ablamla başım dertte ne yapsam bilmiyorum:p

Sinavi kazanamadin diyen sevgilinin amnesine
ablana
ve bunu soyleyen herkese su cevabi ver
okul orda gidin okuyun sinava girin ve kazanin.
Yillarca o okul onca emegi o bu laf etsin diyemi verdin. Herkes birz haddini bilsin.

en çok gururuma dokunan da bu zaten.

ben çok gururlu bir kızdım rakiplerim bile kötü laf etmeye cesaret edemezdi. şimdi önümden arkamdan atıp tutuyor insanlar şamar oğlanı gibi oldum.

haddini ancak sınavla bildirebilirim yoksa cadalozluk yapmak zorunda kalıyorum ve sinirlerim çok yıpranıyor

Doktor degilim elbetteki bilgi eksikligim olacak:) ama 28 yasina gelmis 4 yil once tip bitirmis biri bilgilerimi unutmayayaim diye bir an once calismaya basliyor pratisyen olarak.(pardon 29 du dimi, ablanizla aranizda 6 yas olduguna gore) Siz de 4 yildir evde sadece tus a calistiginizi soyluyorsunuz. Cevremde bi cok doktor var. Inandirici gelmediniz. Cevremde bos bos oturan 29 yasina gelmis bir doktor gormedim acikcasi :) Bir de mecburi hizmete gitmediginizi soyluyorsunuz. MECBURI HIZMETI YAPMADAN TIPCILARI MEZUN ETMEZLER. e doktor olarak bunu bilmeniz lazimdi :) Zaten beni ikna edin diye beklemiyorum. Bekledigim cevabi verdiniz; ))

Ben doktor değilim ama yakın arkadaşlarımdan birisi doktor. Mecburi hizmetini yapmadı istifa etti, TUS'a çalıştı 6 kez sınava girdi yine istediği puanı alamayınca düşük puanlı bir uzmanlığı yazdı. Ankara'da bir eğitim araştırma hastanesinde görevli şu an. Yani illa mecburi hizmetlerini yapmaları şart değil, arkadaşım yapmadı. (Not: Arkadaşım 30 yaşında.)

Ben doktor değilim ama yakın arkadaşlarımdan birisi doktor. Mecburi hizmetini yapmadı istifa etti, TUS'a çalıştı 6 kez sınava girdi yine istediği puanı alamayınca düşük puanlı bir uzmanlığı yazdı. Ankara'da bir eğitim araştırma hastanesinde görevli şu an. Yani illa mecburi hizmetlerini yapmaları şart değil, arkadaşım yapmadı. (Not: Arkadaşım 30 yaşında.)

uzman olunca yapması gerekiyor ama. uzmanlığı almadan pratisyen olarak zorunlu yaparsan uzmanlık eğitimi alırsan tekrar zorunlu yapıyorsun 2. kez. bu yüzden de sınavı kazanmadan çoğu kişi gitmiyor zorunluya.

neyse çok karıştırmayayım ortalığı :)

uzman olunca yapması gerekiyor ama. uzmanlığı almadan pratisyen olarak zorunlu yaparsan uzmanlık eğitimi alırsan tekrar zorunlu yapıyorsun 2. kez. bu yüzden de sınavı kazanmadan çoğu kişi gitmiyor zorunluya.

Bilmem bizimki Ankara'da şu an. Ama sorarım gidecek misin diye :)

Size sürekli negatif enerji yollayan biriyle yaşamak zor,ister istemez kötü etkilenir insan,bence o konuşmaya başlayınca kulaklığınızı takın müzik dinlemeye başlayın en azından ruh sağlığınızı korursunuz..
Ama ben ablanız içinde üzüldüm belliki mutlu değil,inşallah onada iyi gelecek bişeyler yaşar en kısa zamanda..

umarım. mutlu olsun ki ben de biraz nefes alabileyim.

onları da denedim ama bir yere kadar işe yarıyor müzik dinlemek de

Hatta yan daldan sonra da var :KK70::KK70:

ne yazık ki :) gidecek başka çaresi yok.

yandal yapanlar bi de yandal zorunlusu yapıyo :p öyle bi muhteşemlik

Ay o zaman niye koştura koştura yazdı bu ben de diyorum Ankara'da da çalışıyor ne güzel falan. Ankara'da zorunlu yapma imkanı yok di mi?

