• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamla başım dertte ne yapsam bilmiyorum:p

Benim eşimde doktor kuralari biliyorum ama emin ol kars tsm ağrı tsm yada ardahan tsm bos kalabiliyor face de donem kuralari hakkinda gruplar olusturulup kim nereyi yazmis onlara bakip eleyebilirsin yadaaaaa atiyorum bi yere atandin git 2 ay 4924 lu calis istifa et ve açıktan atamaya katil en son açıktan atama kurasinda izmir filan bos kalmisti. Evde durup kavga etmekten iyidir bence.

izmir açık mı kalmıştı gerçekten mi ya

izmir çıksa süper olurdu :(

ya ben ayrıntıları çok bilmiyorum araştıracağım yarın arkadaşlarla da buluşucam onlara da sorucam bi arkadaşa tsm çıkmıştı kurada (onun mazereti vardı tabi)

izmir açık mı kalmıştı gerçekten mi ya

izmir çıksa süper olurdu :KK43:

ya ben ayrıntıları çok bilmiyorum araştıracağım yarın arkadaşlarla da buluşucam onlara da sorucam bi arkadaşa tsm çıkmıştı kurada (onun mazereti vardı tabi)
Benim eşim bu işin piri oldu artik... 4924 calisip ekstra kazanirsin hemde istifa edince aday memuriyeti konumuna geri düşüyorsun. Bu sekidle açıktan atamalari kontrol edip full tsm yazabilirsin yani karavana tercih de olmaz. Biz arkadasimizi ikna edemedik izmir yazmasi icin kars tsm yazdi ve cikti simdi aile hekimi oldu orada aylik 10 bin filan kazanıyor hic de fena sayilmaz degil mi? :)

tamam söz veriyorum yapıcam.

götürmüyorum artık. eskiden her gittiğim güzel yere onu da götürürdüm ki görmüş olsun diye. eksik kalmasın diye.

annemle çıkalım diyorum ablam da geliyor ya :KK43: onsuz bişi yapamıyoruz resmen sıkıldım. annemle hiç tek takılamadım. sınav günümde annemle babam yanımda gelmişti çıkışta oturup tatlı yedik ben de gelcem diye tutturdu normalde hayatta sallamaz.

tamam annemle zaten bir daha kopmak istemiyorum gereksiz yere üzülüyoruz ikimiz de.

ben de işte sevmem böyle şeyleri insanı mecbur bırakıyor, asla çatır çatır kavga eden biri değilimdir ben ama ablamla yapıyorum.
Allah yardımcın olsun inşallah aklı başına gelir ablanın.pek sanmasamda. Böyle insanlar değişmez çünkü

Doktor degilim elbetteki bilgi eksikligim olacak:) ama 28 yasina gelmis 4 yil once tip bitirmis biri bilgilerimi unutmayayaim diye bir an once calismaya basliyor pratisyen olarak.(pardon 29 du dimi, ablanizla aranizda 6 yas olduguna gore) Siz de 4 yildir evde sadece tus a calistiginizi soyluyorsunuz. Cevremde bi cok doktor var. Inandirici gelmediniz. Cevremde bos bos oturan 29 yasina gelmis bir doktor gormedim acikcasi :) Bir de mecburi hizmete gitmediginizi soyluyorsunuz. MECBURI HIZMETI YAPMADAN TIPCILARI MEZUN ETMEZLER. e doktor olarak bunu bilmeniz lazimdi :) Zaten beni ikna edin diye beklemiyorum. Bekledigim cevabi verdiniz; ))

Aaa çok enteresan yerleri yakalamışsın. Bu da mı fake yahu?
Takipteyim.

Fake mi bilmem ama doktor olmadigi kesin bence. Mecburi hizmete gitmedim cunku hizmete hep aciller aciliyor diyor. Benim ablamin esi doktor. Tipi bitirince bir sureligine 4 ya da 6 ay di sanirim. (Tam hatirlayamiyorum cunku 7 yil onceydi) mus a gitmisti. Ondan sonra diplomasini almisti. Yani demem o ki mecburi hizmet keyfi bisey degil. Zaten 29 yasina gelipte 4 sene boyunca evde tus calisan bi doktor olamaz cunku doktorlar bilgilerimi unuturum diye panik yapip calismaya baslarlar.
Konu sahibini senelerdir tanıyorum.
Eski üyeliğini de biliyorum.
Burda yazdıklarından çok daha fazlasını biliyorum.

