• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamla(!) olan kavgamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sende de kabahat var ablanda da.

Olayı anlatmak zorunda değildin. Bakar benim yeğenim annesi neden bakamasın diye konuyu kapataydın.

Ama sanki sizin anlaşamama olayınız sadece bu konudan kaynaklı değil.

Öncesi de var mı?

Abla kardeş ilişkiniz berbat ötesi.
Kendisi çok bencil sadece çocuklarım ve ben diyen birisi. Diğer yeğenlerime yaptıklarını bakış açısını hareketlerini bildiğim için dayanamadım.. Kendisi insan sevmez çocuk sevmez yaşlı demez genç demez biri. Onun derdi çocuğunu savunmak değil karşındakini nasıl ezerim aşağılarım eleştiririm derdi. Karşısonda bu gğne kadar hep he he diyen insanlar oldu. Ben de susmayınca olanlar oldu..
Ayrrıca benim ablamla ilişkim berbat şu dünyada ne ilkim ne de son olucam.. Umarım sizin aile bağlarınız harika bir şekilde seyreder

Anneniz babanız kanser üstelik babanız daha ağır sizin şu yaptıklarınıza bak.

İkinizden biri de olgun olup sakin olalım bizim annemiz babamız hasta ne var ortada dememiş.

Sürekli çıtayı yülselterek hamleler yapmışsınız karşılıklı.

Allah annenize babanıza acil sifalar sağlıklı uzun ömurler versinde onlara bir şey olursa kimin haklı olduğunun ne önemi kalacak?

Evet cocuga cocuk emanet edilmez bu dogru ama mutfaga gidip gelene kadar tutabilir. Ona güvenme o bakamaz bidaha diyebilirdi. Niye bagarmis sen niye bayarmışsın ne anlamsız bir tartışma olmus bu. Ama benim ablam da hic olmadık yere bana resmen bulaşır aranır tartışma çıkarır ağlar bağırır izin v3rsem dövmeye kalkar :( değişik bir tip. O yüzden benim de tahammülüm yok. Yani altında yatanbaska sebepler mi var sizinde bu bir ilk mi? Alttan alamadigina gore. Annen baban icin bir defalık görmezden gelip araya mesafe koyabilirdin. Benim de geven sene başına geldi. Annem bizim hatırımıza gitme dedi aslimda anlayabiliyorum. Ablalar neden bu kadar zor :-(

Anneniz babanız kanser üstelik babanız daha ağır sizin şu yaptıklarınıza bak.

İkinizden biri de olgun olup sakin olalım bizim annemiz babamız hasta ne var ortada dememiş.

Sürekli çıtayı yülselterek hamleler yapmışsınız karşılıklı.

Allah annenize babanıza acil sifalar sağlıklı uzun ömurler versinde onlara bir şey olursa kimin haklı olduğunun ne önemi kalacak?
Ben senden büyüğüm 40 yaşındayım seni döverim diyen ablamdan beklerdim ben.. Olgıiunluk büyüklükle olmuyor.. Ona bakarak ben daha olgunum çğnkü dediği şeylerin hiçbirine cevap vermedim sen kimsin dediğim için kudurdu.. Alttan alan ben olabilir miydim belki ama o zaman da kendi gururumu hiçe saymış olacaktım.. Annem babamın o anda düşündükleri tek şey özlem kırıldı mı değil de bizi hastaneye kim götürecek olduğu için bilemedim kim daha çok üzüldü

Olan anne ve babaya olmuş!!! Hem kanser hastaları hem de sizin triplerinizi çekmişler. Pireye yorgan yakmak bu olsa gerek.Allah hastalarınıza şifa versin .Zira hastalığın zorluğunu annem kanser olduğunda görmüştüm.Diyeceğim o ki anne ve babanız içini ikiniz de bazı şeyleri görmezden gelebilirdiniz!!!!

