Abur cubur bagımlılığından kurtulmak

Hamile kalınca bıraktım 😹

Ama kilodan yana hiç sıkıntım olmamaıştı sadece sağlıksıızm diye üzülüyordum .

Merhabalar. Ben çoğu zaman yarım tabak yemek yiyip sonrasında kraker bisküvi çikolata yiyen biriyim. Gün içinde ayrı akşam çayın yanında ayrı. Yedikten sonra pişman oluyorum bir daha böyle yapmayayım diye sonra yine aynı. Bir ara eve hiç almadım bu sefer de canım bsyler istedi akşam 10 da kek yaptım vs. Bu arada 1.66 boya 59 kiloyum. Göbek bölgemden kilo alıyorum. Önceki kıyafetlerim dar gelmeye başladı. Çünkü bildim bileli zayıftim. Ne önerirsiniz ?
bedeniniz gerçek şeker almadığı için sürekli onları yeme ihtiyacı hissediyorsunuz. Bir ara şeker pancarı kullanılan ürünler için reklam çalışması hazırlarken baya bir bilgilenmiştik. yediklerinizin içerisinde gerçek şeker olmadığı için karaciğeriniz şekeri algılayamıyor ve beyne sinyal gidiyor şeker gönder şeker gönder diye. sizde bu sefer daha çok abur cubur yiyorsunuz ama onların hiç birinde gerçek şeker yok. bu sefer karaciğeriniz işlevini tam yapamıyor. ve bu durum size karaciğer büyümesi,yağlanması, kilo,obezite hatta siroza katar götürüyor. ancak meyve, hurma ve kuru meyvelerden gerçek şeker ihtiyacınızı karşılarsanız abur cubur yeme isteğinizde azalacaktır. ilk başlar alışkanlıktan ötürü abur cubur isteyebilirsiniz ama düzenli olarak özellikle de hurma yerseniz bedeniniz gerekli şekeri algılayacak ve yeme isteğiniz azalacak.

Ben de 1 hafta öncesine kadar acayip abur cubur yiyordum. 1 haftada nutellanın büyük kavanozunu bitirmiştim 🙈 kek poğaça.....
Kilo aldı başını gitti tabi. Ve garip olan işte o kadar yememe rağmen sürekli aç hissetmem.
1hafta önce birden kestim abur cubur pilav vs. intermittent fasting Diyetini uyguladım. 1 haftada 4 kilo verdim ve artık acıkmıyorum.

Yemeyin arkadaşlar abur cubur. Resmen bağımlılık yaratıyor. Yeterki isteyin bırakmayı, vücut size uyum sağlıyor zaten.

En iyisi eve almıcaksınız bende cok severdim yerdim ama bıraktım 10 kılo verdım tabi diyetisyen ve spor eslıgınde onun oncesıde 15 kılo verdim. Ama bogazı tutmak lazım.

Öğünlerden asla kesme! Karnın iyice doysun. Bende senin dediğin gibi gün içinde abur cuburu fazla kaçırabiliyordum. Hele ki yemekten sonra fena bir şekilde canım abur cubur çekiyordu. Bunların sebebi şeker tüketimi. Şeker bağımlılığı diye bir şey var ki yakanı bırakmıyor.

That sugar film adlı dokumanter var Youtube’da, izlemeni öneririm. Benim ara ara canım hiç abur cubur çekmiyor. Böyle bir anımda, bu dokumantere bakarak, şekeri artık hayatımdan çıkararma kararı aldım. Paketlenmiş gıda yemiyorum, beyaz ekmek yemiyorum, meyve suyu içmiyorum, doğal gerçek bal yiyorum. Canım çok şeker çektiğinde meyve veya kuru kayısı yiyorum. Bunlar doğal şeker içeriyor ve anında şeker isteğimi karşılayıp kesiyor. Demem o ki şeker bağımlılığından kurtulmadıkca abur cuburu kesemeyeceksiniz. Ha her zaman olmuyor tabi misafirde veya gittiğim bir yerde şeker tüketebiliyorum ama sonuç olarak miğdeme inen şeylerden daha bilinçliyim ve kendimi frenleyebiliyorum. Uzun oldu ama ne yiyip içtiğimize gerçekten dikkat etmemiz lazım.

