- 4 Kasım 2018
- 26.771
- 110.278
- 598
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Olmaz valla.Sucuk her zaman yenmez bence de ama kaşarsız ev olur mu ya? Kahvaltıda, tostta, yemeklerde kullanıyoruz sık sık.
Bak sen böyle deyince aklıma geldi. Küçükken bir yerden ufak bi harçlık geçmiş elime markete gidip ruffles cips almıştım. Eve geldim annem işteydi, halam kızdı bana çabuk git geri ver yumurta al diye. Ben de iade edip 1 tanecik yumurta aldım o parayla, eve gidicem halam omlet yapacak. Elimde tutup eve gelirken sen yumurta pat düş yere kırıladam rokfor alsa kapıdan içeri almaz demek.
Kaşar sucuk falan da almayacaksak ölelim bari. Hep makarna mı yiyicez. 5 binden ne artacak. Hadi bin tl arttırın. O da maaşı aldığınız gibi kenara koymakla olur. Ay sonuna elimde ne kalırsa kenara atayım birikim olsun diye bir şey yokeşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Veresiye yazdırdığımız bir bakkal vardı küçükken, adına da bizim bakkal derdik, nasıl bir benimsemeyse artıkBak sen böyle deyince aklıma geldi. Küçükken bir yerden ufak bi harçlık geçmiş elime markete gidip ruffles cips almıştım. Eve geldim annem işteydi, halam kızdı bana çabuk git geri ver yumurta al diye. Ben de iade edip 1 tanecik yumurta aldım o parayla, eve gidicem halam omlet yapacak. Elimde tutup eve gelirken sen yumurta pat düş yere kırıl
Bu da böyle hüzünlü anımdır.
O gün bugündür felsefem canın çekiyorsa yiceksin arkadaş
O zaman neden konu actınız evet cimrisinyok sayende para biriktirdik geçiniyoruz diyo gayet minnettar
Az maaşa geçinip üzerine birikim yapıyoruz diyenler kaşara sucuğa gereksiz gözüyle bakıyor demek ki. Başka türlü dediklerini yapmalarının mümkünatı yok zaten.Siz çıldırmışsınız, dümdüz cimrisiniz.
Kaşarı bile lüks görüyorsunuz. Kuru ekmekl yiyip para mı biriktereceksiniz gerçekten. Biz üç kişiyiz, 10-12 bin bandında gelir var kira yok. Para kenara atamıyoruz. Çünkü markefe gidip bir yumurta alsanız 20 lira. Allah eşinize sabır versin
Izgarella falan alsa ne der bilemedim. Nutella yerine Peripella.Olmaz valla.
Her cesiti ayri guzel meretin (peynir yani)
Yemeden kisarak birikim olmaz. Kisilacak baska seyler vardir, illa tek maas ile birikim yapmaliyiz diyorsaniz
Ya kıyamam hahah sesli güldümadına da bizim bakkal derdik,nasıl bir benimsemeyse artık
Bak sen böyle deyince aklıma geldi. Küçükken bir yerden ufak bi harçlık geçmiş elime markete gidip ruffles cips almıştım. Eve geldim annem işteydi, halam kızdı bana çabuk git geri ver yumurta al diye. Ben de iade edip 1 tanecik yumurta aldım o parayla, eve gidicem halam omlet yapacak. Elimde tutup eve gelirken sen yumurta pat düş yere kırıl
Bu da böyle hüzünlü anımdır.
O gün bugündür felsefem canın çekiyorsa yiceksin arkadaş
Az maaşa geçinip üzerine birikim yapıyoruz diyenler kaşara sucuğa gereksiz gözüyle bakıyor demek ki. Başka türlü dediklerini yapmalarının mümkünatı yok zaten.
Ah ah benim de...böyle böyle 1 senede 15 kilo alınca baktım olmayacak 2 ay önce gidip tüp mide ameliyatı oldumGece yenince daha güzel oluyorbol mayonezli.
Saglikli yasam adina biraktim, baya baya hayatimin anlamiydi gece tostu
Evetgeçim topiclerinin meşhur tartışma konusu :)
ekmek-peynirle mükemmel beslendiklerini iddia edenler tayfası
Adam evde zaten yemiyor konu sahibide yumurta kırip yiyormuş ben buldum yumurtaya çok para gidiyor konu sahibi bende çay ve ekmek yeterli caya batirip yersiniz ben ikna oldumAz maaşa geçinip üzerine birikim yapıyoruz diyenler kaşara sucuğa gereksiz gözüyle bakıyor demek ki. Başka türlü dediklerini yapmalarının mümkünatı yok zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?