• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamla başım dertte ne yapsam bilmiyorum:p

. benim moralimi bozarak beni geri tuttuğunu fark etmiş hep aynı taktiği yapıyor işin kötüsü işe yarıyor :KK43:

odama gidince mesela hala içerden sesini duyuyorum
tüm konularını okuyorum o kadar kızıyorum ki ben kalkıp gelip ablanı sindiresim var seni kızdırabilmesinin yegane sebebi sensin biliyorsun değil mi ? Kızma söylemesi kolay diyeceksin değil mi haklısın kolay ama inan ki kendi iyiliğin için yapmasıda kolay odamdan duyuyorum diyosun duyma odana girince tak kulaklığını son ses müzik dinle yada dizi izle yada kavga çıkarmaya çalışırken gül sinirlensende gül inadından gül yüzüne bakarak kahkaha at lütfen dene bunu ya sen zayıflık gösterdikçe ablan iyice üstüne gelip psikolojini bozuyor bak başıma gelen birşeyi özeline yazcam şimdi :kahve:

Ablanız ne yapıyorsa annenizden destek alarak yapıyor. Çünkü tüm bunlara sebep ebeveynlerinizin aranızdaki dengeyi çocukluktan bu yana kuramaması. Siz ablanızla uzun süreli kötü olun annenizde sizinle kötü olacak anlaşılan çünkü onun gözünde madur kızı ablanız. Değişimi annenizin yaşaması lazım destekçi bulamadıkça o da değişir. Ha bana sorarsanız kimse değişmez çünkü aynı şey coook yakınımda yaşanıyor. Ilelebet yalnızca bir kızı kıymetli oldu diğerinin görevi de onu mutlu etmek olarak görüldü etmediği vakit dışlandı.. sorununuz ablanızla sınırlı degil çok üzüldüm Allah sınavınızı kazanıp hayırlısıyla o evden çıkmanızı nasip eder insallah

yok ya ne iyiliği. bi kez kavga ettik hasta etti beni resmen kistim patladı yumurtalığımda. sabah hastaneye giderken kavga çıkartıp arabasının anahtarını aldı gitti minibüsle git diye. ağrım vardı yürüyemiyordum arabam yoktu o zaman. inanılmaz üzülmüştüm o gün anladım bana iyiliği dokunmayacağını.

sıkıntı şu ki bende hiç özgüven kalmadı. hani öyle ego patlaması yaşayıp da birini ezemem şu an. o tribe giremem yani. olmuyor. kendimi onarmam lazım normal biri gibi olmak için.

ay işin komiği benimle çekildiği fotomu benden habersiz whatsapp durum fotosu olarak koymuş (eski sevgilisi bakıyor diye) kendine makyaj programıyla makyaj yapmış diş rengini açmış fotonun ayarını bozmuş, annemle ben vampir gibiyiz ve berbat görünüyorum. haberim yok fotolarımın konulduğundan. bi sor demi koyayım mı diye. aklınca benle arası çok iyimiş gibi eski sevgilisine gösteriş yapıyor.
Bu kadar detayı görüp, altında çok özür dilerim ama fesatlık aradığınız için sizi de pir ü pak görmedim ben. Her insanın kompleksleri var. Ben mesela burnumu sevmem daha bunun gibi birçok şey var.
Kendi yetersizliğini hırçınlığıyla bastırmaya çalışıyorsa siz ona yardımcı olun, onu övün, ne kadar iyi bir iş yaptığından bahsedin. ''Ben safım, hep benim kötülüğümü istiyor'' diyerek işin içinden çıkmayın, kardeş o. Ömür boyunca hayatınızda olmasa bile aklınızda, fotoğraf albümlerinizde, soyağacınızda olacak. Neden onu tamamen kaybedesiniz? Anne ve babanızın yatağında aralarına girip dertleştiğiniz gibi ablanıza da samimi itiraflarda bulunun. Boynunda tasma kolyeyi gördüğünüzde onu benim takşitçimsin hep mesajı vererek aşağılamak yerine ablacım çok yakışmış deseniz ne kaybedersiniz? Ben karşışıklı kıskançlık sezdim. Tabii olayları detaylı bilmiyorum ama siz de sanki cephe almışsınız ona, kötü davranıyorsunuz.

