- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşte istediğim cevap buydu.. evet ayrılmak kolay, çekip gitmek uğraşmamak hayatıma bakmak kolay.. ama emek, sevgi, fedakarlık? Nişanlımdan %100 şikayetci değilim. %10 şikayetçiyim, tek eksi yanı istediği olsun istiyor. Ve ben ters tepki versem en fazla küser. Bu ilişkiyi benim bitirmeyeceğimi düşünerek yükleniyor bana. Babası zamanında demişti ki nişanlıma, o kız seni parmağında oynatıyor. Şimdi bir kaç kişiden akıl alıp beni yola getirmeye çalışıyor aklı sıra. Ama benim hangi durumda bu ilişkiyi bitireceğimi bildiği için, o toplara hiç girmiyor.Siz hayır deyip dayatmalari kabul etmezseniz ne olur? Nasıl bir tepki alırsınız?
Işte göstermeniz gereken tepki o...
ayrıl.Merhaba..
Biliyorsunuz sözlümün zoruyla nişan yapacağız. Yani 2 gün nişan istemeleri bize tuhaf geldiği için istememiştik ve sonuç olarak 15 gün sonra nişan olacak 2 gün. 1.gün erkek evi kendi arasında akşama kadar eğlenecekmiş, Pazar günü de bize gelip nişan takacaklar. Bütün masraflar nişanlıma ait. Gelelim konuya.. birbirimizi çok seviyoruz, ondan da şüphem yok ama eski hevesim kalma telaşlar için koşturmaya. Ailesinden gelin olarak bir iğne görmedim zaten 8 ay boyunca, nişanlımda değişti 3 Aydır. Sürekli beni değiştirmeye çalışıyor, oje sürme,dar giyinme,ufak bir dövmem var, babasıyla ikisi ona takmış sildirmem gerekirmiş. Ve istediği şeye tamam demediğimde küsüyor, hiç konuşmuyor, hep ben gönlünü almak zorunda kalıyorum. Ve çok yıprandım gerçekten. Nişan 2 gün olacağı için 2.gün diktirdiğim nişanlılığı giyeceğim, 1.günde yani onlar aralarında eğlenirken de abiye giyecektim böyle anlaştık. Dün bana gitti tesettür abiye aldı(ben tesettürlü değilim) kırılmasın diye tamam dedim aldım ama eve gelince içime sinmedi hiç, Ailem de beğenmedi bu ne böyle dedi. Hatta mağazadaki kadın bile arkamızdan konuşmuş, kız açık ama tesettür abiye aldı diye. Dün akşam dedim ki abiye içime sinmedi değiştireceğim yarın. Ve bana dedi ki nişanın 2 günü de nişanlılığını giy. Eee o zaman ne anlamı kaldı ki, 2 gün nişanlılık giyilir mi? Bir gün onun ailesi benim Ailem oturuyoruz hep beraber, bende de kısa kollu t-shirt vardı. Bir tartışmada annesi demesin mi kp kv yanında kısa kollu giyilmez ayıp diye. Nişanlımda açık açık söylemese de, onların yanında onlara benzetmeye çalışıyor beni. Halbu ki beni olduğum gibi kabul etmişti. Ki ben zaten açık saçık giyinen birisi değilim ve artı daha dikkat ediyorum huzursuz olmasın diye. Ama onun istekleri hiç bitmiyor ve dediğim gibi en ufak şeyde afedersiniz ama karı gibi küsüyor naz yapıyor konuşmuyor benden adım bekliyor. Bu sabah alyansını takmadan aldı cebine attı. Biz o tüzüğü kolay mı taktık ki, cebe atabiliyor. Annem diyor ki kızım göz göre göre başını yakıyorsun yapma vazgeç. Artık o kadar mutsuzum ki anlatamam.. davetiyeleri 1 hafta önce teslim aldık ama saha ailelere göndermedik, nişan istemiyorum çünkü. 2 gün nişan olur mu, ailesi bi iş çevirecek sanki. Bana akıl verir misiniz.
daha hangi topa girsin?İşte istediğim cevap buydu.. evet ayrılmak kolay, çekip gitmek uğraşmamak hayatıma bakmak kolay.. ama emek, sevgi, fedakarlık? Nişanlımdan %100 şikayetci değilim. %10 şikayetçiyim, tek eksi yanı istediği olsun istiyor. Ve ben ters tepki versem en fazla küser. Bu ilişkiyi benim bitirmeyeceğimi düşünerek yükleniyor bana. Babası zamanında demişti ki nişanlıma, o kız seni parmağında oynatıyor. Şimdi bir kaç kişiden akıl alıp beni yola getirmeye çalışıyor aklı sıra. Ama benim hangi durumda bu ilişkiyi bitireceğimi bildiği için, o toplara hiç girmiyor.
Nişanlım ana kuzusu değil. Aylarca görüşmedi herkese resti çekti. Ben barıştırdım zorla. Aileleri hiçbir şeye karıştırmıyoruz. Sadece babası çok patavatsız ukala, bunu nişanlımda kabul ediyor ve bazı konuşmalarında babasını uyarıyor. Çok kıskandığı için dar giyinme açık giyinme makyaj yapma vs diyor niyetini de biliyorum. Ama istediği olmadığında küsüp kabuğuna çekilmesi beni çıldırtıyor. O an bağırsa çağırsa bile tamam ama ağzından kırıcı bir lafta çıkmaz incitmez de beni. Bende bu hareketinden dolayı kıyamayıp kuramıyorum işte. O da bundan cesaret alıyor sanırımayrıl.
evlenince zorla başını kapatır bunlar.
nişanlın daha ana kuzusu. evlenecek mantıktan, olgunluktan uzak.
yakma kendini.
