Çok teşekkür ederim.Rica ederim.
Bu hastalıkla ilk kez karşılaşan insanlar genelde hastaneden randevu almaya çalışıyorlar haliyle aylar sonrasına gün veriliyor. Bu sebeple yazmak istedim. 2000 yılında da babam hastayken bu şekilde ilerlemiştik,2004de kaybettik ama 4 sene tedavisini gördü Çapa'da.
Yakın zamanda da bir yakınım hastalanınca hemen babamın doktoruna gittim tahlillerle,hastamız ayaklansaydı aynı şekilde hızlıca tedavisine başlanacaktı.
Evet en iyi hastaneler bunlar kanser tedavisinde.
İşlemleri hızlandırmalarına sevindim zira ben bahsettiğim yakınımı 3 ay gibi bir süre içerisinde agresif bir tür kanserden kaybettim. O kadar hızlı yayılıp hastamı yatağa düşürdü ki size anlatamam. Bu sebeple hızlı hareket etmek istemenizi anlıyorum zira agresif bir türse çok hızlı metastaz yapabiliyor.
Umarım iyileşir hastanız. Geçmiş olsun.
Basindan beri ayni seyi soyluyorum: sizi ilgilendirmeyen bir konuda fazla burnunuzu sokuyorsunuz, gecmis olsun tekrarHanımlar, iki ay sonra bugün hala başladığımız yerdeyiz. kayınvalidemin hastalığı hala tedavi edilmedi. İnanılmaz bir psikolojik savaş verdik bu süreçte, eşimle. Yapamadık. Bir hafta sonra memografi demiş devletteki doktor, bir hafta sonra o çekilecek. On gün kadar sonra sonuç çıkar demişler, o süreçte öyle geçer. Sonra kemoterapi için port takilacakmis, onu da sonuçtan sonra ayarlayacaklar.
Artık gereken yapılır dediğimiz, başhekime havale ettiğiniz süreç, devlette sıra beklemekle geçti. Başhekim, ozellerden uzak durun demiş, kayınpeder zaten cimrilik hastası, devlette devlet diye öluyor, oradaki doktor ne derse onu bekleyeceğiz diyor.
Böyle hanımlar. Bu iş çığrından çıktı, kadın göz göre göre bekletiliyor. İşin en acı kısmı ise, kendi de beklemek istiyor. O da devletteki doktorlara güveniyormus. Hocaların hocası var Şişli'de, kendi muayehanesi var, onkoloji Anabilim dalı başkanı, ona getirip götüreceğiz ama yok, cahil insanlar bizi de mahvettiler.
Bu konuyu kapattık eşimle. Ne babasiyla ne annesiyle ne de diğer çocuklarla uğraşacak halimiz kalmadı.
Güncelleme yapmak istedim.
Onların kararı size söylenecek söz bırakmamışlarHanımlar, iki ay sonra bugün hala başladığımız yerdeyiz. kayınvalidemin hastalığı hala tedavi edilmedi. İnanılmaz bir psikolojik savaş verdik bu süreçte, eşimle. Yapamadık. Bir hafta sonra memografi demiş devletteki doktor, bir hafta sonra o çekilecek. On gün kadar sonra sonuç çıkar demişler, o süreçte öyle geçer. Sonra kemoterapi için port takilacakmis, onu da sonuçtan sonra ayarlayacaklar.
Artık gereken yapılır dediğimiz, başhekime havale ettiğiniz süreç, devlette sıra beklemekle geçti. Başhekim, ozellerden uzak durun demiş, kayınpeder zaten cimrilik hastası, devlette devlet diye öluyor, oradaki doktor ne derse onu bekleyeceğiz diyor.
Böyle hanımlar. Bu iş çığrından çıktı, kadın göz göre göre bekletiliyor. İşin en acı kısmı ise, kendi de beklemek istiyor. O da devletteki doktorlara güveniyormus. Hocaların hocası var Şişli'de, kendi muayehanesi var, onkoloji Anabilim dalı başkanı, ona getirip götüreceğiz ama yok, cahil insanlar bizi de mahvettiler.
