun başınıza birşey gelse ablanız ailenize ne diyecek?

Ablanız koruma içgüdüsünü abartıyor olabilir ama sizi kıskandığını veya kötü niyet taşıdığına inanmıyorum.

Bende 24 yaşındayım ve evliyim.Gençlikte olur diye düşündüğünüz şeylerin hiçbiri bir kriter değildir.Olmasada olur.

İnsanların eğlenmesi,mutlu olması için illa saatin gecenin geç saatleri olması gerekmiyor.İnsan sevdikleriyle günün her saatinde mutlu olabilir.Şartları zorlamak niye?

Ablanızın tavırlarını bazen abartmış olsada doğru buluyorum.Bende kardeşime aynı tavrı sergileyebilirdim(Tek farkla;ben aileme değil söyleyeceklerimi kardeşime söylerdim)

ayy ben de sunu anlamadım gıttı cumlenın sonuna neden "ıstersenız bana da gıcık olun "eklenıyor anlamıs degılım :)

yahu sıze nıye gıcık olayım bırseyım degılsın ne amacla gıcık olayım kı:1:

ablam konusuna gelırsek eger ; evet benım de zaten sınırımı bozan sureklı babama benı ıspıyonlaması .

alsın benı karsısına benımle konussun .sankı 17 yasında kı kızı sıkayet edıyor:52:

Ablanız Gerçekten Ablaymış..
Helal Olsun Böyle Ablaya ve Onu Yetiştiren Anneye - Babaya..
Benim Kardeşim Bende Kaldığını Söyleyecek Ama Başka Yerde Kalacak..
Ölürüm Sabaha Kadar Uyuyamam..

İşte Kardeş İle Arkadaşın Farkı Buradadır..
Kızmayın Ablanıza Gerçekten Sizin İyiliğiniz İçin..:34:
Bunu Anlasanızda..

ablamın benım kotulugumu dusundugunu ben de sanmıyorum yada kıskandıgını da sanmıyorum .

ama asırı derece koruma gudusu bana zarar verıyor şöyle ki;

babama sureklı benı sıkayet etmesıne benım ona soyledıgım herseyı gıdıp babama anlatmasına ne gerek var!

gelsın benımle konussun .ne gerek var aıleme karsı benı kotulemeye.

ıste bu huyundan nefret edıyorum .hanı boyle cıddı bırsey olsa soylenmesı gereken bırsey olsa anlayacagım ama

arkadasımla yaptıgım ufacık seyı bıle anlatma geregı duyması benı asırı yıpratıyor :47:

mesela yorumlarda da ornek vermıstım ; benım aılem ozel gunler de arkadas ortamın da bır ıkı kadeh ıctıgıı elbet bılır

ama bılmemezlıge gelırler .kuzenımle beraber ıctıgım 1 kadehı bıle gıdıp babama anlatmasından hele kı ;

sankı sarhos olmusum gıbı anlatmasından ınanılmaz rahatsız oldum .benım de sonuc da bı gururum var

bı kadeh alkolu abartıp gıdıp de sarhos olmus seklın de anlatılır ıse benı babama karsı rezıl etmıs oluyor .

yanı benım de bı gururum var ,babamın karsısın da boyle suclamayla karsı karsıya kalmak benı cok uzmustu .

ayy ben de sunu anlamadım gıttı cumlenın sonuna neden "ıstersenız bana da gıcık olun "eklenıyor anlamıs degılım :)

yahu sıze nıye gıcık olayım bırseyım degılsın ne amacla gıcık olayım kı:1:

ablam konusuna gelırsek eger ; evet benım de zaten sınırımı bozan sureklı babama benı ıspıyonlaması .

alsın benı karsısına benımle konussun .sankı 17 yasında kı kızı sıkayet edıyor:52:

Tabiki tanımadığınız birine niye gıcık olasanız ki..Ama ablanıza gıcık olduğunuz için ve bende onu haklı bulduğum için banada gıcık olabilirsiniz.

Ve bu durumun yaşla alakası olmadığını düşünüyorum.17 yaşında bile olsanız sır sırdır.

