Abur cubur bagımlılığından kurtulmak

Ben de sizinle aynı dertten muzdaripim.Hatta konu bile açtım sizden önce.Evde bulundurmayin diyorlar doğru da evdekilerin suçu ne? Evdekilerin kilo sorunu vs yok.Bütün gün calisip aksam tv nin karsisinda keyif yapmak istiyorlar, haklilar da,seviyorlar da.Olan bana oluyor.Evde bulundurmamak benim icin olası degil.Nefse hakim olmak tek ve kesin cözümü .
Kilosu olmayan istediğini yiyebilir diye bişey yokki. Paketli gıdalar bir sürü kanserojen içerik barındırıyor. Şeker zaten kendi başına kanser hücrelerinin temel besin kaynağı.

Almıyorum yemiyorum.
Evde sadece kuruyemis,kuru meyve,meyve var.
Öğlen canım tatlı istedi,hemde cikolata istedi,muza kakao serpip yedim tatmin etti beni.
Tarçınlı sütte kesiyor tatlı isteğini.
Atıştırmak için yada açlık krizlerinde tüketmek için enerbio organik pirinç patlağı bulunduruyorum evde sadece,tuzsuz yağsız,gayet hafif ama tok tutuyor. Atıştırdım mı atıştırdım diyorum.
Aslında mantık basit. Hepimiz atışırmak istiyoruz,aç olmasakta istiyoruz,abuk sabuk şeylerin yerine sağlıklısını koyarsak sorun kalmıyor.
Kuruyemiş yada meyve,süt,ayran bunları elinizin altında bulundurup atıştırmak isteyince abartmadan yerseniz kilo almazsınız.

Göbek çevresi tehlikeli arkadaşlar, göbek yağlanıyorsa içerdeki organlar da yağlanıp bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyor.

İradeniz zayıfsa, yemin edin 1 ay yemeyeceğim diye. 1 ay sonrasında zaten canınız istemeyecek.

Bir de evde yapılan kek kurabiye daha iyi diye birşey yok, çünkün unun kendisi ofsayt. İçindekiler kısmında sadece un yazsada bir sürü kimyasal da var maalesef. Şeker, yağa değinmeye bile gerek duymuyorum.
Haklısın peki yulaf unu hakkında fikrin ne? Ben onu nispeten daha sağlıklı bulduğum için yulaf unu kullanıyorum bu ara kek istersem,çok az unla muzlu,avokadolu şekersiz brownie yapıyorum gayet güzel oluyor,yağ kullanmıyorum, dışardan almaktan iyidir diye düşünüyorum aslında ama un tabi en nihayetinde.

Haklısın peki yulaf unu hakkında fikrin ne? Ben onu nispeten daha sağlıklı bulduğum için yulaf unu kullanıyorum bu ara kek istersem,çok az unla muzlu,avokadolu şekersiz brownie yapıyorum gayet güzel oluyor,yağ kullanmıyorum, dışardan almaktan iyidir diye düşünüyorum aslında ama un tabi en nihayetinde.
Mümkünse kendin yulafı öğüt derim, ya da organik al. Glütensiz yaşam diyorsan, yulafı da çapraz bulaşmadan ötürü pek tavsiye etmiyorlar, ama ben de arada tüketiyorum.

Badem ve teff unu da alternatif olabilir. Bu ikisini keçi boynuzu unu ile karıştırınca efsane kek oluyor ;)

Her gün 1 litre kola içen 1 paket cipsi bitiren 1 paket çikolatayı yarım saatten kısa sürede bitiren ben bile artık bunları ağzıma koymayıp 2 ayda 9-10 kg verdiysem herkes başarır bunu.Yine de zorlanıyorsanız alternatif tarifler var.

Kilosu olmayan istediğini yiyebilir diye bişey yokki. Paketli gıdalar bir sürü kanserojen içerik barındırıyor. Şeker zaten kendi başına kanser hücrelerinin temel besin kaynağı.
Bir de eşim
Eşim gazli icecege de cok düskun.Ben cok sevmem onu hatta cok nadir icerim.Böbrek tasi oluşmasini destekliyor ekstra zarari .Eşim taş ameliyati oldugu halde ki neler çekti vazgeciremedim.....

Mümkünse kendin yulafı öğüt derim, ya da organik al. Glütensiz yaşam diyorsan, yulafı da çapraz bulaşmadan ötürü pek tavsiye etmiyorlar, ama ben de arada tüketiyorum.

Badem ve teff unu da alternatif olabilir. Bu ikisini keçi boynuzu unu ile karıştırınca efsane kek oluyor :KK66:
Organik alıyorum,benim oğlanın çorbalarına da yulaf unu kullanıyorum,beyaz un yerine,bazı çorbalar unsuz olmuyor çünkü.
Hindistan cevizi unu,teff unu da kullaniyorum kendime aslında un kullanmak gerektiğinde,gluten açısından değilde sağlık tarafindan yaklasiyorum. Bademi kendim çekip kullanabiliyorum tatlılarda.
Tarif versen mi şimdi elin degmisken bize şu efsane kekin.

