acaba cimri birisi miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sucuk her zaman yenmez bence de ama kaşarsız ev olur mu ya? Kahvaltıda, tostta, yemeklerde kullanıyoruz sık sık.
Olmaz valla.
Her cesiti ayri guzel meretin (peynir yani )

Yemeden kisarak birikim olmaz. Kisilacak baska seyler vardir, illa tek maas ile birikim yapmaliyiz diyorsaniz

adam rokfor alsa kapıdan içeri almaz demek.
Bak sen böyle deyince aklıma geldi. Küçükken bir yerden ufak bi harçlık geçmiş elime markete gidip ruffles cips almıştım. Eve geldim annem işteydi, halam kızdı bana çabuk git geri ver yumurta al diye. Ben de iade edip 1 tanecik yumurta aldım o parayla, eve gidicem halam omlet yapacak. Elimde tutup eve gelirken sen yumurta pat düş yere kırıl
Bu da böyle hüzünlü anımdır.
O gün bugündür felsefem canın çekiyorsa yiceksin arkadaş

Kaşar sucuk falan da almayacaksak ölelim bari. Hep makarna mı yiyicez. 5 binden ne artacak. Hadi bin tl arttırın. O da maaşı aldığınız gibi kenara koymakla olur. Ay sonuna elimde ne kalırsa kenara atayım birikim olsun diye bir şey yok

Veresiye yazdırdığımız bir bakkal vardı küçükken, adına da bizim bakkal derdik, nasıl bir benimsemeyse artık annem birşeyler aldırmak için gönderdiğinde üstüne mutlaka birde çikolata alıp yazdırır, eve gelmeden yolda yerdim o çikolata sevdam hala devam ediyor malesef ki, o zaman annemlerden saklıyordum aldıklarımi şimdi de çocuklarımdan. cocukluk anısı deyince aklıma geldi ondan yazdim böyle uzun uzun.

Az maaşa geçinip üzerine birikim yapıyoruz diyenler kaşara sucuğa gereksiz gözüyle bakıyor demek ki. Başka türlü dediklerini yapmalarının mümkünatı yok zaten.

Olmaz valla.
Her cesiti ayri guzel meretin (peynir yani )

Yemeden kisarak birikim olmaz. Kisilacak baska seyler vardir, illa tek maas ile birikim yapmaliyiz diyorsaniz
Izgarella falan alsa ne der bilemedim. Nutella yerine Peripella.

Sürekli markete gidip sağlıksız ürünler alınmasına ben de karşıyım. Kutu kutu kola meyve suyu içecek cips abur cubur alınan evler var. En başta saglik için böyle olmasını istemem mesela.Bunun dışında normal mutfak harcamasından kısmak doğru değil. Birikim için de karı koca çalışmak gerekiyor. Mesela ben çalışmasam kenarda üç beş kurusumuz olmaz düğün borcumuzu kapatıp üstüne araba vs alamazdık. Günümüzde böyle. Siz de çalışsanız en kötü asgari ücret alıp birikitirsiniz.

ay trajikomik bir anı olmuş :)
valla hele de çocuktan hiç kısılmaz. hadi günümüzde anneler paket gıda vermiyor doğal olarak ama canı çeken çocuğun elinden de alınmaz yaa

Az maaşa geçinip üzerine birikim yapıyoruz diyenler kaşara sucuğa gereksiz gözüyle bakıyor demek ki. Başka türlü dediklerini yapmalarının mümkünatı yok zaten.

geçim topiclerinin meşhur tartışma konusu :)
ekmek-peynirle mükemmel beslendiklerini iddia edenler tayfası

1 kg sucuk 100 tl adam bir ayda her haftasonu bir Kangal yese bu kadar eder

600 gram kaşar 40 tl hadi o da 100 olsun

Adamın aldığı 200 tl tutuyor abur cubur pahalı ama küçücük kuruyemiş de pahalı

Eşiniz ne yiyorsa onu büyük pakette alın yani tek sayılmayan çoklu paketlerde alın koyun kenara

Ama cidden bu dedikleriniz dışında gereksiz ne alıyor

10 liralık lor varken 100 liralık kaşar peynir alınmaz diyorsunuz ama onun kalsiyum oranı daha yüksek

geçim topiclerinin meşhur tartışma konusu :)
ekmek-peynirle mükemmel beslendiklerini iddia edenler tayfası
Evet
Nasıl oluyor diye soruyoruz ya bazen nasıl geçiniyorlar diye aslında cevabı çok açık, işte böyle.
O sucuğunda adı sucuktur kendisi sucukluktan uzaktır çok büyük ihtimalle. Konu sahibi gereksiz gördüğü şeylerin kaliteli en yenilebilirini aldırmıyordur eşine.

Herşey çok pahalı herkes bütçesine göre alır ne alacaksa bunu da küçük görmek için söylemiyorum asla ama 5000 TL maaşla gecinemiyorun değil 2000 TL biriktiremiyorum deyince gözümde canlanan bu.

Adam evde zaten yemiyor konu sahibide yumurta kırip yiyormuş ben buldum yumurtaya çok para gidiyor konu sahibi bende çay ve ekmek yeterli caya batirip yersiniz ben ikna oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…