- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
Sen çalışmasan, sizde aynı durumda olacaktınız
Annenle ablan dert yanıp duracağına ya işe girsinler ya evde iş yapsınlar
Taşıma suyla değirmen dönmez
Sen niye arada kalıyosun ki, bende sabahaın köründe kalkıyorum çooook zor de
İkisi dertleşsin dursun, dertleşmekle çözüm oluyosa
dicled53 ablam ayrıca çokta erken evlendi ve çocuklugumuzdan beri annem bana çok düşkünmüş bunuda herkes söyler bak sen anlıyorsun hemen kendini dışlanmış hissediyo oysaki tam tersi durum olsa ben inan anlayışla karşılardım zaten 10 yaşında yanımıza geldi 17 sinde de evlendi bi soğukluk var yani
valla bilmiyorum ama ablamın çocukları büyük benimki 3 yaşında eniştem diyomuşki onunkine hiç kızmıyolar cesaret bile edemiyolar bizimkilere öyle değillerdi diyomuş şimdi benimde ailem onlar evet eniştem biraz haklı gibi. ama bana farklı davrandıklarınıda sanmasınlar sen uzakta olsan senide almazdık dediler hem geçen gün bana gelirken bile 5 tane çikolata almışlar birer tane yiyelim diye halbuki eşim onlara hep tatlılar pastalar alır ben bişey diyomuyum bakalım olmazsa gaz alıcam arabalarına ama gerçekten yıpratıyo bu durumlar beni. zaten arada bir gönüllerini alıyorum eşimede duyurmuyorum çünkü kayınbabamlar böyle değiller şimdi oda beni anlamaz
ben seni haklı buluyorum. burda komşudan, sıradan bir akrabadan bahsetmiyoruz ki. evlat bu evlat. kadıncağız o kadar da söylemiş. eşime, ailesine karşı bakın benim ailem beni almaya gelmiş demek istiyor. ama ailen ısrarla 2 kuruşun derdine düşüyor. bunun için çirkefleşebiliyor. aile bakımından çok şanssızsınız.ya yemin ederim ben vereceğim gaz parasında değilim. ben zaten annemin ihtiyacı olan bişeydi vardı onu aldım sürpriz olacak o istemediği halde aldım. ama onlarda ablam için bişey yapmalılarmı yoksa biz iki kızkardeş saçmalıyormuyuz? neden annem babam kızımız küser kırılır diye derdine düşmüyolarda ben dünden beri kafa yoruyorum? yoksa veririm 20 tl nolucak oda alınır. ama sorun bu değilki alışkanlık yapar derkende bunu demek istedim evlatlarını düşünmeye alışsınlar. onlar anne baba tamam babamın geliri çok iyi değil ancak geçiniyor ama ayda yılda bir kızını evinden aldı diye aç kalmaz galiba. yanlışmıyım bunu düzeltin lütfen
ya yemin ederim ben vereceğim gaz parasında değilim. ben zaten annemin ihtiyacı olan bişeydi vardı onu aldım sürpriz olacak o istemediği halde aldım. ama onlarda ablam için bişey yapmalılarmı yoksa biz iki kızkardeş saçmalıyormuyuz? neden annem babam kızımız küser kırılır diye derdine düşmüyolarda ben dünden beri kafa yoruyorum? yoksa veririm 20 tl nolucak oda alınır. ama sorun bu değilki alışkanlık yapar derkende bunu demek istedim evlatlarını düşünmeye alışsınlar. onlar anne baba tamam babamın geliri çok iyi değil ancak geçiniyor ama ayda yılda bir kızını evinden aldı diye aç kalmaz galiba. yanlışmıyım bunu düzeltin lütfen
yok özel değil sevgicankurt, tabiki sorsabilirsiniz. annemle babannem ben doğmadan beraber oturmuşlar ama birgün iyiyse birgün evde mutlka bir savaş varmış. hiç dirlik düzen yokmuş. kavga kıyamet öyle tahmin edilir gibi değil. bildiğimizinde üstünde yani... 4-5 yıl sonra babam evi ayırmaya karar veriyor babannemde ben torunumdan ayrılamam diiyor. babama yapma etme torunumu bari götürme hem buraya okula yazdırdık diyor ama babamın olmadıgı yerde annemede "sen beni evladımdan kopardın bende seni evladından koparacağım" diyor. annem başlarda çok ağlıyor babama götürme yapma etme diyor ama şurda açıklamadığı bişey var ben öyle hissediyorumki bana hamile kalınca zaten çokta anneliği tatamadığı çokta büyütemediği hatta emziremediği diğer evladından sanıyorum biraz soğumuş. çokta çabalamamış. ben doğmuşum benim bakımıma vermiş kendini anneliği anladım çok sevdim çok düşkündüm sana diyor. sonra birgün abamı görmeye okula gittiğinde ablamı berbat vaziyette görüyor. saçlar kirli didik dağınık, halamın oğlunun pantolonunu giydirmiş babannem oda kısa gelmiş zaten diyorumya ablam çok masum durur. annem ağlayarak eve geliyor. babam akşam gelince ister boşanalım ister devam edelim nasıl isitoysan o olsun ama ben evladımı artık yanıma alıcam diyor. babam bağırıp çağırıyor esip gürlüyor çünkü annemin dediği bişey olunca babannem babama "sen nasıl erkeksin" diyor. erkekliğine laf ettirmemek için annemi dövmeyede kalkıştı hayal meyal hatırlıyorum. ertesi gün annem ablamın okuluna gitti müdürle konuştu ve ablamın kaydını bizim ordaki okula aldırdı. ablam bize geldiğinde 4. sınıfa gidiyordu. ve içler acısıydı anlatamam çok uzar ablam evimizde hep misafir gibiydi bizlere hep mesafeliydi. sofra kurulurdu ben koşar otururdum ablam yerinden kalkmazdı davet beklerdi. zaten çok yiyip içmezdide. çok derin ya anlatamam neler yaşadık. buda evladını biyerlerde bırakmak isteyenlere ibret olsun. ablam şu an 2 çocuk annesi hala bizim evde misafir gibidir. annemede evlattan çok bir arkadaş gibidir. benim kadar düşünemez mesela onları. daha çok kayınvalidesine ve çocuklarına bağlı. çünkü yanımızda çok az kaldıııı(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?