Mutfakta Kruvasan hamuru mayalanıyor :kk77: abur cubur dolabım var. İçinde bir ben eksiğim. kitkat, eti karam, eti topkek (portakallının hastasıyım), ruffles veya lays sade, eti turti (frambuazlı), jiff fıstık ezmesi, Nutella, Fiskobirlik fındık ezmesi:KK200: bunlardan biri evde eksik olsun. Hiç üşenmem giyinir kuşanır markete giderim. Markette kalmamış mı, uzaktaki markete giderim:KK48: elli defa sokaktaki çocuklara dağıttım tüm zulamı. Bu kez bırakıcam dedim:mapus: sanki onlar beni bırakmış gibi depresyona girdim:KK14: hasılı, ben pes ettim. Az yiyorum ama illa bunlar elimin altında olacak. Evde yaptığım kruvasanlar, envai çeşit kurabiye, kek de cabası:oha:

Organik alıyorum,benim oğlanın çorbalarına da yulaf unu kullanıyorum,beyaz un yerine,bazı çorbalar unsuz olmuyor çünkü.
Hindistan cevizi unu,teff unu da kullaniyorum kendime aslında un kullanmak gerektiğinde,gluten açısından değilde sağlık tarafindan yaklasiyorum. Bademi kendim çekip kullanabiliyorum tatlılarda.
Tarif versen mi şimdi elin degmisken bize şu efsane kekin.

Canım epeydir yapmadım, uydurduğum bir tarif, ama netice pufidik pufidik bir kek oluyordu.

Birebir hindistan/ teff unu katıyordum ben. 2 şer kaşık gibi, keçi boynuzu biraz daha fazla, onu da tadına bakarak karar veriyordum. Karışımı kek harcı kıvamına getirmeye yetecek kadar süt, 1 yumurta, çok az yağ
biraz da karbonat. Bu malzemeden 2 kişilik kek çıkıyordu.

Hazır unlar hakkında haklısın, içinde ne olduğundan emin olmak çok zor. Bir de yulaf çabuk bozulan bir gıda, tam hatırlamıyorum ama mantar üretiyormuş sanırım. Ben eskiden ekmeğini çok tüketirdim, yulaf ezmesini alıp rondoda çekiyordum, hiç ununu tüketmedim.

Karatay nohut, mercimek vs dahil, hiç birşeyin un olarak satılanını tavsiye etmiyor.

Canım epeydir yapmadım, uydurduğum bir tarif, ama netice pufidik pufidik bir kek oluyordu.

Birebir hindistan/ teff unu katıyordum ben. 2 şer kaşık gibi, keçi boynuzu biraz daha fazla, onu da tadına bakarak karar veriyordum. Karışımı kek harcı kıvamına getirmeye yetecek kadar süt, 1 yumurta, çok az yağ
biraz da karbonat. Bu malzemeden 2 kişilik kek çıkıyordu.

Hazır unlar hakkında haklısın, içinde ne olduğundan emin olmak çok zor. Bir de yulaf çabuk bozulan bir gıda, tam hatırlamıyorum ama mantar üretiyormuş sanırım. Ben eskiden ekmeğini çok tüketirdim, yulaf ezmesini alıp rondoda çekiyordum, hiç ununu tüketmedim.

Karatay nohut, mercimek vs dahil, hiç birşeyin un olarak satılanını tavsiye etmiyor.
Anladım teşekkurler tarif için.
Bende genelde karışım yapiyorum unları,nohut unu da ekleyebiliyorum bazen. Hepsini buzdolabında kapali kavanozlarda muhafaza ediyorum bozulma ihtimaline karşı.
Her gün tüketilmiyor bizde de,ayda alemde bir kriz zamanı,birde ben krep yapmak için kullanıyorum, yumurta sade yiyemediğim için.
Beyaz un almayali eve çok olmuştur.
Un,hatta kahve bile riskli.
Türk kahvesi seviyorum ben mesela günde 2 tane içerim,onu çektirip alirsam mis gibi kahve kahve kokuyor,tadı da öyle. Geçen gün marketten kapali paket aldım acelem vardı,rengi,kokusu bambaşkaydı, acayip ya. Dedim buna bile birşeyler katmışlar yuh.
Ne yediğimizi bilelim de,hic mi denetlemiyorlar vallahi içerik okumaktan bıktık,onlara bile güvenemiyorum ya neyse.
Şeytan diyor al başını git çiftlikte yaşa,kendin yetiştir kendin ye.

Vallahi ben günde 10 bin adim atiyorum uzun süredir; şunu gözlemledim ki hareket evet süper ama beslenme düzeni ve saglikli beslenme en süperi ve önemlisi
17-19 yaşlarda ben daha çok evde müzik açardım dans ederdim çok etkisini görmüştüm şimdi yapmadığım için pişmanım :rolleyes:

Nefse hukmetmek yememek gerekiyor ama yine de arada bir yemeden olmuyor. Hic yemeyenlerin onunde saygiyla egiliyorum. Tamamen hayattan cikarmak gerek ama iste. Ben yesil cay iciyorum, demlenmis cay cok agir geldiginden. Kismen daha az tatli yiyesim geliyor boyle. Yersem de kendimi frenliyorum cok yememek icin. Mesela dislerimi fircalarsam aksam, ondan sonra ne yiyor ne iciyorum. Bunun haricinde gunde 1, 1.5 saat bisikletle isime gidip geldigim icinde hergun sporumu yapmis oluyorum. Su an icin kilo sorunum olmasa da yas 35 olunca daha dikkat ediyorum🤷‍♀️

Back
X