- 31 Aralık 2017
- 6.460
- 22.146
- 348
- 28
Ay nasıl bir aile bu ya?! İnanılmaz sinirlerim bozuldu.Kardeşleri kanser hastalığını bilmiyorlar. Hatta annemizin bir şeyi yok diyorlar. Devlet on günden fazla bekletseymis özele gotureceklermis. 10 gün kısa bir sureymis. Eşim gerekeni en başta söyledi ama baba ne derse o.
On gun beklenecekti biyopsi için ancak devreye akrabamız olan bir başhekim girdi bugün. Biyopsi yarın alınacak. Sonraki süreçte hızla devam edecek. Kayinpederimin başhekim akrabası var ama aramak daha yeni aklına geldi, eşim hatırlattı onu da. Neyse, Buna da şükür diyelim.-Gri- bence eşinle oturup konuşmalısın ..annesinin hastalığının ciddiyeti ve seyriyle ilgili tıbbi bilgi alması insan olarak hakkı.Doktorla bile doğru düzgün konuşma fırsatı bulamamış ..hastalığını bile tam bilmeyen bir insana ihtiyaç duyduğu tıbbi desteğin zamanında verileceğini düşünmek de tam olarak hayal.Ben böyle bir durumda eşime "tam olarak istediğiniz ne ? Annenin en kısa zamanda ve en masrafsız şekilde ölmesi mi?" diye sorardım.
Bugün sürecin hızlanması adına bir adım atıldı. Bundan sonra tani hemen konulup, inşallah tedavi beklenmeden başlayacak. Eşim pisirik değil bu arada. Eşim ısrar etmeseydi bir biyopsi için hala on gün beklenecekti.Eşiniz niye babasının iznini bekliyor annesinin sağlığı için? Babaya saygı falan değil bu, dümdüz pısırıklık kusura bakmayın.
Annesi babasının malı değil sonuçta. Kadın sağlığı hakkında doğru düzgün bilgilendirilmemişken neden kocasının insafına bırakılıyor?
Eşiniz babasına "Ben annem için bunu yapacağım, seni ilgilendirmez" deyip tutup götürecek annesini.
Çok teşekkür ederim, ne kadar iyisiniz. cerrah Paşa'nın o uzun koridorlarinda az senelerim geçmedi, bahçesinde... bana sorsalar zaten orada birçok hocaların hocası var, annemin hocasi Canan hanım mesela, kadın bir telefon açardı hemen ne yapılacaksa bekletmeden yapilirdi. Kayinpederim doktor tavsiyesini şiddetle reddetti ne yazık ki. Neyse ki, artık başhekim akraba devreye girdi. Biyopsi vs hemen alınıp tani konulacak. Ondan sonra o başhekimin öncülüğünde Dalin da çok iyi bir doktorla devam edilecek tedaviye.Çapa,Cerrahpaşa gibi donanımlı hastanelerden yakın zamana randevu almak istiyorsanız orada çalışan ama aynı zamanda özel muayenehanesi olan bir doktordan randevu alıp,tahliller ve hastayla giderseniz hızlandırabilirsiniz işlemlerinizi.
Babamın doktorunu biz bu şekilde ayarlamıştık,yakın zamanda başka bir hastamın tahlillerini götürdüm görüşünü aldım kendisinden,kaybettik hastamızı ama toparlansaydi bu doktorla çapada görebilecekti tedavisini. Kısacası capa,cerrahpaşa gibi bu konuda iyi ve donanımlı hastanelerden randevu almak zor,şayet hızlandırmak istiyorlarsa özel muayenehanesine görüşüp ordan onun yönlendirmesi ile işlem yapılabiliyor. Bunu seçenek olarak sunun kabul ederlerse şayet size özelden asistanınin numarasını iletirim,görüşürsünüz.
