Abur cubur bagımlılığından kurtulmak

ayyuzlum01

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
271
296
23
Merhabalar. Ben çoğu zaman yarım tabak yemek yiyip sonrasında kraker bisküvi çikolata yiyen biriyim. Gün içinde ayrı akşam çayın yanında ayrı. Yedikten sonra pişman oluyorum bir daha böyle yapmayayım diye sonra yine aynı. Bir ara eve hiç almadım bu sefer de canım bsyler istedi akşam 10 da kek yaptım vs. Bu arada 1.66 boya 59 kiloyum. Göbek bölgemden kilo alıyorum. Önceki kıyafetlerim dar gelmeye başladı. Çünkü bildim bileli zayıftim. Ne önerirsiniz ?

Eve alma
Atıştırma olarak kalorisi dğşük kraker vs al
Hiç yemesen daha iyi tabi de
Meyve ye

Evde doğal olanlari yaparsaniz daha saglikli ve az kalorili olur, ben cocugum için her seyi evde yapiyorum çikolatayi bile, netten bulabilirsiniz bissuru tarif var, ayrica bende 165 boyunda 60 kiloyum ama herkes zayif gosyerdiğimi soyluyor bende tartiya bakmiyorum, eger aynaya bakinca rahatsiz olmuyorsaniz tartidaki rakamlari umursamayin 😊

sizinle ayni durumdayim.yemek yemem surekli abur cubur yerim.kilom ideal ama gobek cevrem baya yagli.bi ara diyet yaptim zayifladim gobek bolgesi icin egzersiz yaptim işe yaradi.sonra birakinca eski haline dondu ozellikle sıkildigim zamanlar cok yiyorum

Dışarıdan aldıklarınızın içinde palm yağı ve glikoz şurubu ayrıca bilmem ne kadar gıda eklentisi var bu kimyasalları düşünüp tiksindirin oda yetmezse herhangi bir hadtanenin diyaliz servisine gidin tövbe edersiniz ,bol bol su için ,haşlanmış yumurta yiyin ,denfeli tam öğünler alın ,meyve kuruyemiş yersiniz

Evde kendi yaptiğınız kek kurabiye bulundurun bence ama yine de boyle hamurlu sylere cok yuklenmemek lazim. Biraz da meyveye yonelin bence ozellikle kqvun karpuz sizi cok tutar..

sizinle ayni durumdayim.yemek yemem surekli abur cubur yerim.kilom ideal ama gobek cevrem baya yagli.bi ara diyet yaptim zayifladim gobek bolgesi icin egzersiz yaptim işe yaradi.sonra birakinca eski haline dondu ozellikle sıkildigim zamanlar cok yiyorum
Göbek bölgesi için hangi egzersizleri uyguladiniz acaba. Suan bende diyet+egzersiz uyguluyorum. Göbek biraz erimeye başladı ama o basenler yok mu o basenler. Kesip atasım var. Erimiyor bir türlü 🙄

Çikolata kelimesi geçince agzimin suyu yerlere varan biri olarak şu ara yaptığım şeyleri söyleyeyim. Kesinlikle almıyorum. Evde olursa dayanamayıp yiyorum çünkü. Ikincisi canım çok tatlı birşey çekerse gün kurusu kayisi yiyorum. Yanında ceviz badem. Ara oğunlerde meyve. Bazı zaman leblebi. Ve tv izlemiyorum çünkü reklamlardaki katur kütür eden dondurmalar catirt sesi iki kilometre öteden duyulan cipsler foş diye açılan kolalar nefsimi çok zorluyor çünkü.

Ben çözümü eve sokmamakta buldum. Çocuklarım bazen istiyor birşeyler atıstırmak , onların sevip benim sevmediğim şeyler alıyorum. Geceleri bile cips çekirdek çikolata yerdim 1 aydan fazla oldu tamamen bıraktım.

