Abuzittinin Maceraları

pinknymph

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
190
3
Abuzittinin Maceraları (Türkçe Adventure Oyunu)




Yapimci: theSilentMotel
Türü: Mecera-Komedi
Platform: Şimdilik yalnızca Pc
Dil: %100 Türkçe
Boyut: 13 mb
Oyun Gereksimleri: Mouse, klavye, monitör, kasa

Konusu: Hiç bir şeyi beceremeyen Abuzittin'e bir gün askerlik arkadaşı nişana kadar onda kalması için son derece pahali bir nişan yüzüğü verir ama Abuzittin bu yüzüğü kaybeder. 1 hafta içinde yüzüğü geri bulması gerekir. Ne varki yeni bir yüzük satın alamayacağı için en yakın arkadaşı ile birlikte aynısından yeni bir yüzük çalmaya kalkışırlar ve başlarına gelmedik kalmaz. Abuzittin bir yandan yüzüğü bulmaya çalışırken farkında olmadan kendisini büyük bir dolandırıcılık çetesni karşısında bulur ve onu bir çok süpriz beklemektedir

UYARI:OYUNU TAM VERİLİMİLKTE OYNAYABİLMEK İÇİN 1024*768 ÇÖZÜNÜRLÜKTE OYNAYINIZ

Tam çözümü

Bölüm 1 Murat
Kapı çalıyor, ortadaki kapıyı açın, gelen Abuzittin’in askerlik arkadaşı Murat. Murat nişanlanacağını ve yüzüğün adetlere göre nişan gününe kadar damadın en yakın iki arkadaşının saklaması gerektiğini anlatıyor. Bu arada komik askerlik anılarından bir bölüm izliyoruz, Murat gittikten sonra Abuzittin’in odasına bir göz atalım.
İçersi çok kötü kokuyor, pencereyi açıp odayı havalandırın. Yatağa tıklayın ve biraz uyuyun, dolaba tıklayın ve kıyafetlerinizi giyin. Bu arada yüzük ortadan yok olacak. Pencereye tıklayın, hırsızın yüzüğü çaldığını anlayacaksınız. Evden çıkın karşınıza bir harita çıkacak, kankanın evini seçin.

Bölüm 2
Zili çalın ve kanka ile konuşun. Kanka size polise ve kuyumcuya gitmenizi söylüyor, evden çıkın haritada yeni iki yer açılacak. İlk önce kuyumcuya gidip konuşun, yüzük fiyatlarını öğrenin. Daha sonra polis merkezine gidin, girişteki polisle konuşun ve üst kata çıkın. Buradaki polisle de konuşlun bize komiserin burada olmadığını söylüyor. Yan taraftaki odalara bakın kapıları kilitli. Polis merkezinden çıkıp kankanın evine dönün. Zili çalıp içeri girin ve onunla konuşun. Kanka yüzüğü alacak parayı toplayamayacaklarını ve kuyumcuyu soymaları gerektiğini söyleyecek. Abizttin’e bir silah ve kadın çorabı getirmesini söyleyecek. Evden çıkın haritada yeni açılan sokak köşesine gidin. Buradaki adamla konuşun ve ondan silahı kiralayın, çorap için eve gidip yatak odasına girin, dolabın çekmecesine tıklayın çorap eşya bölümüne eklenecek. Kankanın yanına gidip ona hazır olduğunuzu söyleyin.

Bölüm 3 Soygun
Kuyumcunun önünde bekleyen kanka ile konuşun ve soyguna başlayın. Sonuçta aradıkları yüzüğü bulamıyorlar ve polise yakalanmamak için kaçıyorlar, bir kanalizasyonda kendilerini buluyorlar. Sol taraftan gitmeniz gerekiyor ama orası çok karanlık, eşya bölümünde bulunan çakmağı soldaki ok üzerinde kullanın ve ilerleyin. Sürekli soldan devam ederseniz çıkışa ulaşırsınız. Sonunda silah satıcısının yanından dışarıya çıkıyoruz ama polis hemen yan tarafta beklemede. Ona belli etmeden geçmeniz gerekiyor. Polis sağ tarafa baktığı anda geçerseniz yakalanmıyorsunuz, yakalansanız bile tekrar deneme şansınız var.

Bölüm 4 Kaset
Kanka bize polis kıyafetlerini giyerek kuyumcuya gidip, videokasetini almamızı söylüyor. Bunun için ilk önce polis kıyafeti bulmak gerekiyor. Haritada yeni açılan iş kıyafetçisine gidip konuşun polis kıyafetinin kalmadığını öğreniyoruz bunun yerine temizlikçi kıyafeti alın ve polis merkezine gidin. Üst kata çıkın ve polisle konuşun, bizden kahve getirmemizi istiyor.