Ablanızın ispiyonlaması kadar ablanızın sizi idare etmemeside sinirinizi bozuyor bence.

Ben sizin yerinizde olsaydım öncelikle ablamı karşıma alır isteklerimi söylerdim.Konuşmamıza rağmen düzelme sağlayamadıysakta ona sırlarımı anlatmazdım.

Ama iletişimle bu meseleyi çözeceğinizi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben de kardeşimin gece yarılarında dışarıda olmasına karşı çıkarım kesinlikle, ortam kötü.:47: Ya da benimle veya annemle gidebilir ancak.:19:

benım bır ablam war ama bazen dıyorum kı keske hıc olmasaydı cocuklugumdan berı sadece bır problem hayatımda ders calısır ısı sen yap ossye hazırlanır mutfagı sen topla unıwrste okur sen yap bu uzun sure yıllar boyle gıttı hıc bır ıyılıgı dokunmazmı bı ınsanın hıc ben de okudum ıse basldım gece gunduz calıstım sonra ısten ayrıldım cunku okurken calısyodum artık yorulmustum cıdden her sabah benı uyandırıyoo neymıs ben uyurken ıse gıdıyomus bunua sınır oluyomus? Makyah malzemelerımı kullanır fondeten bıle ben beyazım o degıl hıc aldırmadan surer annem rahatszlandı bı sure yatmak zorunda laldı ewı sılıp supuruyorum hergun bulasık bılmem ne kızn 5te ısı bıtıyoo 11de ewe gelıyoo ıs yerı ewımıze 10dakıkalık yerde ayrıca ısteydım dıye yalan soyluyoo barız he ewe gelıncede yorgunum dıyoor yıne butun ısı basıma yıkıp gıdıyor bır bardak bıle koymaz mutfaga yer ıcer ewlenmeye kalktı ohhh kurtlcaz derken elını cebıne attıgı yok sız yapın bende paramı war dıyoo nısan gunu kartımdan para ceksene dedı ıyı dedım bı baktım 25.000 war eeee hanı paran yoktu dedım aılemsınız ,ecbursunuz dıyoo herseyını aldılar ben nasıl gecıncem dıye baslıyoo bu seferde ew ıstemszmı haydaaa butun gın ıs yaptıgmanı yanayıp yoksa bunun bı kadar para yemesınemı gece 11 12 1 ewe gelıyoo gezıyoo tozuyoo tatıle gıdelım dedı aılemden gızlı sewgılısınıde getırmıs he benı nıye goturdu dersınız tatıle annemer tek gıtmesıne ıızn wermıcgı ıcın benı kullandı kuafore gıderım gozune batar bı oje surerım sen sanatcımısın ne bu her gun oje suruyosn der bıkmıs durumdayım!!!

Ablanızın tavırlarını bazen abartmış olsada doğru buluyorum.Bende kardeşime aynı tavrı sergileyebilirdim (Tek farkla;ben aileme değil söyleyeceklerimi kardeşime söylerdim)

çok katılıyorum. ben saat açısından rahat büyüdüm, ama geç olunca hep babamın gelip alması kaydıyla. izin vermedikleri hiç bir yerde kalmaya kalkışmadım gizlice. ama kardeşime gelince benim yaptıklarımı bile yapmasını istemem. çünkü ben her şeyi gördüm, iyi arkadaşı, kötü arkadaşı, tehlikeleri, biraz dikkatsiz davranılsa dışarıda bulunulan saatlerin ve arkadaşların ne kadar tehlikeli olabileceğini, alkolün neler yaptığın vs her şeyi gördüm. ne kadar içsem de kafam iyi olsa da beni dirençli aklı başında tutan bir şeyler vardı. ama kardeşim aynı şansta olacak diye bir şey yok. ben bu yüzden kardeşimi bir çok açıdan sınırlayacağım, dediğim gibi benim kadar şanslı olmayabilir. benim bulunduğum ortamlara, çok kötü arkadaşlara rağmen başıma bir iş gelmedi. ama onun başına gelebilir. ben de onu oldukça konserlere gezmelere götürmeye gayret ediyorum. 18 ini doldurduğunda da yaş sınırı olan konserlere barlara ilk benle gidecek. her şeyi benle görecek. sapık supuk ergenlerle gezip öğreneceğine benle gezerek görsün her şeyi. merakını yensin, azıcık büyüyüp kafasının dank ettiğini gördüğümde napıyorsa yapsın. :) (o da sınırlı) mesela yıllar önce daha ufacık çocukken ergen tipler faceden falan yazıyordu kardeşime, denk gelmiştim. çok telaşlandım, okulunu söyler, yazan muhtemelen sapıktır, çocuğa yazdığına göre başına iş gelir falan canına okumuştum listesinde yaşça büyük ve okuldan olmayan erkekleri sildirmiştim. sonra büyüdükçe açmadı tabi feysini bana. yine de aklı başında büyüdüğünü düşünüyorum. ben nasıl ilk ailemle içip gördüysem o da benle görsün. ilkleri başkalarıyla görmesin. geç gelmeler, alkol vs.