Bu savunma makul değil. İnternet çağında kendi bulamıyor da sizden mi video istiyor. Kusura bakmayın ama kvnin hastalığından ziyade sözünüzün dinlenip dinlenmemesi derdine düşmüşsünüz. Hastalıklar bireyseldir. Anneniz öyle diye herkes öyle olacak değil. Ayrıca karaciğer, akciğere göre daha rahat atlatılıyor. Çevremde nakil olup iyileşen karaciğer kanseri hastaları var. 10 gün uzun bir süre değil. Gereksiz panik yaratıyorsunuz.Sakin
Bunu kızı istedi. Tümörün ne olduğunu nasıl yayıldığını bilmek istedi. Sadece ona anlattım. Gerçi zaten umursamadı.
Sözümün dinlenmesi derdine düşsem, dinlenmediginde aman banane der geçerdim. Ben kötü olma pahasına tedavinin hemen başlaması için çabaladım eşimle ve bu da sonuç verdi şükür.Bu savunma makul değil. İnternet çağında kendi bulamıyor da sizden mi video istiyor. Kusura bakmayın ama kvnin hastalığından ziyade sözünüzün dinlenip dinlenmemesi derdine düşmüşsünüz. Hastalıklar bireyseldir. Anneniz öyle diye herkes öyle olacak değil. Ayrıca karaciğer, akciğere göre daha rahat atlatılıyor. Çevremde nakil olup iyileşen karaciğer kanseri hastaları var. 10 gün uzun bir süre değil. Gereksiz panik yaratıyorsunuz.
Bu tavırla kadını çöktürürsünüz size diyeyim. Doktorculuk oynuyorsunuz.Sözümün dinlenmesi derdine düşsem, dinlenmediginde aman banane der geçerdim. Ben kötü olma pahasına tedavinin hemen başlaması için çabaladım eşimle ve bu da sonuç verdi şükür.
Tamam.Bu tavırla kadını çöktürürsünüz size diyeyim. Doktorculuk oynuyorsunuz.
Cigerinde bir sorun olduğunu biliyor. Kitle olduğunu biliyor şuan ama iyi huylu olup olmadığıni ve kitlenin büyüklüğünü bilmiyor. Saygı duyuyoruz biz de, ailesinin kararı tamamen söylenmemesi.kişi hasta olduğunu biliyor mu ?
belki öğrenmesini istemedikleri için süreci ona çaktırmadan yürütmek istiyorlardır ?
Gerçekten bunda da tersleyecek sebep aramayın hoş değilSize akıl sordular mı?
Cigerinde bir sorun olduğunu biliyor. Kitle olduğunu biliyor şuan ama iyi huylu olup olmadığıni ve kitlenin büyüklüğünü bilmiyor. Saygı duyuyoruz biz de, ailesinin kararı tamamen söylenmemesi.
51 yaşında.tüm sayfaları okumadım yazıyordur muhtemelen, kaç yaşında ?
ileri bir yaşsa üzülmesini istemiyor olabilirler.
:) Sevgiler.Gerçekten bunda da tersleyecek sebep aramayın hoş değil
51 yaşında.
Teşekkür ederim. işler hızlandığı çok mutluyum,.inşallah sonu guzel bitecek bu mücadelenin.şifa diliyorum tez zamanda.
Bugün yakın akraba olan bashekimi aradilar ve süreci o ele aldi. Biyopsi yapılması ve sonucu için 20 gün beklenecekti, şimdi bir hafta içinde hallolacak. Tabii bu benim sayemde değil, eşimin sayesinde oldu. Bosa vakit kaybı bir kanser hastası için çok kotu bir şey.E tamam size danışmışlar, sizde özele gitmelerini söylemişsiniz kabuk etmemişler. Ne yapabilirsiniz ki?
Rica ederim.Çok teşekkür ederim, ne kadar iyisiniz. cerrah Paşa'nın o uzun koridorlarinda az senelerim geçmedi, bahçesinde... bana sorsalar zaten orada birçok hocaların hocası var, annemin hocasi Canan hanım mesela, kadın bir telefon açardı hemen ne yapılacaksa bekletmeden yapilirdi. Kayinpederim doktor tavsiyesini şiddetle reddetti ne yazık ki. Neyse ki, artık başhekim akraba devreye girdi. Biyopsi vs hemen alınıp tani konulacak. Ondan sonra o başhekimin öncülüğünde Dalin da çok iyi bir doktorla devam edilecek tedaviye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?