Acele etmek gerekmiyor mu

• Konu Sahibi Konu Sahibi -Gri-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok teşekkür ederim.

Elinizden geleni yapmışsınız babanız için. babanıza çok iyi bakmasaydiniz, dört sene mücadele edemezdi. Ne güzel bir evlatsiniz. Allah nurlarda yatırsin babanizi.

Düsenin halinden düşenler anlar diye bir söz var ya, beni anlamanız da o misal. Ben de annemi babamı kaybedince zamanın çok ama çok değerli olduğunu anladım bu hastalıkta. Neyse ki artık bu işin piri el attı kadına ve biyopsi oldu bu sabah. Cuma günü de sonuç çıkacak. Umarım güzel haberler gelir.

Hanımlar, iki ay sonra bugün hala başladığımız yerdeyiz. kayınvalidemin hastalığı hala tedavi edilmedi. İnanılmaz bir psikolojik savaş verdik bu süreçte, eşimle. Yapamadık. Bir hafta sonra memografi demiş devletteki doktor, bir hafta sonra o çekilecek. On gün kadar sonra sonuç çıkar demişler, o süreçte öyle geçer. Sonra kemoterapi için port takilacakmis, onu da sonuçtan sonra ayarlayacaklar.

Artık gereken yapılır dediğimiz, başhekime havale ettiğiniz süreç, devlette sıra beklemekle geçti. Başhekim, ozellerden uzak durun demiş, kayınpeder zaten cimrilik hastası, devlette devlet diye öluyor, oradaki doktor ne derse onu bekleyeceğiz diyor.

Böyle hanımlar. Bu iş çığrından çıktı, kadın göz göre göre bekletiliyor. İşin en acı kısmı ise, kendi de beklemek istiyor. O da devletteki doktorlara güveniyormus. Hocaların hocası var Şişli'de, kendi muayehanesi var, onkoloji Anabilim dalı başkanı, ona getirip götüreceğiz ama yok, cahil insanlar bizi de mahvettiler.

Bu konuyu kapattık eşimle. Ne babasiyla ne annesiyle ne de diğer çocuklarla uğraşacak halimiz kalmadı.

Güncelleme yapmak istedim.

Basindan beri ayni seyi soyluyorum: sizi ilgilendirmeyen bir konuda fazla burnunuzu sokuyorsunuz, gecmis olsun tekrar

Onların kararı size söylenecek söz bırakmamışlar

En korktuğum şey bu şuan erken teşhis hayat kurtarır deyip bir türlü tedaviye başlamamaları

Hasta bile halinden memnun. Sizin yapacak hiçbir şeyiniz kalmamış. Artık sizin çok dışınızda bir konu bu.

Yil olmus 2022 hala daha hastaligi saklayan aileler ile buna canak tutan doktorlar var mi gercekten. Pes..

Kendisi kabul ettikten sonra size laf duşmez yeterince uğraşmışsınız madem

Şimdi hanimlar şöyle, eşim babası gibi kendi haline birakamadi kadını, annesi söz konusu olduğu için. Onunla beraber, onun üzüntüsünü gördüğüm için, ben de yol göstermeye çalıştım kendimce, onların da talep etmesiyle. Cünkü sekiz senem anne ve babamdan dolayı kanserle içiçe geçti ve annecim de karaciğer kanseriydi, kayınvalidem gibi.

Daha iki gün önce arayıp "tamam profosor görsün, en azından doğru yolda miyiz biliriz, gitmesek bile" dediler, randevu ayarladık ki her zaman denk gelmez bu kadar kolay, ama karı bahane ettiler bu seferde. Bu kaçıncı iptal edisimiz, artık biz utandık.

Burada pek anlatmadım, kayınvalidem despot bir kadındır aslında. Kocasını da o yönetir. Biz bunu göremedik. Biz sandık ki, kadın farklı bir görüş almak istiyor çünkü can onun canı, ama meğer kocasına arka planda, gitmek istemediğini, devletten başka kimseye güvenmediğini söylüyormuş. Kayinpederimin de canına minnet zaten, para gitmediyse sorun yok. Eşim bunu babası söyleyince öğrendi. Kendisi de sordu, annesi de "evet doktor doktor gezmek istemiyorum zaten bir şeyim yok" dedi.

Eşim de karismama kararı aldı. Bundan sonrası için dua edebileceğiz sadece.

Ayrıca kayinpederim geçen gün şöyle bir şey söyledi "ben hasta ve yalnız olsam diğer gelinim bakmaz sen bakar misin" ben bunu, kayinvalidemi gozden çıkardığı için, ilerisi hakkında fikir sahibi olmak adına sorduğunu düşündüm ve yuvarlak bir cevap verdim. Tuhafıma gitti böyle bir şey sorması, hem de bu dönemde. Hem kadının tedavisine köstek ol, onu cesaretlendirme, hem de ilerisi için kendi adına kaygı duy?

Dediğim gibi karismama kararı aldık. Annesi istese, elli kere giderdi, annesi de istemiyormuş.

'' Baba, Allah'ın kimi yatırıp kimi kaldıracağı hiç belli olmaz, bu işler sırayla değil, belki ben hasta olurum sen bana bakarsın. '' de, keser sesini o.

Şimdiden kara kara kaygılara başlamış, bunlar böyle, sen hasta iken ne gerek var hep para tuzağı, kendilerinin başı ağrısa koşarlar doktora. Eğer kaynananız rahmetli olursa 2.evlilik için bakınmaya bile başlar.