Son düzenleme:
Ben de bir ablanneyim.. Kardeşimi sadece doğurmadım..
6 aylıktan beri bende sıpa. .:) Tam bir deli fişek.. :))
Benden neredeyse hiçbir şeyini saklamaz, içtiği sigara-içki, okuldan kaçması, harçlık, saat, sevgili durumları ne varsa idare etmişimdir..
Ne yaparsa benim bilgim dahilinde yapar.. Şey abla sen içme dedin ama, benim canım içki istedi der, tamam derim kap gel. Oturur içeriz. Abla ben okuldan kaçıcam der, yerini saatini verir. Arada bilgilendirme için arar, konu kapanır.. Kafam eser, tak diye giderim verdiği mekana, ayda 1 olur, 2 yılda 1 olur ama giderim. Ooo gençlik selam vereyim dedim der bi sigara içerim döner gelirim. Güle oynaya da bırakırlar beni eve.. Eve geç mi gelecek, tamam benimlesin derim, takılır o, yerini arkadaşlarnı bilirim. Hepsi abla der önümden aykırı geçmez.. Ya meyhaneye gideceğiz paramız yok diye benden yardım isteyen çocuklardır hepsi. Deliler meliler ama hepsi efendidir.
Bu dünyanın iyisini kötüsünü anlattım, örneğiyle önüne serdim
Kötü abla mıyım hayır. Bunların hepsini zaten yapacak, bari benim bilgimle yapsın.. Ablam bana güveniyor ben de onu utandırmayayım düşüncesi oluşsun kafasında, Allah'a şükür de oluştu yavrumda..
Severiz birbirimizi, dana oldu hala gelir sokulur yanıma yatarken. :9:
He kızmadım mı? Bağırmadım mı? Çook.. Onlarında zamanı ayrı..

Yaptığı olumsuz davranışlar anneme babama gitmez, söylemem.. Gelir abla ben böyle böyle yaptım der paşalar gibi.. Saklamaz.. Ben de hallederim konu kapanır. :)

Ablanız ters yoldan gitmiş, kendinden uzaklaştırmayı tercih etmiş..
Ben sanki kötülüğünü mü istiyorum kardeşimin, asla. Kılına zarar gelse yakarım dünyayı. Hepimiz hassasız..
Ama damardan gitmek gerekli, kırmadan.. İstediği şeyleri yapmasına izin vermek, takipte olmak, korumak daha güzel..
Ama sevmiyorum demeyiiiinnn.. Abla candır, sevilmez mi.. :38:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de ablayım ve malesef ben de bu tarz şeyler yapıyorum bazen.

Çünkü çok seviyorum kardeşimi,o gözümde hala çok küçük çok savunmasız.Yeri geliyor kendim uyarıyorum,kendim yetemediğimde de ailemi haberdar ediyorum.

Sinir olmakta haklısın,benim başıma gelse ben de sinirlenirdim,ama büyük kardeşlerde bu olay var malesef.Gereğinden fazla müdahaleciyiz...

Back
X