Ablamın nişanı

Dudakpayi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2014
414
361
33
Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Ablamın şubat ayında nişanı var. Kendisi çalışıyor, babamında emekli maaşı var ama ben evlenirken kredi çekmiştik ve eşimle kiradan çıkıp kendi evimize geçince krediyi ben ödeyecektim.( kredi bu şartla çekilmedi tabiiki sadece ben öyle istiyordum) İşten çıkmaya karar verdim kendime iş buldum dilekçemi verdim görüşmeye gitmeden 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim. Doğal olarak çalışamadım ve krediyi ödeyemiyorum. Bu sebeple kendimi kötü hissediyorum ve babamın durumu ablamın her istediğini yapmaya yetmiyo doğal olarak. şimdi nişanı evde yapacaklar ama ablam çok masraflı olmasın diye sade bişey yapıcam çok ikram, pasta olayına giremem dedi. Aslında çok süslü püslü biridir. Hani evinde kullanacağı kavonozlarına kdr rengarenk aldı. Suan maddi düşündüğü için böyle diyor biliyorum. Küçücük dikdörtgen pastaya 500-600₺ alıyorlarmış. Bende sizden fikir istiyorum. Evde kolay yapabileceğim hediyelik ve süsleme önerileriniz var mı? Hediyeler için sticker ları nereden temin edebilirim? Pastayı kendim yapmayı düşünüyorum sonuçta şeker hamuruyla kaplıyorlar oda her yerde var bi gün önceden yaparım beğenmezse içerde kesmeden servis ederiz içerde başka küçük pasta keser. Var mı yardımcı olabilecek fikirbazlarr :) şimdiden teşekkür ederim.

keçeden güzel süsler yapabilirsin basit hem kes yapıştır... örnek resim bulunca atıcam

Hediyelik bana gereksi geliyo. Dugunde daha mantikli ama cok istiyosan kurabiye olabilir. Ikisinin bas harfleri alta da icice gecmis yuzukler olabilir. Ozalitciler baski yapiyo istedigin modelde

Hediyelik bana gereksi geliyo. Dugunde daha mantikli ama cok istiyosan kurabiye olabilir. Ikisinin bas harfleri alta da icice gecmis yuzukler olabilir. Ozalitciler baski yapiyo istedigin modelde
Ama modeli benim yollamam lazım o zman tasarımı yapamam ki.

ben bu hediye verme işine çok karşıyım.
doğum gününde, nişanda, sünnette düğün sahibine hediye gelir. sırf gösteriş şaşa için saçma sapan masraflar yapılıyor.

inanın pastayı yapsanız daha makbule geçer.. bu hediye dayatması için kendinizi yormanıza değmez..

bızde evde yaptık pastayı seker hamurundan yaptırmadım kalplı kırmızı bır pasta ıdı , kenarında ıcıce gecmıs ıkı yuzuk ve uzerınde esımle benım adlarımız ve nısan tarıhımız yazılıydı cokta guzeldı fıyatıda 25-30 tl bırseydı...
hedıyelık olarak nette satılan takı kutuları var tanesı 1 tl ye gelıyo, onlardan aldık ıcıne badem sekerı koyup hazır keselı tuller var onların ıcıne koyduk uzerıne de etıket yapıstırdık... yanı 50 tanesı falan maksımum 70 e gelmıstır.
yemek olarak ekstra kurabıye, hazır yufkadan mınık borek, mercımeklı kofte turu atıstırmalıklar yaptık cayla ve ısteyene kola fanta ıle servıs ettık , bırde cd den muzık caldık oynadık, cokta guzel oldu herkes kaynastı falan....
bırde benım ısteme-soz-nısan hepsı aynı anda oldu aıleler ılk kez tanıstı yani....
masraf olarakta toplasan 250 tl tutmustur, benım nısanım ekım 2014 te yapıldı...
yanı 500 e evde en alasından nısan yaparsınız..

Ben kendi nişanımıda evde yaptım. Pasta kesmedim hediyede vermedim. Bir kaç ikram içecek verdim ama dediğim gibi ablam benim gibi değil o biraz daha süslü şeyleri sever. Düğün yapmayacaklar ve içinde kalmasını hiç istemem.

Canım tanıdık olursa pastada indirm yaptırabilirsiniz biz baya büyük ici fistik dolu bi pastayı 225tlye yaptırmıştık 400den düştüler. Tanıdık varsa araştırın derim.

canım resimli pastaları bilirsin.işte pastaneye resmi verdiğin zaman onlar yenilebilir bir şekilde o resmi incecik bir tabakaya basabiliyorlar.pastayı kendin yap,ablan ve eniştenin bir resmini de pastaneyeverip baskı yaptır,sonra o baskıyı kendi yaptığın pastaya koy.çok çok güzel oluyor.internette bir çok yerde yapılışı var hem hesaplı hem de çok güzel olur.dosya kağıdı boyutunda olanlar 15tl boyuna göre fiyat da artıyor

Atıştırmalık ikramları yapıcaz zaten. Bende belki küçük şişelerden alır içine şeker koyarım. Pasta küçük yetmez zatene erkek tarafı hayli kalabalık :))

Canım tanıdık olursa pastada indirm yaptırabilirsiniz biz baya büyük ici fistik dolu bi pastayı 225tlye yaptırmıştık 400den düştüler. Tanıdık varsa araştırın derim.
Maalesef pasta konusunda tanıdık hiç yok :) hep sanayi hep inşaat :)

Atıştırmalık ikramları yapıcaz zaten. Bende belki küçük şişelerden alır içine şeker koyarım. Pasta küçük yetmez zatene erkek tarafı hayli kalabalık :))
bız 50 kısıye yakındık bıze yettı ıse sıze de bızımkı kadar bır pasta yeter ve bız pastayı 25 kısılık yaptırdık yarısından cogu kaldı cunku atıstırmalıklar olunca ufak dılımler yetıyor..
istersen resmını atabılırım..

Kolaymış aslında ablaama sorayım kendi resimlerini istermi pastada. Çünkü eskidem konustuğumuzda hep beyaz sade üzerinde hafif çiçekli şeyler istiyorsu :)

Çook sevinirim.

Bana özel mesaj at ben sticker hazırlar sana yollarım
Sen bi bastırırsın
İsimler ve tarihi bildir etikete ekleyeyim
Evde kurabiye yapabilirsin, onu şeker hamuruyla süsleyebilirsin
Normal pastalardan yaptırırsanız 500 tutmaz
Tül alın 2 tane sandalyeyi süsleyin gelin ve damada özel
Oldu bitti

ama bunun süsle alakası yok kii. yani hediye yerine daha şık ikramlıklar yapabilirsiniz.. ya da ablanıza para olarak takarsınız. o küçük ikramlıklar nerden baksanız 100 lira falan yine masraf olur.. çeyrek olarak taksanız en azından ablanıza para yardımı olur.. tabi siz bilirsiniz de ben hamile halinizle boşa yorulmayın diye fikrimi dedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…