4 sene boyunca evde çalışan doktor neden olmasın? Gayet de bir sürü arkadaşım var öyle.
Mecburi hizmete isterseniz hiç gitmezsiniz isterseniz bitirmeden istifa edersiniz.
Kendiniz isteyene kadar da tekrar atamaya alınmazsınız.
Ayrıca zorunlu hizmet süresi 6 ay değil keşke olsa :)
300-600 gün arasında değişiyor.
Zorunlu bitmezse doktorluk da yapamazsınız ayrıca. Diğer meslekler gibi atanmasam da olur özelde çalışırım şansı yok.

Benim eşim bu işin piri oldu artik... 4924 calisip ekstra kazanirsin hemde istifa edince aday memuriyeti konumuna geri düşüyorsun. Bu sekidle açıktan atamalari kontrol edip full tsm yazabilirsin yani karavana tercih de olmaz. Biz arkadasimizi ikna edemedik izmir yazmasi icin kars tsm yazdi ve cikti simdi aile hekimi oldu orada aylik 10 bin filan kazanıyor hic de fena sayilmaz degil mi? :)

ya ben işin parasında değilim. karnım tok bi başımı sokcak yerim var bana yetiyor tek isteğim sevdiğim bir dalı kazanmak ve huzurlu olmak.

aa bu 4924 dediğin sözleşmeli mi? ben peki müstafiyim (ilk zorunlu yerime hiç başlamadım) o zaman nası oluyor acaba?

bir de istediğin yer olmazsa istemiyorum gibi bi seçenek eklenmiş son kuralara galiba bi araştırayım dr forumlarını

20170601_130457.jpg

kütüphaneye geldim direkt terapiden önümdeki kitap :)

daha inanmayan çıkmaz herhalde kpssde küçük stajlar soruyorlarsa bilemem :))
KPSS'de pediatri çok kasmış bu sene hacı :D

Allah yardımcın olsun inşallah aklı başına gelir ablanın.pek sanmasamda. Böyle insanlar değişmez çünkü

o değişmez. ama ben değişebilirim. sanırım ben sınavımı kazanınca evden ayrılınca o da rahatlar.

Konu sahibini senelerdir tanıyorum.
Eski üyeliğini de biliyorum.
Burda yazdıklarından çok daha fazlasını biliyorum.

4 sene boyunca evde çalışan doktor neden olmasın? Gayet de bir sürü arkadaşım var öyle.
Mecburi hizmete isterseniz hiç gitmezsiniz isterseniz bitirmeden istifa edersiniz.
Kendiniz isteyene kadar da tekrar atamaya alınmazsınız.
Ayrıca zorunlu hizmet süresi 6 ay değil keşke olsa :)
300-600 gün arasında değişiyor.
Zorunlu bitmezse doktorluk da yapamazsınız ayrıca. Diğer meslekler gibi atanmasam da olur özelde çalışırım şansı yok.

çok sağol kankam :KK200::KK36::KK36::KK36:

işte bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunup ahkam kesilince böyle oluyor :KK76:

Diplomami aldim demedi ki zaten konu sahibi. Zorunlu yapmadan diplomasinin verilmedigini alamadigini yazmisti daha once.

aynen. hatta alsam keşke belki özel poliklinikte nöbet tutardım. diş hekimi arkadaşım dus'a çalışırken öyle yapmıştı moral olmuştu.

Kimse kimseye ezikleyemez iyi meslek kotu meslek yoktur meslegini iyi yapanlar vardir.

kesinlikle :KK68::KK68::KK68:

ben asla öğretmenlik yapamam mesela birine bir şey öğretmek çok zor bence. herkesin yapısı farklı. kimisi de kan tutar doktorluk yapamaz vs vs.

@Kazen bir şey rica edebilir miyim?

