acaba cimri birisi miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim elimde sıkıdır ama mutfak ve deterjan konusunda sıkmam.
Sağlıklı beslenemezsem neden çalışıyorum ki ?
Bazen diyet yapıyorum bazen bozuyorum.
Aman diyorum öleceğiz zaten niye dünya nimetlerinden faydalanmayayım ki

Sizin gibi eşim olsun istemezdim yani insanın yemeğini boğazına dizersin.

benim annem market esnafı, alkol ve sigara da satıyor.
eşiniz alkol vs alsa inanılmaz masraf olurdu.
her akşam gelip alkol sigara 100-150 kağıt bırakan var.
aldıkları da bira yani rakı vs alsa daha pahalı.
teyzemler karı koca rakı ve bira çok severler. sigara da var.
sırf sigara masrafları 3000 tl kadardı ikisinin.
sarma tütüne geçtiler masrafı azalttılar
ama dolapları alkol doludur.
rakıyı da enişte kendi yapmaya başlamış malzemelerini alıp. onun da maliyetini düşürdü.
ama birayı dışarıdan almak zorundalar ve hiç acımazlar.
yani her akşam karı koca 6 bira içseler toplam, şişesi 15 tl olsa 2700-3000 tl sırf bira masrafı.
ne iş yapıyorlar derseniz esnaf.
beterin beteri var yani konu sahibi
bir dönem ben de abur cubura takmıştım. her akşam o rakamlı numaralı marketten bir şeyler alacağım illa ki, 10 tl en az
baktım rutine dönmüş ben de azalarak bıraktım.
şimdi dolaptaki gofretin yüzüne bakmam.
annem çok lazımmış gibi 1 kg baklava almış, israf yani 3 kişiyiz ve baklava öyle deli gibi yenecek bir şey değil.
kızdım açıkçası.
israfa karşıyım. israf oluyor mu bir de ona bakmak lazım.

Farkında değilsiniz evet biraz cimrilik oluyor bu. Tutumlu olmak daha farklı. Ama mesela hafta iki değil 1 defa söyleyin dışardan. Bir de her hafta niye kaşar alınıyor yanlış anlamadım umarım. Onun yerine büyük alın indirim takibi ile. Muhtemelen 2 haftaya yakın gider. Bizim evde kaşar mutlaka olur, eşim de Ezine peyniri seviyor. Çocuğa da labne alıyoruz ayrıca.
Koca kişisi böyle olsaydı vay halinize. O yüzden siz de eşinizi darlamayın. Tek maaşla birikim biraz hayal. Onun yerine siz alternatif para kazanacak üretecek bir şeyler yaparsanız işte o kazandığınız para birikim olur.

cimrilik dışında eşiniz bu harcamalarından rahatsız değilse bunlara karışma hakkınız olmadığını düşünüyorum. adam kumar oynamıyor ki kaşar peyniri yiyor.

eşim yarısını gözlemenin içine rendelediği için 2 günde bitiyor. sucuk aynı şekilde. o yüzden onları örnek verdim sanırım. yoksa başka şeylerde var tabiki
Tüketmesinden madem bu kadar rahatsızsanız kalkıp çalışın kazanın, siz kendi maaşınızı biriktirirsiniz. Nasıl fikir? Hem emek harcamayıp hem ter dökmenin lokmasını saymak ne ayıp ya.

çalıştığımızı bari yiyelim kardeş.
biriktircen ,yarın bugün Allah korusun ölüm ensede hem yiyemediğimle kalcam hemde biriktirdiğime yakınlar konacak ne kötü.
savurma tamamda yiyin. bu zamanda tek lüks temel gıdalar zaten.
devletten patates-soğan talep edin madem.

