Ablamın Sorusu !!

Benim ikizlerim var ve ben bu soruya milyonlarca kez maruz kaldım. O yüzden nefret ederim bu sorudan. Çünkü sanane? Cevabı normal yolla veya tedavi yoluyla her neyse, bu özeldir bana kalırsa. Bebeği nasıl yaptığım kimseyi ilgilendirmez, sonuçta yine de nasip olursa oluyor. Neyse..

Ama yine de ablanızın sormasını garipsemedim:)
Çünkü abla.
Her neye küstüyseniz bilmem ama abla ya, uzun zamandır görüşmeyince merakla sormuştur. Tedavi süreçleri geçirdiyseniz, üzüntüler yaşadıysanız bilmek istemiştir.

Şimdi yeni barışmışken tekrar gıcıklanmayın.
Bir şans verdiniz madem bunun için kırılmayın şimdilik.

kocaman bir göbekle karşısında duruyorsunuz. en ortada olan şey sizin hamileliğiniz.
ilgilenmiş kendince, bence soruda da gariplik yok. başkası sorsa neyse de ablanız soran.
sizi merak etmiştir. hamileliğin nasıl geçtiğinden daha önemli bir süreç tedavi ile kalınan hamilelik.

nasıl bir art niyeti olduğunu düşündünüz?

Abartmissiniz. Bende 4.5 yillik evliyim ve hamileyim. Duyanlardan esime ve bana da tedaviyle mi diye soranlar oldu.
Malum toplum yapimiza gore ilk 1 yil icinde gebe kalirsak kaliriz yoksa olmuyor dusunceleri başladigi icin birkac sene sonra olanlara karşı bu dusunce olusuyor. Ablaniz da 4.5 seneden sonra olunca gorusmediginiz surecte belki tedavi oldunuz sanmistir o yuzden sormustur. Art niyetli gelmedi bana.

O kadar uzun süre görüşmediğim kişi ablam da olsa (ki görüşmüyorsam ciddi bir mesele vardır) pat diye ilk görüşmede soramaz bunu. Zaman içinde öğrenirdi zaten çok merak ediyorsa. Biraz patavatsız mıdır kendisi?

Yine de aile içinde dillendirmezdim ben. Doğuma da gelse zaten 5dakika durup çıkacaktır diye tahmin ediyorum. O kadarcık annem babam için tahammül ederdim.

Abartıyorsunuz.

Normal hamile kalsanız bu size ait bir başarı değil, tüp bebek olsa yine bu sizin ayıbınız, eksikliğiniz değil.

Soruya neden bu kadar bozuldunuz?
Yok başarı ya da eksiklik görmüyorum zaten. Öyle bir kafada insan değilim.

Belki küsülme mevzusunu açmam yazmam gerekiyordu. Küsme sebebimiz; ablam eşinden şiddet görüyor yıllardır, o şerefsiz kolunu dahi kırdığı halde ayrılmıyor. Annemlere ya da karakola boşanıcam diye geliyor, sonra vazgeçip seviyorum deyip boşanmıyor. O kadar yalvardık ki anlatamam..
Hastalıklı bir ruh hali içinde. Biz ailecek eşiyle ve o tarafla zaten görüşmüyoruz.
En son boşanıcam şiddet gördüm diye diye karakola geldiğinde; bana haber verdiler. Karakola gittim, uzaklaştırma kararı çıkarttırdık, eşyalarını alıp getirdik. Dava açacaktık ki hemen ertesi günü yine vazgeçti.
Ben psikolojik tedavi görmesini teklif ettim; iyi bir psikiyatr ve psikolog bulduğumu söyledim.
"ben deli değilim, beni amateme mi yatıracaksın, kimin ne olduğunu ben çok iyi biliyorum, senin benim kocamda gözün var zaten......." diyerek üzerime yürüdü.
En kısaca yaşanılanlar bu şekilde.. Babam ve annem üzülmesin diye bir kısmını sakladım zaten onlardan..

2 kardeş oturmuşsunuz güzel güzel sohbet etmişsiniz. Abla kardeş samimiyetinize istinaden soru sormuş. Kalkıp bunu eşinize anlatmışsınız, aldığınız cevap yetmemiş. Ablanız artniyetli falan değil, hamileliğinizin hormanlarınızın etkisi de değil. Ablanıza karşı siz artniyetli davranmaya çalışıyorsunuz. Hayırlısıyla doğum yaptığınız zaman anlarsınız ne demek istediğimi.Rahat olun lütfen ve tadını çıkarın.

Ablanız sizinle iletişim kurmaya çalışmıştır bence. Sonuçta 9 aydır konuşmuyormuşsunuz ve sohbetinizde mutlaka bir tutukluk vardır. Öylesine bir sorudur, bir muhabbet başlatmak için sormuştur. Boşuna canınızı sıkmayın.

4.5 yıldır çocuğu denemişsiniz ve olmamış. Ablanızda bildiği için sormuştur. Öyle artniyetli bi şey gibi gelmedi.

Tabiki abartiyorsunuz o sizin ablaniz ben çok yakın arkadasimada sorarım kuzenimede yakınlık derecesi bazı şeyleri normalestirebilir sizin ona siniriniz den bence ne sorsa size saçma gelirdi

o zaman görüşmeniz hata.
görüşmeyin, bir daha da aile meselesine dahil olmayın.
alsın kocasını başına çalsın.

Bence bunda hiçbir şey yok. Belki siz diyorsunuz ailelerin yanında dillendirmedik diye ama o da içten içe düşünüyordu bu konuyu acaba olmuyor mu falan diye, dert ediyordu belki sizin adınıza ama siz üzülmeyin diye bir şey belli etmedi. Ablanız o sizin, sizinle ilgili bir durumu merak etmesi de yakın olduğunuzu düşünüp sorması da gayet normal. Sağlık sonuçta. Ki tüp bebek ayıp değil bir şey değil öyle de olmuş olabilirdi. Bence altında art niyet aramayın.

Bu soruyu yabanci sorsa haklisiniz ama ablaniz sormus bence bunda birsey yok. Ben daha cok yabancilarin bu tur soru sormasina sinir oluyorum ki cok maruz kaliyorum bu ve bunun gibi benzer sorulara

Dört senedir bebeği olmayan kız kardeşini karşısında karnı burnunda görünce ilk bunu sorması gayet doğal değil mi? Eşiniz de iyice gaz vermiş anlaşılan.

o zaman görüşmeniz hata.
görüşmeyin, bir daha da aile meselesine dahil olmayın.
alsın kocasını başına çalsın.
Aynen keşke görüşmeseydim, babamı kıramadım işte.. Gerçekten hata ettim.
Dün anladım ki hiç akıllanmamış.. Sorduğu bu soru o yüzden art niyetli geldi bana. Yani bunu eksiklik gibi görüp sorguladığına eminim.
Şimdi ne yapmalıyım sizce?
Doğuma ve evime de gelecek, hiç istemiyorum.. Nasıl engelleyeceğim hiç bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…