Evet cocuga cocuk emanet edilmez bu dogru ama mutfaga gidip gelene kadar tutabilir. Ona güvenme o bakamaz bidaha diyebilirdi. Niye bagarmis sen niye bayarmışsın ne anlamsız bir tartışma olmus bu. Ama benim ablam da hic olmadık yere bana resmen bulaşır aranır tartışma çıkarır ağlar bağırır izin v3rsem dövmeye kalkar :( değişik bir tip. O yüzden benim de tahammülüm yok. Yani altında yatanbaska sebepler mi var sizinde bu bir ilk mi? Alttan alamadigina gore. Annen baban icin bir defalık görmezden gelip araya mesafe koyabilirdin. Benim de geven sene başına geldi. Annem bizim hatırımıza gitme dedi aslimda anlayabiliyorum. Ablalar neden bu kadar zor :-(
Ablam her zamn böyleydi.. Bi kere çok müşkül bi durumda kalmıştım sıcakta nefes alamıyordum ve evin oradaki su dolu havuzun içine oturdum çeşme havuzu gibi biiey düşünün...
Kızı o zaman 6 yaşlarında falandı geldi ben de gircem ben de gircem böyle bişey mümkğn değil su buz gibi diyorum yok yapışıyo bana.
Ya x git nolur dedim ve elimle hafifçe itti dokundum hatta. Çocuğun ayağı yerde taşa takıldı geriye düştü ve bu düşüş te sert bi düşüş değildi..
Bu ordan bi bağırıyo çocuğumu öldüreceksin napıyosn sen nasıl ittin öyle vs abla ditoeum itmedim çekilmesi için yaptım yok dinlemiyo neymiş ben çocuğunu öldürecekmişim bilerek yere çalmışım vs. Ne anladı ne gördü. Ondan beri ablam ve çocuğu söz konusu olduğunda bende o olay yara kaldı ve asla bi daha susmadım.

Olan anne ve babaya olmuş!!! Hem kanser hastaları hem de sizin triplerinizi çekmişler. Pireye yorgan yakmak bu olsa gerek.Allah hastalarınıza şifa versin .Zira hastalığın zorluğunu annem kanser olduğunda görmüştüm.Diyeceğim o ki anne ve babanız içini ikiniz de bazı şeyleri görmezden gelebilirdiniz!!!!
Tabi ki gelebilirdik.. Ardından ertesi gün yazılanları görmeseydim belki özür bile dilerdim ama o maksadını çok aştı

Ben senden büyüğüm 40 yaşındayım seni döverim diyen ablamdan beklerdim ben.. Olgıiunluk büyüklükle olmuyor.. Ona bakarak ben daha olgunum çğnkü dediği şeylerin hiçbirine cevap vermedim sen kimsin dediğim için kudurdu.. Alttan alan ben olabilir miydim belki ama o zaman da kendi gururumu hiçe saymış olacaktım.. Annem babamın o anda düşündükleri tek şey özlem kırıldı mı değil de bizi hastaneye kim götürecek olduğu için bilemedim kim daha çok üzüldü

yapmayın Allah askına anneniz babanız kanser hala ablam olgun olaydi onlarin derdide ablamdı diyorsunuz.

Kanser tedavisi gormus biri olarak söylüyorum o tedavi insanin psikolojisini nasıl bozuyor farkında mısınız.

Anneniz babanız ablanız suclu siz haklısınız gururunuz kurtuldu sonucta dersek rahatlayacak mısınız?

Sakinlesene kadar kendinizi bir odaya kitleseydiniz ablanızla muhattap olmasaydınız.

Kanser hastası anne babaya dertleri hastaneye goturulmek demek cok ağır. o hastaneye gidip o tedaviyi almazsalar ölecekler farkında mısınız? Ne olacaktı dertleri sizin incinen gururunuz mu?

yapmayın Allah askına anneniz babanız kanser hala ablam olgun olaydi onlarin derdide ablamdı diyorsunuz.

Kanser tedavisi gormus biri olarak söylüyorum o tedavi insanin psikolojisini nasıl bozuyor farkında mısınız.

Anneniz babanız ablanız suclu siz haklısınız gururunuz kurtuldu sonucta dersek rahatlayacak mısınız?

Sakinlesene kadar kendinizi bir odaya kitleseydiniz ablanızla muhattap olmasaydınız.

