- 15 Haziran 2016
- 7.901
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.036
- 348
- 39
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Bende helal bacıma yürü be derimŞu kafaları çözemedim tabi ki birikim yapılır herkes yapmayı isterde boğazdan kesmeklede olmaz. Kusura bakmayın hem evi geçindiricem eşek gibi çalışıcam eşim yediğimin içtiğimin hesabını yapıcak. Kendime kıyafet şu bu da alamıcaksam niye çalışayım? Kusura bakmayın ama bu karşınızdakini sömürmektir. Tek maaşla 2 bin artırmayı beklemek çok ütopik değil mi? Madem bu kadar çok birikim yapmayı istiyorsunuz bir zahmet sizde çalışın. Öyle adam çalışıp evi geçindirsin hemde her şeyi kısıtlansın. Bir zahmet totonu kaldır sende çalış derim
Bende aşırı kilo yaptiGece yenince daha güzel oluyorbol mayonezli.
Saglikli yasam adina biraktim, baya baya hayatimin anlamiydi gece tostu
kilosu da var zaten 110 kilo 190 boydan dolayı çok göstermiyor ama en az 15 kg fazlası var benceEşiniz kaç kilo ayıptır sorması
Evet
Nasıl oluyor diye soruyoruz ya bazen nasıl geçiniyorlar diye aslında cevabı çok açık, işte böyle.
O sucuğunda adı sucuktur kendisi sucukluktan uzaktır çok büyük ihtimalle. Konu sahibi gereksiz gördüğü şeylerin kaliteli en yenilebilirini aldırmıyordur eşine.
Herşey çok pahalı herkes bütçesine göre alır ne alacaksa bunu da küçük görmek için söylemiyorum asla ama 5000 TL maaşla gecinemiyorun değil 2000 TL biriktiremiyorum deyince gözümde canlanan bu.
kasar gereksiz mi.. maddi durum olmaz anlarım da. peynir en temel kahvaltılık.
sucuk ise maddi durum varsa özellikle hafta sonu kahvalti masasının vazgeçilmezi
arada dışardan yemek de modern hayatin bi getirisi. hem bi yemek yapmaya ara verme hem de bikiyoruz ev yemeğinden de. bi degisiklik yani.
maddi imkan varsa neden asgari düzeyde yaşansın ki.. tabiki birikim iyi birsey de.. asgari de yasamak yerine bir tik üstünde yasayabilirsiniz..hayat kısa..
eşim yarısını gözlemenin içine rendelediği için 2 günde bitiyor. sucuk aynı şekilde. o yüzden onları örnek verdim sanırım. yoksa başka şeylerde var tabikiKaşar nasıl bir anda bitiyor aç bitir boyutunda mı alıyorsunuz. 700 gram kadar kaşar günlerce gidiyor bize. Bol bol yiyip yarın kilo kaşarı bir oturuşta bitirip oburluk yapmak da saçma ama. Ne yiyorsunuz mesela size göre elzem olan şeyler nelerdir? Salça yağ soğan mı sadece.
Ortalama fıyatlı bır peyrynırmı alıyorsunuzeşim yarısını gözlemenin içine rendelediği için 2 günde bitiyor. sucuk aynı şekilde. o yüzden onları örnek verdim sanırım. yoksa başka şeylerde var tabiki
O zaman haftalık bütçe yapın market için. Mesela 500 tl mi ayırdınız onunla aldığınız şeyleri hafta boyu tüketin. Bi kalıp kaşar iki günde bitince aa ne ara bitti dersiniz çünkü ölçüsüz löp löp tüketmenin de mantıklı bir tarafı yok. Kontrollü olmak güzel ama cimriliğe kayınca sinir bozabilireşim yarısını gözlemenin içine rendelediği için 2 günde bitiyor. sucuk aynı şekilde. o yüzden onları örnek verdim sanırım. yoksa başka şeylerde var tabiki
Ya ne kadar güzel benim ye ya ilk zqmanlar deli gibi olmadık şeyler istiyodu canım..başka tavsiyeleriniz varsa onları da bekliyorumValla ben ozlemiyorum 2,5 sene oldu yemek yerken asla hala birsey içmem sende bu kurali sakin bozma kahvaltida bile çay içmem
Aha konu sahibi sen ve esin tup mide yaptırin yiyemezsiniz zaten hatya direk aldırın mideyi
