acaba cimri birisi miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belli ki adam yemeyi seviyor. Ki bence gıda kesinlikle boş harcama değil. Ha alırsınız yenmez çöpe gider o ayrı. Ama tavuk topları falan demissiniz, evde kendiniz yapıp hem maliyeti düşürebilir hem daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
Bu arada biz çift maaşlıyız, market dışında harcamamız yok, üstelik bahçeye sebzemizi de ekiyoruz onları da satın almıyoruz. Ona rağmen geriye para kalmıyor. Her şey gercekten çok pahalı.

Biz marketten her çıktığımizda 200 tutunca kendimizi şanslı hissediyoruz, şuan Türkiye şartlarında 400 den aşağı çıkılmıyor marketten , siz bence biraz fazla mı tutumlusunuz? Bu soruyu sorduysanız bence cevabı da biliyorsunuz

Ben tek yasiyorum aylik masrafımi hesaplasam bin lira arttiramam
Kira, faturalar, mutfak masrafi azicik kassam 3ten asagi inmez.
Sucuk kaşar gibi seyler de cok lukse girmiyor, kiyafet bu donemde evde olunca ihtiyaç olmayabilir ama o da ihtiyaç
Bence baya eli sıkısınız. Haftada 1 2 dışarıdan yemek de normal bence.

Konuyu sabote etmek istemiyorum ama fırında kabak mücveri beceremedim ben.
İnce bir tabaka olarak yaymama rağmen içi pişmedi.
Eşim de ben de çok severiz tavada küçük küçük yapıyorum ama pişirmesi oyalıyor.
Garantili fırın mücver tarifiniz varsa makbule geçer.

Kaşarlı sucuklu tost vazgecilmez benim için

Biz sucuk cok az tuketiriz esim tansiyon hastasi yinede evde eksik birakmam buzlukta olur kasar peyniri ztn gereksiz gelmesini gectim secici oldugum bir yiyecek markette 200 tl sirf cikolata cips aliyor olsaniz belki anlarim az alin sagliksiz beslenmeyin derim ama 200 tl.de cok normal bir rakam harcanie asilir bile
Sizde calisabilirsiniz ama 5bin tl ile 2000 birikmez
Belki kislik hazirlik ile biraz asagi cekebilirsiniz ama oda basta alirken toplu harcaniyor
Ve evet cimrisiniz yapmayin boyle

3-4 orta boy kabak, 1 yumurta, 1 su bardağı un (biz kek kıvamında sevdiğimiz için unu fazla koyuyorum siz isterseniz biraz daha az koyabilirsiniz) bir çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve istediğiniz baharatlar, ortasına kaşar peyniri. 180 derecede 45 50 dakika kadar pişiriyorum. Tam pişmiş oluyor
Püf noktası: kabakların suyunu sıkın

Birikim yapmak istiyorsaniz kaşarı sucugu degilde abur cuburu kesip her ay altin yapin
Kalan parayi karttan cekin kartta durmasin
Birikim yapmak istiyorsaniz haftada 2 disardan soylemek cok fazla yani
Onun yerine et alinip 4 gün degerlendirilebilir
Market alışverişini tok yapın
Kendinizi ilerde garantiye almak istiyorsunuz bende ayni kafadayim ama olmadi
Tek kisi calisip ilerde rahat etmeyi beklemek sacmalik
5 sene yada on sene birikim yapilip ya ev yada araba olarak degerlendirilebilir
Tutum olmazsa o bes bin maasla ne araba alinir nede ev
hayat gecinemiyoruz yapamiyoruzlarla akar gider
Cimrilik bazen mecburiyettir malesef

Herşeyden kesilir de yemekten boğazdan kesilmez bence. Gereksiz harcamıyor ki eşiniz. Malesef hayat çok pahalı kaşar, sucuk da aman canım almasan da olur denilecek gıdalar değil bence. Sırf zorla birikim yapacaksınız diye eşinizin de sizin de istediğinizi yememeniz saçma olur. Hele eviniz kiraysa 5 bine iki kişiye biriktirecek bir şey kalmaması normal.
Birikim artan paradan ya da lüksten kısılıp yapılır boğazdan kısılmaz ki. Haberiniz var mı bilmiyorum ama 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı bile 10 bin olmuş, asgariyle nasıl geçinesiniz.

Biz bir ara her akşam yapardık esim güzel yapar sonra kilo aldım aşırı mecburen bıraktık
Ahh 2 gün önce eşimle tekrar sağlıklı beslenme karari aldık kiyafetlerimiz üzerimize tam gelince dondurmalar, börekler buzluğumdan bana bakıyor. Bi süreliğine muhteşem kahvaltılara veda ettik inşallah yakın zamanda veririz kiloları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…