• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abur cuburu kesemiyorum :(

MerveFurkaninAnnesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
11
10
3
31
Hayırlı akşamlar hanımlar. oğlum 4 aylık oldu ve artık eski kiloma ve ondan da daha çok düşmek istiyorum ama en büyük belam abur cuburu yemek akşam çayın yanına.. şekersiz çaya da bi türlü alışamadım. siz nasıl kestiniz bu abur cubur sevdasını.. Aşırı çok sevenler zaten beni anlicaktır

aynı dert bendede var şu doguştan iştahsızlara bayılıyorum her zaman çok işhahlı oldum 40 a dogru gidiyorum ve metobolizma artık götürmüyor bu sene ilk defa 70 leri gördüm yaşlı ve hantal olmak istemitorum kilo insanı yaşlı gösteriyor:KK43:

Bende en çok çok yiyip ye kilo almayan insanlara bayılıyorum. Sen yine iyisin haline şükür et beterden beteri vardır bence bi kadın 65- 70e kadar müsaadesi var ordan sonra insan düşünmesi lazım tabi manken gibi olmak istiyorsan o ayrı.. Misafir geliyor mecbur bişeyler yapıyorum sonra kalan şeyleri buzluğa atıyorum eşim yemiyor buzluğa atilmicak olanları yiyorum bıktım artık. kesemiyorum şu yağlı şeyleri yemeye.. belki biri bi fikir verir ise yarayan ondan yazdım ama galiba herkes nefsine hakim olabiliyor benim gibi değiller

Bende en çok çok yiyip ye kilo almayan insanlara bayılıyorum. Sen yine iyisin haline şükür et beterden beteri vardır bence bi kadın 65- 70e kadar müsaadesi var ordan sonra insan düşünmesi lazım tabi manken gibi olmak istiyorsan o ayrı.. Misafir geliyor mecbur bişeyler yapıyorum sonra kalan şeyleri buzluğa atıyorum eşim yemiyor buzluğa atilmicak olanları yiyorum bıktım artık. kesemiyorum şu yağlı şeyleri yemeye.. belki biri bi fikir verir ise yarayan ondan yazdım ama galiba herkes nefsine hakim olabiliyor benim gibi değiller
Bende varım senin gibi. Hayatım abur cubur. Bebelerin 7 aylık oldu daha kendimi yeni yeni frenliyorum. Sıfıra indirebilir miyim onu da bilmiyorum

aynı dert bendede var şu doguştan iştahsızlara bayılıyorum her zaman çok işhahlı oldum 40 a dogru gidiyorum ve metobolizma artık götürmüyor bu sene ilk defa 70 leri gördüm yaşlı ve hantal olmak istemitorum kilo insanı yaşlı gösteriyor:KK43:
Hakkını helal et abla yaşını görmedim ben senden bence hiç üzülme biz genciz ondan daha çok takıyoruz kafaya 40 yaşında olsam 70e şükür ederim benim

Bende varım senin gibi. Hayatım abur cubur. Bebelerin 7 aylık oldu daha kendimi yeni yeni frenliyorum. Sıfıra indirebilir miyim onu da bilmiyorum
Ben birde karadenizliyim hayatım çayla geçiyor öyle bi iki bardak ta yetmiyor her akşam. şekersiz çaya alışmam lazım bu an önce çok kendime sinirliyim. öyle yağlı yemekler falanda yemiyorum hergün çeşit çeşit ama şu abur cubur işi karıştırıyor dengemi veremiyorum kilo

Ben birde karadenizliyim hayatım çayla geçiyor öyle bi iki bardak ta yetmiyor her akşam. şekersiz çaya alışmam lazım bu an önce çok kendime sinirliyim. öyle yağlı yemekler falanda yemiyorum hergün çeşit çeşit ama şu abur cubur işi karıştırıyor dengemi veremiyorum kilo

Kaç kilosun şu an. Doğum öncesinde kilon neydi?

Ben 74 ile hamile kalıp, 90 ile doğuma gittim. Ne güzel 40 gün 78 kilodayken, ne olduğumuz anlamazdan 85 oldum. Sonra kilo vermek istedikçe üstün iki kilo daha alıp 87 olmuştum ki, ne yapıyorsun maviss yeter dedim. Şimdi emziriyorum ve 84,5 kiloyum. Senin durum daha mı kötü benden acaba merak ettim

Ben ne güzel kilo vermiştim, abur cuburu kesmiştim.
Gayet sağlıklı besleniyordum ki bir baktım hamile kalmışım.
Sil baştan ben de geçeceğim bu yollardan malesef ki.

