Ablamın bebeğine hediye

bebeto

aşksın sen cansın sen
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
482
63
98
merhaba kızlar ablamla aramda daha önceden sorun olduğunu bilenler bilir ablam 21 mart pazartesi günü sezeryan doğum yapıcak ben şimdiden ne alsam derdine düştüm bebeğine bayağı bir eşya aldım asıl konu şu kızlar biliyorsunuz benim 17 aylık bir kızım var ablam ben doğum yaptığımda kızıma altın takmadı kocan yiyene hatıra olarak bir çiçek alırım hediye olaak deyip durmuştu vede öyle yaptımgeçen günü onlarla çarşıya çıktık bende bir çiçek beğendim ona hediye olarak almak için ablamda gördü ala ala bunumu alcaksın ben sana 1 sene önce o çiçeği 90 liraya aldım ben çiçek sevmiyorum altın takmıcaksan ona eş değer bişey alırsın daha iyi dedi o öyle yapmış sizce ne yapayım çekrek 125 lira o fiyata yani altın takmayı düşünmüyorum eşyada bir sürü takım aldım çarşıdan hediye beşik alcaktık görümcesi oğlunun beşiğini vercekmiş araba alalım dedim istediği araba 800 lira off of ne yapıcağımı şaşırdım bir akıl verin lütfen kızlar he benim beğendiğim çiçeğin fiyatıda 62di çiçekçi 60 bıraktı zaten bir sürü kıyafet aldım kardeşimden kalalnlar var iş arkadaşları doğum gününde hep bebek eşyası almışlar ben sırf beğendi diye 80 liraya kızıma aldığım deri montun değişik rengini dbile aldım diğer aldıklarımı siz düşünün artık yakında kafayı sıyırcam sayelerinde

İlk defa böyle bişiy duyuyorum!
Kardeşler arasında alınan hediyenin para karşılaştırması mıdır nedir?
Çok açık söyleyeyim benim de ablamla aram pek iyi değildir ama yeğenlerime bir tek iğne de alsam altın da alsam lafını yapmam yaptırmam!!!
Ablam yapsa ben yapmam!
Siz de alın bir demet çiçek gidin... 5 liraya papatya var burada Kordon'da.

paranın lafını bende yapmam ben dğumda gönlü olsun hoşuna gider diye bende çiçek bakayım dedim sanki sadece çiçek alıcakmışım gibi davranıp beni aşşalaması ki neler aldım yeğenime parası önemli değilki ben onada almıyorum yeğenime alıyorum ben bişey alırken bile devamlı onu alma ya bunu neden aldın ki öyle ucuz şeylerde almıyorum hep bilindik bebek mazalarından alıyorum kızıma yazlık ne aldıysam onun bebeğinede aldım hatta geçen bebeğin eşyalarını yıkıcaz dedi bende aldıklarımı getirim hepsi bir olsun dedim kabul etmedi sen doğumdan sonra getir dedi niye böyle davranıyor anlamıyorum hamilelik psikolojinden dolayıdır diyorum geçen gün evini temizlemeye gittim camlarını falan silmek için cuma günü gideceğimi bildiği halde kimse yardım etmiyo diye arkadaşını çağırmış anlamadım gitti

ben yeni katıldım aranıza. yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım. ama genelde kızkardeşler arasında oluyor sanırım.hediye konusuna gelince.adı üstünde hediye.siz içinizden ne geliyorssa onu alırsınız.yeterince aldımda diyorsunuz.bence bir çiçek yaptırın.aldıklarınızı da götürün yeter. siz ne alsanız ablanız burun kıvıracak sanırım. o yüzden daha fazla masrafa gerek yok bence, üzüldüğünüzde cabası.canınızı sıkmayın.geçer bunlar

ayyy sinir oldum okuyunca hiçbişey alma olsun bitsin
neden insanlar yapılan iyilikleri görmez anlamıyorum bide kardeş yapınca insan daha bir farklı üzülüyo

Ablanla ilişkiniz "kafayı sıyırmana" sebep olacak kadar ciddiye alınacak birşey değilmiş..
Ben amniosentez oldum geçen hafta, canım ablam elimi tutup yanımda diz çöküp bekledi beni.
Bana diyecek ki ben sana 90 liralık çiçek aldım, ona eşdeğer bişey alıcan"..

Belki de espri olarak söylemiştir, takılmıştır size.. Umarım..

Eğer ciddi söylüyorsa, ben olsam o deri montu alır giderim. Hatta kafamın tasını çok attırırsa o montu da vermem. Konuşsun dursun, madem kardeşliği para ile terazide tartıyor.

ben ve ablam yeri gelir kedi köpek gibi didişiriz yeri gelir can ciğer kuzu sarması
kardeşiz çünkü,kardeşler arasında olmamalı bence bu kadar soğukluk,ben ablamın oğlu için çok şey yaptım yapıyorum yapacağım da allah izin verirse,o benim yeğenim,gülüm,bi tanem hatta canımın içi yere göğe sığdıramam ben minik kuşumu..Çünkü ablamla ben teyzelerimizden bir çöp bile görmedik soğuk nevalelerdir hepsi,o yüzden birbirimize söz verdik biz ilerde annemler gibi olmayacağız diye,2 günde bir görmezsem yeğenimi çatlarım mesela...Ama sizin durumunuz çok farklı ablanızın dedikleri ilginçmiş gerçekten ama yeğene dayanamaz insan yine de...

