Acemi bir sofor olmak

Bunun bi de kadın şoför park ederken sırıtarak izleme versiyonu vardır, her seferinde o izleyenleri arabayla sıkıştırıp aa pardon acemiyim diyesim gelir.. ki artık acemi değilim.

Takılmayın, hepimizin başına gelir. Arabada bir arıza olur, yolu bilemeyiz.. Başkalarının hayatını tehlikeye atmadıkça sorun yok.

Bende kırmızı ışıkta birkaç kere stop ettirmiştim arabayı arkadan öyle bir kornaya basmışlar di ki daha panik olmuştum önümden gecen arabalr bana bakıyordu ama şimdi öyle birşeyle karşılaşsam sakîn olurum gülerim bende ilk başlarda tecrubesizlikten panik yapıyor insan ama sakin olmak lazım .

ilk zamanlarımdı, tek yön yolda bayanım diye karşı tarafın yol hakkı olmamasına rağmen beni sıkıştırdı. Bende panik yapıp direksiyonu yana kırdım orada boşluk vardı sığarım sandım ve sonuç kahveye girdim. Can ve mal hasarı-kaybı yok, zaten ara yolda ne kadar hızla gidilebilir.
Biraz kahvedekilere atraksiyon oldu, biraz bana öfke.
Arabadan indim, karşı taraftaki çok af edersiniz pişmiş kelle gibi dedikleri tarzda izliyor olanları , plakanızı emniyete bildiriyorum burası ters yön sizin için dedim, kahvedekilerin abla ne yaptın hehe, bayan şoför işte haha, verilmiş sadakamız varmış peh peh sesleri arasında "aranızda yardımcı olmak isteyen adam var mı, aracı buradan sağlam çıkartabilecek " dedim. hepsi saygı duruşuna geçti. el birliğiyle aracı oradan kurtardılar , diğer adamı o yoldan döndürdüler ve beni uğurladılar
Siz panik yaptıkça, eyvah trafik aksadı, insanlar öfkelendi falan filana girdikçe daha çok üstünüze geliyorlar. Bir akış var sonuçta trafikte, bayan-erkek farketmez herkes hata yapabilir, trafiği aksatabilir. Dert etmeyin.

Kaç yıllık arac kullanıcısıyım hala park yeri dar olunca sağdan soldan yardım istiyorum ben yardım istedikçe insanlarda aa park edemiyor yerine yardımcı olmaya çalışıyor.

Ya da bazen yolda saçma şeyler yaptığım oluyor birileri kızıyor, süren kim diye bakmak için yanımdan geçerken bakıyor; bende onlara bakıp gülümsüyorum :)

Olur yani hepimizin basına geliyor, gelecekte o yüzden sana gülene sende gülümse hiç te takma profesyonel iş yapmıyorsun sonucta.

Böyle bir şey yaşamadım ama uzun süre arabanın freninin tutmadığıyla ilgili rüya görmüştüm her binişimde önce frenleri kontrol ediyordum

Sürtünce nezaketen aracın üstüne numaranızı bıraksanız iyi olur. Yeni taşındığım sokakta arabaya sürte sürte kapıyı göçerttiler bir Allah’ın kulu da kusura bakma zararı neyse karşılarım demedi.
Ben ilk kullanmaya başladığımda park ederken arabaya sürttüm zararı neyse sahibine ulaşıp karşıladım. Biraz empati yapmalı insanlar

Bugün bir taksici önüme kırdı arabayı. Kornaya asıldım bende tepki olarak. O kadar iğrençlerki kadınımya haklı bile olsam ne haddime ona korna çalmak. Hemen oda kornaya bastı hakkı varmış gibi
Dolmuşçular, taksiciler ve servis şoförleri tüm geçiş haklarının kendilerinde olduğunu zannediyorlar.

Ne yapmak gerekir böyle bir durumda?

Yok eğimliydi, kendi haline birakamazdim

Araba otomatik sanırım, tam otomatik değilse manuele geçebiliyorsanız vitesi bir küçüğe, sonra bir küçüğe atarak vites küçülte küçülte arabayı yavaşlatmalısınız. Vites küçültme şansı yoksa el freni çekilebilir ancak milim milim şekilde. Hemen durdurmaya değil yavaşlatmaya çalışın arabayı böyle bir durumla tekrar karşılaşırsanız. Panik yapıp durmaya çalışırken kontrolü kaybedersiniz. Direksiyona hakim olup aracı yavaşlatmak olsun hedefiniz.

Bu arada cidden utanıp çekinmeyin. Yüz yıllık sürücüyüm yokuşta kaldım bugün. Vitesi ikiden bire alayım derken üçe takmışım Kornaya abandılar tabi ki, allahın emri çünkü

Yok zaten ustalar vardı aracın yanında :)))
İnip konuşup, özrümü dileyip ücretini ödedim tabi ki kimse olmasa da numaramı bırakıp sahibini bulurdum bir şekilde..
Kul hakkı en çok korktuğum şeylerdendir benim..

Ohoo neler yaşamadık ki.Ben el frenini çekmeyi unutuyordum bu araba niye gitmiyor diyordum.Sonra araba aldım daha 24 saat geçmeden dikiz aynasını paramparça ettim yepyeni arabanın.7 yıldı araba kullanıyor olmama rağmen geçen fren yerine gaza bastım yanlışlıkla yani herkese oluyor asla takılmayın devam edin.

Kazasız belasız kullanın inşallah, öyle anlarda el frenini cekin bosa alin kenara cekin bir sey olmaz. İnsanların tepkilerini umursamayın, zamanla iyice öğrenirsiniz.

Ben de vites kullanirken zorlaniyorum bire alacagima uce aliyorum vs. Oluyor bunla4 olacakta. Onemli olan arabada ariza olmamasi. Frenlere baktirin mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…