- 1 Eylül 2018
- 1.048
- 1.916
- 63
- Konu Sahibi Ocimum basilicum
-
Gayet de normal bir soru ne var ki bunda ben de olsam sürece dahil olmadığım için sorardim. .çok abartılı. .Merhaba canlar..
4.5 yıllık evliyim ve şuan 34 haftalık hamişim. Hiçbir sebep yokken bebeğimiz olmuyordu. Ama stres çoğalmasın diye bu durumu; ailelerin yanında dahi dillendirmedik. Eşimle tam tüp bebek aşılama vs düşünsek mi artık derken; tedavisiz kendiliğinden oldu.
Meseleye gelirsek;
Annem ve ben, ablamla 9 aydır küsüz.
Mevzu biraz derin.
Sadece babam telefonda ayda 1 kez konuşup görüşüyordu. Dün babam; annemle ikimizi ikna etti; arayı daha fazla açmayalım gelsin özür dileyecekmiş görüşelim diye. Üzülmesini istemedik tamam dedik. Neyse dün babam çağırmış, iki yeğenimle birlikte annemlere geldi, bende gittim. Hiçbirşey yokmuş gibi akşama kadar oturduk, oradan buradan sohbet ettik, yemek yedik filan. Yeğenlerimi sevdim daha çok. Haliyle ne de olsa bir soğukluk vardı. Çok zor oldu yani..
Hamile halimi de ilk kez gördü..
Asıl canımı sıkan olaya gelirsek; oturma odasında başbaşa kaldığımızda; "kendiliğinden mi oldu" diye sordu. Anlamadım dedim gerçekten anlamamıştım da. "Bebek diyorum kendiliğinden mi yoksa tedaviyle mi oldu" diye sordu; kendiliğinden dedim. Hımm dedi.
Çok canım sıkıldı sorduğu bu soruya. 8.5 aylık hamileyim ve bana bu soruyu soran ilk ve tek kişi !!
Üstelik 9 aydır da görüşmüyoruz. Neredeyse doğuracağım. Bu sorunun ne gereği ne mantığı var, merak edilecek birşeyde değil.....
Hatta özel bir konu..
Ben mi çok art niyetli ya da hassas düşünüyorum?
Çok canım sıkıldı sorduğu bu soruya..
Abartıyor muyum sizce? Eşim abartmadığımı söylüyor.
Pişman oldum annemlere gidip görüştüğüme. Şimdi hastaneye ve eve doğumuma da gelecek..
Yeri geliyor kendi kardeşin düşmanından daha beter oluyor. Çevremde çok var böyle.Karşınızdaki ablanız neden art niyetle sorsun ki?ha el sorsa anlayacağım!
Aynen keşke görüşmeseydim, babamı kıramadım işte.. Gerçekten hata ettim.
Dün anladım ki hiç akıllanmamış.. Sorduğu bu soru o yüzden art niyetli geldi bana. Yani bunu eksiklik gibi görüp sorguladığına eminim.
Şimdi ne yapmalıyım sizce?
Doğuma ve evime de gelecek, hiç istemiyorum.. Nasıl engelleyeceğim hiç bilmiyorum.
Eşiniz de eleştiriye yer arıyormuş.
Aşırı abartıyorsunuz.
Dört senedir bebeği olmayan kız kardeşini karşısında karnı burnunda görünce ilk bunu sorması gayet doğal değil mi? Eşiniz de iyice gaz vermiş anlaşılan.
Ne kadar abartmissiniz. Ne var ki bunda?
Yeri geliyor kendi kardeşin düşmanından daha beter oluyor. Çevremde çok var böyle.
Kusura bakmayın lütfen ama sanki bebek eşinden mi diye sormuş gibi davranıyorsunuz.
Tedaviyle bebek sahibi olmak da garip bir durum değil, öyle bile olsa bunu hakaretmiş gibi kabul etmeniz çok enteresan.
Gereksiz yere abartıyorsunuz.
Ne var bunda küssünüz diye düşman değilsiniz ya. Ayrıca dört yıldır olmuyormuş bence soruda hiç gariplik yok sen alıngansın.
Bence gayet normal bir soru sormuş.
Siz kötü niyetli düşünüyorsunuz..
Hamilelikle ilgili soruları abartıp takıntı yapan tek kişi değilsiniz..
Bir de şu 'hamiş' kelimesi ülkede bir yasa ile yasaklansa keşke.
Ben de hamilelik yaşadım ama hiç böyle pofuduk tuhaf isimler takmadım..
Bence gayet normal bir soru bende dokuz ay kız kardeşimle goruşmesem yalnız kaldığımızda ilk bunu sorarım. Ama sorununuz çok mu büyüktü insan ablasıyla hele kızıyla dokuz ay nasıl konuşmaz ben en çok buna takıldım
Bence bu soruyu sallayın. Ne niyetle sorduğunu ileriki dönemde görüştükçe zaten anlarsınız. Eğer aşağılama şu bu niyetiyle sorduysa kendini belli eder zaten ona göre tavrınızı koyarsınız. Şimdiden kendinizi doldurmayın.
Karı-koca birbirinizi mi dolduruyorsunuz acaba?
Ne var bunda?
Bide gidip ablanı eşine mi şikayet ettinah canım yaa... Ne gerek vardı, ne var bu soruda...
Ablamın ikizleri yeni doğduğunda aşı için gittiğimiz hastahaneki hemşire direk "aşılama mı?" diye sordu. Ablam da normal şekilde "hayır doğal yolla" dedi.
O hemşireyi ne yapsaydık acaba? Kesin artniyetliydi
Yeryüzündeki tek hamile siz değilsiniz. Eşiniz de ablanızı sizin tepkilerinize göre değerlendirir zaten.
Şimdi "abartıyorsun" dese sorun çıkar 'hamiş' karısı üzülüverir..
Abartmakla birlikte eşinize böyle şeyleri anlatmamanız gerektiğini de söylemek isterim.
Sonuçta ablanız ve akşama kadar oturmuşsunuz. Artık çok yaygın bu çocuk olmama meselesi, yani ablanız sorunca söylenmeyecek bir şey değil ki. O da bunun rahatlığıyla sormuştur.
İyi de madem ablanız iyi değil bunu siz de biliyorsunuz o zaman bu saçma sapan iftirasını da unutacaktınız. Kim bilir nasıl eziyet ediyordur eşi.normal düşünemiyor belli yoksa herkesin eşi var Allah a şükür. Ablanızın hareketleri bana da hiç normal gelmedi ama dokuz ay bu kadın o canavar adamla ne yaptı bu merakla nasıl durabildiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?