Hurma, kuru üzüm, leblebi, bitter gibi şeylere yönelsen? Ben diyet yaptigim dönemde bunlardan atıştırırdım; hem saglikli hem ağız oyalayan şeyler, çayla da güzel gidiyor.. Abur cuburlar gibi zararlari da yok..

Geçen istagram da bir diyetisyenin paylaştığı yazıyı gördüm. Muzu dilimleyip üzerlerini kakao ile kaplıyormuş, sonrasında buzluğa atıyormuş. Canı tatlı istediğinde bunlardan tüketiyormuş. Aklınızda olsun.

Eşim sizin gibi abur cubura çok duşkündü.

Benim yaptigim tencere yemegini yarim yer sonra acıkır büsküvi acardı.

Oğlum doğduktan sonra eşimle konuştum. O paketli gıdaların ne kadar zehir olduğunu oğlumuzun alışmaması gerektiğini oğlumuz icin evimize almamamız bizimde yemeyerek örnek olmamız gerektiğini anlattım.

Hatta eve gazlı içeçek ketçap mayonez salam sosis paket dondurma de almamaya başladık.

sonra yavaş yavaş liste genişledi. cips gofret kahvaltılık kavanoz cikolata almamaya başladık. Başta insan zorlanıyor canı cekiyor ama inanın yavaş yavaş bünye de yemeye alışıyor bu sefer başka gıdalara yöneliyorsun.

Ben cipsi çok severdim markette almamak icin savaş verirdim kendimle. Şimdi ise hiç canım cekmiyor. bünyem alıştı.

Başta biraz zor olur ama irade kullanın bırakın abur cuburu. kendiniz icin sağlığınız için.

bizde abur cuburun yerine kuruyemis koymustuk. Sonra kavrulmuş tuzlu kuruyemisinde zararlı olduğunu ögrendim ve ciy kuruyemis almaya basladık. basta tatsız geldi ama simdi ciy kuruyemis daha lezzetli geliyor.

Her şey alışmaya bağlı

Bıktırma yöntemini dene derim ben. Al alabildiğin kadar abur cubur koy önüne kusana kadar ye. Miden bulanacak bir noktadan sonra zaten. Daha sonraları o yediğin şeyleri düşündükçe miden bulanacak, ağzına sürmek istemeyeceksin.

Merhabalar. Ben çoğu zaman yarım tabak yemek yiyip sonrasında kraker bisküvi çikolata yiyen biriyim. Gün içinde ayrı akşam çayın yanında ayrı. Yedikten sonra pişman oluyorum bir daha böyle yapmayayım diye sonra yine aynı. Bir ara eve hiç almadım bu sefer de canım bsyler istedi akşam 10 da kek yaptım vs. Bu arada 1.66 boya 59 kiloyum. Göbek bölgemden kilo alıyorum. Önceki kıyafetlerim dar gelmeye başladı. Çünkü bildim bileli zayıftim. Ne önerirsiniz ?

Eve abur cubur almayın :) Olmayınca yemezsiniz de...

