• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acaba bir ihtimal var mı?

Barışırsanız değişecen ne olacak,bu kadar çirkinleşmiş iş,çocuk da yapamıyor olacaksınız hastalığınızdan ötürü.Allah şifa versin bu arada.Kültür farklılığı,şehir farkı hiiiç de kolay bir durum değil.İyi düşünün,ben olsam barışmazdım.Bir daha da görüşüp kendimi boşa oyalamaz ve üzmezdim.

nereden biliyor ve bu kadar kesin yazıyorsunuz?
epilepsi hastası kadınların %90'ından fazlası sağlıklı bebekler doğuruyor!
 
Allah a sükür sonunda 1 kişi anladı halimi . çocuk olmazsa mahvedilmez ama onlarda önemli . çocugum olmayacak diye birşey yok öyle bir ihtimal var . onu çokk seviyorum oda beni seviyor ama allaha bıraktım hayırlısı olsun hakkımızda. sizede teşekkür ederim olaya dümdüz bakmadığınız için.
bence o isim değişecek triplerinden sonra eğer gerçekten sevdiğinizi söylüyorsanız düzgünce konuşun.
yani isteyen istediği ismi koyar da, kardeşinin eski sevgilisinin adını koymak sence de saçma değil mi?
ya da bu kulağına gitsin de ümit olsun diye beklemek?

hastalığınızı söyledikten sonra da beni kandırdın demiş sanırım, öyle anladım.
düzgün bir şekilde konuşun, üstüne gitmek onu size geri getirmez. aksi olur.
hastalığınızı ve bunu neden yaptığınızı, saçmaladığınızı kabul ettiğinizi anlatın.sonrasında bırakın.
dönerse zaten döner.

ayrıca bu hastalıktan çocuğumuz olmaz diye düşündüm deme, sanki böyle olmasa çocuğunuzun olacağının garantisi mi vardı?sadece çocuk doğur diye mi sevdi seni, olmasa bırakacak mı?
 
Ha bi de şöyle bir ayrıntı varmış bence siz bi doktor değiştirin :KK66:

Epilepsi Anneliğe Engel Değil
Epilepsisi olan ve hamile kalmak isteyen kadın, gebe kalmadan en az altı ay önce nöroloji uzmanınabaşvurmalı, kullandığı ilaçları etkin oldukları en az düzeye doktorkontrolünde indirmeli ve mümkünse kullanılan ilaç sayısını azaltmalı.

Bu öneriler, Nöroloji Uzmanı Dr. Bilge Çetin’e ait. Dr. Çetin ayrıca gebelik kararı verilmeden en az 3 ay önce anne adayının her gün folik asit tabletleri kullanmasının, bebekte sakatlık riskini ortadan kaldırmakta önemli olduğunu söyledi.

Gebeliğe Bağlı Şikayetler Artabilir

Özellikle plansız gebeliklerde, gebelik öğrenildiğinde doktora danışılmadan ilaçların kesilmesinin sık yapılan bir hata olduğunu belirten Çetin, “Böyle bir durum epilepsi nöbetlerini tetikleyerek hem anne hem de bebek için ölüm riski doğurur. Gebelikte epilepsi nöbetleri üçte bir hastada sıklaşmaktadır. Bu değişimin sebebi stres, uykusuzluk gibi nedenler, hormonal değişiklikler ve ilaçların etkisinin değişmesi olabilir.

Bununla birlikte gebelikte, tedavi olan kadınların yaklaşık yüzde 60’ında nöbet görülmez. Epilepsili kadınlarda, gebelik ve doğum komplikasyonları bir derece artar. Kusma, yüksek tansiyon, gebelik toksemisi, kanamalarda artış görülebilir” dedi.

Epileptik Anneler Bebeklerini Rahatça Emzirebilir

Epilepsi hastası anneden doğan bebeklerde, epilepsi oluşma riski diğer bebeklere göre biraz daha fazla. Bu bebeklerin büyüme ve gelişmelerinde bir miktar gecikme olabildiğini belirten Dr. Bilge Çetin, emzirme konusunda ise sıkıntı olmadığını vurguladı ve şunları söyledi:

“Anneler, doğumdan sonra bebeklerini rahatça emzirebilir çünkü epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu sütle bebeğe geçmesine karşın, bu bebeğe zarar vermeyecek düzeydedir. Gebelik süresince epileptik anne nörolog ve kadın-doğum uzmanı tarafından yakın şekilde izlenmelidir. İlaç kullanan epileptik annelerin normal çocuk doğurma oranı ise yaklaşık yüzde 90-95’dir.
aRAŞTI
nereden biliyor ve bu kadar kesin yazıyorsunuz?
epilepsi hastası kadınların %90'ından fazlası sağlıklı bebekler doğuruyor!
kendi demiş.araştırmadım.
 
aRAŞTI

kendi demiş.araştırmadım.
Valla konu sahibesi araştıracak zaten biz değil de ;) ben yine de merak edip araştırdım ve çocuk sahibi olamama durumu falan yok hastalıkta.. riskli biraz ama oluyormuş yani.. Bence konu sahibi biraz türk filmi çevirmek istemiş canı sıkılıp heralde.. Ne ilginç insanlar var.. Belki de yaşı bayaa küçükse ondandır bu saçmasapan tripler ;)
 
Birde sağlıklı olup çocuğu olmayanlar var ..

