Acaba hata mı ettim?

Bence esinize senin demen lazımdı gibi sinir bozucu seyler söylemeyin. Yani ufacık çocuklar bile bilir cenazede düğünde küslük dahi olmaz kaldı ki keyfi gidilmesin. Siz düşüncesiz davranmışsınız tüm hata sizin bence uzatmadan özür dileyin. Üste çıkabileceginiz bi durum yok.

Her seyine gitmissiniz,duasinda da olmayiverin nolacak ki. Calisan kadinsiniz, uzerinize duseni fazlasiyla yapmissiniz bence. Beni temsilen gitmen lazimdi diyen nisanliniz kendisini basbakan veya cumhurbaskani zannediyor herhalde. Su triplere sinir oluyorum ya

Edit: nisanli degil esmis pardon

malefes bu bir saygıdır. eşiniz de kv de haklı. ölen insan yaşlı bile olsa eşinizin ananesi. gündüz katılmasanız bile bir iki iş çıkışı birer saat uğrasanız olurmuş. cenazeden sonra ayak basmamışsınız. bir de haftasonunu annemlerle geçirdim diyorsunuz. hiç olmamış yakışmamış.

Ben onları çok da haklı görmedim. Eşiniz sizden iyi tanıyor annesini. Kırılacağını onun düşünmesi ve sizi uyarması gerekirdi. Onların çok önemsediği bir şey sizin ailenizde önemsenmiyor olabilir, bu sizi düşüncesiz ya da görgüsüz yapmaz. Bundan sonra dikkat edersiniz ama bu olayda eşinizin sizi uyarmaması onun hatasıdır!

Kayınvalidemi seviyorum. Bazı rahatsızlık duyduğum konular var. Sürekli onlarla düşüp kalkmamı istiyolar normalde. Bende daha mesafeli olmaktan yanayım. Ömür boyu yüz yüze bakıcaz yapımda bu. Ama gitmeliydim bu dediğiniz gibi tekrarı olmayan bi durum. Burda çok hatalıyım

Hala eşinizden bekliyorsunuz,
Aklınız başınızda koskoca kadınsınız neden sürekli birilerinin sizi dürtmesini, yönlendirmesini istiyorsunuz ki?
Hadi h. içi katılamadınız, izinli olduğunuz dönemi ailenizle geçirerek hem eşinize hem kayınvalidenize büyük ayıp yapmışsınız.Ailenizi 15 gün görmeseydiniz nasıl bir eksiklik yaşayabilirdiniz ki? cenaze yahu cenaze
Bide kasıt yok diyorsunuz Allah aşkına bunları siz düşünememiş olamazsınız.

Herkesin kendine göre bi planı oluyor hele calısınca dahada zor yetişmek herşeye ama diğer arkadaşların dediği gibi burda kendimi hatalı buluyorum sanırım..

Herkesin kendine göre bi planı oluyor hele calısınca dahada zor yetişmek herşeye ama diğer arkadaşların dediği gibi burda kendimi hatalı buluyorum sanırım..
Hatali degilsiniz bence, elinizden bu kadari gelmis bunu yapmissiniz. Boyle zamanlarda alinganlik etmek daha buyuk hata bence. Gelen gelir,musait olmayan gelemez,cok bile yapmissiniz

Ben cenazesind gittim. Kabristana gittim. İlk gün duasınada gittim. Ama diğer günler gitmedim. Yeterli olduğunu düşündüm. Benim büyüklerimin hepsi yaşıyor. Ben zaten hatayı kendimde arıyorum. Çok mu vurdum duymazım acaba diyorum. Büyüklerim henüz sağ olduğu için empati yapamıyorum belkide

Bende kötü hissediyorum şuanda kendimi

Bence hatanızı kabul edip konuşun eşiniz ve kayınvalidenizle. Özür dileyin.

Cenazeye değer verilmeyen bir aile var mı? Evli bir insan eşinin anneannesinin cenazesini boşverip kendi ailesine gitmemeliydi. Kocaman kadını neden uyarsın ya da git diye tembih etsin? Çocuk mu ki? Annesinin cenazesine gelini gelmediği için kırılmayan bir insan var mıdır acaba dünyada? Arkadaşa bile alınırız burada aile bağı var. Bunu çok uç bir şey gibi algılamanız tuhaf geldi.

Bende eşinizi haklı buldum gündüz olanlara gidememeniz elbette normal ama sizi hafta sonu olana beklemişlerdir. Ailenize gitmenizi gerektirecek elzem bir durumda yokmuş. 15 gün çok uzun bir süre değil. Dışardan bakınca sanki umursamamış gibi olmuşsunuz

Eşinize "sen uyarsaydın" diyebileceğiniz bir durum yok bence. Böyle şeylerde insan bekler, karşısındakinin düşünebilmesini ister. Misal benim anneannem vefat etse hafta sonu duası olsa eşimde oraya gitmek yerine ailesine gitse ben sitem edince de bana söyleseydin uyarsaydın dese "böyle biseyi benim söylemem mi gerekiyordu "diye çok pis patlarım. Cenaze çünkü bu, ölüm, dua. Özellikle ilk günlerde insan çok destek arıyor.

Ama olan olmuş artık. Olur öyle bazen, insanın basireti bağlanır düşünemez. Hiç üste çıkmaya çalışmadan gönül almanızı tavsiye ederim ben.

siz 7sinin duasinin okunacagini ve bunun bayanlar arasinda oldugunu gayet te biliyormussunuz anladigim kadariyla. cogu bayan da demis zaten yukarida, gercekten esiniz hakli, siz burda yanlis davranmissiniz. kayinvaliden de hakli, tabiki ogluna soylenecek, hakki.

Doğrusu bana da sizin benim düşüncemi tuhaf bulmanız tuhaf geldi!
Konu sahibi cenazenin olduğu gün gitmiş zaten. Geceye kadar kalmış. Her okuması olduğunda gitmek zorunda değil. Gelinine güvenerek mi yapıyor okumayı? Birileri laf eder diye düşünen, önceden uyarır. Hem uyarma hem de düşüncesizlikle itham et, iyiymiş valla!

Bu konuda zaten sizi en azından annenizin uyarması lazımdı,
Haftasonu ona gittiğinizde "kızım senin burda ne işin var, git cenaze evine, orda olman lazım" demesi gerekirdi.
Demek ki yetiştirilişinizde, kültürünüzde de yok bu durum.

Bunun için empati yapmayı, başınıza gelmesini beklemeyin.
Bugün eşinize yarın size, belki beklenen bi ölümdü, belki hastaydı öldü kurtuldu ama ne olursa olsun kayınvalideniz böyle bi günde sizi yanında görmek ister.
Bişekilde gönlünü almanızı öneririm.

Kendinizi kötü hiss ediyorsunuz cünki biliyorsunuz ki gidebilicek halde gitmediniz hafta sonu gidebilirdiniz ölüm bu sonucta ailenizle vakit gecirmeyi tercih etmisiniz iki hafta sonrada ailenizle görüşebilirdiniz şimdi vicdan azabı duyuyorsunuz yanlış oldunun farkındasınız cünki

Bakın cenazeye gittim duasındada ilk gün gittm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…