- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.865
- 598
- 33
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
yukarıda bir arkadaş 2-3 dilim yesin sucuk demiş de 2-3 dilim sucuk yiyeceksem hiç yemem
Kendisi de çalışşın yorumlarını görmezden geliyor arkadaş...Şok oldum gerçekten. Dahası bu hesabı kocanızın çalışıp kazandığı para üzerinden yapıyorsunuz. Adam kazandığı paradan kendine istediği yemeği alınca laf yiyor sizden. Günümüz şartlarında 5000 maaşın 2000₺ sini kenara koymak imkansıza yakın bir ihtimal. Birikim yapmak istiyorsanız siz de işe girip çalışabilirsiniz. Tek maaş ile birikim olmuyor. Sorunuza da cevap vereyim evet cimrisiniz.
evde tavuk dönerde yaptım benSiz evdesiniz haftada iki dışarıdan yemek
Ne söylüyorsunuz ne kadar tutuyor
Kaşardan pahalıdır
Haftada bir siz yapın yemek oradan tasarruf edin yani dışarı yemeğinin alternatifi var
Kaşar ya da sucuktan koşacağınıza ondan kısın
Lahmacun da yaptık pide de hamburger de kumpir de döner dışındakiler oluyor evde
Şimdi şu an dolabımdaOlmaz valla.
Her cesiti ayri guzel meretin (peynir yani)
Yemeden kisarak birikim olmaz. Kisilacak baska seyler vardir, illa tek maas ile birikim yapmaliyiz diyorsaniz
canım sın nyaaaBak sen böyle deyince aklıma geldi. Küçükken bir yerden ufak bi harçlık geçmiş elime markete gidip ruffles cips almıştım. Eve geldim annem işteydi, halam kızdı bana çabuk git geri ver yumurta al diye. Ben de iade edip 1 tanecik yumurta aldım o parayla, eve gidicem halam omlet yapacak. Elimde tutup eve gelirken sen yumurta pat düş yere kırıl
Bu da böyle hüzünlü anımdır.
O gün bugündür felsefem canın çekiyorsa yiceksin arkadaş
Şarküterisin bacımŞimdi şu an dolabımda
tam yağlı beyaz peynir, Trabzon peyniri,eski kaşar,kaşar peyniri, krem peynir olmak üzere 5 çeşit peynir var.
söyle bana ben müsrif miyim
Gel ayıpsın Canın ne çekerse hazırlayayım,Şarküterisin bacım
Ver ordan yarım kilo tam yağlısından
Hayır bide savunması daha komik ben düskün drğilim ondan gereksiz geliyor ne demek yane söylüyor dışarıdan
yani adamın eve geleceği saat belli
evde siz yemek yapmışken mi söylüyor
mesela hamburger mi söyleyecek siz yapın pizza mı söyleyecek siz yapın
ama bir pizza yapın sonra dışarıdan söyle daha az maliyetli dersiniz, zira evde iyi malzeme ile yapınca daha pahalıya mal oluyor
yani gözlemeye ne kadar sucuk girer
yukarıda bir arkadaş 2-3 dilim yesin sucuk demiş de 2-3 dilim sucuk yiyeceksem hiç yemem
oğlum sevmiyor yarım kangal sucuğu biz eşimle bir kahvaltıda yeriz
ha her hafta sucuk falan almam olağan şartlara evde kahvaltı da etmeyiz de pandemide arada alıyoruz
yani adamın yediği sucuk göze batıyor da birisi de eşim her gün bir litre süt harcıyor diyordu
erkekler ne yapacaksın iki ç çeşit parfümü dediğinde herkes aslan kesiliyor ama konu erkeğin yedikleri ve ev ekonomisi vs olunca aman yemeyiversin zaten sağlıksız denmeye başlıyor
bazı şeylere o da onun zevki deyin geçin ki sucuğun kaşarın uç bir durumu yok
adam haftada bir dana yiyor gibi tepkilere gerek yok
Gerçekten çoğalırGel ayıpsın Canın ne çekerse hazırlayayım,
Rabbim paylaşınca çoğaltıyor,hayat felsemem bu,Hakikaten çoğaltıyor
Ha unutmuşum bide az yağlı peynir var böreklik,dızmanalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?