@oligofer arkadaş her konuma fake olduğumu iddia eden şeyler yazıp konunun gidişatını değiştiriyor.

eski bir üye olduğumu beni tanıyan biri çıktığı için sizin bilginizle yeni hesap aldığımı tekrar bulur korkusuyla tus yerine kpss çalışıyorum dediğimi başta, o eski üyeliğimde tıp öğrencisi olduğumu belirten mesajlarım olduğunu teyit edebilir misin? kendimi kanıtlamak zorunda kalmaktan sıkıldım da artık.
Bana da cogu kisi ayni seyi yapiyor.
Ozellikle belirli kisiler. Ve nedense geneli ogretmen.
Ogretmenlerin doktorlari genel olarak cekemedigini dusunmeye basladim artik :(
Ablan da ilk ornegimiz zaten.

Bana da cogu kisi ayni seyi yapiyor.
Ozellikle belirli kisiler. Ve nedense geneli ogretmen.
Ogretmenlerin doktorlari genel olarak cekemedigini dusunmeye basladim artik :KK43:
Ablan da ilk ornegimiz zaten.

valla ben de anlaşamadıklarıma baktığımda öğretmen olduklarını görüyorum ama yaftalamak istemiyorum

sanırım öğretmenler birbirine karşı da böyleler biraz. kimisi etkileniyor ve biraz sorunlu oluyor.

kimisi de diğer öğretmenlerden şikayet ediyor. ablamın bir öğretmen arkadaşıyla dertleşmiştim bu konuda baya olgun bi kızdır böyle demişti hak verdim gözlemledikçe. gerçekten zor o ortam.

benim anlaşamama noktam öğretmenliğin verdiği her konuda en iyisini ben bilirim hissiyatıyla emir kipiyle konuşanlar. özel hayatlarıyla okul hayatını ayrı tutabilenlerle anlaşabiliyorum gayet.

Fake mi bilmem ama doktor olmadigi kesin bence. Mecburi hizmete gitmedim cunku hizmete hep aciller aciliyor diyor. Benim ablamin esi doktor. Tipi bitirince bir sureligine 4 ya da 6 ay di sanirim. (Tam hatirlayamiyorum cunku 7 yil onceydi) mus a gitmisti. Ondan sonra diplomasini almisti. Yani demem o ki mecburi hizmet keyfi bisey degil. Zaten 29 yasina gelipte 4 sene boyunca evde tus calisan bi doktor olamaz cunku doktorlar bilgilerimi unuturum diye panik yapip calismaya baslarlar.
yahu şüphelendiyseniz açık arayın, tamam ama düzgün bir şekilde açık arayın bari.

googlea "tıpta mecburi hizmet ne kadar sürer?" diye yazınca çıkıyor. 4 ay olmadığını öğrenmeniz on saniyenizi almazdı.

mecburi hizmetin keyfi bir şey olmadığında hemfikiriz. ama "mecburi hizmet yapmadan tıpçıları mezun etmezler, oturup tus çalışamazdın" diye bağıra bağıra büyük harflerle yazmışsınız. bu meseleyi öğrenmek de 5 dakikalık iş.
mezun oluyorsun fakat diplomanı vermiyorlar. önce uzmanlık sonra mecburi yapabiliyorsun.
mecburinden istifa edip sonra da evde oturup tus'a hazırlanabiliyorsun.

bu bilgilerin hiçbiri sadece tıpçıların bileceği, uç şeyler değiller.
lisedeyken bile biliyordum ben mesela.

demem o ki birini feyklikle suçlayıp konunun gidişatını değiştirecekseniz bari önce 2 dakikanızı doğru düzgün araştırma yapmaya ayırın…

Doktor degilim elbetteki bilgi eksikligim olacak:) ama 28 yasina gelmis 4 yil once tip bitirmis biri bilgilerimi unutmayayaim diye bir an once calismaya basliyor pratisyen olarak.(pardon 29 du dimi, ablanizla aranizda 6 yas olduguna gore) Siz de 4 yildir evde sadece tus a calistiginizi soyluyorsunuz. Cevremde bi cok doktor var. Inandirici gelmediniz. Cevremde bos bos oturan 29 yasina gelmis bir doktor gormedim acikcasi :) Bir de mecburi hizmete gitmediginizi soyluyorsunuz. MECBURI HIZMETI YAPMADAN TIPCILARI MEZUN ETMEZLER. e doktor olarak bunu bilmeniz lazimdi :) Zaten beni ikna edin diye beklemiyorum. Bekledigim cevabi verdiniz; ))

bende engelli olduğundan bu mesajı görmemişim.

