yapıcı bır elestırı yapmıssınız cok tesekkurler.. bazı arkadaslar canı sıkılmıs konumu okuyor ve egosunu tatmın ıcın dalga gectıgını sanıyor... sızın elestırınız yapıcı bır elestırı tesekkur ederım
canim benim. Emin ol onlar senle aslinda dalga gecmek istemiyorlar. Sadece cocukca bulduklari icin oyle cevap vermis olabilirler. Ama bak bir actigin konulara. Hep baskalarindan sikayetcisin, hep cevrendeki insanlardan sikayetcisin. O yuzden belki de onlarda baktilar ve gene basladi sikayete diye sana yazdilar bilemiyorum.
Ben de bazen sevgi acligina dustugum zamanlar beklerim ki insanlar beni sevsinler, benle konussunlar beni begensinler. Ama bu durumumun farkinda olurum ve bu duygularimi baska yere kanalize etmeye calisirim. Cunku belki yeterince sevgi ve ilgi, yada taktir gormediysek yetistirilirken ailemiz tarafindan, yada hep elestirildiysek bu tur kisilik bozukluklarina ugrayabiliyoruz. Ben kendi hakkimda en azindan oyle dusunuyorum. Benim ailem cok elestireldir, benim iyiligimi dusunurler bilirim, ama su an dusunuyorumda bana yaptiklari cok yanlismis. Mesela ben hata yapmaya goruyum yada yanlis bir sey yapiyim hemen bagirir cagirirlar. genelde elestiri duyarim agizlarindan, ovgu, taktir, yada sevgi sozcukleri deyil. Annemin benimle ilgilendigini hakikaten hatirlamam. Bizim her turlu ihtiyacimizi karsiladi Allah razi olsun ondan ama gercekten de benim ruhi ihtiyaclarimi karsilamadi, keyfi yerindeyse guler yuzludur, cok iyidir gercekten de annem ama keyfi yerinde deyilse onu ben avutmak zorunda kalirim. malesef annem anne olmanin nedemek oldugunu kendi annesinden gormedigi icin boyle diye dusunuyorum. Sonucta fakir koy cocuklari olarak buyumusler, sadecve ekmek kavgasinda olunmus o fakirligin kol gezdigi zamanlarda. Artik 35 yasindayim ve sahsen canima tak etti, cunku halen yapiyorlar bunlari.
Iste bunlar bizleri kendine ozguveni az olan bireyler yapiyor. Ben farkina vardigim icin cok zorlanmiyorum insanlarla iliskilerimde, kendime terapi yapip rahatliyorum. Aileme kizamiyorum da ama sorunun farkinda oldugum icin kendimi o konuda tamir etmeye calisiyorum. En korktugum sey de kendi evladima anne olamamk o yuzden.
Sende asil problemin senden kaynaklandigini anlayip kokune inersen sorunun hayatinda mutlu olursun. Yoksa hem mutsuz olursun hem de hata edip cevrenede bulunan kisileri mutsuz edersin.