Gereksiz şeyler dediğiniz kaşar sucuk mu bende dışardan pizza falan söylüyot sandım sürekli. Kaşar sucuk bence gerekli adam yemek istiyodur. Ama bir teker kaşarla bir kangal sucuğu 1 haftada yiyorsa o biraz problem olurdu benim için. Bunları yine alarak daha az yemeyi deneyebilirsiniz. Kahvaltıda sucuğun çeyreğini değil de işte her gün 2-3 dilim gibi. Hem sağlık için de daha iyi. Adam kendi kazanıyor ben olsam diyemezdim şunu alma. Kendi kazandığım parayla bir sucuk mu yiyemicem dese ne derim yani.eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
dışardan yemek söylüyor haftada 2 kere. bir de sucuk peynir 2-3 günde bitiyor o yüzden gözüme battı heralde onları yazdım. gözleme içerisine bol bol kaşar rendesi ve sucukGereksiz şeyler dediğiniz kaşar sucuk mu bende dışardan pizza falan söylüyot sandım sürekli. Kaşar sucuk bence gerekli adam yemek istiyodur. Ama bir teker kaşarla bir kangal sucuğu 1 haftada yiyorsa o biraz problem olurdu benim için. Bunları yine alarak daha az yemeyi deneyebilirsiniz. Kahvaltıda sucuğun çeyreğini değil de işte her gün 2-3 dilim gibi. Hem sağlık için de daha iyi. Adam kendi kazanıyor ben olsam diyemezdim şunu alma. Kendi kazandığım parayla bir sucuk mu yiyemicem dese ne derim yani.
Yedikçe yiyesi geliyor insanın.inanın ben kola bağımlısıyım. Her gün neredeyse 1 litre içerdim. 2 aydır sadece 2_3 bardak içtim o da diyette olduğum için..mesela abur cuburu çok severim.ama 2 aydır yemiyorum. ..tuhaf bir şekilde canım da hiç istemiyor artık...birde dışarıdan yemek yememenin de cidden bütçeye katkısı oluyorkilosu da var zaten 110 kilo 190 boydan dolayı çok göstermiyor ama en az 15 kg fazlası var bence
dışardan yemek söylüyor haftada 2 kere. bir de sucuk peynir 2-3 günde bitiyor o yüzden gözüme battı heralde onları yazdım. gözleme içerisine bol bol kaşar rendesi ve sucuk
bir de ben düşkün değilim ya ondan gereksiz geliyor bana olmasa da olur diyorum. kilo alıyoruz birlikte bende çikolata, cips, kola vs. düşkündüm ama şimdi daha sık yiyorum eşim sağolsun
Ben devlette oldum ücretsizYa ne kadar güzel benim ye ya ilk zqmanlar deli gibi olmadık şeyler istiyodu canım..başka tavsiyeleriniz varsa onları da bekliyorumameliyat ve sonrası bayağı maliyetli ya konu sahibi o parayı hayatta vermez
O zaman haklısınız ya.benim de gözüme batardı. 2 güne sucuk ve kaşar mı biter. Söyleyin azaltsın. Çöplerden yemek toplayan insanlar var böyle 2 güne sucuk bitirmek benim içime sinmiyor deyin. Yesin ama az yesin. Cips kola da bırakım ya masrafından geçtim palm yağı glikoz şurubu ve monosodyum glutamat ben de çok seviyorum ama içim elvermiyor artık yemeye içmeye.dışardan yemek söylüyor haftada 2 kere. bir de sucuk peynir 2-3 günde bitiyor o yüzden gözüme battı heralde onları yazdım. gözleme içerisine bol bol kaşar rendesi ve sucuk
bir de ben düşkün değilim ya ondan gereksiz geliyor bana olmasa da olur diyorum. kilo alıyoruz birlikte bende çikolata, cips, kola vs. düşkündüm ama şimdi daha sık yiyorum eşim sağolsun
siz de çalışmayı düşünmez misiniz?kaşar, sucuk örnek verdim ve onun gibi şeyler bir sürü çikolata içecek vs. vs. bir marketten sonra bir çıkıyoruz 200 tl.daha eve gerçek bir ihtiyaç bile alamamışız mesela bunlar bir anda tüketilen şeyler o yüzden gereksiz geliyor
İki gün üst üste bazlamayla tereyağlı kaşarlı sucuklu tost gömdükten sonra diyabet hastası olduğumu öğrendim. Ki burda da kilo kontrolü, sağlıklı beslenme vs konularının daimi misafiriyimdir. O kadar dikkatli bir insanken ve hiçbir risk taşımıyorken geldi beni buldu.Kaşarlı sucuklu tost vazgecilmez benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?