Kanser hastası anne babaya dertleri hastaneye goturulmek demek cok ağır. o hastaneye gidip o tedaviyi almazsalar ölecekler farkında mısınız? Ne olacaktı dertleri sizin incinen gururunuz mu?
Belki genel tavırları ben olsaydım düşünmezdim ama beni hiçbir zaman düşünmediler inanın.. Hariçten gazel okumak çok kolay ama ben neler yaşadım bunca zaman az çok anlayabiliyorun

Belki genel tavırları ben olsaydım düşünmezdim ama beni hiçbir zaman düşünmediler inanın.. Hariçten gazel okumak çok kolay ama ben neler yaşadım bunca zaman az çok anlayabiliyorun

Bana göre de kanser tedavisi görmemis insanın kanser hastası için hariçten gazel okuması çok kolay.

Eger sizi cocukken sokağa atıp biz seni buyutmeyiz git ne halin varsa gör demedilerse kanser tedavisi görürken şu yaşadıkları çok fazla annenizle babanızın.

Siz haklısınız o zaman diyip susuyorum.

Bana göre de kanser tedavisi görmemis insanın kanser hastası için hariçten gazel okuması çok kolay.

Eger sizi cocukken sokağa atıp biz seni buyutmeyiz git ne halin varsa gör demedilerse kanser tedavisi görürken şu yaşadıkları çok fazla annenizle babanızın.

Siz haklısınız o zaman diyip susuyorum.
Bence de

Neresinden başlayım bilmiyorum
Saçma salak bi abla konusu..
27 yaşındayım.. Bu güne kadar kimse bana böyle bişey demedi.. Ablam hariç tabi abla denirse.. Neyse konuya gireyim..

Geçenlerde ailemin yanına gittim. Annem babam ikisi de kanser hastası. Babamın durumu daha ağır malesef...

Ablam(!) gitmeden beni aradı ve birlikte gidelim ben senin kızına bakarım sen de babamı hastaneye götürür getirirsin dedi tamam dedim çıktım yola.. Tabi oraya gittim bi sorun yok 11 gün kadr kaldım ve zorunlu olarak eve geri döndüm..

Çünkğ ablamla iğrenç bi kavga ettik ve daha fazla aynı ortamda kalmamk için anne babamı çiğneyerek saatlerce otobüs yolculuğu sonunda Ankara ya geri döndüm.

Konu şu siz söyleyin nerde benim hatam?
Kızım orda hiç durmadı beni wc ye dahi göndermedi çok korktu vs. Ben mutfakta ablama (!) yardım ettim kıxım ağlamaya başlayınca salona geldim emzirdim. Uyku saati diye acele ediyorum bi yandan. Ben emzirirken sofra kurulmuş yer sofrası bu arada..
Ablamın kızı 9 yaşında. Ona dedim ki xx canım 1 dk kızımı tut da mutfağa tabak alıp geleyim.
Niyetim tabağı alıp kızıma çorba koyup hemen yedirip uyutmaktı

Neyse hemn bırakıp mutfağa gittim tabağı aldım geldim. Mutfağa gittiğim an kıyamet koptu. Kızım sofraya yaklaşmış. 9 yaşındaki x elinden tutmuş bana getiriyor..

Ablamın o ara dedikleri canımı sıktı. Dediği aynen şu: x çocuk tutmaktan ne anlar çocuğunu bırakıp gitmiş. Ben bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve ablama dönüp ne yaptığımı anlatmaya çalışmay başladım. Sadece 1 dk için bıraktığımı x in ona gayet de kolay bakabileceğini vs vs. Neyse tabi ki alinkıran başkesen hanım beni duymayıp sesini yükseltti ben de ona bağırarak durumu anlatmaya çalıştım. Bana dediği şey bağırarak haklı olamazsn ben buna daha çok sinirlendim ve dediğim şey sadece sen de haklı değilsin bana çocuğuna bakmıyor diyemezsin.. Neyse..