Bu konuyu kapattık eşimle. Ne babasiyla ne annesiyle ne de diğer çocuklarla uğraşacak halimiz kalmadı.
En korktuğum şey bu şuan erken teşhis hayat kurtarır deyip bir türlü tedaviye başlamamalarıButun tedaviyi ozel yaptirabileceklerse özele gitsinler. Yoksa malesef dediğiniz gibi cunku hergun kanser hastasiyla ugrasiyor, cok umurlarinda degil. Babamın kanser olduklarını anladıkları halde tedavi başlayana kadar o tahlil bu tahlil o biyopsi bu biyopsi 3.5 ay sonra kemoterapi başlandı. Ilk kemoterapi icin bile 20 gun sonraya randevu verdiler
Hasta bile halinden memnun. Sizin yapacak hiçbir şeyiniz kalmamış. Artık sizin çok dışınızda bir konu bu.Hanımlar, iki ay sonra bugün hala başladığımız yerdeyiz. kayınvalidemin hastalığı hala tedavi edilmedi. İnanılmaz bir psikolojik savaş verdik bu süreçte, eşimle. Yapamadık. Bir hafta sonra memografi demiş devletteki doktor, bir hafta sonra o çekilecek. On gün kadar sonra sonuç çıkar demişler, o süreçte öyle geçer. Sonra kemoterapi için port takilacakmis, onu da sonuçtan sonra ayarlayacaklar.
'' Baba, Allah'ın kimi yatırıp kimi kaldıracağı hiç belli olmaz, bu işler sırayla değil, belki ben hasta olurum sen bana bakarsın. '' de, keser sesini o.Ayrıca kayinpederim geçen gün şöyle bir şey söyledi "ben hasta ve yalnız olsam diğer gelinim bakmaz sen bakar misin" ben bunu, kayinvalidemi gozden çıkardığı için, ilerisi hakkında fikir sahibi olmak adına sorduğunu düşündüm ve yuvarlak bir cevap verdim. Tuhafıma gitti böyle bir şey sorması, hem de bu dönemde. Hem kadının tedavisine köstek ol, onu cesaretlendirme, hem de ilerisi için kendi adına kaygı duy?
'' Baba, Allah'ın kimi yatırıp kimi kaldıracağı hiç belli olmaz, bu işler sırayla değil, belki ben hasta olurum sen bana bakarsın. '' de, keser sesini o.
Şimdiden kara kara kaygılara başlamış, bunlar böyle, sen hasta iken ne gerek var hep para tuzağı, kendilerinin başı ağrısa koşarlar doktora. Eğer kaynananız rahmetli olursa 2.evlilik için bakınmaya bile başlar.
Kadın en fazla ölürüm şu saatten sonra demiş artık. Hayat seçimlerden ibaret. O seçmiş, yapacağınız bir şey kalmamış.Güzel yerden yakaladınız. Kendisinin beş sene önce, omuriligindeki bir kitle için gitmediği doktor, almadığı görüş kalmadı ki, kanserli bir kitle değildi. Kendine gelince yapar eder gider, hastalık hastasıdır zaten, kendisini çok sever. Geçen gün kolu agirmis calisirken " hemen randevu alın, kolum da hastalık çıkacak" demiş. Bir şey çıkmadı, şükür!
Bakmayın, ben aslında pek anlasamasak da, kayınvalidemin sevilmeyisine de icerledim biraz, belki biraz da bu yüzden ben de elinden tutmak istedim. Adam karısını hiç sevmiyormus. Hiç beklemezdim, çok sever gibi gorunurdu oysa. Seven insan çabalar, oradan oraya götürür, en iyi proflara muayene ettirir, görüş alır, bu kendine benzetti kadini. O kadar kayıtsız ki duruma. Görümcem getirip götürüyor hastaneye. Kiziyla rahat ediyormuş, ona gerek yokmuş. Bizi zaten istemiyorlar. Kaciririz, haşa profesörlere götürmek gibi bir suç isleriz, ayıp ederiz.
Onlar böyle mutlular.
