- 2 Şubat 2020
- 12.655
- 28.864
- 528
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Belli ki adam yemeyi seviyor. Ki bence gıda kesinlikle boş harcama değil. Ha alırsınız yenmez çöpe gider o ayrı. Ama tavuk topları falan demissiniz, evde kendiniz yapıp hem maliyeti düşürebilir hem daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Biz marketten her çıktığımizda 200 tutunca kendimizi şanslı hissediyoruz, şuan Türkiye şartlarında 400 den aşağı çıkılmıyor marketten , siz bence biraz fazla mı tutumlusunuz? Bu soruyu sorduysanız bence cevabı da biliyorsunuzkaşar, sucuk örnek verdim ve onun gibi şeyler bir sürü çikolata içecek vs. vs. bir marketten sonra bir çıkıyoruz 200 tl.daha eve gerçek bir ihtiyaç bile alamamışız mesela bunlar bir anda tüketilen şeyler o yüzden gereksiz geliyor
Konuyu sabote etmek istemiyorum ama fırında kabak mücveri beceremedim ben.Kaşar gayet temel ihtiyaç bana göre. Kahvaltı haricinde yemeklerede kullanıyorum, mesela fırında kabak mücverin arasinda enfes oluyor.
Hergün aynı şey yenmez ki? Bi gün pizza yenirse ertesi gün sebze diğer gün et mesela. Tavuk toplarıda yemek değil mi? Yanına bi hamburger tamamdır işte. Seviyor eşiniz demek ki bırakın yesin. Ayrica baya cimrisiniz
Kaşarlı sucuklu tost vazgecilmez benim içinKaşar gayet temel ihtiyaç bana göre. Kahvaltı haricinde yemeklerede kullanıyorum, mesela fırında kabak mücverin arasinda enfes oluyor.
Hergün aynı şey yenmez ki? Bi gün pizza yenirse ertesi gün sebze diğer gün et mesela. Tavuk toplarıda yemek değil mi? Yanına bi hamburger tamamdır işte. Seviyor eşiniz demek ki bırakın yesin. Ayrica baya cimrisiniz
3-4 orta boy kabak, 1 yumurta, 1 su bardağı un (biz kek kıvamında sevdiğimiz için unu fazla koyuyorum siz isterseniz biraz daha az koyabilirsiniz) bir çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve istediğiniz baharatlar, ortasına kaşar peyniri. 180 derecede 45 50 dakika kadar pişiriyorum. Tam pişmiş oluyorKonuyu sabote etmek istemiyorum ama fırında kabak mücveri beceremedim ben.
İnce bir tabaka olarak yaymama rağmen içi pişmedi.
Eşim de ben de çok severiz tavada küçük küçük yapıyorum ama pişirmesi oyalıyor.
Garantili fırın mücver tarifiniz varsa makbule geçer.
Onu eşime yapariz cünku vejetaryenimKaşarlı sucuklu tost vazgecilmez benim için
Kaşar yemek vejetaryenligi bozmaz mi hocamOnu eşime yapariz cünku vejetaryenimkaşarlı sebzeli tostta benim favorim
Biz bir ara her akşam yapardık esim güzel yapar sonra kilo aldım aşırı mecburen bıraktıkOnu eşime yapariz cünku vejetaryenimkaşarlı sebzeli tostta benim favorim
Yanarım yanarım benim oğlandan büyük olmana yanarım.
Hem tutumlu, hem becerikli, hem de ayrıntılı/güzel güzel anlatan bir gelin adayı.
Seni alan yaşadı kuzum...
Veganlığı bozarKaşar yemek vejetaryenligi bozmaz mi hocam
He oyle mi sanırım bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorumVeganlığı bozarbi ara düşündüm vegan olabilirmiyim diye ama süt bal ve yumurtayı o kadar çok seviyorum ki en iyisi vejetaryen kalmak dedim
Ahh 2 gün önce eşimle tekrar sağlıklı beslenme karari aldık kiyafetlerimiz üzerimize tam gelinceBiz bir ara her akşam yapardık esim güzel yapar sonra kilo aldım aşırı mecburen bıraktık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?