Allah yardımcınız olsun, abur cubur sevdası bende de var malesef.
O yüzden çok iyi anlıyorum sizi.

İlk kestiğim zamanlar zorlanmadım değil, fakat çalıştığım için kendimi frenlemek daha kolay olmuştu.
İş yerinde frenliyordum kendimi, evde de çocuk var görüp alışmasın diye aldırmıyordum.
Ama yine de ufak tefek kaçamaklarım oluyordu, yalan değil, fakat bu kaçamakları haftada 1 defaya mahsus olmak üzere yapıyordum, özellikle çocuk uyuduktan sonra.

Netice 73 kilodan 63 kiloya kadar düşmüştüm.
Bakalım doğumdan sonra ne olacak, kaç kilo olup ne ile boğuşacağım ben bile bilmiyorum... :işsiz:
Kilo almak kolayda vermesi mesele işte... :KK51:

Kaç kilosun şu an. Doğum öncesinde kilon neydi?

Ben 74 ile hamile kalıp, 90 ile doğuma gittim. Ne güzel 40 gün 78 kilodayken, ne olduğumuz anlamazdan 85 oldum. Sonra kilo vermek istedikçe üstün iki kilo daha alıp 87 olmuştum ki, ne yapıyorsun maviss yeter dedim. Şimdi emziriyorum ve 84,5 kiloyum. Senin durum daha mı kötü benden acaba merak ettim

Ben 3 ay boyunca rahatım yani emziriyorum çok şükür bebek te gece uyuyor uykusuzluk sorunu yaşamadım, evde iş yemek yapmadım çünkü annemler kayınvaldemler vardı ben yurt dışında doğurdum sonra eşimin memleketine gittik öylece 3 ay rahat geçti daha 1 ay oldu çok yorucu geçiyor çünkü kimsenin yok yardım demek. misafir geldiğinde herşeyi kendim hallediyorum bebekle.. 87ydim ben en son hastahanede çıktığımda sadece beş kilo gitmiş bu 1 ayda da 5 kilo vermişim 83üm. doğuma 93 gibi girdim. aynı kaderi paylaşıyoruz demek ki :D

Ben ne güzel kilo vermiştim, abur cuburu kesmiştim.
Gayet sağlıklı besleniyordum ki bir baktım hamile kalmışım.
Sil baştan ben de geçeceğim bu yollardan malesef ki.

Allah yardımcınız olsun, abur cubur sevdası bende de var malesef.
O yüzden çok iyi anlıyorum sizi.

İlk kestiğim zamanlar zorlanmadım değil, fakat çalıştığım için kendimi frenlemek daha kolay olmuştu.
İş yerinde frenliyordum kendimi, evde de çocuk var görüp alışmasın diye aldırmıyordum.
Ama yine de ufak tefek kaçamaklarım oluyordu, yalan değil, fakat bu kaçamakları haftada 1 defaya mahsus olmak üzere yapıyordum, özellikle çocuk uyuduktan sonra.

Netice 73 kilodan 63 kiloya kadar düşmüştüm.
Bakalım doğumdan sonra ne olacak, kaç kilo olup ne ile boğuşacağım ben bile bilmiyorum... :işsiz:
Kilo almak kolayda vermesi mesele işte... :KK51:
sende de çay sevdası var mı ? çay öyle kuru kuru içilmiyor bende eşime bana çikolatalali şeyler alma alacaksan kıraker ve sadece çekirdek al diyorum ama evde olunca tutamıyorum kendimi :( kuru çay içmek tuzsuz yemek gibi geliyor bana..

Hayırlı akşamlar hanımlar. oğlum 4 aylık oldu ve artık eski kiloma ve ondan da daha çok düşmek istiyorum ama en büyük belam abur cuburu yemek akşam çayın yanına.. şekersiz çaya da bi türlü alışamadım. siz nasıl kestiniz bu abur cubur sevdasını.. Aşırı çok sevenler zaten beni anlicaktır
bu sorunu bende daha çözmedim kendimde bende bırakamıyorum

Yok ben kuru kuru yiyemem çayla sürekli ama ben çayla bisküvi vazgeçilmezim nasıl bırakı cam bilmiyorum

sende de çay sevdası var mı ? çay öyle kuru kuru içilmiyor bende eşime bana çikolatalali şeyler alma alacaksan kıraker ve sadece çekirdek al diyorum ama evde olunca tutamıyorum kendimi :KK43: kuru çay içmek tuzsuz yemek gibi geliyor bana..

