ablama boşan dedim

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
merhaba ablamın yaklaşık 6 yıllık mutsuz bir evliliği var ve bir çocuğu var. eniştem sorumsuz ne babalık yapar ne kocalık. kazandığı parayı kendi harcar. anne babamın evinde hep birlikte yaşıyorlar yani iç güveysi diyeyim. ablamın artık sinir stresten başı dönüyor. içmediği psikiyatr ilacı kalmadı belki de ama yetmiyor. sinirden yeğenime de bağırıyor durduk yere. bu akşam artık dayanamadım ve ablama eniştemi seviyor musun diye sordum. bilmiyorum dedi. ben de boşan dedim ve bütün akşam konuştuk. dünden razı aslında boşanmaya ama destek istiyor. annem tutturmuş babana nasıl açıklayacağız kavga etmiyorlarmış güya. biraz da küçük bir yerde yaşıyorlar elalem ne der düşüncesi var. sormak istediğim eniştem çocuğun velayetini alabilir mi? dava ücreti ne kadardır? en önemlisi boşan diye yüreklendirerek yanlış bir şey mi yaptım?

Çocuk küçükse anne istediği sürece annede kalır mutlu değilse adam çalışmıyor ve ablaniza eziyet ediyorsa ceketini eline verin gitsin yol yakınken ikinci bir çocuk olmadan yakasını kurtarsin

Siz ablanıza üzülüp bunu söylemişsiniz ama ablanız ne kadar şikayet ederse etsin yarın bir gün boşanma olduğunda senin yüzünden falan der mi ?
Benimde gözümün önünde mutsuz bir evliliği yürüten ablam olsa her türlü desteği verirdim..
Bence boşanmazlar

Siz ablanıza üzülüp bunu söylemişsiniz ama ablanız ne kadar şikayet ederse etsin yarın bir gün boşanma olduğunda senin yüzünden falan der mi ?
Benimde gözümün önünde mutsuz bir evliliği yürüten ablam olsa her türlü desteği verirdim..
Bence boşanmazlar
annemle diğer ablam çocuğun biraz daha büyüsün diye caydırmasalar boşanacak da... eniştem çocuğu kaçırırsa diye de korkuyorum biraz o zaman suçlu hissederim ama bu sadece olacakları ertelemek oluyor

Bence bu kararı verecek olan ablandir.elbette bir düşüncesi vardır evliliğiyle ilgili.bence boşan demek doğru değil.nasil duzelebilirler onun için gayret gösterin ve yıkıcı değil yapıcı olun.o yuva kolay kurulmadı.birlikte evlilik terapistine gidebilirler.cocuklari var sonuçta.bosanmasinlar toparlansinlar. Birbirlerinin elinden tutup sımsıkı sarılsınlar.

Bence bu kararı verecek olan ablandir.elbette bir düşüncesi vardır evliliğiyle ilgili.bence boşan demek doğru değil.nasil duzelebilirler onun için gayret gösterin ve yıkıcı değil yapıcı olun.o yuva kolay kurulmadı.birlikte evlilik terapistine gidebilirler.cocuklari var sonuçta.bosanmasinlar toparlansinlar. Birbirlerinin elinden tutup sımsıkı sarılsınlar.
eniştem hiçbir şekilde ablamla ve çocukla ilgilenmiyor. defalarca uyardılar konuştular ama yok. nasıl toparlanır bilemedim. hiç de sanmıyorum

Zamanında aynı durumda olan ablama bende aynı şeyi demiştim ve kötü ben olup 1 yıl konuşmamıştık ablamla o günden sonrada geri çektim kendimi şuan hala mutsuz ama umursamıyorum bi insan ne yaparsa kendine yapar konuşmaya başlayıncada tekrar bi uyarım olmuştu kendisine bana evliliğin ile ilgili en küçük bişe dahi anlatmayacaksın demiştim o gün bugündür annemden duyarım ablanla enişten böyle kavga etmişler demeye kalmaz ilgilenmiyorum der geçerim . Anlatabildim mi bilmiyorum ben içimi dökmüş gibi oldum şimdide kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne:KK12:

Boşanmaya elalem ne der diyorlarsa, içgüveysi yaşamak daha utanç verici.

Haklısınız. Boşansın tabi. Bir eksikliği, kusuru mu var da içgüveysi alıyorlar yanlarına. Enişteniz ne hali varsa görsün sorumsuzmuş da zaten

elalem ne der düşüncesi ablanın şu halinden yitip giden ömründen ve o gittikçe psikolojisi bozulan çocuklardan daha mı önemli?velayetin önceliği de annedir her zaman.

Benim ablam da benim sayemde boşanmisti )))
Cok mutsuz evliliyi vardi. Siddet, kufur, sorumsuzluk, para sıkıntisi, her sey. Sinir stressden kel kalmisti ablam, kendini yerlere atiyordu. Önce ablami, sonra da ailemi ikna ettim boşanma icin. Neyse, ablam boşandi, cocuk da ablamda. 2ci kez evlendi, şuan asiri mutlu. 2inci cocugu da oldu. Enistem cocuklari hic ayirmaz.

Back
X