Bölüm 5 Kahve
Alta kata inin Pöhh kahve makinesine yaklaşın, fincan otomatik olarak makinenin üzerinde olacak, fincana sağ tıklayın ve play seçeneğini seçin, kahve fincana dolacak. Fincanı alıp üst kata çıkın. Envanterden fincanı alıp polis üzerinde kullanın, kahve polisin üzerine ve yerlere dökülecek. Alt kata inip diğer polisle konuşup deponun anahtarını alın. Üst kata çıkıp sağ tarafa yürüyün, sağdaki kapıda anahtarı kullanın. İçerisi çok karanlık olduğundan bir şey göremiyoruz, kapıda çakmağı kullanarak içeri girin. Çakmağı odada gezdirerek temizlik aletini arayın. Sol tarafta bulacaksınız, dışarı çıktığınızda kapıda anahtarı kullanın. Anahtar temizlik kovasına düşecek. Polis kirli kıyafetlerini çıkarmış olarak soyunma odasından çıkacak, o gittikten sonra içeri girip polis kıyafetini alın. Karakoldan çıkıp kuyumcuya gidin, adamdan kaseti istediğinizde sizden kimlik isteyecek.

Bölüm 6 Kimlik
Eve gidin ve odanızdaki dolapta elbisenizi değiştirin. Silah aldınız adamın yanına gidin ve onunla polis kimliği hakkında konuşun, sizden vesikalık fotoğraf isteyecek. Polis kıyafetlerinizi giyip arkadaşınızın evine gidin. Onun çalışma odasına girip fotoğraf makinesine tıklayın, işte polis kıyafetli fotoğrafınız hazır. Şimdi gidip üzerinizi değiştirin ve satıcıya fotoğrafı verin, satıcı para istiyor ama Abuzittinde para kalmadı. Satıcı eğer su sesini keserse para almayacağını söylüyor. Tekrar polis kıyafetlerini giyin ve karakola gidin. Üst kata çıkıp yerdeki fincanı alın. Satıcının olduğu yere gidin ve ekranın soluna yürüyün. Damlayan suyun altında fincanı kullanın, ses kesilecek ve satıcı kimliği verecek.
Polis kıyafetini giyip kuyumcuya gidin, adamla konuşup kaseti alın. Kuyumcudan çıkınca polis ve kıyafet kiraladığımız adamı görüyoruz, onlar karakola gidiyorlar ve bizim onlardan daha önce karakola varmamız gerekiyor. Koşmalısınız bunun için klavyedeki sağ sol yön tuşlarını kullanın.
Karakola vardığınızda üst kata çıkıp soyunma odasına girin ve asılı elbiseye tıklayın. Bundan sonra polis geliyor ve biz aşağıya iniyoruz, aşağıda kıyafetçi ile karşılaşıp onun dükkanına gidiyoruz ve kıyafetini teslim ediyoruz. Sonunda kaset envanterimizde kankanızın evine gidip kaseti izleyin ve yüzüğün kimde olduğunu öğrenin.
Kıyafetçiye gidip konuşun bizden sarı kafalı polisin kiralayıp geri getirmediği elbiseyi istiyor, karşılığında otele gitmemiz için gereken takım elbiseyi alabileceğiz. Karakola gidip sarı kafayla konuşun, üst kata çıkın ve temizlik kovasına düşen anahtarı alın. Sağ taraftaki depoda anahtarı kullanıp kapıyı açın. Çakmağı kullanarak içeri girin ve etrafı inceleyin sağ tarafa doğru elbiseyi bulacaksınız. Alt kata inin, bu arada cep telefonunuza mesaj gelecek. Okumak için telefonun üzerindeyken sağ tuşa basıp play seçeneğini seçerek gelen iki mesajı okuyun.

Bölüm 7
Kankanın evinin önündeyiz, zili çalıp içeri girin ve onunla konuşun. Daha sonra evden çıkıp satıcıya gidip davetiye hakkında konuşun, adam davetiye yapacak ama bir kopyasını görmek istiyor. Otel Turkoya gidin, resepsiyondaki kadınla konuşun üst kata çıkın, kapıdaki görevliyle konuşun. İçeri girmek için kılık değiştirmek gerekiyor.

Bölüm 8
Kıyafetçiye gidin ve boyacı kıyafetini kiralayın, otele gidin üst kata çıkın. Görevli bu kez içeri alacak, etrafa bakıp kapılara tıklayın. Sonunda bir balkona çıkıyorsunuz ve balkon çöküyor, uyandığınızda Akşam olduğunu görüyorsunuz. Cep telefonuna kankanızdan bir mesaj daha geliyor, ondan takım elbiseyi alıp tekrar otele gitmelisiniz.
Otelin kapısının sağından arka tarafa geçin, kırılmış balkonun altındaki boruyu alın ve soldaki kovada kullanın. Burada klavyenin üzerindeki yön tuşları kullanarak balkona tırmanın ve yine aynı şekilde diğer balkona geçin.

Bölüm 9 yüzük
İçeri girdiğinizde sol tarafa yürüyün, yüzüğü satın alan adamla ve onun yanındaki koruma ile konuşun. Koruma adamın üzerine atladığında hemen adamın üst taraftaki eline tıklayıp orta parmağındaki sarı yüzüğü almalısınız.

Bölüm 11 büyük kavga
Kanka ile konuştuktan sonra sokak satıcısının olduğu yerden devam ediyoruz ve oyunun geri kalan kısmını izliyoruz.
:1rolleyes:
 
Ben bu oyunu 2 hafta önce filan indirmiştim. Oyun zaten çok basit ama diyaloglar ve yaşananlar çok komiktisırnaşık şey
 
Bayıldım valla süper ya :KK70: Bitirdim oyunu konuşmalar vs .on numara :)
 
Son düzenleme:
X