Evdeki dengeler bozuksa siz el uzatıverin ona. Kıskanıyor da olabilir, kıskanmaması için yardımcı olun. O fesat bakıyorsa siz iyi bakın. O kadar ayrılık sokmayın aranıza iki yabancı gibi.

size kendimi inandırmak zorunda değilim :)

bilgi eksikliğiniz olduğu pratisyen hekim zorunlusunun 6 ay olduğunu söylemenizden belli.

eski üyeyim ben beni tanıyan biri çıkmıştı o yüzden hesap değiştirdim ve ilk mesajlarımda tus yerine kpss diyordum tekrar tanıyan çıkmasın diye. sizi inandırmak zorunda değilim :) inanmıyorsanız kazene sorarsınız.
Doktor degilim elbetteki bilgi eksikligim olacak:) ama 28 yasina gelmis 4 yil once tip bitirmis biri bilgilerimi unutmayayaim diye bir an once calismaya basliyor pratisyen olarak.(pardon 29 du dimi, ablanizla aranizda 6 yas olduguna gore) Siz de 4 yildir evde sadece tus a calistiginizi soyluyorsunuz. Cevremde bi cok doktor var. Inandirici gelmediniz. Cevremde bos bos oturan 29 yasina gelmis bir doktor gormedim acikcasi :) Bir de mecburi hizmete gitmediginizi soyluyorsunuz. MECBURI HIZMETI YAPMADAN TIPCILARI MEZUN ETMEZLER. e doktor olarak bunu bilmeniz lazimdi :) Zaten beni ikna edin diye beklemiyorum. Bekledigim cevabi verdiniz; ))

sizi hatirladim ben. Ama psikiyatr in size degil de ablaniza teşhis koymasi cok garip geldi. Bakin bir ayrintiyi daha hatirladim ben; tıp mezunu olup, mecburi hizmete gitmeyen ve kpss ye hazirlanan bir tip mezunuydunuz degil mi
Aaa çok enteresan yerleri yakalamışsın. Bu da mı fake yahu?
Takipteyim.

Aaa çok enteresan yerleri yakalamışsın. Bu da mı fake yahu?
Takipteyim.
Fake mi bilmem ama doktor olmadigi kesin bence. Mecburi hizmete gitmedim cunku hizmete hep aciller aciliyor diyor. Benim ablamin esi doktor. Tipi bitirince bir sureligine 4 ya da 6 ay di sanirim. (Tam hatirlayamiyorum cunku 7 yil onceydi) mus a gitmisti. Ondan sonra diplomasini almisti. Yani demem o ki mecburi hizmet keyfi bisey degil. Zaten 29 yasina gelipte 4 sene boyunca evde tus calisan bi doktor olamaz cunku doktorlar bilgilerimi unuturum diye panik yapip calismaya baslarlar.

Bu kadar detayı görüp, altında çok özür dilerim ama fesatlık aradığınız için sizi de pir ü pak görmedim ben. Her insanın kompleksleri var. Ben mesela burnumu sevmem daha bunun gibi birçok şey var.
Kendi yetersizliğini hırçınlığıyla bastırmaya çalışıyorsa siz ona yardımcı olun, onu övün, ne kadar iyi bir iş yaptığından bahsedin. ''Ben safım, hep benim kötülüğümü istiyor'' diyerek işin içinden çıkmayın, kardeş o. Ömür boyunca hayatınızda olmasa bile aklınızda, fotoğraf albümlerinizde, soyağacınızda olacak. Neden onu tamamen kaybedesiniz? Anne ve babanızın yatağında aralarına girip dertleştiğiniz gibi ablanıza da samimi itiraflarda bulunun. Boynunda tasma kolyeyi gördüğünüzde onu benim takşitçimsin hep mesajı vererek aşağılamak yerine ablacım çok yakışmış deseniz ne kaybedersiniz? Ben karşışıklı kıskançlık sezdim. Tabii olayları detaylı bilmiyorum ama siz de sanki cephe almışsınız ona, kötü davranıyorsunuz.

Evdeki dengeler bozuksa siz el uzatıverin ona. Kıskanıyor da olabilir, kıskanmaması için yardımcı olun. O fesat bakıyorsa siz iyi bakın. O kadar ayrılık sokmayın aranıza iki yabancı gibi.
Bi de bana su da garip geldi. Mesleki anlamda doktor ogretmenden daha yuksek. Ogretmen doktoru ezikleyemez. Doktor ogretmeni ezikleyebilir belki. Sacma geliyo acikcasi

Bi de bana su da garip geldi. Mesleki anlamda doktor ogretmenden daha yuksek. Ogretmen doktoru ezikleyemez. Doktor ogretmeni ezikleyebilir belki. Sacma geliyo acikcasi
Ben de öğretmenim yıktın beni şu an:kızgın: şaka yapıyorum:KK53:
Ya zaten anlattığına göre ablası mesleki anlamda eziklemiyor da sevgilisinden, kolyesinden zart zurttan vuruyormuş. Psikolojik şiddet uyguluyormuş.
Ben de psikiyatr a taktım:) söylediği teşhis çok sıradan geldi, teşhisin yanında yaklaşım tarzı sunmuyor mu acaba konu sahibine merak ediyorum. Yani sen de ablana şöyle davran, bunu yap gibi. O psikiyatr gıybetçi geldi bana hahah.