O zaman çayı içmeyeceksin...
Ben kahve sevdalılarındanım ve kurabiyesiz bir kahve düşünemiyorum... :-)
Çayı eskiden şekerli içerdim, fakat iş yerinde de devamlı çay servisi olduğu için şeker kullanmaya kullanmaya alıştırdım kendimi.
Tatlıları herkes kadar çok severim, uzak durdum.
Mesela doğum günü etkinlikleri çok olur eşimin sülalesinde, her doğum gününde envai çeşit şey hazırlanır.
Ben hepsinden tadardım azar azar, pastaya gelince "yok almayayım" demek çok güzel bir duygu haline gelmişti.
Böyle böyle kendimi frenleyerek vermiştim kiloyu.

Zaten kilo vermeye başladıktan sonra ardı geliyor.
Çünkü insanlar "aaa ne kadar zayıflamışsın" dedi mi iş bitiyor.
O hazzı kaybetmemek için insan frenliyor kendini.
Sanırım bu herkeste böyledir, ego tatmini gibi birşey... :-)

Siz de kendinizi doğru motive edin.
Yağlı şeylerden uzak durun, sebze ağırlıklı beslenin.
Çikolata, kurabiye, özellikle çekirdek (çok yağlıdır aslında), hepsinden uzak durun.
Frenleyin kendinizi...
İnşallah muvaffak olursunuz, ideal kilonuza kavuşursunuz... :KK39:

Bir ara piknik bisküvilere sarmıştım ben, aman yarabbi ne güzeldi onlar.
Çayla beraber mis... Fakat artık bulamadığımdan, almıyorum da.
İnsan bu, canı herşey çekiyor.
"Canım çekmiyor" diyen yalan söyler.

:-):-):-)

Ben şimdi zayıflamak istediğim için kendimi frenleme ye çalışıyorum ama başarı oranım düşük bakalım insallah

O zaman çayı içmeyeceksin...
Ben kahve sevdalılarındanım ve kurabiyesiz bir kahve düşünemiyorum... :-)
Çayı eskiden şekerli içerdim, fakat iş yerinde de devamlı çay servisi olduğu için şeker kullanmaya kullanmaya alıştırdım kendimi.
Tatlıları herkes kadar çok severim, uzak durdum.
Mesela doğum günü etkinlikleri çok olur eşimin sülalesinde, her doğum gününde envai çeşit şey hazırlanır.
Ben hepsinden tadardım azar azar, pastaya gelince "yok almayayım" demek çok güzel bir duygu haline gelmişti.
Böyle böyle kendimi frenleyerek vermiştim kiloyu.

Zaten kilo vermeye başladıktan sonra ardı geliyor.
Çünkü insanlar "aaa ne kadar zayıflamışsın" dedi mi iş bitiyor.
O hazzı kaybetmemek için insan frenliyor kendini.
Sanırım bu herkeste böyledir, ego tatmini gibi birşey... :-)

Siz de kendinizi doğru motive edin.
Yağlı şeylerden uzak durun, sebze ağırlıklı beslenin.
Çikolata, kurabiye, özellikle çekirdek (çok yağlıdır aslında), hepsinden uzak durun.
Frenleyin kendinizi...
İnşallah muvaffak olursunuz, ideal kilonuza kavuşursunuz... :KK39:
ay allah razı olsun inşallah kilo vermeye başlarız bizde ozaman gerçekten insan gaza gelip daha çok veriyor ama başını getirmek önemli. boğazını kesmek önemli :)

Yazılanları tek tek okudum. Tek değilmişim dedim. 2 aylık bebeğim var emziriyorum.:KK46: Daha çok yeni biliyorum ama karşı koyamadığım tatlı isteğimle 63 ken birden 65 oldum. Süt azalmasın diye diyette yapamıyoruz. İki gündür Makul miktarda yemeye çalışıyorum. Pekte başarılı değilim :KK61: beraber bir konu açıp birbirimize destek olarak az yemeye mi çalışsakki

Kızlar iki çocuğum var abur cubur sizden fazla yiyordum inanın bağımlıydım adeta sonra that sugar belgeseli izledim dedim zehirleniyoruz kendimizi hasta ediyoruz ve çocuklarım ve ben şekeri min. düzeyde yiyorum yediriyorum yani cok nadir hiç kimsenin canı şeker glikoz vs şeyler istemiyor hayret verici.market reyonunda kimsenin gözü ona buna dönmüyor gerçekten.
Saglikli olan kuru yas meyve bal pekmez tüketiyoruz kılo veremedim o ayrı çünkü sağlıklı besinlere çok yüklendim..ama bu yaşam tarzı beni daha iyi yaptı
Birden kesin arkadaşlar birden.. o zaman kolay oluyor
Kendinize iyi bakın

Back
X