Abur cubur bagımlılığından kurtulmak

Ben de böyleyim yemek yerken çayın yanında ne yiyeceğimi düşünüyorum bu sebeple de kilo veremiyorum birkaç defa kuru meyve ceviz fıstık denedim iyi de gidiyordum ama şimdi yine aynı

Bende eve alırsam kesin yiyorum. Bu yüzden artık almıyorum. Suyumun içine kabuk tarçın atıyorum eskisi kadar tatlı ihtiyacım olmuyor.

Bu is kafada bitiyor inanin. Ben de abur cubur hastasiyim. Bir bucuk aydir yalniz haftada bir gun istedigimi yiyorum. Mola gunu, ödul gunu gibi yapiyorum yani. Tatli tuzlu ne istersem yalnizca bir gun sinirsiz yiyorum. Geri kalan alti gunde de diyet ve spor yapiyorum. Bes bucuk kilo verdim. Hic yemiycem diye kendimi sıkarsam hic olmuyo. Yalnizca pazar gunu ara verip kendime yaptigim profiterolmus, soslu makarnaymis, pizza cikolataymis hepsinden yiyorum. Bence super bi yontem. Cunku tamamen kesince daha bi gozunde kiymete biniyo tum o yemediklerin.

Ben kendime “yersen vallahi ölersin” 🤪 deyip tutuyorum kendimi. Gerçekten öleceğimi düşünüyorum yersem, bu da başka takıntılı bi hal. 😂 beterin beteri var yani. İrade meselesi tamamen, asla eve girmeyince insanın canı da bir süre sonra istemiyor. Yediklerime dikkat ederken sadece haftanın bir günü her istediğimi yiyordum, suflesi olsun pizzası olsun hamburger ohoo.. diğer 6 gün dikkat edip hep sağlıklı beslendiğim için hiçbir şekilde kilo almadım, aksine verdim..

Bende ayni sizin gibiyim.çocukluğumdan beri bu bağimliliğimdan kurtulamadm.şimdi yaş oldu 33 ve ancak patlak verdi. insülin direncim çıktı.teşhis konali 4-5 ay olmuştur.bu süre içinde 12 kilo aldm.halada alıyorum önüne geçemiyorum.kendime inanamiyorum nasl bu hale geldim diye ama artk dank etti abur cuburu tamamiyle hayatimdan çıkartmaya uğraşıyorum.kesinlikle doktora gitmenizi tavsiye ederim.uygun diyetle yeme aliskanliklarinizi bir düzene sokmalisinz.mesela caniniz çok tatli istediğinde meyve yiyin.ara ara yoğurt tüketin ki şekerinz dengelensin.bol su tüketin hatta içine çubuk tarçin koyun.en önemlisi aç kalmamak.az az ama sık yemek.bu şekilde insanin aklına bile gelmiyormuş abur cubur.aslinda tamamiyle dengesiz beslenmkten kaynakli.bende yeni anladm

Bende icim kiyilinca hemen cips pogca gibi şeyler yiyorum gündüz pasta yapıyorum akşamları olmazsa olmuyor benim de kıyafetlerim dar geliyo artık her pazartesi rejim yapicam diyorum olmuyo

Bende de cips hastalığı var. tam bırakacam diyorum kurutulmuş domatesli bi cips yapmışlar akıllara zarar. 10 paket yiyebilirim bi oturuşta.

Eve abur cubur almayın, akşamdan salata vs hazırlayın küçük saklama kaplarında acıktığınız zaman onları yiyin. Evde abur cubur bulamazsanız bir iki dolanıp tekrar yerinize oturuyorsunuz. Ben de sizin gibiydim çözümü eve almayarak ve sağlıklı şeyler atıştırarak buldum. :KK49:

Her gün 1 litre kola içen 1 paket cipsi bitiren 1 paket çikolatayı yarım saatten kısa sürede bitiren ben bile artık bunları ağzıma koymayıp 2 ayda 9-10 kg verdiysem herkes başarır bunu.Yine de zorlanıyorsanız alternatif tarifler var.