Irade. Sahip çık kendine. Alma evine. Kalori hesapla. Ben 1 haftadır şeker yemedim hiç bisey sifirrr 14 gün yemicem arada kendime söz veriyorum. Fazla kilom yok ama sağlıksız olduğu için . Normalde nutella baklava asigiyim. Ama kendine yatırım yapmak istiyosan yeme. Türk kahvesine tarcın at yanında bitter çikolata ye. Bilmiyorum kendini tutabilirsin yani bisküvi yemezsem nolur ki diye düşünürsen. Motive et kendini

Evde kardeşim var misafirim. Onun için lays gong popkek filan aldım. Ayda yılda bir yiyen çok da aramayan ben hapur hupur yiyorum. Yok arkadaş yok hiç almicaksın. Bir daha tövbe misafirime de meyve kültürü aşılicam.
Len bir buçuk sene önceki mesajım. Olsa da yesek 😂

Diox çayı öneririm ve bizzat kendim ilgileniyorum 30 kilo verdim hikayemi merak ediyorsan mesaj atman yeterli yardımcı olurum

Devamlı abur cubur türü şeyler istiyorsa canınız bir kan değerlerinize baktırın derim ben.
Ben de evlenmeden önce öyleydim, yemek üstüne çıldırmış gibi tatlı bir şeylere saldırırdım her gün yarın yemeyeceğim deyip yine yerdim, kilom almış başını gitmişti, doktora gittim insülin direncim ve pkos olduğumu öğrendim. Tedavim başladı 77den 52ye ekstra hiçbir şey yapmadan düştüm. Çünkü canım gereksiz bir şey istemiyordu.
Simdi pandemi ve hareketsizlik yüzünden birkaç kilo aldım yine ama o tamamen benim suçum 🙈

Çok eski bir konuymuş tam bana göreymiş ya bende de bağımlılık oldu bi gün yemesem bir gün arıyorum çok zararlı annem 1 porsiyon meyve yediğinde şeker oranına çok bişey olmazken market bisküvisinden bikaç tane yese şeker seviyesi artıyor ne kadar zararlı olduğu ortada ama ben çok seviyorum çikolata çikolatalı bisküviler ve çikolata ile olan herşey diyetisyene mi gitmem lazım psikolojik olarak danışmam mı lazım bu konuda pek irademe hakim olamıyorum

Çok eski bir konuymuş tam bana göreymiş ya bende de bağımlılık oldu bi gün yemesem bir gün arıyorum çok zararlı annem 1 porsiyon meyve yediğinde şeker oranına çok bişey olmazken market bisküvisinden bikaç tane yese şeker seviyesi artıyor ne kadar zararlı olduğu ortada ama ben çok seviyorum çikolata çikolatalı bisküviler ve çikolata ile olan herşey diyetisyene mi gitmem lazım psikolojik olarak danışmam mı lazım bu konuda pek irademe hakim olamıyorum

Almayın eve. Evliyseniz eşiniz yapsın market alışverişini siz gitmeyin markete.

Siz gitmek zorundaysanız markete gitmeden liste yapın ihtiyac mazemelerini yazın. Marketteyken sadece listedekileri alın ve çıkın marketten. özellikle karnınız tok gidin.

Yerine başka şeyler koyun. mesela kuru meyve kuru incir kuru kayisi kuru uzum. Çiy kuruyemiş atıştırın canınız abur cubur istediğinde.

Beslenme sekli bir alíkanlıktır. basta zorlanirsiniz ama yeni beslenme sekline alisirsaniz sonrası aklıniza bile gelmez abur cuburlar.

Almayın eve. Evliyseniz eşiniz yapsın market alışverişini siz gitmeyin markete.

Siz gitmek zorundaysanız markete gitmeden liste yapın ihtiyac mazemelerini yazın. Marketteyken sadece listedekileri alın ve çıkın marketten. özellikle karnınız tok gidin.

Yerine başka şeyler koyun. mesela kuru meyve kuru incir kuru kayisi kuru uzum. Çiy kuruyemiş atıştırın canınız abur cubur istediğinde.

Beslenme sekli bir alíkanlıktır. basta zorlanirsiniz ama yeni beslenme sekline alisirsaniz sonrası aklıniza bile gelmez abur cuburlar.
Umarım yapabilirim hergün yemesem de mesela haftada bir kez canım istiyor

Back
X