- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
- Konu Sahibi Ocimum basilicum
-
Hayır olur mu lütfen bende sağlıkçıyım..Benim tup bebekle oldu yuz kizartici suc falanmi cok gereksiz takintilisiniz
Evet abartiyosunMerhaba canlar..
4.5 yıllık evliyim ve şuan 34 haftalık hamişim. Hiçbir sebep yokken bebeğimiz olmuyordu. Ama stres çoğalmasın diye bu durumu; ailelerin yanında dahi dillendirmedik. Eşimle tam tüp bebek aşılama vs düşünsek mi artık derken; tedavisiz kendiliğinden oldu.
Meseleye gelirsek;
Annem ve ben, ablamla 9 aydır küsüz.
Mevzu biraz derin.
Sadece babam telefonda ayda 1 kez konuşup görüşüyordu. Dün babam; annemle ikimizi ikna etti; arayı daha fazla açmayalım gelsin özür dileyecekmiş görüşelim diye. Üzülmesini istemedik tamam dedik. Neyse dün babam çağırmış, iki yeğenimle birlikte annemlere geldi, bende gittim. Hiçbirşey yokmuş gibi akşama kadar oturduk, oradan buradan sohbet ettik, yemek yedik filan. Yeğenlerimi sevdim daha çok. Haliyle ne de olsa bir soğukluk vardı. Çok zor oldu yani..
Hamile halimi de ilk kez gördü..
Asıl canımı sıkan olaya gelirsek; oturma odasında başbaşa kaldığımızda; "kendiliğinden mi oldu" diye sordu. Anlamadım dedim gerçekten anlamamıştım da. "Bebek diyorum kendiliğinden mi yoksa tedaviyle mi oldu" diye sordu; kendiliğinden dedim. Hımm dedi.
Çok canım sıkıldı sorduğu bu soruya. 8.5 aylık hamileyim ve bana bu soruyu soran ilk ve tek kişi !!
Üstelik 9 aydır da görüşmüyoruz. Neredeyse doğuracağım. Bu sorunun ne gereği ne mantığı var, merak edilecek birşeyde değil.....
Hatta özel bir konu..
Ben mi çok art niyetli ya da hassas düşünüyorum?
Çok canım sıkıldı sorduğu bu soruya..
Abartıyor muyum sizce? Eşim abartmadığımı söylüyor.
Pişman oldum annemlere gidip görüştüğüme. Şimdi hastaneye ve eve doğumuma da gelecek..
Güncelleme 6.sayfada. Neden küstüğümüzü anlattım.
9 aydır küssünüz 8.5 aylık hamilesiniz.4.5 yıllık evlisiniz.sayısal kısımlara bakacak olursak diyelim ki hiç kimseye çocuk istemenizden asla ama asla bahsetmeseniz bile ben de sorardım yani tedavi mi gördünüz diye.ayrıca ablanız hakkında güncellemenizi de okudum.onu ne kadar kötü halde olduğunu bile bile kendi kaderine terk etmişsiniz.yarın öbür gün Allah korusun 3. sayfa haberlerinde görürseniz vicdanınız nasıl sızlamayacak sizin?sorusunda hiç yanlış bir şey görmedim.bence kendinizi toplayın.ayrıca hamiş ne ya hamile o.
Ablaniz hasta soylediklerini hiç ciddiye alip kafaniza takmayin. ben yillarca yasadim ayni sorunu kendimi yıprattim. bende de var o abladan bir tane. Benimki simdilerde iyi insallah sizinkide duzelir.Güncelleme;
Kızlaarrr belki küsülme mevzusunu açmam yazmam gerekiyordu. Küsme sebebimiz; ablam eşinden şiddet görüyor yıllardır, o şerefsiz kolunu dahi kırdığı halde ayrılmıyor. Annemlere ya da karakola boşanıcam diye geliyor, sonra vazgeçip seviyorum deyip boşanmıyor. O kadar yalvardık ki anlatamam..
Hastalıklı bir ruh hali içinde. Biz ailecek eşiyle ve o tarafla zaten görüşmüyoruz.
En son boşanıcam şiddet gördüm diye karakola geldiğinde; bana haber verdiler. Karakola gittim, uzaklaştırma kararı çıkarttırdık, eşyalarını alıp getirdik. Dava açacaktık ki hemen ertesi günü yine vazgeçti.
Ben psikolojik tedavi görmesini teklif ettim; iyi bir psikiyatr ve psikolog bulduğumu söyledim.
"ben deli değilim, beni amateme mi yatıracaksın, kimin ne olduğunu ben çok iyi biliyorum, senin benim kocamda gözün var zaten......." diyerek üzerime yürüdü.
En kısaca yaşanılanlar bu şekilde.. Babam ve annem üzülmesin diye bir kısmını sakladım zaten onlardan..