Fake mi bilmem ama doktor olmadigi kesin bence. Mecburi hizmete gitmedim cunku hizmete hep aciller aciliyor diyor. Benim ablamin esi doktor. Tipi bitirince bir sureligine 4 ya da 6 ay di sanirim. (Tam hatirlayamiyorum cunku 7 yil onceydi) mus a gitmisti. Ondan sonra diplomasini almisti. Yani demem o ki mecburi hizmet keyfi bisey degil. Zaten 29 yasina gelipte 4 sene boyunca evde tus calisan bi doktor olamaz cunku doktorlar bilgilerimi unuturum diye panik yapip calismaya baslarlar.
Diplomami aldim demedi ki zaten konu sahibi. Zorunlu yapmadan diplomasinin verilmedigini alamadigini yazmisti daha once.

Kimse kimseye ezikleyemez iyi meslek kotu meslek yoktur meslegini iyi yapanlar vardir.

Ben de öğretmenim yıktın beni şu an:kızgın: şaka yapıyorum:KK53:
Ya zaten anlattığına göre ablası mesleki anlamda eziklemiyor da sevgilisinden, kolyesinden zart zurttan vuruyormuş. Psikolojik şiddet uyguluyormuş.
Ben de psikiyatr a taktım:) söylediği teşhis çok sıradan geldi, teşhisin yanında yaklaşım tarzı sunmuyor mu acaba konu sahibine merak ediyorum. Yani sen de ablana şöyle davran, bunu yap gibi. O psikiyatr gıybetçi geldi bana hahah.
Ben de ögretmenim :)) giybetci mi yoksa gercekten psikiyatrbmi bilemedim :D

Malesef kı kotu kalpli bı ablan var
Onu boyle kabul edıp anlayıs gosterıp hıc tepkı vermeden gormemezlıkten gelin duymayın hıc

Canim Kars da saglik mudurlugunde calisiyordum yaz Kars tsm hem rahattir hem de ders calisirsin en kötü aile hekimi olur yine oturur ders calisirsin bu sekildede baya baya mesai yapiyorsun hemde kavga mesaisi... İlçe tsmleride yazabilirsin havaalani da var. Cevre illerden Ardahan'da yazilabilir havaalanina 1 saat orasi da rahat yalniz saglik muduru biraz antika bi adam. Igdir yazilabilir havaalani vardi aktif mi bilmiyorum bi ara aktifti ama hem sicakda orası tsm olarak bunlar aklinda olsun ama ardahan ilce tsm leri yazma feci kötü köy bildigin ha dersenki daha iyi ders calisirim alternatif olabilir kars ve ardahan icin en büyük problem hava sartlari...

işte kura var bizde. aynı yeri yazan olunca kuraya giriyor gelceği de kesin değil ne yazık ki :KK43: atıyorum şemdinliye gidebilirsin kars yazsan da genel kuradan.

Ben sizin konularinizi cok saskinlikla okuyorum.

Siz 24 yasinda olsaniz en iyi ihtimal ablaniz 30 yasinda demektir.

30 yasinda okumus birinin boyle ergence hareketler sergilemesi durduk yere size catmasi kiskandirmaya calismasi cok tuhaf.

Bence siz degil ablaniz bir psikiyatriye gitmeli.

30 yasindaki insan kardesiyle neden bu kadar itisip kakisirki.

Siz anlattikca aklima 12 ve 16 yaslarinda kardesler geliyor. Benim kiyafetimi giydi benim tokami kullandi felan.

Ablanizinda bir psikologa ihtiyaci var ama nasil ikna edersiniz bilmiyorum.

valla aynı öyleyiz küçük çocuklar gibi acaba çocuklarla uğraşmaktan olgunlaşamadı mı diyorum bazen. ablamı ikna etmem imkansız bi de beni suçlu çıkarır. antidepresanım bitmişti babam dışardan geçerken aldı "ne ilacı o" dedi ablam mırıldanıyo "manyaklık ilacı" diye. yani imkansız gibi bişey :)

Mesleğini kıskanıyor olması bahane..Eğer Dr olmayıp çalışmıyor olsaydinizda bulurdu kıskanacak birşey.haset işte..Ne bileyim.bayada yaş farkı var neden ablalik yapmıyor.koskoca öğretmen olmuş inanın öğrencilerine üzüldüm.size böyle yapan onlara nasıldır.ablanizla mesafeli olmaya çalışın.basarilarinizi fazla paylaşmayın.ablanizi arada onure edin.ne bileyim hediyeler filan alın siz adım atın.İyi anlaşmaya çalışın.kotuluge iyilikle mukabele edin.silahiniz iyilik olsun

hiç içimden gelmiyo yakın davranmak ona artık. valla bilemiyorum.