Ay benim annem de böyle, bana şey diyor aylık 500 TL market masrafı sana yeter. Yurt dışındayım ama TL kullanılıyor, annemle konuştuğumda sürekli fazla harcıyorsun modunda.
Yemin ediyorum yediğim boğazıma diziliyor. Markete gitmek istemiyorum artık, ne alsam kendimi "bu çok mu lazımdı" "bunu yemesen olmaz mıyd" derken buluyorum.
Tamam tutumlu olmak lazım ama bu kadar değil. Bir zaman sonra yediklerinden de suçluluk duyacak eşiniz, yapmayın

bir kangal mı bitiyor hemen. yani marketlerde işaret parmağı uzunluğunda sucuklar var. bir erkek çok rahat tek seferde yiyebilir onu.
bir de erkek metabolizması bize göre daha hızlı. özellikle çalışan - diğer konunuzdan anladığım eşiniz ayakta çalışıyor - bir erkek için çok yemek normal karşılanabilir.
yaptığı işin ağırlığına göre bir oturuşta yarım kuzu yiyen insanlar var. kadın bünyesi ile bir tutup 2-3 dilim yemesini bekleyemezsiniz :)

2-3 dilim sucuuğa bende şaşırdım. iş kazası konusu da bu üyenin değil miydi ? anladığım kadarıyla ayakta çalışıyor, bütün gün yorulan adama 2-3 dilim sucuk dişinin kovuğuna gitmez.

Temel gıdaya ve sağlığa harcanan paraya zerre acımam. Ama kıyafet kozmetik ev eşyası işimi görecek kadarı varsa fazlasını bende almam ama kaşar sucuk dediğiniz zaten temel gıda ki kalitelisini alırsa iyi para eden gıdalar ve az bir zamanda tükenen ürünler adam kazanıyor bırakın yesin...

bence gözlemenin içine tamamı rendelenen kaşar küçük boy olanıdır.
bi de kaşar yemeklere de ek olarak çok konan bişey. domates çorbası yapar koyarım, köfte yapar koyarım, fırında karnabaharın üzerine koyarım. patates püresine koyarım. yani mutfakta en hızlı bitenler arasında olabilir.

Borcunuz yoksa daha neden düşünüyorsunuz ki.. Ama tabi kenara para atmak da güzel fikir ben yapamıyorum öyle şeyler o yüzden gelen parayı taksite bağlamamız gerekiyor ki bi mal sahibi olalım birşeyimiz olsun diye..

Ama bir ihtiyacım yoksa, borcum yoksa da sonuna kadar harcarım.. Bu hayata da bir kez geliyoruz, bence bir evimiz bir arabamız olduktan sonra maaşlarımızı da yiyelim gitsin.. Bu parayı kazanan biziz o halde neden kendimden kısayım ki.. Tabi yeterinden fazlası varsa kenara bi döviz birşey atmak mantıklı ama benim için olmasa da olur..Gerçi Kendi kendimizi ancak bakıyoruz şuan zaten

Ev sizinse yada kirasi cok degilse,onun disinda herhangi bir taksit borc yoksa ve bulundugunuz sehir ucuz bi yerse para biriktirilir.siz sevmediginiz icin gozunuze geliyordur.birikim icin 2 haftada bir disardan isteyin ama evde et sucuk alin.disarida yemek pahali yoksa kasar sucuk o kadar tutmuyor

2-3 dilim sucuuğa bende şaşırdım. iş kazası konusu da bu üyenin değil miydi ? anladığım kadarıyla ayakta çalışıyor, bütün gün yorulan adama 2-3 dilim sucuk dişinin kovuğuna gitmez.

bilmiyorum bazen kendimi çok obur hissediyorum

bir yakınımız ile pikniğe gitmiştik (andemi öncesi)

neyse ben ekmek yemiyorum modunda zaten

ok ekmek yemesin

neyse yiyoruz köfteler var bir de şişler var

bir şiş yiyor, işte bunlar da senin köftelerin diye tabağını uzattık yeter dedi ne kadar et yiyeceğim

yani bir şiş 3 köfte, bunu da mı yemeyeceğiz

sonra bir kaç saat geçti ben acıktım diyor :)))

2-3 dilim sucuk bir kare tostun içini bile doldurmaz ki

bi de sucuk var sucuk var. hani kasabın kendi yaptığı sucuk bir derece, gerçekten çok tok oluyor. ama marketteki pınar vs sucuklar zaten daha ağzına değdiği an eriyor.

2 bin TL değil ama 1000 TL civarı kenara atın kalan parayla bir ayı idare etmeyi çalışın. Dışarıdan yemeği haftada 1'e düşürün, indirimleri takip edin gerekirse stok yapın, zararlı abur cuburları bırakın küçük şehirde kira ödemiyorsanız idare edecektir sizi. Onun dışında çokta üzerine gitmeyin eşinizin hayat gerçekten çok pahalı aldığın su gibi gidiyor yadırgamamak lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…