Güzel yerden yakaladınız. Kendisinin beş sene önce, omuriligindeki bir kitle için gitmediği doktor, almadığı görüş kalmadı ki, kanserli bir kitle değildi. Kendine gelince yapar eder gider, hastalık hastasıdır zaten, kendisini çok sever. Geçen gün kolu agirmis calisirken " hemen randevu alın, kolum da hastalık çıkacak" demiş. Bir şey çıkmadı, şükür!

Bakmayın, ben aslında pek anlasamasak da, kayınvalidemin sevilmeyisine de icerledim biraz, belki biraz da bu yüzden ben de elinden tutmak istedim. Adam karısını hiç sevmiyormus. Hiç beklemezdim, çok sever gibi gorunurdu oysa. Seven insan çabalar, oradan oraya götürür, en iyi proflara muayene ettirir, görüş alır, bu kendine benzetti kadini. O kadar kayıtsız ki duruma. Görümcem getirip götürüyor hastaneye. Kiziyla rahat ediyormuş, ona gerek yokmuş. Bizi zaten istemiyorlar. Kaciririz, haşa profesörlere götürmek gibi bir suç isleriz, ayıp ederiz.

Onlar böyle mutlular.

Kadın en fazla ölürüm şu saatten sonra demiş artık. Hayat seçimlerden ibaret. O seçmiş, yapacağınız bir şey kalmamış.

Siz elinizden geleni yapmissiniz fikrinizi beyan etmissiniz.
Simdiye kadar coktan tedaviye baslanmaliydi.
3 hafta önce halam meme kanserine yakalandi haftaya ameliyati var.
Hem özel hem Universite hast.ne gidildi.
Butun surecleri yeni tamamlandi.

Yengemi çok kısa süre önce kanserden kaybettim.herseyide devlet hastanesinde yapildi tedavinin erkeni geçi farketmiyor maalesef kanser illeti vucuda girdimi tedavi de boş.ben cok pismanim keske kemoterapi yapilmasaydi en azindan o kdr aci cekmeden ölürdü

O zaman kanser olan herkese, nasılsa sonu ölüm, gidin ölmeyi bekleyin mi denilsin, anlamadım.

Erken teşhis hayat kurtarır, çok çok ölümcül bir kanser çeşidi olmadığı sürece tabii.

Yengeniz muhtemelen terminal dönemde başvurdu tedaviye, yani yapılacak bir şey kalmadığında. Başınız sagolsun.

Bende çok üzüldüm gerçekten demekki sewmediği için akışına bırakmış kayınpeder.. ben şuna inanırım ağzımızdan her çıkan ya da yaptığımız her hareket iyi ya da kötü er ya da geç önümüze düşer bu yüzden ağzımızdan çıkanda yaptıklarımızda hayatımızın akışında çok önemli rol oynar.. ecel öyle bir gelir ki bi bakmışsınız kaynanayı beklerken kayın peder ölmüş Allah sağlıklı uzun önürler wersin Çok üzüldüm keşke kayınwalideniz size bıraksa herşeyi!

Böyle seyleri nasil aklinizda tutuyorsunuz şaştım vallahi.Şurda biriyle tartışsam ertesi gün kim oldugunu bile hatirlamam birde tutar msjını begenirim.

İyi de doktor zaten hastalığını söylemiştir ve biyopsi sonucunda durumun aciliyetinden tedaviye başlanmasını zaren demiştir biliyorlardır kanser olan biri ağırdan almak niye istesin ki..tercih meselesi araştırma hastanesi tarzı bir yerse orda karar kılmış olabilir siz fikrinizi söyleyin daha da diretmeyin koca insanlar kendileri farkındadır

Böyle seyleri nasil aklinizda tutuyorsunuz şaştım vallahi.Şurda biriyle tartışsam ertesi gün kim oldugunu bile hatirlamam birde tutar msjını begenirim.
Ben de öyleyim, birileri açılan konuların çetelesini tutuyor demek ki. Bu insalara göre akrabaniz da başka insanlar sayılıyor, yani herkes yabancı, dolayısıyla onlar icin uzulmek, kaygılanmak da yersiz, bize düşmez çünkü.

Başkaları dedikleri insanlar, biri amca oğlum, vefat etti. Biri de kayınvalidem. Toplam da kendim Haric üçüncü kişilerden bahsettiğim iki konum var zaten.

Çevrenizdekiler hakkinda neden bu kadar konuşuyorsunuz dediği de bu.

Genelde konu yerine, direkt konuyu açan kişiyi hedef aldıkları ve çözüme yönelik yorum yapmak yerine, konuyu açan üyeyi elestiri maksatli yorum yaptıkları için, bu ve benzeri üyeler, engelli üyeler ben de.

Hiçbir konularına yorum yapmam ama konularima mutlaka gelirler.

amcamın oğlunun vefatından hemen sonra abla kişisinin gezmek eğlenmek temalı yaptığı paylasimlar bana normal gelmemişti, yanlış mı dusunuyorum, garipsedim bu durumu diye konu açmıştım. Çünkü yaşarken, ablasının her şeyine koşan bir çocuktu. Bunlar da hemen vay efendim, sen haddin olmayan işlere karışıyorsun bilmem ne diye tribün şov yaptılar tabii. Fırsat bu fırsat. Ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum bu sitede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…