Sen oku doktor ol derdin böyle abla olsun. Ne kadar zormus ya.
Ben doktorum senle ugrasamam, isim hastalarla de, ha eger hastayim diyorsan seve seve teshisini koyarim de. Iyice dellensin:KK53:

yok öyle dersem hepten kötü olur ya zaten olmadık şeylerden "sen doktorsun tabi" falan gibi laflar ediyor.

Cunku siz normalsiniz bence abla problemli ayni benimki gibi

evet ne yazık ki ablaları düzeltemiyoruz.

O degil de burada ablanin kiskancliklarini gule oynaya anlatiyorsun ama bu durum bana tehlikeli geldi. Gittikce dozunu arttiran bir kiskanclik var ortada. Sana zarar bile verebilir. Keske bir psikologa gitmeye ikna edebilsen. Ha biliyorum imkansiz bir sey ama tedavi olmasi lazim. Bu sekilde tanidigim insanlar var mesela annemin halasi yaslari yakindi annemi kiskanirmis ama ne kiskanma. Anneme ne zaman iyi bir sey olsa kadin krize giririyor. Ne zaman basina kotu bir sey gelse. Geliyor sirita sirita ne oldu diyor. Uzun suredir tedavi goruyor cunku annemle ilgili halisunasyon gormeye baslamisti. Sahsen korkarim boyle insanlardan.

o kadar olmaz herhalde ya. hayattan o kadar kopuk biri değil. yani sadece bana odaklı değil okulda da bazı kişilerle bazı şeyler yaşıyor falan.

birde bu ablan okulda eğitim veriyor yani ,

evet

tüm konularını okuyorum o kadar kızıyorum ki ben kalkıp gelip ablanı sindiresim var seni kızdırabilmesinin yegane sebebi sensin biliyorsun değil mi ? Kızma söylemesi kolay diyeceksin değil mi haklısın kolay ama inan ki kendi iyiliğin için yapmasıda kolay odamdan duyuyorum diyosun duyma odana girince tak kulaklığını son ses müzik dinle yada dizi izle yada kavga çıkarmaya çalışırken gül sinirlensende gül inadından gül yüzüne bakarak kahkaha at lütfen dene bunu ya sen zayıflık gösterdikçe ablan iyice üstüne gelip psikolojini bozuyor bak başıma gelen birşeyi özeline yazcam şimdi :kahve:

ya eskiden umursamazdım ama sanırım benim sıkıntılarım da beni hassas yaptı. diğer faktörler zorlayınca üzerine ablam böyle yapınca hepten kırılma noktası oluyor hayatımda.

Kazen Kazen bir şey rica edebilir miyim?

S Shalini arkadaş her konuma fake olduğumu iddia eden şeyler yazıp konunun gidişatını değiştiriyor.

eski bir üye olduğumu beni tanıyan biri çıktığı için sizin bilginizle yeni hesap aldığımı tekrar bulur korkusuyla tus yerine kpss çalışıyorum dediğimi başta, o eski üyeliğimde tıp öğrencisi olduğumu belirten mesajlarım olduğunu teyit edebilir misin? kendimi kanıtlamak zorunda kalmaktan sıkıldım da artık.

Doktor degilim elbetteki bilgi eksikligim olacak:) ama 28 yasina gelmis 4 yil once tip bitirmis biri bilgilerimi unutmayayaim diye bir an once calismaya basliyor pratisyen olarak.(pardon 29 du dimi, ablanizla aranizda 6 yas olduguna gore) Siz de 4 yildir evde sadece tus a calistiginizi soyluyorsunuz. Cevremde bi cok doktor var. Inandirici gelmediniz. Cevremde bos bos oturan 29 yasina gelmis bir doktor gormedim acikcasi :) Bir de mecburi hizmete gitmediginizi soyluyorsunuz. MECBURI HIZMETI YAPMADAN TIPCILARI MEZUN ETMEZLER. e doktor olarak bunu bilmeniz lazimdi :) Zaten beni ikna edin diye beklemiyorum. Bekledigim cevabi verdiniz; ))
Cok yanlis bilgilere sahipsiniz.
Istifa ettikten sonra istedigin kadar tus'a calisabilirsin.
Tekrar basvurmadigin surece seni tekrar atamazlar mecburiye.
Ben de tipciyim ordan biliyorum.

