• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın suçsuz yere üstüme gelmesinden biktim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gorusmeyi kesin,bir sey dersede ,acik acik hakkina girmedim sirani kapmadim,herkes nasibini yasitir,psikolijik sorunlarini dinleyemeyecem diyin ,koparin baginizi kidkanc fesat biridi gitsin tedavi olsun

Ablamıza deyin ki öğretmenlik beşten sonra çıkınca bitmiyor. Yazılı hazırla yüzlerce kağıt oku e okula gir bir sürü çocuğun derdiyle ilgilen ve her gün sanki ilk kez anlatacakmışcasına tekrar konu çalış. Panolar, etkinlikler, seminerler derken uzaktan bkıldığı gibi değil diyebilirsiniz. Mesleğinizle yeriyorsa siz kat be katını yapın yoksa kurtuluşu olmaz.

Herkese hayırlı günler
Benden iki yaş büyük ablam var.Yaslarimiz da 30 dan fazla.Bugune kadar hep arkadaş gibi dertlesirdik birbirimizle.Ancak bir durum var ki bıktım alttan almaktan.Ben öğretmenim o da çok ağır bir işte memur.İs yerinde yorulsa ya da canını sıkan bir durum olsa direk bana sen rahatsız,yan gel yat,yatarak para kazaniyorsun,benim işim Zor diyerek ağlıyor.Her gün görüşmemizde rağmen genlerinin ya da ailemin benim öğretmenler gününü kutlamasını istemiyor.Akrabalardan biri öğretmen bu mu dediklerin de acısını benden çıkarıyor.Hep dediği ben de senin gibiydim.Yanlis tercih yaptım o yüzden öğretmen olamadım diye diye üstümde baskı kuruyor.Esinin işi garanti değil,çok yoğun çalışıyor o da.Kocam yanımda değil senin yanında(boşanma surecindeyken de)diyerek kapris yapıyor.Zor zamanında yanında olup derdini dinlemek istiyorum ama iyiyken iyi,bu durumlar yaşandığında benden kötüsü yok ona göre.Ailem gün içinde ilk onu mu aradı beni mi diye bile sorguluyor.Ailem bana danistiginda tabi ben ne anlarım diye her gün sorun çıkartıp beni suçlu hissettiriyor.Simdi de ücretsiz izin alamadı diye ben evdeyim diye demedigim bırakmadı.Cok merhametli tim ağlamasına dayanamadigimdan hep arıyordum ama artık içimden gelmiyor.Evet daha iyi yerlerde olabilirdi benim kadar da başarılıydı ama olmadı.Benim suçum ne dediğimde çevreye kızıyorum diyor ama kendimi milletin yanında ağır baskı altında hissediyorum.Nasil davranmalıyım?
Ablan öğretmen olsa 5 dk dayanamaz. Öğrenciler onu 5 dk da delirtir 😅 keşke 1 günlüğüne senin yerine öğretmen olabilse 😄😄

Taktik değiştir baktin Üstüne gelecek bu sefer sen git onun üstüne vay efendim sen niye bana yan baktın sen ondan cazgır ol ozman vazgeçer

Kardeş bile olsa bazıları gerçekten kıskandığını açık açık belli ediyor sizinki de bu misal.

Kıskançlığın bu kadarı ablanıza yuh diyorum sadece. Aramayın ve sorarsada sebebini bıktım hayatında zor giden şeyler icin bana kafayı takmandan dersiniz .yaptığı çok ayıp herkes tercihlerini yaşar ama baskasini hele kardesini kıskanıp mutsuz etmez

Hayata ve zamanında verdiği yanlış kararlara öfkeli ve öfkesini sizden çıkarıyor.Ki yaşı da var çocuk değil maalesef. Siz o kendini kötü hissetmesin die alttan aldıkça tepenize çıkmış. Kardeşiniz de olsa araya mesafe koyun bence,hatasını anlasın. Anlamazsa da sizi bu kadar aşağı çekmeye çalışan birinden uzak durmak size bişi kaybettirmez.

( Benim kardeşim yok,o yüzden mantığımla konuşuyorum. Ama kardeşim de olsa farklı düşünmezdim sanki..Hani yaşlı,cahil bi insan olsa hatasını görmezden gelesin. Okumuş,etmiş ,aklı çalışıo ama kime kızması gerektiğini bilmeyen,kıskanç biri.Allah yardımcınız olsun)

Arkadaşım icra katibi inanılmaz yoğunlar. Ailesi çok dindar, kızı okutmadı ,katiplik sınavının ücretini mülakat icin yol masrafını dahi sevgilisi ödedi. Oraya gelene kadar çok çaba gösterdi bir şeylerin kıymetini bildiği icin hiç sikayet etmedi bugüne kadar. Konu sahibinin ablası şımarım
Şımarık belli çünkü memur olmak isteyen çok kişi var şükretmeli ama memurluğun yorucu olanları da var acaba icra da mı memur merak ettim

Kendi yerime koyup cevap veriyorum; ablam sonucta kardesler arasinda kiskancliklar olabilir. Soylediklerine pek aldiris etmem. Yeri gelince de agzinin payini alir oturur.
Her türlu ablamdir yani :😁😄
Kardesler boyle degil midir zaten.