Bu başladı ben. 40 yaşındyım seni döverim demeye sus kapa çeneni demeye.. Sen kimsin de beni dövüyorsun dedim ve daha ağzımı bile açmadım devamında... Bana neler dedi
Allah belanı versin senin gibi kardeşim yok.. Olayı babama anlatıyor dedikleri aynen şu: ben onu döverim elimde kalır, evimde olsa kovarım, şurda ölse umrumda olmaz...
Bunların karşılığında dediğim tek şey benden üstün olduğun tek şey gücün sen benim için hiçbir şeysin..
Hala döverimler havada uçuşuyor bir şey demedim. Neyse o sinirle bavulumu aldm çıktım gittim ve sonuç olarak evime geldim..
Neyse sabah bi uyandım ve mesajını gördüm wp tan. Kızına aldığım kıyafeti çöpe atacağını söylüyordu ben de hiç durma devam et dedim ve engelledim..
Engelledikten sonra durumlara girdim ve bi baktım benim kızımın bi fotoğrafını paylaşmış ve altına beni taşıdığını kızımı taşıdığını benim ona sen kimsin dediğimi bu yüzden nankör olduğumuzu yazmış ve ben buna inanılmaz delirdim sen neden benim çocuğumun resmiyle bi paylaşım yapıp da bunları diyebilirsin diyerek ağzıma geleni saydım o bana ben ona hakaretler aşağılamalar havada uçuştu ve sonuç olarak yalnız öleceksin dedim ve konu kapandı..

Çok uzun oldu belki de karışık ama anlayan varsa benim hatam nerde anlatın bana. Neden böyle oldu bi de siz bana bi fikir verin.
Çünkü herkes benim 9 yaşındaki çocuğa 1 dk lık emanetimi yanlış buluyor.. Ve tabi ki annemi babamı bırakıp gitmemi.. Ama ne yapacaktım ki :KK43:
Okuyan varsa bana da bi akıl verin lütfen :)
İki hayırsız evlat, yazık. Sırf anne babanın hatrına davranmayı bile becerememişsiniz.
Ablanızın rezilliğine aynı şekilde karşılık vermişsiniz. Yazık

Yazık o anne babaya arada olan onlara olmus cok ufak bi konu cevap vermeseydin bu kadar büyütecek bisey yok kanser hastasi insanlara moral lazim sizin yaptığınıza bak

Aslında ablaniz en başta hakliymis çocuğa çocuk emanet edilmez ama o kadar abartmis ki hakliyken haksız duruma gelmiş bu kadar ileri gitmemeliydi yani şu an siz haklısınız bence aranızda zaten bir gerilim sıkıntı varmış onun patlaması olmuş bu kadar basit bir konu da bahanesi olmuş patlamaya

ÜZülme siz hayırsız değilsiniz. Dedem ölüm döşeğindeyken gerçekten kötü kalpli Dayım Buna benzer bir şey yaptı annem çok cekti anlıyorum sizi.

Nasıl olur bilmiyorum ama Olabildiğince ona mecbur kalmamaya çalışın

Ayrıca bazı evlatlar hastaymış ölüm döşeğiymiş nedense hiç düşünmüyor o yüzden bazı yorumlara katılmıyorum siz olabildiğince bu hastalık sürecince sessiz olan taraf olun kazanan siz olursunuz

Herseyi gectim sinirle hersey olabilir iki kiz kardes arasinda kendimden biliyorum. Ama fotografinizi paylasip yazdiklari cok agir olmus ne kadar sacma bi durum. Insan dusmanina yapmaz bunu, ne kadar aptalca bisey

U güne kadar onun yaptığına benzer bi hareketim olsa anlarım intikamı ama en ufak bişey yapmadım.. Fotoğrafı ve yazılanları görmesem bazı şeylerin dönüşü olabilirdi ama onlr ve ardından söyledikleri artık geri dönğlmez bi hal aldı..

Keşke annem babam şahit olmasalardı inanın en çok buna ğzüldüm ama o an gözüm dönmğştü benim anneliğime laf etmesi beni delirtti ve bağırıp çağırdım..

Keşke insanlardan korudduğu kadar kendinden de korusa çocuğunu o zaman haklı veya samimi derdim ama değil işte .

Neyse ki artık yok iyi ki de yok..
Yaptıkları yanına kar kalsın istediğim tek şey bi saha evladıma dil uzatmasın hepsi bu.. Yorum yapan destekleyen eleştiren herkese çok teşekkğr ederim..
Hepiniz her açıdan çok doğru şeyler söylemişsiniz.. Çok sağolun

Durum yazısı bu alıntılayıp yazdığım için devamı yok ama nankörlüğümüzden çıkmış sonuç olarak en çok bu yaraladı beni

Eklentiler

• Screenshot_2019-07-18-12-35-25.webp
    Screenshot_2019-07-18-12-35-25.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 37
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X