Ablanız ne yapıyorsa annenizden destek alarak yapıyor. Çünkü tüm bunlara sebep ebeveynlerinizin aranızdaki dengeyi çocukluktan bu yana kuramaması. Siz ablanızla uzun süreli kötü olun annenizde sizinle kötü olacak anlaşılan çünkü onun gözünde madur kızı ablanız. Değişimi annenizin yaşaması lazım destekçi bulamadıkça o da değişir. Ha bana sorarsanız kimse değişmez çünkü aynı şey coook yakınımda yaşanıyor. Ilelebet yalnızca bir kızı kıymetli oldu diğerinin görevi de onu mutlu etmek olarak görüldü etmediği vakit dışlandı.. sorununuz ablanızla sınırlı degil çok üzüldüm Allah sınavınızı kazanıp hayırlısıyla o evden çıkmanızı nasip eder insallah

evet denge problemi var.

psikiyatrımla birlikte bir şey fark ettirdi annem ablamı daha güçsüz gördüğünden ona destek olmaya çalışıyormuş bunu sorduğumda direkt anneme doğru dedi.

bir dengeyi ben sağlayacağım artık mecbur. ilk hedefim kavgayı bitirmek. annemle kavgalarımız bitti. ablamla da ilgili terapi yaptık bugün psikiyatrımla ve onu öyle kabul etmem gerektiğini anladım. hala kırgınım ablama ma belki ilerde adım atabilirim düzeltmek için. ama şimdi değil. önce kendi hayatımı toparlamam lazım.

Malesef kı kotu kalpli bı ablan var
Onu boyle kabul edıp anlayıs gosterıp hıc tepkı vermeden gormemezlıkten gelin duymayın hıc

evet bi süre uzak olmak en güzeli sanırım.

Cok yanlis bilgilere sahipsiniz.
Istifa ettikten sonra istedigin kadar tus'a calisabilirsin.
Tekrar basvurmadigin surece seni tekrar atamazlar mecburiye.
Ben de tipciyim ordan biliyorum.

sağol canım açıkladığın için aynı şeyleri yazmaktan mecalim kalmadı her konuda. hayır nası kanıtlıcam bilinmez yani :)

işte kura var bizde. aynı yeri yazan olunca kuraya giriyor gelceği de kesin değil ne yazık ki :KK43: atıyorum şemdinliye gidebilirsin kars yazsan da genel kuradan.

valla aynı öyleyiz küçük çocuklar gibi acaba çocuklarla uğraşmaktan olgunlaşamadı mı diyorum bazen. ablamı ikna etmem imkansız bi de beni suçlu çıkarır. antidepresanım bitmişti babam dışardan geçerken aldı "ne ilacı o" dedi ablam mırıldanıyo "manyaklık ilacı" diye. yani imkansız gibi bişey :)

hiç içimden gelmiyo yakın davranmak ona artık. valla bilemiyorum.

yok öyle dersem hepten kötü olur ya zaten olmadık şeylerden "sen doktorsun tabi" falan gibi laflar ediyor.

evet ne yazık ki ablaları düzeltemiyoruz.

o kadar olmaz herhalde ya. hayattan o kadar kopuk biri değil. yani sadece bana odaklı değil okulda da bazı kişilerle bazı şeyler yaşıyor falan.

evet

ya eskiden umursamazdım ama sanırım benim sıkıntılarım da beni hassas yaptı. diğer faktörler zorlayınca üzerine ablam böyle yapınca hepten kırılma noktası oluyor hayatımda.
Benim eşimde doktor kuralari biliyorum ama emin ol kars tsm ağrı tsm yada ardahan tsm bos kalabiliyor face de donem kuralari hakkinda gruplar olusturulup kim nereyi yazmis onlara bakip eleyebilirsin yadaaaaa atiyorum bi yere atandin git 2 ay 4924 lu calis istifa et ve açıktan atamaya katil en son açıktan atama kurasinda izmir filan bos kalmisti. Evde durup kavga etmekten iyidir bence.

20170601_130457.jpg

kütüphaneye geldim direkt terapiden önümdeki kitap :)

daha inanmayan çıkmaz herhalde kpssde küçük stajlar soruyorlarsa bilemem :))

Back
X