"mecburi hizmet olmadan tıpçıları mezun etmezler" iddianızı bi doktor olan eniştenize sorun ben bir doktor olarak bilmiyorum demek ki. siz bir öğretmen olarak benden iyi biliyorsunuz fakültemden nasıl mezun olunuyor şüphesiz...

dalga geçmeyi deneyebilirim bi ara yapıyordum etkilenmiyordum ama daha çok kinlenir diye korkuyorum. tuhaf taktikleri var, çok kinleniyor. bi ara sevgilimin evinde çalışıyordum (kendisi burda değildi evi boştu), babam da biliyordu babama namus bekçiliği yapmaya kalktı resmen "nereye gidiyor sormuyor musun bu kız baba sorsana" falan dedi ya. şok olduydum o gün. allahtan babam öyle geri kafalı bi adam değil gaza gelmedi, başka biri olsa nolurdu bilmem. sizce böyle biriyle dalga geçmek ters teper mi?

deniyorum.. ama çok çirkinleşiyor. mesela bir mevzu oluyor çok basit bir şey olsun uyuyorum odama giriyorlar kızıyorum haliyle. içerde söyleniyor hakkımda "bencil vs vs" diye. sabrediyorum ama susmak bilmiyor dırdırdır, bağıra bağıra söyleniyor. en son evden çıkmaya kalktım kavga etmeyelim diye sevgilimden yeni ayrıldım çok üzgünüm o da biliyor beni tetikleyecek son nokta olan "sevgilin de bencilsin diye ayrıldı" dedi delirdim tabi ben. (halbuki alakası yok) böyle insanın damarına basana kadar yükseltiyor saldırılarını.

valla ben de anlamıyorum... bikaç dr sevgilisi oldu onlardan sonra daha kötü oldu, sanırım taktı kafaya dr eş isteği var zaten. hani ben de iyi olsun isterim hatta bikaç tanıdığım benden büyük dr abilerle tanıştırmıştım belki beğenirler birbirlerini diye. asla kötülüğünü istemezdim. hala daha istemem kötü olsun. ama ona iyilik yapmak gelmiyor artık içimden. oysa o ben kötü olunca seviniyor, kalbimi çok kırıyor bu. bu kadar kötü bir insan mıyım ben ki kötü şeyler yaşayınca ablam bile seviniyor anlamıyorum ya :KK43: çok üzülüyorum artık.
Dr es almayinda bi dr goturun bence ablaniz kiskanc falan degil bayagi bayagi hasta farkinda degilmisiniz istelik hekimsiniz kiskanclik bir yere kadar sizinki bayagi kisilik bozukluguna gitmis ciddi ciddi ailenizde konusun destek alsin
Hasetlik kardes kiskancligi baska bise boyle kinli kavgaci surekli tekrar eden baski baska birsey

yahu şüphelendiyseniz açık arayın, tamam ama düzgün bir şekilde açık arayın bari.

googlea "tıpta mecburi hizmet ne kadar sürer?" diye yazınca çıkıyor. 4 ay olmadığını öğrenmeniz on saniyenizi almazdı.

mecburi hizmetin keyfi bir şey olmadığında hemfikiriz. ama "mecburi hizmet yapmadan tıpçıları mezun etmezler, oturup tus çalışamazdın" diye bağıra bağıra büyük harflerle yazmışsınız. bu meseleyi öğrenmek de 5 dakikalık iş.
mezun oluyorsun fakat diplomanı vermiyorlar. önce uzmanlık sonra mecburi yapabiliyorsun.
mecburinden istifa edip sonra da evde oturup tus'a hazırlanabiliyorsun.

bu bilgilerin hiçbiri sadece tıpçıların bileceği, uç şeyler değiller.
lisedeyken bile biliyordum ben mesela.

demem o ki birini feyklikle suçlayıp konunun gidişatını değiştirecekseniz bari önce 2 dakikanızı doğru düzgün araştırma yapmaya ayırın…

vallahi ben de şaşkınım. ilk konumdan beri azimle aynı şeyi iddia ediyor :) hayır iddiaları da komik cevap bile vermek istemiyorum ama ayrıntıları bilmeyenleri de şüpheye düşürüp konularımı sabote etmese umursamayacağım aslında. görmüyorum yazdıklarını zaten.

