- 23 Ağustos 2012
- 51.756
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.931
- 898
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Su pandemi döneminde bı marketten birşeyler alıp evimizde yiyoruz onu da yapmazsak ölelim o zaman adamı rahat bırak aldıklarını da burnundan getirmeeşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Komiser Kolombo da kimmiş?
Kaşar nasıl bir anda bitiyor aç bitir boyutunda mı alıyorsunuz. 700 gram kadar kaşar günlerce gidiyor bize. Bol bol yiyip yarın kilo kaşarı bir oturuşta bitirip oburluk yapmak da saçma ama. Ne yiyorsunuz mesela size göre elzem olan şeyler nelerdir? Salça yağ soğan mı sadece.kaşar, sucuk örnek verdim ve onun gibi şeyler bir sürü çikolata içecek vs. vs. bir marketten sonra bir çıkıyoruz 200 tl.daha eve gerçek bir ihtiyaç bile alamamışız mesela bunlar bir anda tüketilen şeyler o yüzden gereksiz geliyor
Kesinlikle aynı düşünüyoruz..izmir’de yaşıyorum zaten 4-5 ay fazla geliyor doğalgaz..hasta olup doktora vereceğime sıcacık oturuyorum..gıda içinde felsefem bu boğazımdan asla kısmam,yenilen içilene asla acımam..bu zamanda tek lüksümüz bu kaldı zaten yiyemeyeceksem neden çalışayım?
Of ben sırf bu yüzden eve tost makinası almıyorum. Ben de az cimri değilim ahhahahaBiz bir ara her akşam yapardık esim güzel yapar sonra kilo aldım aşırı mecburen bıraktık
Bu üye daha öncede açtı bu konuyu , adamın içkisi yok kumarı yok gece hayati yok üstüne başına bir şey aldığı yok vb . Yukarıda da yazdığı gibi bazı öğlen ve bazı günler akşam yemeğini işyerinde yiyor . Evde doğru düZgün kahvaltı yapmak için kaşar ve sucuk alıyor diye adamı müsrif sorumsuz yerine koyuyor . İstiyor ki adam çalışsın hiç ama hiç para harcamasın bütün parasını bu özel kişiye versin o da para biriktirsin . Daha öncede yazıldı işe git para kazan çok para biriktirmek istiyorsan diye ama olmaz tabii. Bu tarz Kadınlarla evli olan adamlara çok acıyorum . Biz ne yazsak boş adamın yediği lokmayı sayacak yine . Yazdığım gibi inşallah psikolojik tedavi olmadan çocuk yapmaz omu da sadece pirinç unu mamayla besle r bu tarz bir insan .
Kız üç kuruşluk market keyfine de karışılmaz sanki her akşam kebapçıda adam. Sucuk ve kaşar gereksiz geliyor ne ya. Ay gece gece sinir oldum ha
Kaşarlı sucuklu tost vazgecilmez benim için
Öyle demeyin adam neredeyse duacıymış hanımefendi sayesinde birikim yapabildiği içinİstiyor ki adam çalışsın hiç ama hiç para harcamasın bütün parasını bu özel kişiye versin o da para biriktirsin .
Lüksü geçtim, adam gibi beslenmezseniz market parasının 5 katını doktora verirsiniz üstüne hastanelerde sürünürsünüz
Konu sahibesi bir şey almam evde yumurta kırar yerim yazmış böyle beslenme mi olurKalsiyum yok, B vitamini yok, bu cimrilikle konu sahibesinin kıyma/et aldığından da şüpheliyim, demir yok böyle beslenme mi olur yani Bu kafayla giderse konu sahibesi çoluğa çocuğa da her gün makarna yedirir
adam rokfor alsa kapıdan içeri almaz demek.
yaa güldüm ama üzüldüm ben ya konu sahib kusura bakma lütfen ama eşin senin bu tavrınla kaşar alsa bile evde rahat rahat keyifle yiyebilir mi ona emin olamadım.
Canım para biriktirmek istemek paranın nerelere gittiğini hesaplamak falan güzel şeyler benim eşimde senin gibi her ayın başı hesap tutar not alır ama yemekten keserek birikim yapılmaz der. Ev alışverişini ayda iki kez yapmayı dene aylık mutfak için ayırdığın parayı geçmemeye çalış. Birde hesap yaparken 3 bin üzerinden yap hesaplarını 2 bin hiç yokmuş gibi düşün. Kira faturalar falan hayat şartlarıni pek bilmediğimden fazla da öneri veremiyorum. Ama yemeden kısmayla birikim yapılmaz adam çalışıyor bırak istediğini aşırıya kaçmıyosa yesineşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?