Ayy nasıl kıskanç nasıl fesat. Bi de utanmadan dışa vuruyor. Niye alttan alıyorsunuz ki olmadı "ablacım öğretmen olduğum için özür dilerim" deseydiniz bari

"Senin yanlış tercihlerinin suçlusu ben değilim,güzel kararlar verseydin hayatınla ilgili" desene.
Neden susup eziliyorsun??
Ayrica neden her gün görüşüyorun? Mesafe koysana araniza. kardeşlik ilişkisinin bu kadar dipdibe olması, özellikle otuzlu yaşlarda hoş değil bence.

Ablanın şuan okula giden cocugu varmı yokmu bilmiyorum ama yok diye tahmin ediyorum.. Varsada evde başka birisi ilgileniyor.. 2 cocugum var cidden başa cıkamıyorum derslerinden dolayı.. Bide nazları kaprisleri bitmiyor.. Gönülerini yapmaya calış vs vs. Bende kreşte calıştım ve öğretmen yardımcısı olarak staj görmüştüm. Cidden eve vardımda pertim cıkıyordu.. Bide evli değildim. O halde cok zordu.. Evli olanları bilemem artık. Ne kadarda anlatsan anlamaz. Bence kırıldığını söylemelisin..

Ablanın şuan okula giden cocugu varmı yokmu bilmiyorum ama yok diye tahmin ediyorum.. Varsada evde başka birisi ilgileniyor.. 2 cocugum var cidden başa cıkamıyorum derslerinden dolayı.. Bide nazları kaprisleri bitmiyor.. Gönülerini yapmaya calış vs vs. Bende kreşte calıştım ve öğretmen yardımcısı olarak staj görmüştüm. Cidden eve vardımda pertim cıkıyordu.. Bide evli değildim. O halde cok zordu.. Evli olanları bilemem artık. Ne kadarda anlatsan anlamaz. Bence kırıldığını söylemelisin..
İki tane okula giden çocuğu var. Kanseri atlatmış 65 yaşındaki annem bakıyor.Babam çocukları okula götürüyor.Yine de beni sevmiyorsunuz,evlat ayiriyorsunuz diye bağırıp ağlıyor onlara. Kendisi eşiyle çok mutsuz,işini de sevmiyor. Acisini hepimizden cikariyor

Herkese hayırlı günler
Benden iki yaş büyük ablam var.Yaslarimiz da 30 dan fazla.Bugune kadar hep arkadaş gibi dertlesirdik birbirimizle.Ancak bir durum var ki bıktım alttan almaktan.Ben öğretmenim o da çok ağır bir işte memur.İs yerinde yorulsa ya da canını sıkan bir durum olsa direk bana sen rahatsız,yan gel yat,yatarak para kazaniyorsun,benim işim Zor diyerek ağlıyor.Her gün görüşmemizde rağmen genlerinin ya da ailemin benim öğretmenler gününü kutlamasını istemiyor.Akrabalardan biri öğretmen bu mu dediklerin de acısını benden çıkarıyor.Hep dediği ben de senin gibiydim.Yanlis tercih yaptım o yüzden öğretmen olamadım diye diye üstümde baskı kuruyor.Esinin işi garanti değil,çok yoğun çalışıyor o da.Kocam yanımda değil senin yanında(boşanma surecindeyken de)diyerek kapris yapıyor.Zor zamanında yanında olup derdini dinlemek istiyorum ama iyiyken iyi,bu durumlar yaşandığında benden kötüsü yok ona göre.Ailem gün içinde ilk onu mu aradı beni mi diye bile sorguluyor.Ailem bana danistiginda tabi ben ne anlarım diye her gün sorun çıkartıp beni suçlu hissettiriyor.Simdi de ücretsiz izin alamadı diye ben evdeyim diye demedigim bırakmadı.Cok merhametli tim ağlamasına dayanamadigimdan hep arıyordum ama artık içimden gelmiyor.Evet daha iyi yerlerde olabilirdi benim kadar da başarılıydı ama olmadı.Benim suçum ne dediğimde çevreye kızıyorum diyor ama kendimi milletin yanında ağır baskı altında hissediyorum.Nasil davranmalıyım?
İstifa et o zaman sen gün boyu yat abla diye cevap verin
Sinir oluyorum fesat şükürsüzlere
Şükretsin memur maaşı iyi kötü iş güvencesi var
Kendisinden daha fazla çalışıp asgari ücret alan insanlar var

İki tane okula giden çocuğu var. Kanseri atlatmış 65 yaşındaki annem bakıyor.Babam çocukları okula götürüyor.Yine de beni sevmiyorsunuz,evlat ayiriyorsunuz diye bağırıp ağlıyor onlara. Kendisi eşiyle çok mutsuz,işini de sevmiyor. Acisini hepimizden cikariyor
Nazını çeken bir sizi bulmuş cozutmuş anlaşılan
Gitsin kocasına yapsın o atarı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X