Dr es almayinda bi dr goturun bence ablaniz kiskanc falan degil bayagi bayagi hasta farkinda degilmisiniz istelik hekimsiniz kiskanclik bir yere kadar sizinki bayagi kisilik bozukluguna gitmis ciddi ciddi ailenizde konusun destek alsin
Hasetlik kardes kiskancligi baska bise boyle kinli kavgaci surekli tekrar eden baski baska birsey

valla o zor işte.

aramız biraz düzelirse denicem. belki ben biraz hayatımı düzeltirsem o da heveslenir işe yaradığını görürse.

onun da sorunları var anlıyorum ama gereksiz yıpranmadansa destek olabilirdik birbirimize.

Allah aşkına o kadar şikayet etmişsiniz tamam ablaniz iğrenç kıskanç kötü biri onu anladık ama ben sizi anlamadım.
Acaba siz de biraz mazosistlik mi var kaosu seven bi yanınız olabilir mi ?
Koskoca kadinsiniz mesleginiz de var çıkın 1+1 bi eve veya gidin tek kişilik bi yurtta kalın.
Bunlar şikayet etmekten daha kolay şeyler.
Anneniz babanız da sizi ziyarete gelir sık sık.
Sınava da odaklanamiyorum diyorsunuz bu şekilde olmaz ki zaten mümkün değil.

Size sürekli negatif enerji yollayan biriyle yaşamak zor,ister istemez kötü etkilenir insan,bence o konuşmaya başlayınca kulaklığınızı takın müzik dinlemeye başlayın en azından ruh sağlığınızı korursunuz..
Ama ben ablanız içinde üzüldüm belliki mutlu değil,inşallah onada iyi gelecek bişeyler yaşar en kısa zamanda..

selam kızlar bu konunun benzeri şeyleri çok açtım ama bu sefer ayrıntı bir şey soracağım. sadece sorduğum soruya odaklanırsanız sevinirim. :KK36:

sınava çalışıyorum sınav dönemim baya uzadı elimde olmayan sebeplerden. ailemle yaşıyorum, bekar bir öğretmen ablam var aramızda 6 yaş var.

şöyle bir sorunum var; zaten stresli bir dönemdeyim bir de ablam canı sıkıldıkça bana sarıyor. onla kavga etmemeyi başaramıyorum ya, illaaa beni o kavgaya sokmanın bir yolunu buluyor, gittikçe dozu arttırıyor, damarıma basıp, bundan çok yoruldum artık. bir de kavga anında beni çok küçümsüyor, hakaret ediyor, uzun süre etkisinden çıkamıyorum, özgüvenim çok zedeleniyor. bu yüzden hiç kavgaya karışmak istemiyorum aslında.

bu aralar annemle aramız düzeldii, sanırım onu da kıskanmaya başladı beni evde bulduğu vakit, ağlıyor zırlıyor, bağırıyor çok fazla, üstüme gelip bağıra bağıra hakaret ediyor, insan kayıtsız kalamıyor. annemle eski kavgalarımızı hatırlatmaya çalışıyor sanki anneme, tuhaf taktikleri var. çocuk gibi oldu iyice. zaten bu kavga içeren yarışmaları da çok sever ve resmen ordaki taktikleri öğrenir survivor kısmetse olur fanıdır misal. sanki oralardaki taktikleri uyguluyor bana. ben de böyle konularda hiç bilmem ne yapacağımı. ondan zorlanıyorum.

(psikiyatra gidiyorum, sorunumuzun ablamın benim mesleğimi kıskanması olarak buldu. yani değiştirebileceğim bir şey yok maalesef bu konuda)

ne yapabilirim böyle bir şekilde sataşmaya geldiğinde? yani olay kavgaya girmeden nasıl çevirebilirim? bi tavsiyeniz var mı?
Kardeşler kalple konuşur kalbinizi devreye koyun yada biriniz tamamen alttan al sarıl mesala çünkü KARDEŞ siniz

Sinavi kazanamadin diyen sevgilinin amnesine
ablana
ve bunu soyleyen herkese su cevabi ver
okul orda gidin okuyun sinava girin ve kazanin.
Yillarca o okul onca emegi o bu laf etsin diyemi verdin. Herkes birz haddini bilsin.

Back
X