Nişanlım ailesi için beni ezmiyor. Hiçbir zaman da yapmadı bunu. Ailesi de biliyor, nişanlım için önceliğin ben olduğumu ve bunu yanımda ailesine de söyledi. Sadece babası patavatsızdaha hangi topa girsin?
ojene, dövmene, elbisene karışıyor.
sadece köprüyü geçene kadar zusuyor. evlenince baskının en büyüğünü nişanlın yapacak.
es geçiyorsun ama en kötü huyu ailesi için seni ezmesi ve sadece senin değişmeni istemesi.
hadi sen değişmeyi kabul ettin, onlar karşılık olarak hangi alışkanlıklarını değiştirecekler? illa ki onların da kusurları vardır.
tesetturluyu begenmiyor kucuk goruyor toplum baskisindan tesetture sokuyor aslinda gozu baska baska seylerdeKesin pisman olursunuz
Tesetturlu olmayan kadin ile evlenip de onu zorla tesetture sokma mantigi nedir ya? O zaman ona gore birini alsaymis. Ayakkabiya gore sindirella ariyor herife bak
Cevaplarinizi okudukca, Evlende gor o zaman diyesim geliyor. Nisanlinizi hep bir savunma durumundasiniz. Evlenincede gercekleri gorup bosanabilecekmisiniz bakalim. Size mutluluklar dilerim,bunlari yasamis biri olarakİşte istediğim cevap buydu.. evet ayrılmak kolay, çekip gitmek uğraşmamak hayatıma bakmak kolay.. ama emek, sevgi, fedakarlık? Nişanlımdan %100 şikayetci değilim. %10 şikayetçiyim, tek eksi yanı istediği olsun istiyor. Ve ben ters tepki versem en fazla küser. Bu ilişkiyi benim bitirmeyeceğimi düşünerek yükleniyor bana. Babası zamanında demişti ki nişanlıma, o kız seni parmağında oynatıyor. Şimdi bir kaç kişiden akıl alıp beni yola getirmeye çalışıyor aklı sıra. Ama benim hangi durumda bu ilişkiyi bitireceğimi bildiği için, o toplara hiç girmiyor.
Kendini kandırıyorsun tamamen. İnan bana bile bile kabul ettiğin herşey pişmanlığın olacak. Eğer sorun çıkaran sen olsaydın, kimse senin gözünün yaşına bakmaz. Hele ki nişanlın. Onlar kadınlar gibi yok ilişkiymiş, yok emekmiş, yok kalıp savaşmakmış düşünmezler. Kk tecrübelerime dayanarak bu evlilik keşke olmasaydı diyeceksin. Ne yazık ki bir ilerisi, kapanmaya zorlama ailesinden sıtkının sıyrılması. Sana o zaman bu kadar da kibar konuşmazlar emin ol. Kendine bahaneler üretme, ayrılığın acısından kaçma. Bir kere üzül ömür boyu üzülmektense. Geçiyor gidiyor herşey.İşte istediğim cevap buydu.. evet ayrılmak kolay, çekip gitmek uğraşmamak hayatıma bakmak kolay.. ama emek, sevgi, fedakarlık? Nişanlımdan %100 şikayetci değilim. %10 şikayetçiyim, tek eksi yanı istediği olsun istiyor. Ve ben ters tepki versem en fazla küser. Bu ilişkiyi benim bitirmeyeceğimi düşünerek yükleniyor bana. Babası zamanında demişti ki nişanlıma, o kız seni parmağında oynatıyor. Şimdi bir kaç kişiden akıl alıp beni yola getirmeye çalışıyor aklı sıra. Ama benim hangi durumda bu ilişkiyi bitireceğimi bildiği için, o toplara hiç girmiyor.
Devlet nikahı yapılmadan imamların nikah kıyması yasak değil miydi ?benim öyle biliyorum ?İmam nikahımız yapıldı daha önce. Bizde adettir, yüzükler takıldıktan sonra dini nikah yapılır ve yapıldı bizimde babalar şahitliğinde
hı hı öyle.Nişanlım ailesi için beni ezmiyor. Hiçbir zaman da yapmadı bunu. Ailesi de biliyor, nişanlım için önceliğin ben olduğumu ve bunu yanımda ailesine de söyledi. Sadece babası patavatsız
Valla ben mesajima böyle bir cevap beklemiyordum. :)daha hangi topa girsin?
ojene, dövmene, elbisene karışıyor.
sadece köprüyü geçene kadar zusuyor. evlenince baskının en büyüğünü nişanlın yapacak.
es geçiyorsun ama en kötü huyu ailesi için seni ezmesi ve sadece senin değişmeni istemesi.
hadi sen değişmeyi kabul ettin, onlar karşılık olarak hangi alışkanlıklarını değiştirecekler? illa ki onların da kusurları vardır.
Sizinle hemfikirim. Oturup konuşuyorum kendisi ile. Seni üzdüysem kırdıysam özür dilerim, her kararımız ortak seninle. Ben senin üzüleceğin bir şey yapar mıyım diyor. Tamam diyoruz hallediyoruz gibi. Sonra ek ufak şey de surat asıp oturuyor küsüyorValla ben mesajima böyle bir cevap beklemiyordum. :)
Demek ki bunlar konu sahibi için ayrılmayı gerektirecek şeyler degil.
Demek ki bunlar nişanlısı için de ayrılmayı gerektirecek şeyler degil. (Aslında ben bundan pek emin degilim.) Öyleyse esaslı bir konuşmayla hallolacak demektir. Peki bunca sıkıntı niye o zaman?
Vallahi kafam karıştı:))