Şimdi babamı kıramadım görüştüm ama pişman oldum. Bu soruyu sorma amacı, bunu eksiklik gibi görüp sorması. Ses tonu bile rahatsız etti..
Bu yüzden art niyetli olduğunu düşünüyorum. Ama herkes abarttığımı düşünmüş. Bilemiyorum belki de haklısınız, Zaten hormonlarım tavan yapmış durumda.
Şimdi doğum için evime ve hastaneye de gelecek.. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum..
Çok teşekkür ederim, evet işte tam olarak bu. Ama yanlış anlaşıldım ve tam anlatamadım derdimi galiba, herkes fazla abarttığımı düşündü.Canım kız elinden geleni yapmış, karakola gitmiş, doktora götürmeyi teklif etmiş ablası kendi istememiş, istemediği gibi benim kocamda gözün var demiş. Böyle saçmalık olur mu, abla olarak elbetteki kendiliğinden mi oldu demesi kötü değil ama kocamda gözün var cümlesinden sonra insan artniyet mi var diye düşünüyor
Hamilesiniz kirmak istemem ama annemin sevdigi kizi modundasıniz. 1 yillik evli olup bunu sorsa tamam da bence 4.5 olmus komsunuz olsam bende sorardım. Babanız gorusup siz gorusmuyorsanz bilemiycem cunku boyle durumda once babalar evlatlarini siler bence sizin anlatmadiginjz birseyler var. Belki gelse bile kiz size guvenmiyor eskisinden beter olmaktan korkuyor. Ama ablanizin enistende gozun var demesi yanlis geldi tek.Güncelleme;
Kızlaarrr belki küsülme mevzusunu açmam yazmam gerekiyordu. Küsme sebebimiz; ablam eşinden şiddet görüyor yıllardır, o şerefsiz kolunu dahi kırdığı halde ayrılmıyor. Annemlere ya da karakola boşanıcam diye geliyor, sonra vazgeçip seviyorum deyip boşanmıyor. O kadar yalvardık ki anlatamam..
Hastalıklı bir ruh hali içinde. Biz ailecek eşiyle ve o tarafla zaten görüşmüyoruz.
En son boşanıcam şiddet gördüm diye karakola geldiğinde; bana haber verdiler. Karakola gittim, uzaklaştırma kararı çıkarttırdık, eşyalarını alıp getirdik. Dava açacaktık ki hemen ertesi günü yine vazgeçti.
Ben psikolojik tedavi görmesini teklif ettim; iyi bir psikiyatr ve psikolog bulduğumu söyledim.
"ben deli değilim, beni amateme mi yatıracaksın, kimin ne olduğunu ben çok iyi biliyorum, senin benim kocamda gözün var zaten......." diyerek üzerime yürüdü.
En kısaca yaşanılanlar bu şekilde.. Babam ve annem üzülmesin diye bir kısmını sakladım zaten onlardan..
Şimdi babamı kıramadım görüştüm ama pişman oldum. Bu soruyu sorma amacı, bunu eksiklik gibi görüp sorması. Ses tonu bile rahatsız etti..
Bu yüzden art niyetli olduğunu düşünüyorum. Ama herkes abarttığımı düşünmüş. Bilemiyorum belki de haklısınız, Zaten hormonlarım tavan yapmış durumda.
Şimdi doğum için evime ve hastaneye de gelecek.. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum..
Çok teşekkür ederim, evet işte tam olarak bu. Ama yanlış anlaşıldım ve tam anlatamadım derdimi galiba, herkes fazla abarttığımı düşündü.
Allah aşkına konu sahibine gaz vermeyin, iftira boyutuna gelen ne ,Canım ablan normal olsa abartı olurdu ama size iftira boyutuna gelmiş, bunda artniyet aranır. Keşke sizde hiç barışmasaydınız ya da bundan sonra mesafeli olmaya çalışın
Allah aşkına konu sahibine gaz vermeyin, iftira boyutuna gelen ne ,
Allah aşkına konu sahibine gaz vermeyin, iftira boyutuna gelen ne ,
Başkası sorsa sadece gereksizdi der kafama takmazdım ama ablamın sorusunu normal bulamıyorum maalesef.Hamilesiniz kirmak istemem ama annemin sevdigi kizi modundasıniz. 1 yillik evli olup bunu sorsa tamam da bence 4.5 olmus komsunuz olsam bende sorardım. Babanız gorusup siz gorusmuyorsanz bilemiycem cunku boyle durumda once babalar evlatlarini siler bence sizin anlatmadiginjz birseyler var. Belki gelse bile kiz size guvenmiyor eskisinden beter olmaktan korkuyor. Ama ablanizin enistende gozun var demesi yanlis geldi tek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?