2 ayda 9-10 kiloyu nasıl verdiniz? Bende bi 12-13 kilo vermek istiyorum. Cips kola çok tüketmem ama çikolata ve hamur işine dayanamıyorum. 😐

2 ayda 9-10 kiloyu nasıl verdiniz? Bende bi 12-13 kilo vermek istiyorum. Cips kola çok tüketmem ama çikolata ve hamur işine dayanamıyorum. 😐
Öncelikle neden kilo aldığımı sorguladım ev yemeklerini porsiyon kontrollü yememe rağmen abur cuburu çok yiyordum.Bana abur cubur kilo aldırıyordu.Canım çok isteyince alternatif tariflere yöneldim.İçinde dolu dolu şeker, palm yağı olunca az yemekten bile korkuyorum. Çikolatada da 1 ya da 2 kare sadece "bitter" çikolata yiyorum.Muz ve kakao ikilisi varmış ama hiç denemedim.Makarnada yedim ama yoğurtla ve porsiyon kontrollü yedim ve suyu asla unutmadım.Birde diyet kafasından çıktım şu an diyette değil sağlıklı beslenme modundayım.Ve öncelikle küçük hedefler koyun kendinize :rapci:

Merhabalar. Ben çoğu zaman yarım tabak yemek yiyip sonrasında kraker bisküvi çikolata yiyen biriyim. Gün içinde ayrı akşam çayın yanında ayrı. Yedikten sonra pişman oluyorum bir daha böyle yapmayayım diye sonra yine aynı. Bir ara eve hiç almadım bu sefer de canım bsyler istedi akşam 10 da kek yaptım vs. Bu arada 1.66 boya 59 kiloyum. Göbek bölgemden kilo alıyorum. Önceki kıyafetlerim dar gelmeye başladı. Çünkü bildim bileli zayıftim. Ne önerirsiniz ?

Merhaba. Genelde 'eve almayın' önerisinde bulunmuşlar ama kimse fiyatlardan dem vurmamış.

Bilinçlendikten sonra abur cubura verilen paraya acıyorum artık.

Markete gittiğim zaman abur cubur reyonunu transit geçiyorum. O bölüme hiç girmiyorum.

Eğer boş bulunup girdiysem beni cezbeden bir abur cubur olursa öyle hemen market arabasına atmıyorum. Önce elime alıyorum, besin öğeleri tablosunu inceliyorum.

İçinde ne kadar şeker,yağ,koruyucu vs var bunları okuyorum. Sonra gramajına ve fiyatına bakıyorum. Birkaç dakikada yiyip bitireceğim bunu, değer mi? diyorum.

Bu boş kaloriyi alacağıma bu paraya gider meyve alırım diyorum. Ki çok yapmışlığım vardır. (bir bisküvi yerine bir muz mesela.)

Benim abur cuburdan buz gibi soğumam; birincisi, artık onları sevimli görmeyişim yani besin değeri olmayan, gereksiz ve boş kalori içeren çöp diye adlandırmam. İkincisi; fiyatlardan dolayı oldu.

Gramajları azalıyor fiyatlar ya aynı kalıyor ya da artıyor.

Evde kek,kurabiye yapmak ise tamamen alışkanlık meselesi.

Kek yerine daha sağlıklı bir tercih olarak; çayın yanına çiğ kuruyemişlerden mix yapıp yiyebilirsiniz. (1 ceviz, 3 çiğ badem, 2 çiğ kaju gibi yoksa kuruyemişler çok kalorili dikkatli tüketmek lazım.)

Çok canınız çekerse 10 günde 1 kek yapıp dilimleyip buzluğa atabilirsiniz. Çayın yanına bir tane yiyebilirsiniz. Önemli olan porsiyon kontrolüdür.

Mutfakta Kruvasan hamuru mayalanıyor :kk77: abur cubur dolabım var. İçinde bir ben eksiğim. kitkat, eti karam, eti topkek (portakallının hastasıyım), ruffles veya lays sade, eti turti (frambuazlı), jiff fıstık ezmesi, Nutella, Fiskobirlik fındık ezmesi:KK200: bunlardan biri evde eksik olsun. Hiç üşenmem giyinir kuşanır markete giderim. Markette kalmamış mı, uzaktaki markete giderim:KK48: elli defa sokaktaki çocuklara dağıttım tüm zulamı. Bu kez bırakıcam dedim:mapus: sanki onlar beni bırakmış gibi depresyona girdim:KK14: hasılı, ben pes ettim. Az yiyorum ama illa bunlar elimin altında olacak. Evde yaptığım kruvasanlar, envai çeşit kurabiye, kek de cabası:oha:

Benimde az önce abur cuburlara demediğim kalmamıştı. :KK48:

Sizin mesajınız ise abur cubura özendiriyor ama. :KK48: ballandıra ballandıra anlatmışsınız. :KK48:

Valla aylık abur cubur masrafınızı merak ettim. :)

O saydıklarınızın tek tek fiyatına bakasım geldi. :) Sanırım sigara gibi aylık bir abur cubur gideriniz var. :KK64:

Almamak lazım mesela bende evde pilav makarna falan yapmıyorum hiç yaparsam yiyorum çünkü ekmekte nadir alıyoruz :KK66:
Tabağını bitir yarım yiyip abur cubura abanma

Basit karbonhidratlardan tüketmiyorsanız sebze ve protein ağırlık mı besleniyorsunuz? Nasıl doyuyorsunuz? :)

Bu forumda bu tarz mesajları nadir görüyorum. Pilav, makarna, ekmek yemeyen hamur işleri ve türevlerini hiç yemez. Ne yiyip ne içersiniz merak ettim.

Bende ekmeği tam buğday almaya çalışıyorum ama porsiyon kontrolü yapmakta zorlanıyorum. Ve tam buğday spagetti ve bulgur pilavı yiyorum sadece. Ama sizin gibi kesmeyi başaramadım.

Ben de sizinle aynı dertten muzdaripim.Hatta konu bile açtım sizden önce.Evde bulundurmayin diyorlar doğru da evdekilerin suçu ne? Evdekilerin kilo sorunu vs yok.Bütün gün calisip aksam tv nin karsisinda keyif yapmak istiyorlar, haklilar da,seviyorlar da.Olan bana oluyor.Evde bulundurmamak benim icin olası degil.Nefse hakim olmak tek ve kesin cözümü .

Vallahi ben günde 10 bin adim atiyorum uzun süredir; şunu gözlemledim ki hareket evet süper ama beslenme düzeni ve saglikli beslenme en süperi ve önemlisi

Siteminizi çok haklı buldum. Kesinlikle olan yemeyene oluyor.

Hani, kaçamıyorum daha ne yapayım diyorsunuz belli ki.

Şu videoyu izlemediyseniz izleyin lütfen, yardımcı olabilir size.

+

Sadece kilo sorunu değil ki hazır gıdalar senin iç organlarına da zararlı. Şimdiden sağlıklı beslenmeye geçersen geleceğe yatırım yapmış olursun.

Bir de eğer meyve yersek canımız o kadar da tatlı, şekerli aburcuburlar çekmiyor. Şeker ihtiyacımızı oradan karşılamış oluyoruz.

Basit karbonhidratlardan tüketmiyorsanız sebze ve protein ağırlık mı besleniyorsunuz? Nasıl doyuyorsunuz? :)

Bu forumda bu tarz mesajları nadir görüyorum. Pilav, makarna, ekmek yemeyen hamur işleri ve türevlerini hiç yemez. Ne yiyip ne içersiniz merak ettim.

Bende ekmeği tam buğday almaya çalışıyorum ama porsiyon kontrolü yapmakta zorlanıyorum. Ve tam buğday spagetti ve bulgur pilavı yiyorum sadece. Ama sizin gibi kesmeyi başaramadım.
Ya ben mide küçültme olduğum için hemen doyuyorum ama şu kesin ki basit karbo almazsanız daha kolay doyuyorsunuz ve açıkmıyorsunuz herşeyi yiyorum ama tadına bakmalık pilav makarnada en son ne zaman yaptım hatırlamıyorum çok çok nadir eşim illa isterse ki oda dikkat ediyor ondan sorun olmuyor ;)

Mesela bi çorba içtiniz sonra sebze yemeği veya et türü 1 dilim tam tahıllı yoğurt salata doymama ihtimaliniz bence yok ;) yani mide küçültme olmak herşeyi tek başına yapmıyor maalesef hayat şeklimizi de değiştiriyoruz

Bu arada sağlıklı beslenmeyle alakalı insatada çok fazla sayfa var takip edebilirsiniz abur cuburuda evde yapın en azından daha sağlıklı önemli olan üşenmemek

Back
X