Öğünlerden asla kesme! Karnın iyice doysun. Bende senin dediğin gibi gün içinde abur cuburu fazla kaçırabiliyordum. Hele ki yemekten sonra fena bir şekilde canım abur cubur çekiyordu. Bunların sebebi şeker tüketimi. Şeker bağımlılığı diye bir şey var ki yakanı bırakmıyor.
That sugar film adlı dokumanter var Youtube’da, izlemeni öneririm. Benim ara ara canım hiç abur cubur çekmiyor. Böyle bir anımda, bu dokumantere bakarak, şekeri artık hayatımdan çıkararma kararı aldım. Paketlenmiş gıda yemiyorum, beyaz ekmek yemiyorum, meyve suyu içmiyorum, doğal gerçek bal yiyorum. Canım çok şeker çektiğinde meyve veya kuru kayısı yiyorum. Bunlar doğal şeker içeriyor ve anında şeker isteğimi karşılayıp kesiyor. Demem o ki şeker bağımlılığından kurtulmadıkca abur cuburu kesemeyeceksiniz. Ha her zaman olmuyor tabi misafirde veya gittiğim bir yerde şeker tüketebiliyorum ama sonuç olarak miğdeme inen şeylerden daha bilinçliyim ve kendimi frenleyebiliyorum. Uzun oldu ama ne yiyip içtiğimize gerçekten dikkat etmemiz lazım.