Aç kalarak zayıflanır mı ?

yanlıs yönlendirmek gibi olmasın ama kendi yaşadığım şeyi paylasıyım sizinle.2-3sene önce bi dönem yemekten içmekten kesildim denebilir dolabı açtığımda canım hiç birşey istemiyodu hatta bazen yemeklere baktığımda bile karnımın doyduğunu hissediyodum bazen tüm gün sadece çorba içiyodum bazen karpuz peynir yiyodum yaz dönemiydi ama kesinlikle 3-4 öğün yemiyodum neden derseniz çocukluk dönemleri kendimce 'aşk acısı' çekiyodum:) gerçekten canım hiç yemek istemiyodu bu durum 1 ay kadar sürdü tabi tüm ay sadece çorba içmedim ama yediklerim çok azdır günü genelde baş ağrısıyla kapatıyodum sağlıksız olduğunu biliyodum ama yiyemiyodum.o zamanlar 57 kilo civarıydım böyle kıt yiyerek 45e düştüm ve çatlaklara neden oldu çok fena.kısacası kendinize yazık etmek istemiyosanız aç kalıp sağlığınızı mahvetmeyin

Son düzenleme:
ac kalarak zayiflanabilenecegine inanmiyorum,cünkü ac insanin spor yapacak hatta dogrudüzgün hareket edecek enerjisi bile olmuyor maalesef.En güzeli bence günlük kalori ihtiyacimizi biraz düsürüp üzerine her gün spor yapmak.

benim oğlan 14 yaşında 168cm boyunda 82 kiloydu pek iştahı yoktu 3 hafta flan 77 ye kadar düştü 1 hafta sonra gene iştahı açıldı 81 oldu alınıyo tekrar

Aç kalarak zayıflanır mı,tabiki zayıflanır.ancak aç kalarak verilen kilolar çok çabuk bir şekilde geri gelir.aç kalınca vücut yüksek oranda su kaybeder.bu da tartıda kilo azalması olarak kendini gösterir.aç kalınca vücudun metabolizma hızı düşer.bu durum kilo alımını tetikler.açlıklarda vücut yağ yerine kas dokusunu yakar.

aşk acısı çektiğim bir dönemde bir haftada 5 kilo vermiştim.17 yaşımda vücudumda çatlaklar oluştu.şu an o dönemin acısını çekiyorum.çatlakların geri dönüşümü yok maalesef..

Aç kalarak kilo vermeye çalışmak son derece sağlıksız. Hiç ekmek tüketmezseniz eğer günlük almanız gereken kaloriyi tamamlayamazsınız. Çünkü günlük alınan enerjinin çoğu karbonhidratlardan sağlanmaktadır. Karbonhidrat grubunun en önemli örneği olan ekmeği tüketmezseniz kalori açığını diğer gruplardan kapatmanız olanaksız. Bu nedenle hiç ekmek tüketmemek yerine tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği tüketebilirsiniz. Günlük 4 dilim ekmek normal sayılmaktadır. Diğer bir şey ise eğer günlük öğün sayısını azaltırsak vücut buna tepki olarak yağ depolar. Bu nedenle aç kalarak değil de az az ama sık sık tüketmek önerilir. Kahvaltı ise en önemli öğündür. Özellikle işte çalışan ya da okuyan insanlar için . Önerilen sabah kahvaltısının iyi yapılması ve öğle yemeğinin hafif bir şekilde geçirilmesidir.(Prof. Dr. Ayşe Baysal'ın Beslenme kitabında bulabilirsiniz.) Aç kalarak zayıflamak kısa sürede etkili olabilir fakat uzun sürede kas yıkımına neden olabilir.

Niye uç boyuta götürüyorsunuz ki soruyu ?
Benim kastım ara öğün atlama saatlik aç kalmalar. Yoksa öyle tüm gün aç kalmadan zaten bahsedilmiyor.

Doktorlar bas bas bağırıyor televizyonda.
İnternette bile bir sürü makaleler var bunla alakalı.
Ara öğünü bilerek yaptırıyorlar hatta.
Buna rağmen böyle bir soru gelmesi kusura bakmayın ama anlamsız geldi.
Bu yüzden uç bir cevap verdim.

Doktorlar bas bas bağırıyor televizyonda.
İnternette bile bir sürü makaleler var bunla alakalı.
Ara öğünü bilerek yaptırıyorlar hatta.
Buna rağmen böyle bir soru gelmesi kusura bakmayın ama anlamsız geldi.
Bu yüzden uç bir cevap verdim.

1-2 günden birşey olmaz. Arada vücudu şaşırtın diye de öneren diyetisyenler de var.
Ama uzun süreli aç gezenler var benim kastettiğim o değil.
Aslında bu konuyu kapatmak lazım. Yanlış anlaşılıyor...

Dediginiz de haklısınız, benim de böyle kilo veren tanıdıgım insanlar var mesela gec kalkıp öglen saatin de kahvaltı yapan, ama canı birsey istemediginden fazla yemiyor e zaten öglen kahvaltı olunca bir daha da yemek yemiyor meyve, cikolata ve abur cubur takıntısı da yok aynı zamanda cocuklu ve yası da 30' u gecmis biri kendisi, hamileliklerinde asırı kilo almasına ragmen, sonrasında 45- 46 kiloya kadar düsmüs birisi, hatta herkes aksam az yiyeceksiniz der ya, o tam tersi aksam ögününü kuvvetli yiyor, ara ögün yok, düzen yok ama zayıflıyorda, suan 48 kilo falanmıs, biraz fazla yeyince de alıyor hani...

Tabii saglıklı olanı düsünürsek az yemek ve sık sık yemek bana göre de.

Son düzenleme:
Vucudu aç bırakmak yağ depolanmasına sebep oluyormuş.Cunku vucut yeteri kadar besin alamayınca kıtlık ilan ediyormuş ve yağ depoluyormuş. Bu yuzdende zayıflanamazmış. Zaten zayıflansa ara öğün koymazlardı zannımca. Az ve sık yemek metobolizmayı çalıştırıyormus çunku. Aç kalırsın ama bolda spor yaparak biraz kilo verirsin tabi o giden kilolar fazlasıyla geri gelir.

Arkadaşlar benim dediğim daha farklı birşeydi. Sürekli aylarca ömür boyu aç kalarak beslenmekten bahsetmiyordum.
Bunu defalarca yazdım. Birkaç günlük ara öğünleri atlamaktan bahsetmiştim ama bu konuyu kapattıracağım artık yazmayın !
Yani konu amacından saptı okumak da istemiyorum artık.

Back
X