acaba cimri birisi miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lüksü geçtim, adam gibi beslenmezseniz market parasının 5 katını doktora verirsiniz üstüne hastanelerde sürünürsünüz

Konu sahibesi bir şey almam evde yumurta kırar yerim yazmış böyle beslenme mi olurKalsiyum yok, B vitamini yok, bu cimrilikle konu sahibesinin kıyma/et aldığından da şüpheliyim, demir yok böyle beslenme mi olur yani Bu kafayla giderse konu sahibesi çoluğa çocuğa da her gün makarna yedirir

Su pandemi döneminde bı marketten birşeyler alıp evimizde yiyoruz onu da yapmazsak ölelim o zaman adamı rahat bırak aldıklarını da burnundan getirme

Eşimden en istemeyeceğim kavga yapacağım şey evin yemek ihtiyacını kısması olur
o dönemleri de yaşamış biri olarak çok zor gerçekten yemek istediğinizi yiyin nasip olmayınca kısınca da olmuyor (kısan ben değil eşimdi ama aldığı başka sorumluluklar yüzündendi ve artık o sorumluluklar olmayacak bize gidecek gelirin diye alıştırdım)

Komiser Kolombo da kimmiş?

Bu üye daha öncede açtı bu konuyu , adamın içkisi yok kumarı yok gece hayati yok üstüne başına bir şey aldığı yok vb . Yukarıda da yazdığı gibi bazı öğlen ve bazı günler akşam yemeğini işyerinde yiyor . Evde doğru düZgün kahvaltı yapmak için kaşar ve sucuk alıyor diye adamı müsrif sorumsuz yerine koyuyor . İstiyor ki adam çalışsın hiç ama hiç para harcamasın bütün parasını bu özel kişiye versin o da para biriktirsin . Daha öncede yazıldı işe git para kazan çok para biriktirmek istiyorsan diye ama olmaz tabii. Bu tarz Kadınlarla evli olan adamlara çok acıyorum . Biz ne yazsak boş adamın yediği lokmayı sayacak yine . Yazdığım gibi inşallah psikolojik tedavi olmadan çocuk yapmaz omu da sadece pirinç unu mamayla besle r bu tarz bir insan .

Kaşar nasıl bir anda bitiyor aç bitir boyutunda mı alıyorsunuz. 700 gram kadar kaşar günlerce gidiyor bize. Bol bol yiyip yarın kilo kaşarı bir oturuşta bitirip oburluk yapmak da saçma ama. Ne yiyorsunuz mesela size göre elzem olan şeyler nelerdir? Salça yağ soğan mı sadece.

Gezme yok alisveris yok sucuk kasar gereksiz ee kusura bakmayinda ot gibi yasamak istiyorsunuz ikibin o maasa nasil artsin asiri pinti falanmisiniz anlamadim ama cok can sikici yemekten kismaya calisanlardan hic haz etmem her hafta sadece kahvaltilik alisverisimiz dunyanin parasını tutuyor kahvalti bol cesit olacak bir keyfimiz yemek zaten

kesinlikle öyle. zaten bunlar en temel ihtiyaçlar.
dese ki eşim her ay ihtiyacı olmadığı halde 3-5 ayakkabı alıyor en pahalısından hak veririm. ama kaşar-sucuk.. çok basit şeyler bunlar.

para biriktirme sevdalısı olup evde oturan hiçbir insanı anlamam mümkün değil. ben eski konularını bilmiyordum, şimdi okudum.
adam ter döksün hanım kaşara laf etsin.
çikolata da alsa hakkıdır.
böyle insanlar çalışmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar bence. sanıyorlar ki çalışanlar tüm gün oturuyor. oturarak çalışan bile beyni pert dönüyor eve.
çikolatama laf edenin de alnını karışlarım valla :)

anne sütünden kesmesinden yüce rabbime sığınırım

Kaşar, sucuktan ziyade abur cubur vs paketli gıdalar çok zararlı, arada bir neyse ama devamlı tüketmek sağlıksız. Bunu gerekçe gösterip istemiyor olsanız anlardım.
Ama kaşar, sucuk nedir yani.
Siz 5 bin lirayı çok büyük bir para sanıyorsunuz galiba.
Adam bütün gün çalışıp para kazanacak ama karısı lokmalarını sayacak.
Bu kadar rahatsızsanız kendiniz de bir işe girin çalışın.

yaa güldüm ama üzüldüm ben ya konu sahib kusura bakma lütfen ama eşin senin bu tavrınla kaşar alsa bile evde rahat rahat keyifle yiyebilir mi ona emin olamadım.

kaşarı sucuğu geçtim, çikolata da alsa alsın yani. sağlıklı beslenmek istemiyorsa alsın yesin.
inşallah raffaello falan alıyordur en azından. hindistancevizli, bademli, en sevdiğim :)

Canım para biriktirmek istemek paranın nerelere gittiğini hesaplamak falan güzel şeyler benim eşimde senin gibi her ayın başı hesap tutar not alır ama yemekten keserek birikim yapılmaz der. Ev alışverişini ayda iki kez yapmayı dene aylık mutfak için ayırdığın parayı geçmemeye çalış. Birde hesap yaparken 3 bin üzerinden yap hesaplarını 2 bin hiç yokmuş gibi düşün. Kira faturalar falan hayat şartlarıni pek bilmediğimden fazla da öneri veremiyorum. Ama yemeden kısmayla birikim yapılmaz adam çalışıyor bırak istediğini aşırıya kaçmıyosa yesin

Şu kafaları çözemedim tabi ki birikim yapılır herkes yapmayı isterde boğazdan kesmeklede olmaz. Kusura bakmayın hem evi geçindiricem eşek gibi çalışıcam eşim yediğimin içtiğimin hesabını yapıcak. Kendime kıyafet şu bu da alamıcaksam niye çalışayım? Kusura bakmayın ama bu karşınızdakini sömürmektir. Tek maaşla 2 bin artırmayı beklemek çok ütopik değil mi? Madem bu kadar çok birikim yapmayı istiyorsunuz bir zahmet sizde çalışın. Öyle adam çalışıp evi geçindirsin hemde her şeyi kısıtlansın. Bir zahmet totonu kaldır sende çalış derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…