Çikolata kelimesi geçince agzimin suyu yerlere varan biri olarak şu ara yaptığım şeyleri söyleyeyim. Kesinlikle almıyorum. Evde olursa dayanamayıp yiyorum çünkü. Ikincisi canım çok tatlı birşey çekerse gün kurusu kayisi yiyorum. Yanında ceviz badem. Ara oğunlerde meyve. Bazı zaman leblebi. Ve tv izlemiyorum çünkü reklamlardaki katur kütür eden dondurmalar catirt sesi iki kilometre öteden duyulan cipsler foş diye açılan kolalar nefsimi çok zorluyor çünkü. Zaten bebisim olduğu için ambalajli gidalardan uzak durmaya çalışıyorum mümkün olduğunca organik şeyler tüketiyorum bu konuda çok sanslisiyim. Çünkü birçok şeyi kendimiz yetiştiriyoruz. Sabah yeni doğmuş yumurtayi alıp bahçeden mis gibi domates salatalık taze sagilmis süt vb bir sürü ürüne sahibiz.bunlarla kahvaltı yapmaya bayiliyorum

Çikolata kelimesi geçince agzimin suyu yerlere varan biri olarak şu ara yaptığım şeyleri söyleyeyim. Kesinlikle almıyorum. Evde olursa dayanamayıp yiyorum çünkü. Ikincisi canım çok tatlı birşey çekerse gün kurusu kayisi yiyorum. Yanında ceviz badem. Ara oğunlerde meyve. Bazı zaman leblebi. Ve tv izlemiyorum çünkü reklamlardaki katur kütür eden dondurmalar catirt sesi iki kilometre öteden duyulan cipsler foş diye açılan kolalar nefsimi çok zorluyor çünkü. Zaten bebisim olduğu için ambalajli gidalardan uzak durmaya çalışıyorum mümkün olduğunca organik şeyler tüketiyorum bu konuda çok sanslisiyim. Çünkü birçok şeyi kendimiz yetiştiriyoruz. Sabah yeni doğmuş yumurtayi alıp bahçeden mis gibi domates salatalık taze sagilmis süt vb bir sürü ürüne sahibiz.bunlarla kahvaltı yapmaya bayiliyorum

Almamak lazım mesela bende evde pilav makarna falan yapmıyorum hiç yaparsam yiyorum çünkü ekmekte nadir alıyoruz ;)
Tabağını bitir yarım yiyip abur cubura abanma

Eve hiç almamak en önemli kural..

Kuruyemiş bulundurun. Kek yapmak yerine onlarla geçiştirin.
Kuru üzüm, kayısı falan tatlı isteğinizi törpüler. Avuç avuç yemeyin tabi ki. Kaseye avuç içi kadar koyun.

Ben de önceden çok alırdım. Hatta bekarken kardeşlerimle abur cubur çekmecemiz bile vardı. Film izlerlen falan iyi giderdi.
Sonra sonra galiba bıkkınlık olduğu için almamaya başlamıştık.

Artık evde olsa bile dolapta beklediği olur. Eşim ısrar etse bile yemediğim çoktur. Arada film, tv izlerken falan yerim..

Yatmadan en geç 1 saat önce bir şey yememeye çok dikkat edin. Sistemi bilinçaltınızda kapatın. Bir şey yemek isterseniz su içip oturun..

Ben de sizinle aynı dertten muzdaripim.Hatta konu bile açtım sizden önce.Evde bulundurmayin diyorlar doğru da evdekilerin suçu ne? Evdekilerin kilo sorunu vs yok.Bütün gün calisip aksam tv nin karsisinda keyif yapmak istiyorlar, haklilar da,seviyorlar da.Olan bana oluyor.Evde bulundurmamak benim icin olası degil.Nefse hakim olmak tek ve kesin cözümü .

Göbek çevresi tehlikeli arkadaşlar, göbek yağlanıyorsa içerdeki organlar da yağlanıp bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyor.

İradeniz zayıfsa, yemin edin 1 ay yemeyeceğim diye. 1 ay sonrasında zaten canınız istemeyecek.

Bir de evde yapılan kek kurabiye daha iyi diye birşey yok, çünkün unun kendisi ofsayt. İçindekiler kısmında sadece un yazsada bir sürü kimyasal da var maalesef. Şeker, yağa değinmeye bile gerek duymuyorum.

Back
X