Boşanalım mı ?

Olur mu öyle şey. .

Hastalıkta ve sağlıkta. .

Aşka ziyan etmişsiniz. .
 
O kadar insan tanıyorum. Yüzlerce kadın müşterimiz var. Bir tane "Nazenin" duymadım.Senelerdir kadınların içindeyim. Bir tek ben duymamışım. Ama adın güzelmiş.
 
Biraz konu sahibinin açısından baksak. Adam sürekli baba olmaktan bahsediyormuş. Çok istiyormuş. Herkes ister ama sürekli dillendirince, ilerde üzüntü yaşamak istememiş demek ki. Bir de sakın yanlış anlaşılmasın ama o yöreli arkadaşlar varsa orada çocuğa, çocuk sahibi olmaya önem veriyorlar. Bilmiyorum belki konu sahibinin erkek ark öyle olmayabilir, ama çoğunluğu öyle. Aileler öyle.
 
Valla konu sahibesi araştıracak zaten biz değil de :KK66: ben yine de merak edip araştırdım ve çocuk sahibi olamama durumu falan yok hastalıkta.. riskli biraz ama oluyormuş yani.. Bence konu sahibi biraz türk filmi çevirmek istemiş canı sıkılıp heralde.. Ne ilginç insanlar var.. Belki de yaşı bayaa küçükse ondandır bu saçmasapan tripler :KK66:
öncelikle çocugum olmayacak demedim riskli dedim. hanımefendi dediklerinize dikkat edin sadece fikir sordum kişiliğimi ve triplerimi eleştirin demedim. ayrıca siz benim küçüklüğümü boşverinde 34 yaşının vermiş oldugu olgunluğu takının bence biraz.
 
öncelikle çocugum olmayacak demedim riskli dedim. hanımefendi dediklerinize dikkat edin sadece fikir sordum kişiliğimi ve triplerimi eleştirin demedim. ayrıca siz benim küçüklüğümü boşverinde 34 yaşının vermiş oldugu olgunluğu takının bence biraz.
Ovvvv çok sarsıldım :) Şimdi canım benim burda senin kişiliğini eleştiren yok triplerine gelince eleştiren görünen o ki sadece ben değilim.. Öncelikle anlamadan etmeden konuşmuşsun her zamanki gibi, ben burda senin çocuğun olur olmaz onu konuşmuyorum kalktım insan gibi senin hastalığını araştırıp buraya bi bilgi yazdım belki saçma triplerinden kurtulmana bi ışık olur diye.. O yüzden tavırlarına dikkat etmesi gereken birisi varsa bu durumda sen oluyosun.. İnsanlara dramatik türk filmi gösterisinden vazgeç de gerçekten sorununu çözmeye eğil biraz bence ;) Bu da sana benden bi abla tavsiyesi boş işlerle uğraşma yani ;)
 
Başta anlatsaydınız belki hastalıkta ve sağlıkta sizin yanınızda olmayı kabul ederdi. Madem iş çirkinleşmiş o zaman konuşmayın bir daha derim.
 
ben de sizin yerinizde olsan ne hastalığımı söyleye bilirdim, ne de o kişinin baba olma hayallerini elinden alırdım, tam da sizin yaptığınız gibi yapar ve bitirirdim. Ama ya kalbiniz, sizi dinliyor mu? anlaşılan o ki unutamıyorsunuz, seviyorsunuz ailevi durumundan ötürüde çocuğun öneminin farkındasınız, yani demem o ki iyi tartıp iyi düşünmelisiniz ama bence yine de ipleri tamamen koparmadan kendinize ve o'na bir şans daha verin bu işler nasip kısmet, tabiki sağlık sorununuz nedeniyle endişe etmenizi anlıyorum ama epilepsi hastası olup 3 çocuk sahibi dlan insanlar tanıyorum olmaz diyee birşey yok, mevlam isterse kuru dalları yeşertmez mi?
 
Ya acı çekmenize gerek yok. Oturun adam akillı konuşun. Düzelmeyecek bir durum yok ortada. Ama isim güzel ve benim çevremde hiç yok.
 
ölümden başka her şeyin çaresi var ama hastalığınızı söyleseymişsiniz keşke. pişman olup şimdi söylersen de sana ne kadar inanır o ayrı
 
Back
X