- 20 Aralık 2020
- 395
- 493
- 53
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Walla sorunuza istinaden yazıyorum galiba cimri birisinizeşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para laf
veriyor da parayı tutmam için veriyor harcamak için değilBu kadar paraya düşkünseniz siz de çalışsanız? adam maaş kartını size veriyor zaten bırakın ne yemek istiyorsa yesin.
kaşar, sucuk örnek verdim ve onun gibi şeyler bir sürü çikolata içecek vs. vs. bir marketten sonra bir çıkıyoruz 200 tl.Yanlış anlamayın ama bana da cimri gibi geldiniz. Üstelik de kazanmadığınız bir para üzerinden cimrilik yapıyorsunuz.
Kendimi eşinizin yerine koydum. Çalışıp kazandığım ve evim dışında bir yere harcamadığım maaşımdan alınan kaşar, sucuk ya da her neyse problem olacaksa, çok ciddi bir sorgulama içine girerim.
Yiyecekler - eğer çöpe gitmiyorsa- hiçbir koşulda israf değildir. Birisinin yediği şeylerin gündeme getirilmesi de rencide edicidir.
Bu şekilde yapılacak birikim, ilişkileri çok yıpratır.
5000 TL çok büyük bir para değil. Ayda 2000 TL falan birikmez. Ama siz de aile bütçesine benzer miktarda bir katkıda bulunursanız birikim hedefleriniz daha rasyonel olabilir.
yok sayende para biriktirdik geçiniyoruz diyo gayet minnettarÇalışın da biriktirin o zaman
Ben cimrilikten de öte buldum bunu
Ne demek sucuk kaşar olmasa da olur, beslenme bir keyif işi değil ihtiyaçtır
Adam yeri gelir sizin bakımınızı aksatmadan keyfini de yapar
Ben büyük konuşmayım erkek olsam böyle bir kadını boşardım
Ben de zaten "kaşar, sucuk ya da her neyse..." dedim. Bu her neyse geri kalan tümünü kapsıyor. Konuyla ilgili fikrim yine aynı.kaşar, sucuk örnek verdim ve onun gibi şeyler bir sürü çikolata içecek vs. vs. bir marketten sonra bir çıkıyoruz 200 tl.daha eve gerçek bir ihtiyaç bile alamamışız mesela bunlar bir anda tüketilen şeyler o yüzden gereksiz geliyor
yok ara sıra alsa bişey demiyorum ama her hafta alması gerekli gelmiyor bana. bi de onları örnek verdim daha temel bir ihtiyaç almamışken marketten 200tlyle çıkıyoruz her hafta sonu. hepsi abur cubur, içecek, tavuk topları var bimde kova o mutlaka alınırKaşar sucukmu gereksiz
Ay bırakın adam yesin ya. Tum gun calisip maasinin keyfini cikaramayacaksa niye calisiyor ki.
Ayrıca 5 bin tl den nasıl kenara para atacaksınız hemde 2 bin tl gibi bir miktar. Siz niye çalışmıyorsunuz
Yemek konusunda asla kısmam, belki giyim konusunda azaltabilirim ama yeme içme konusu tuhaf, çogunlukla erkekler cimri olur , ilk defa hemcinsim olan bir kişiyi bu kadar tutumlu gördümeşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Kaşar gayet temel ihtiyaç bana göre. Kahvaltı haricinde yemeklerede kullanıyorum, mesela fırında kabak mücverin arasinda enfes oluyor.yok ara sıra alsa bişey demiyorum ama her hafta alması gerekli gelmiyor bana. bi de onları örnek verdim daha temel bir ihtiyaç almamışken marketten 200tlyle çıkıyoruz her hafta sonu. hepsi abur cubur, içecek, tavuk topları var bimde kova o mutlaka alınır
Eşiniz kaç kilo ayıptır sormasıyok ara sıra alsa bişey demiyorum ama her hafta alması gerekli gelmiyor bana. bi de onları örnek verdim daha temel bir ihtiyaç almamışken marketten 200tlyle çıkıyoruz her hafta sonu. hepsi abur cubur, içecek, tavuk topları var bimde kova o mutlaka alınır
Cips mıps oldukça zararlı şeyler. Ama demek ki eşin aburcuburu seviyor. Ben canım aburcubur çektiğinde patatesi (bazen beraberinde patlıcanı) innnncecik dilimliyorum (soyacak ile dilimliyorum) , üstüne yağ - tuz- kekik döküyorum, yüksek derecede fırına veriyorum. Çıktığında kıtır kitir oluyor. Yanina da yoğurt+nane+kekik+kırmızıbiber+tuz karistirip dippas sos yapıyorum, bandıra bandıra yiyorum.kaşar, sucuk örnek verdim ve onun gibi şeyler bir sürü çikolata içecek vs. vs. bir marketten sonra bir çıkıyoruz 200 tl.daha eve gerçek bir ihtiyaç bile alamamışız mesela bunlar bir anda tüketilen şeyler o yüzden gereksiz geliyor
Yanarım yanarım benim oğlandan büyük olmana yanarım.Cips mıps oldukça zararlı şeyler. Ama demek ki eşin aburcuburu seviyor. Ben canım aburcubur çektiğinde patatesi (bazen beraberinde patlıcanı) innnncecik dilimliyorum (soyacak ile dilimliyorum) , üstüne yağ - tuz- kekik döküyorum, yüksek derecede fırına veriyorum. Çıktığında kıtır kitir oluyor. Yanina da yoğurt+nane+kekik+kırmızıbiber+tuz karistirip dippas sos yapıyorum, bandıra bandıra yiyorum.
Siz de eşiniz aburcubur yiyecekken, sevdiği dizinin maçın olduğu günlerde bunu yapabilirsiniz. Sizi temin ederim ki cipse benziyor ve çok lezzetli oluyor (hem de midemiz agrimiyor, göbeğimize simit dolmuyor).
Bunun benzeri seyelr de yapabilirsiniz. Az yağda mısır patlatabilirsiniz. Ağustosta Karadenizli birinden bir teneke fındık alıp aksamalri köz tenceresinde/fırında kavurabilirsiniz...
Çikolata için de, çikolata bir zevktir ama evde bol bol tatlı yaparsanız belki tatlıya doyar,dışarıdan alma alışkanlığı azalır.
Yani 'alma,yeme,harcama' diyene kadar alternatif üretin demek istiyorum . Ama bunu cimrilik olarak dusunmeyin, daha sağlıklı beslenmek olarak düşünün.
Ayrıca insan böyle şeyleri yedikçe yer, yemeyince artık aramamaya başlar. Ben son beş altı senedir neredeyse sadece ikram edilince yiyorum cipsleri , bir de içkinin yanında atistirmalik olsun diye. Onun dışında çok çok nadir, kan şekerim düşecek de anca gidip alacağım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?