Yengemi çok kısa süre önce kanserden kaybettim.herseyide devlet hastanesinde yapildi tedavinin erkeni geçi farketmiyor maalesef kanser illeti vucuda girdimi tedavi de boş.ben cok pismanim keske kemoterapi yapilmasaydi en azindan o kdr aci cekmeden ölürdüİyi akşamlar herkese. Bir yakinim karaciğer kanseri, 10 santim tümör var cigerde. On gün sonra devlette biyopsi olacak, sonucun çıkması da bir o kadar sürer. Bu aile durumu yerinde olan bir aile ama
Biyopsiyi ve diğer çekimleri özel hastanede kısa sürede yaptirmayi reddediyorlar. Durum bence acil, biran önce tedavi başlamalı ama konuştukça da ben kötü oluyorum. Susmali miyim?
Hepsinde, hastanın birşeyi yok gibi bir hava var. Acelemiz yok diyorlar.
O zaman kanser olan herkese, nasılsa sonu ölüm, gidin ölmeyi bekleyin mi denilsin, anlamadım.Yengemi çok kısa süre önce kanserden kaybettim.herseyide devlet hastanesinde yapildi tedavinin erkeni geçi farketmiyor maalesef kanser illeti vucuda girdimi tedavi de boş.ben cok pismanim keske kemoterapi yapilmasaydi en azindan o kdr aci cekmeden ölürdü
Bende çok üzüldüm gerçekten demekki sewmediği için akışına bırakmış kayınpeder.. ben şuna inanırım ağzımızdan her çıkan ya da yaptığımız her hareket iyi ya da kötü er ya da geç önümüze düşer bu yüzden ağzımızdan çıkanda yaptıklarımızda hayatımızın akışında çok önemli rol oynar.. ecel öyle bir gelir ki bi bakmışsınız kaynanayı beklerken kayın peder ölmüş Allah sağlıklı uzun önürler wersinGüzel yerden yakaladınız. Kendisinin beş sene önce, omuriligindeki bir kitle için gitmediği doktor, almadığı görüş kalmadı ki, kanserli bir kitle değildi. Kendine gelince yapar eder gider, hastalık hastasıdır zaten, kendisini çok sever. Geçen gün kolu agirmis calisirken " hemen randevu alın, kolum da hastalık çıkacak" demiş. Bir şey çıkmadı, şükür!
Bakmayın, ben aslında pek anlasamasak da, kayınvalidemin sevilmeyisine de icerledim biraz, belki biraz da bu yüzden ben de elinden tutmak istedim. Adam karısını hiç sevmiyormus. Hiç beklemezdim, çok sever gibi gorunurdu oysa. Seven insan çabalar, oradan oraya götürür, en iyi proflara muayene ettirir, görüş alır, bu kendine benzetti kadini. O kadar kayıtsız ki duruma. Görümcem getirip götürüyor hastaneye. Kiziyla rahat ediyormuş, ona gerek yokmuş. Bizi zaten istemiyorlar. Kaciririz, haşa profesörlere götürmek gibi bir suç isleriz, ayıp ederiz.
Onlar böyle mutlular.
Böyle seyleri nasil aklinizda tutuyorsunuz şaştım vallahi.Şurda biriyle tartışsam ertesi gün kim oldugunu bile hatirlamam birde tutar msjını begenirim.Siz neden çevrenizdekiler hakkında bu kadar konuşuyorsunuz. İnsanların kararına saygı duymama gibi bir probleminiz var. İlk önce bunu çözmelisiniz
Cenazesi olanlar neden üzülmedi diye konu açıyorsunuz şimdi de bu
Ben de öyleyim, birileri açılan konuların çetelesini tutuyor demek ki. Bu insalara göre akrabaniz da başka insanlar sayılıyor, yani herkes yabancı, dolayısıyla onlar icin uzulmek, kaygılanmak da yersiz, bize düşmez çünkü.Böyle seyleri nasil aklinizda tutuyorsunuz şaştım vallahi.Şurda biriyle tartışsam ertesi gün kim oldugunu bile hatirlamam birde tutar msjını begenirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?