Ay o zaman niye koştura koştura yazdı bu ben de diyorum Ankara'da da çalışıyor ne güzel falan. Ankara'da zorunlu yapma imkanı yok di mi?

acil uzmanlığı pratisyen olarak acilde çalışmaktan daha iyi. o yüzden koşa koşa yazdı :)

tabi başladığın yerde kalabilirsin istersen mesela ankarada emekli olabilirdi isterse.

bana kendi şehrimden çıksa muhtemelen tusu bırakırdım :p tanıdık geldi mi TaeYang TaeYang

acil uzmanlığı pratisyen olarak acilde çalışmaktan daha iyi. o yüzden koşa koşa yazdı :)

tabi başladığın yerde kalabilirsin istersen mesela ankarada emekli olabilirdi isterse.

bana kendi şehrimden çıksa muhtemelen tusu bırakırdım :p tanıdık geldi mi TaeYang TaeYang
Hahah :)
Şimdi diyorum ki keşke kötü bir yer gelseydi.
En azından oturur tus çalışır kazanırdım şimdiye kadar :(

En azından oturur tus çalışır kazanırdım şimdiye kadar :(

En azından oturur tus çalışır kazanırdım şimdiye kadar :KK43:

örnek şekil 1 a bkz kazanamadı.

sevgilim modeli doğuya gidip pişman olmalık kuraya gir kanka. bana ciddi ciddi bunu önerdiydi adam haspinallah. doğu yazıcakmışım zorlanıcakmışım sonra istifa edip çalışcakmışım :))

örnek şekil 1 a bkz kazanamadı.

sevgilim modeli doğuya gidip pişman olmalık kuraya gir kanka. bana ciddi ciddi bunu önerdiydi adam haspinallah. doğu yazıcakmışım zorlanıcakmışım sonra istifa edip çalışcakmışım :))
Ahaha öneriye gel.
Beyin bedava yani.
Süper fikirlerle gelmiş gerçekten.

En azından oturur tus çalışır kazanırdım şimdiye kadar :KK43:

Sizi yerim, ne kadar tatlısınız. :) Gönlünüzce olsun her şey dilerim.

selam kızlar bu konunun benzeri şeyleri çok açtım ama bu sefer ayrıntı bir şey soracağım. sadece sorduğum soruya odaklanırsanız sevinirim. :KK36:

sınava çalışıyorum sınav dönemim baya uzadı elimde olmayan sebeplerden. ailemle yaşıyorum, bekar bir öğretmen ablam var aramızda 6 yaş var.

şöyle bir sorunum var; zaten stresli bir dönemdeyim bir de ablam canı sıkıldıkça bana sarıyor. onla kavga etmemeyi başaramıyorum ya, illaaa beni o kavgaya sokmanın bir yolunu buluyor, gittikçe dozu arttırıyor, damarıma basıp, bundan çok yoruldum artık. bir de kavga anında beni çok küçümsüyor, hakaret ediyor, uzun süre etkisinden çıkamıyorum, özgüvenim çok zedeleniyor. bu yüzden hiç kavgaya karışmak istemiyorum aslında.

bu aralar annemle aramız düzeldii, sanırım onu da kıskanmaya başladı beni evde bulduğu vakit, ağlıyor zırlıyor, bağırıyor çok fazla, üstüme gelip bağıra bağıra hakaret ediyor, insan kayıtsız kalamıyor. annemle eski kavgalarımızı hatırlatmaya çalışıyor sanki anneme, tuhaf taktikleri var. çocuk gibi oldu iyice. zaten bu kavga içeren yarışmaları da çok sever ve resmen ordaki taktikleri öğrenir survivor kısmetse olur fanıdır misal. sanki oralardaki taktikleri uyguluyor bana. ben de böyle konularda hiç bilmem ne yapacağımı. ondan zorlanıyorum.

(psikiyatra gidiyorum, sorunumuzun ablamın benim mesleğimi kıskanması olarak buldu. yani değiştirebileceğim bir şey yok maalesef bu konuda)

ne yapabilirim böyle bir şekilde sataşmaya geldiğinde? yani olay kavgaya girmeden nasıl çevirebilirim? bi tavsiyeniz var mı?
koca istiyor ablaniz

bugün doğum günüm :)

kutlamadı bile. odasına kapandı.

ne kadar da... garip bi insan ya.

böyle doğum günümü kutlamamaktan keyif bile alıyordur allah bilir :)

Back
X