Çok ilginç ya, öyle şey mi olur?
Herkes ne alacağını zaten bilir. Çok sinir oluyorum böyle çingenelik yapan insanlara. Hediye derdine düşmüş. Madem bir sürü şey aldın, götür onları. Toplamda onlar da altın parası kadar tutar işte. O olsun hediye.
Hala algılayamadım ya, kardeş kardeşe böyle şeyler olur mu?

Kocaman dev bir peluş ayı ve kucağında kuru çiçek olabilir.
Hastane odasına çiçek alınmıyor,o bakımdan kuru çiçek daha uygun.Ama istersen bahar çiçeklerinden bir demet iliştirebilirsin.
Veya şimdi pastanelerde süslü bebek şekerleri satılıyor.Onlardan süslü bir tabak veya sepet yaptırabilirsin.

İçim şişti..
Dünyaya bir bebek geliyor ama büyükler para pul hediye derdinde.
Allaha şükür etmek yerine.
Ablanız çok görgüsüz büyük ihtimal.Gözünü para ve hediye bürümüş.
Siz bu fikirlerden ve ablanızın tuhaflıklarından uzak durun.

bir sürü eşya almışsın zaten ne gereği var başka birşeye anlamadım ki. bende yeğenime o zaman herşeyini almıştım babamda beşiğini aldı abimler bişey almamıştı. altın takmadım ilkinde. ikinci bebekelrinde de sadece altın taktım. ama daha sonra yine kıyafet aldım. bide aldığımda her ikisine birden aldım. bu gönlünden ne geçerse odur illa şunu al denilmez ki ablanın davranışınıda çok ayıp hakikaten.

onun aldığı değerde bir çiçek alıp faturasınıda kenarına iliştirin Ya da gram altınlar var onlardan da alabilirsin. Bugün aldım 77 tl.

böyle bir abla da ilk defa duydum...
siz de gidin 90 lira para koyun(yanlış hatırlamıyorsam aldığı çiçeğin fiyatı buydu). senin aldığın çiçekten bulamadım da dersiniz verirken...

Kardeşler arasında böyle şeylerin lafı mı olur.Siz de o çiçek aldığında ben çiçek sevmiorum alma diyebilirdiniz.Hadi o almış,o çiçek aldı diye sizin de karşılık olarak çiçek almanız gerekmiyor.90 liraya çiçek alacağınıza bi çeyrek alın daha iyi.35 TL ile kimse zengin olmaz üzerine ekleyiverin:)

arkadaşım açıkçası ablanın davranışlarına çok şaşırdım.

en başta sana altın alamam kocan yiyecek lafı çok ama çok yanlış. ben ilk etapta buna çok alınırdım doğrusu. eğer gerekli olursa eşin tabikide o paradan kullanır özel zevkler hariç

diğerleri hakkında yorum bile yapmak istemiyorum sonuçta senin canın geliyor dünyaya şunu alsam bu olur bunu alsam şu olur hesapları çok yanlış. göstermelik işler yapılması hiç hoş değil.

size sadece şunu söylemek isterim. doğum yaptım bende alt katta ki komşum bir kere evime kahve içmeye gelmişti ben onun evine gitmemiştim bile herhangi bir samimiyetimiz yoktur kadın bana doğumdan sonra çeyrek altın getirmiş hayırlı olsun demeye geldiğinde.

gerisinin hesabını siz yapın.

abla kardeş arsınd aparanın hediyenin lafı olurmu dewmekki olabiliyormuuş çok şaşırdım..
ha eşin yer diye kart almayan ablan öyle düşünseydi alırdı çeyreğini sana verirdi..
senin ablanın para harcamaya niyeti yokmuş...
ha öyle ablaya ben dandik bir çiçek yaptırır üstünede nota .. "seninki kadar güzel bir çiçek olmasada ... " diye not yazar verir verirkende ablacım kart alacaktım ama sendede eniştem yer diye almadım .. der verirdim..
başka birşey sakın düşünme.. öyle ablaya bu bile fazla!

canım sen alacagını almıssın bence fazlasını almıssın,kardesın de bebgıne bu kadar esya aldımı yoksa sadece cıcek mı,sızınkısı bıraz yarısa donmus, sende abartma hedıey alcam dıye

Ablanda ayıp etmiş yani
Kendisi hediye alırken sana mı sormuş ne diye şimdi senin ne alacağına karışıyor
Sende o çiçek aldı diye neden çiçek almak istiyorsun ki
Almışsın zaten alacağını götür onları
Kardeşler arasında olmamalı diyoruz ama zaten sorun yapan karşı taraf anladığım kadarıyla

bence ablanın yanında şu çiçeği beğendim alım felan sorman yanlış
ben giderim hoşuma ne gittiyse alırım götütürür hediyemi
kardeşler arasında olmaz ama böyle şeyleri sorun yapan oluyor malesef
onca şey almışsın al çiçeğini yada çikolatını git evine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…